Ромски студенти получиха стипендии с еврофинансиране

13-имата младежи Медицинския университет във Варна и филиала му в Сливен

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дано след като завършат тези специалисти да лекуват благодетелите си !!!

И това ако не е дискриминация - при това на българи в България, не знам какво е. По мое време стипендия се даваше за успех. Другото си е социална помощ.

Не е далеч времето когато българите ще бъдем гости и слути в собствената си страна.

Еееееее, Доживяхме времето в България българин да не си!!!!!!! На мюфтииството се прощават дългове, на циганите се дават стипендии.Който надигне глас за патриотизъм го завират в миша дупка, че бил фашист. А за етническите българи в тая държава остават със сигурност две неща - да си плащат ВСИЧКО и дануците включително и след пенсионране, колкото по-бързо ритнат канбанката, толкова по-добре за държавата..... Хак да ви е българи, стоите си вкъщи и спете сладко... и работете за светлото бъдеще...на тези с привилегиите...

Е, от утре и аз ще се самоопределя като циганин/ ром... Така де ...може и да изуча децата без пари....па може и жилезо да почна да бера...ток да крада, вода да не плащам нече.... ако ми стане нещо...в бърза помощ...пак без пари..що да плащам осигуровки..само се озъбвам на доктора и готово....те са длъжни да ме обслужат.... Ми то си е жива далавера в тая държава да си секакъв друг , ноне и БЪЛГАРИН, Нали!!!!!!

Завърших медицина преди демокрацията. Бях отличен студент и взимах 60 лв. месечна стипендия. Хляба струваше 26 ст., билета 6 ст. Студенти с успех под 5.50 не взимаха нищо. Сега успеха не е важен. Важен е етноса. Браво на Брюксел и неговите ценности.

Тогава също имаше етнически прием. Не знам за успеха, ама една градска на леля ми я изгониха от МА, защото при постъпването се писала циганка и влязла с по-нисък бал. Някой, на местна почва, я изпортил и набързо я отчислиха. За сегашните - и аз се възмутих от подобна етническа неравнопоставенот, но фондът е с частно финансиране. На когото искат, на него ще си дават парите.

Аха... или пък да опъват каиша 2г в Бърза помощ, докато вземат специалност.

Срамота. Това си е дискриминация. Значи българите да бъхтят и гладуват за да изучат децата си, а на тези.......

това не е ли дискриминация ??

Дискриминацияяяя!!!!

С тези евра да им купят еднопосочни билети направо до Исландия и Норвегия, щом са такива тарикати. МА трябва да ги прати там на специализация.