Ромският проблем у нас е държавническа „цигания”

„С циганите вече е страшно!”, каза тези дни Кеворк Кеворкян, с когото сме съграждани от „циганския” Сливен.

Обратно в новината

Коментари - Ромският проблем у нас е държавническа „цигания” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Въпрос-да не би да има някакъв проблем в българо-циганските отношения-да не би да са имали държава изклана от българската армия или пък да са видели някакво лошо отношение от нас.Циганите странят от българския народ.Наскоро 2 циганчета събраха боклук от контейнера пред нас,оставиха го по пейките и си заминаха.Почуствах се странно.Има ли историци в този форум?Пак казвам,напоследък се чудя дали проблемът не е в историята.Нали не сме им унищожили държавата?Или пък да сме ги тормозили нещо?Казвайте!

Управляващи, къде сте? Въпросът с циганите вече преузря. "Народно събрание", защо се правите че няма нищо? " Министрски съвет" - предатели!!!

кучето ( демек ние ) си лаем...кервана си върви . да ама ние никога няма да вземем лопатите и да излезем пред парламента като румънците например ... затова не си струва да се хабим и тука

Някой ще каже ли към момента колко са циганите в България?? С плюс-минус 10-15 хиляди??Не можеш да решаваш един проблем, ако не знаеш големината-величината му!

има доста от тях без докумени - особено по-старите . Документи вадят само за да вземат детските помощи.

Дайте на първо веме да накараме журналята да преустановяат използването на "роми". А този, който ги е задължил да прават това, да го извадят на показ. Защото как така, до преди 2-3 години имаше само цигани, а сега вече няма цигани, а има роми. И така, циганска престъпност вече няма, а ромската интеграция замазма картинката... Въобще, нека спрем лигавенето с тази циганска общност и да се върнем кам годините, когато те имаха трудови войски, имаха работа, имаха задължението да се плащат так, данъци и вода, и да водят децата си на училище. А сега са търтеи...

На соросоидния слугинаж предлагаме по-нова, по-модерна градация - цигани - роми - италиянци!

Въобще не са крепост ! Само законите да развържат ръцете на жандармерията и ще изринат тези гета за нула време.Преди години двама цигани убиха бивш на РПУ-Видин и полицията като влезе в бончова махала за нула време се намериха въпросните цигани.После циганите не смееха да напуснат РПУ защото заради посещението на полицаите в махалата им много хора изгоряха и им се бяха заканали да ги бият до смърт.Всичко опира политиците да развържат ръцете на жандармерията и тогава ще има да хвърчат цигани и цяла БГ.

Абсолютно всички партии у нас създадоха в България рай за ромската престъпност и безнаказаност.Няма невинни политикани.

За съжаление, всичко е вярно. За да не продължава до фатален край, какъвто се очертава все по-натрапчиво са необходими действия - РЕАЛНИ. Стига празни приказки. Да се вземем в ръце и да спазваме правилата - ВСИЧКИ!!!

Политическата каста у нас не желае решаването на ромския проблем( а той е огромен). Напротив толерира го защото така си запазва статуквото а тах само това ги интересува,да са у парламента и да си създават обръчи от фирми за грабеж и сигурни платени ромски гласоподаватели.Всички партии са такива.Затова измитане на всички.

БХК да съди този дето е написал това! Това не е демократично, антиевропейско и не в съзвучие със съвременните трансанални ценности!

БХК да съди тези дето пишат ГОЛАТА ИСИНА! Това не е демократично, антиеврейско е и не в съзвучие със съвременните трансатлантически ценности????!

Циганизирани политици , циганизираха България .

Еххх... а "фронтменът" на групата от Дебоя беше с прякор Армандо!:)))) Спомени...:)))

С ИЗЛОЖЕНОТО В СТАТИЯТА

Таз простотия няма да продължава вечно! Някой засегнат българин ще се докопа до оръжие и ще стане мазало! Та по добре МВР и социалното министерство да си вършат работа и да не покриват циганията !

Тва помаци тва цигани, тва турци всичко тва трябва да се пречисти, мамка му. Или да се пречисти, или да си хваща пътя. А ако не ще Хмммммммммм

samo ciganite mogat da promenqt statukvoto v balgariq - te sa edinni,organizirani, znaqt 4e balgarite uni6tojiha i razgrabiha balgariq i gi ostaviha na ulicata -zatova ne gi zaka4at - balgarite sa predateli,al4ni, zavistlivi kradlivi - nikoga nqma da se obedinqt sre6tu kogoto i da bilo te sa na principa AZ DA SAM DOBRE -jalki sa6testva

Всичко с циганите се подържа умишлено, защото просто са използвани от политическите глутници. Това трябва да спре, иначе рано или късно ще има грозно насилие.

Доживях да прочета истина в журналистическа статия, без много-много толерастка обработка!!! Първата стъпка при решаването на проблема е самото назоваване на проблема, надявам се, че вече е започната! Втората е описание на проблема, това дали ще стане след десет или двадесет години, че да се премине към умуване за решение на проблема и чак след това евентуални действия???!!!

Никакви помощи и детски за малолетни цигански родилки, както и и за такива, наплодили над 3 деца. Пълна ревизия на всички ТЕЛК решения за пенсиониране по болест на лица от циганския етнос. Наскоро ми се случи да лежа в болница и докато бях там се изредиха над 10 циганки с ТЕЛК, чиито пенсии плащам аз с моите данъци.

По-добре е Терминаторите да дойдат...

Смислена статия. Всяко нещо трябва да започне от някъде. В случая - от децата. Децата трябва да израстват при нормални битови условия. Ако някое семейство с едно дете няма определен минимален стандарт на живот, то да получава парични средства за отглеждане на детето си, но при условие да не създава друго, тъй като то би живяло в нечовешка мизерия. Да се насърчава раждаемостта чрез данъчни облекчения и финансово подпомагане на образоването.

ОБЕЩАВАХА ЧЕ ЩЕ ЗАПОЧНАТА ДА РАБОТЯТ ПО РЕШАВАНЕТО НА ПРОБЛЕМА С ЦИГАНИТЕ! КЪДЕ Е ДЕБЕЛАТА КОМИТА И ДЖАМБАЗА ? УМРЪЗНА НИ ДА ГИ СЛУШАМЕ ДА ЛАЯТ? КЪДЕ Е ГРОБ, БСП, ДПС И СДС?

Всички се упражняват върху последствията от циганията,даже някой се изхвърлят че знаят причините,дрън,дрън.Тези полухора нямат този чип в кратуните,който се нарича морални ценности и никога няма да го имат.Никакви програми за образование не могат да го изградят.Единственото спасение е да са само в гетото под строг контрол,сериозни дисциплиниращи мерки и работа организирана специално за тях.

Много съжалявам, че през последното преброяване не се писах циганин. Може ли някой да ми каже кога е следващото преброяване? Така де, гледам перспективно.....

В България кучета, котки, цигани и т.н. имат права. Малкото останали работещи и съвестни имат задължения: да ги изхранват, да плащат данъци, такси и всякакви други глупости; да си плащат на лекари, защото направление се взима в началото на месеца- за сметка на това ромите са много, имат време /никой не работи/ и имат и права и правозащитници. Писна ми! Ако бях по-млада бих напуснала България с децата и родителите си

абе ние все обвиняваме циганите ама не се питаме дали това не е програмирано някъде в службите на ДС, с ясна цел... Само да се запитаме кой (КОЙ) има полза да се поддържа това положение.

тиквунееее, цялия тоя номер е програмиран с влизането ни в демокрацията от нашите политици на които им трябват гласове при изборите, западни мръсници на които им трябва територия за експерименти и разни крадливи западняци които лесно разпределят обществени пари за да ги приосвоят.. ПРОБЛЕМА С ЦИГАНИТЕ ГО СЪЗДАВА НАШАТА ПОЛИТИЧЕСКА СИСТЕМА!

Ники

Ако има останал съвестен журналист в държавицата нека публикува поименен и пълен списък на всички депутати избрани с купени цигански гласове. Както преди време имаше списък на кредитните милионери въпреки, че някои имена съзнателно бяха потулени.

Забелязали ли сте, че български полицай не смее да припари до тези гета, защото знае, че законът няма да го защити. Ако това беше Америка, полицаят щеше да има право да стреля при неподчинение. А тук не е така. Някъде дълбоко между парламента и великият български съд е основата на този проблем... В статията добре е описано. Но после какво? Ще духне вятър...

Храним нашите унищожители. Да се намали циганската раждаемост! Да даваме помощи на циганите е все едно да подпомагаш развъждането на паразити у дома си.

Pesh0

още малко , и ще се светнете , че борбата с циганията , трябва да започне със смяна на политическата система . Тя създаде всичко

Много има да мечтаете за "лошото"време, за спокойствието и сигурноста в социалната държава. Ура окахте ли-окахте! А сега да траете!

В НАЧАЛОТО НА ПРЕХОДА ЦИГАНИ НАНИЗАХА НА КОЛ ПРЕЗ ГЕНИТАЛИИТЕ БРЕМЕННА БЪЛГАРКА, МАЙКА НА 2 ДЕЦА. СЪБИТИЕТО СЕ СЛУЧИ НА МЕТРИ ОТ МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ В СОФИЯ. ДО КОГА ЦИГАНИТЕ ЩЕ ОСЪЩЕСТВЯВАТ ГЕНОЦИД НАД БЪЛГАРИТЕ ???? БРАВО НА АВТОРКАТА ЗА ЧЕСТНАТА И ТОЧНА СТАТИЯ!!!!!!!!!!!!!!

Без кръвнина няма да стане. Или политиците и мангалите или ние.

Ти ще ми кажеш на Мене, как да карам влакът си.

Бавно и полека се случва интеграцията. Случва се така, че кадърните хора бяха изгонени от държавата, а останалите се циганизират и опростяват. Циганите ни интегрират бавно и полека, докато ние си говорим празни приказки как да ги интегрираме.

О, никой не храни празни надежди за интеграция. Само се чака да пламне фенера на склада с мунициите, пък тогава гледай каква експлозия ще има.

"Ромският проблем у нас е държавническа цигания"

Самото управление на Борисов е цигания. Той превърна и българите в цигани. Даже ,на тях плаща повече отколкото на нас. Избиратели са му все пак.

Забряваш тия преди него

аз пък останах в шок от реакцията на българите - гледах клипа - една жена от асеновград е снимала боя от терасата на апартамента си - само тя повика полиция, 100 други българи гледат сеир от тераси и не им пука, че удрят човек с големи метални птътове, да се спасява, нали не са те.

Това е основния проблем ....

На първо време да се гласува закон за задължителен образователен ценз. 90% от циганите ще отпаднат и стават безинтересни за партиите. Втори закон, за не плащане на детски на малолетни майки. На атаките, че това им са обичаите и т.н. - закона не се занимава с литературни съчинения ! Има и още, но все отнякъде трябва да се започне !

Най-правилното, смислено и прагматично предложение ! Следващият референдум трябва да е за образователен ценз при гласуване! Лошото е, че и голяма част от електората на турските партии ще попадне сред тези без образователен ценз и те ще са против, а и те се правят на защитници на циганите, защото искат да ги исляминизират и май успяват!

Как мога да стана циганин? Не искам вече да съм българин, циганин е много по-добре: в България правиш каквото поискаш и береш к'вото решиш безплатно. В Европа се водиш Българин и имаш правата като всеки европеец. Турция те защитата щото някви планове и тя крои... ИСКАМ ДА СЪМ ЦИГАНИН, пардон РОМ

"Циганче да се наричам - първа радост е за мене"... то и без това българите-чалгари се циганеят и с годините все повече мургавеят....

Българите са високи, руси, стройни, бели, със сини очи - досущ като левент Боко!

Прочетох статията и мненията. Искрено не виждам изход на проблема в " съвременна България" Непроходимите " джунгли " на партийни интереси.същите. " джунгли" на корпоративни интереси, недоубитата властваща нелегално ДС са тесно преплетени и не позволяват държавническо решение на проблема . Отделно циганите имат "стадно " чувство и поведение украсено с безнаказаност от страна на държавата.То е преплетено с родовата общност създаваща непробиваеми семейни престъпни кланове. Престъпните деяния са или ненаказани или в фрапантни случаи са с минимални често условни присъди Добавете " малките " булки при които. също закона не се спазва - проблемът води до увеличаване на циганската популация в геометрична прогресия. СПАЗВАИТЕ ЕДНАКВО ЗАВСИЧКИ. НЕ ПЛАЩИТЕ ДЕТСКИ И МАЙЧИНСТВО НА ЖЕНИ ПОД НАВЪРШЕНИ 18 ГОДИНИ. ОСЪЗНАЙТЕ СЕ ДОКАТО НЕ СТАНЕ КЪСНО

Кото власта не иска и да чуе ,че има проблем.Години наред избягват отговор на този проблем.За българите не се интересуват,,след нас и потоп,,

Така че опитът на ДПС, което има политическо влияние върху не повече от 6-7 процента от малцинствата в България, едва ли може да бъде приложен в Македония. Второ - вътрешнополитическите условия в България и в Македония са различни до степен, която не позволява механични заемки. ================ ================ МАЛЦОНСТВОТО в България Е ОРГАНИЗИРАНО ОКОЛО ЕДНА ПАРТИЯ!!!!! СЪС СТРОЙНИ СТРУКТУРИ!!!!, ЙЕРАРХИЧНА ДИСЦИПЛИНА!!!!!!!!!! И БЕЗСПОРЕН ЛИДЕР!!!!!!!!!!!!!!!!!! =============== =============== Албанците и турците в Македония гравитират около различни политически обекти - и легитимни, и нелегитимни, с които е трудно да се преговаря. ===================== НА НЯКОЙ ВСЕ ОЩЕ НЕЩО ДА НЕ МУ Е ВСНО ПО ВЪПРОСА? Откъде СЕ ВМИРИСВАШЕ РИБАТА? Кох бе казал: "ВЪРЖИ ПОПА (ИЛИ (ЗАМ.)ГЛАВНИЯ МЮФТИЯ), ЗА ДА ТИ Е МИРНО СЕЛОТО! тоест хората!

vasil

Турците в Македония са сравнително малко,повечето са съвременни хора,жените със забрадки са изключение. Жените там със забрадки и шлифер са повечето албанки. Доста от девойките по шорти и бюстиета,продаващи местни сувенири на Охридската чаршия всъщност са туркини.

По темата - малко история и факти. Нали си спомняте колко години всички политици, управници и екапери непрекъснато възхваляваха и превъзнасяха Ахмед Доган колко умен и мъдър бил, колко прозорлив бил и как гледал с визия, 10 че и 20 години напред, как бил надраснал времето си и прочие ПРОСТОТИИ, и неговия УНИКАЛЕН ГЕНИАЛЕН ЕТНИЧЕСКИ МОДЕЛ, кохто така прекрасно работел в България, че трябвали всички по света и в Космоса да си го купят и използват... Да припомня: =============== ЕТНИЧЕСКИЯТ МОДЕЛ Е НАЙ-ЦЕННИЯТ КАПИТАЛ НА ПРЕХОДА, убеждава Местан! Автор: Ванина Недкова 13.05.2015 =============== ДНЕВНИК Етническият модел на ДПС е неприложим в Македония Марин Делчев За опит пари не вземат. С този популярен израз най-кратко може да се определи обявеното наскоро намерение на Ахмед Доган да посети Македония И ДА ПРЕДЛИЖИ МОДЕЛА на ДПС за разрешаване на етническите проблеми в западната ни съседка. Както се казва - лошо няма. Подобна инициатива би се посрещнала с интерес у нас и в чужбина. Друг е въпросът дали формулата на движението, както я нарича Доган, за разрешаване на етническите проблеми може да бъде пренесена в Македония. Поне три са обективните причини това да не стане. Първо - съотношението мнозинство - малцинство в двете страни е различно. Етническите турци, РОМИТЕ и другите малцинствени групи в България са около 10 процента, докато броят на албанците и турците в Македония варира между 35-40 процента. Няма държава, в която МАЛЦИНСТЕО ОТ ДЕСЕТ ПРОЦЕНТА ДА Е ПРЕДИЗВИКАЛО ВЪЛНЕНИЕ ОР РОДА НА ТЕЗИ в Македония!!! И ОБРАТНОТО - НЯМА ИКОНОМИЧЕСКИ ИЗОСТАНАЛА СТРАНА!!!,, В КОЯТО МАЛЦИНСТВО от 35-40 процента ДА НЕ Е ПРЕДЯВЯВАЛО ПРЕТЕНЦИИ КЪМ МНОЗИНСТВОТО!!! (Тук само искам да вметна, че в историята, вкл. БЪЛГАРСКАТА ИМА ДОСТА ПРИМЕРИ ЗА ОПИТИ НА ЛИЦА И КРЪГОВЕ (и не само външни, за съжаление) НА ЦЕЛЕНАСОЧЕНО И ПЛАНИРАНО ПРОМЕНЯНЕ ПРЕЗ ГОДИНИТЕ ДОРИ НА ... ДЕМОГРАФСКАТА И ЕТНИЧЕСКАТА СТРУКТУРА НА БЪЛГАРСКОТО ОБЩЕСТВО И ДЪРЖАВА!!!)

ДОГАН Е 50% ЦИГАНИН!!!!!!!

abasador

респект, към човека и журналиста госпожа/ца Еми Мариянска. Обективно, открито и ясно написана статия за проблемите с "циганите" и "циганията в България." Браво за гражданската позиция и смелост. Необходимо е да се пише за етническите проблеми в обществото ни, като се обясняват и назовават нещата с истинските им имена! Бих направил малка забележка, "роми" и производните на тази дума не съществуват в официалните речници на страните, в които живее този етнос. Лек ден.

имах един познат именно от тоя етнос мога да кажа че по честному си изкарваше хляба работеше по строежите но това между другото а мисълтамие друга тоя познат така казваше абе викатни цигани незнам си какво но като отида на дискотека като пускат нещто българско или запъдна музика тук таме скачат по дансинга повечето стоят по масите но като пуснат кючек всичко живо излиза на дансика и ми задава въпроса а сега кажи каква държава сме така че мисля чее прав няма значение какъв е той е прав .така че май сами сме си виновни дето допцснахме циганизацията начело с така наречените тъпи пайнерски изпълнители

Много точно написано !!!

Всичко това за циганите и за непукизма на "държавата" е вярно и е отврат. Уфф... Вижте също в YouTube: КЪДЕ ИЗЧЕЗВАТ ПАРИТЕ НА БЪЛГАРИЯ