Напрежение в Бяла Черква, жандармерия патрулира

Жителите на град Бяла черква, област Велико Търново, протестират от няколко дни с искане ромски семейства да бъдат изселени, защото предизвиквали проблеми.

Обратно в новината

Коментари - Напрежение в Бяла Черква, жандармерия патрулира | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

циганска държава - цигански новини

Не съм ви чел коментарите и няма и да чета само се питам от къде доидоха тия калдараши? Тия цигани нямат нищо общо с наще цигани те дори и на цигански не се разбират. Преди 10 години им свих перките в наше село и още ме гледат на криво но сега ще ми трябва и помощ ... за тия години се размножиха... Ох ако знаете как ги обичам... изнисват се като индиянска нишка братчеда....

Абе нали ДАНС имаха някакво поделение - затвор за такива, дето са опасни за националната сигурност, дето могат да вкарат когото посочат без да е необходимо отчитане. Айде да спрат да се правят на улави и да изритат там ония 18-те тъмнозелени педерасти и след тях и оня Киро "царя на павианите" и т.н. мангалски тарторчета и престъпници. Защото както сте тръгнали ще бъдат преселени при предците си. Лазите много опасно по нервите на събуждащ се лъв и скоро милост няма да има за никого.

Има циганин-има проблем! Няма циганин-няма проблем! ТАКА СЕ РЕШАВАТ НЕЩАТА!!!

Като гледам какви ги вършат тъмнозелените, и бездействието (по-скоро безсилието) на властите, все повече действията на Хитлер ми се струват оправдани и единствено работещи...

Има оправяне с ромите,но нито една власт няма желание!Трябва да се променят по няколко точки в 5-6 закона и всичко ще си дойде на мястото.Първо и най важно е да имаш трето дете /важи и за българите/ трябва за предходната година да си платил данък общ доход поне за 12 000 лв.В противен случай аборт или никакви социални помощи и детски добавки!!! То какво става циганките ги раждат през година и само се точат пари от хазната!Пример от квартала ни- ромско семейство с девет циганета,живеещи в една малка порутена къща получават:Социални помощи,детски добавки,помощ за самотна майка,ваучери за отопление,помощ за първокласник/който въобще не тръгна на училище/,инвалидна пенсия за едното от децата/да не дава господ на никого/ и пенсия по болест на дъртия циганин.Общо 1180 лв.,знам го от циганина,беше се напил и ни го каза в кръчмата!

Моля ВИ! По нежно с елетората на БСП !

Трябва да се въведе закон за притежание на оръжие след определена възраст и закон за правото на защита на личната собственост. Да видим тогава дали циганите ще продължават да грабят домовете на работещите хора.

Заради нашите политици майкопродавци, циганите отдавна си прескочиха гьола и вече са много важни и надменни, защото те определят с купените гласове резултатите от изборите. Крайно време е циганите освен права, да имат и задължения, а не само с дебитните карти на безработни, детски, самотни майки и инвалиди и т.тн. да източват държавата. Ако скоро време не се вземат адекватни законодателни мерки, демографската криза за българите ще бъде необратима. Политици, не подлагайте на геноцид собствените си майки и бащи и собствения си народ!!!!!

ДОБРЕ,ЧЕ ТАМ ОТКЪДЕТО СЪМ НЯМА И 1 ЦИГЛЕ,НО ПРЕДИ СА СЕ ЗАСЕЛИЛИ 20 КЪЩИ И СЪС ЛОПАТИТЕ И ПРЪТОВИТЕ ПО ГЪРБА И ВЪН ОТ СЕЛОТО!!! ТРЯБВА МЯСТО ЗА ЕДНИТЕ И МЯСТО ЗА ДРУГИТЕ,А НЕ КАКТО СЕГАШНАТА ПРЕСТЪПНОСТ ОБЛЕЧЕНА ВЪВ ВЛАСТ ТУ С ЕДНИТЕ НА МАСА,ТУ С ДРУГИТЕ,А ИНАЧЕ СА В ПОЛИТИЧЕСКА ВОЙНА ПХАХАХАХА!!!!

С циганията няма оправия по мирен път! Както е казал академик Николай Хайтов: "В една зверилница, толерантност означава смърт."

Без значение роми или римляни, законите трябва да се спазват! Сигурността и спокойствието на хората задължително трябва да се запази, защото държавата-това сме ние. Държавниците да не си прикриват очите, а да прогледнат, че се изпоодави държавата и опасността от битови престъпления расте все повече. Действайте!

Крайно време е държавните органи да започнат да работят - да има ефективен видим резултат от дейността им. Когато има престъпление, веднага да се разследва и осъди ЕФЕКТИВНО виновника. Ние не искаме с години да се отчита, че прокуратурата "работи", МВР "работи", кметството "работи" по всички случаи!!! Искаме бързи РЕЗУЛТАТИ.

Правилото е "РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ!" Разделяй ги на: - доктори срещу пациенти: - селяни срещу граждани; - българи срещу турци/цигани/и т. н. ; - партия срещу партия; - съсед срещу съседа; Пука ти какво искат - ти лъжи, разделяй ги и ги владей! И когато минеш покрай парламента на който пише "СЪЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА" бъди горд, че толкова си ги насъсъкал едни срещу други, че дори не се и сещат да се обединят.

ЕДИНЕНИЕТО С БОГ ПРАВИ СИЛАТА! Такъв е истинският надпис. А когато имаме (късо съединение) съединение, имаме РАЗЕДИНЕНИЕ. Нека в 13 часа на 28 август, всички да отговорим на Призивът на Свети Иван Рилски, с ВСЕНАРОДНА МОЛИТВА към Бог.

Циганите, наред с макроикономическите кражби, обирите на монополите, чудовищната ни "право"охранителна система..., са един от основните инструменти на геноцида, който се провежда над българския народ. Само социалните помощи, които плащаме на циганите са 3.6млрд., заедно с детските, тока и водата, се заформят едни 5МЛРД. ГОДИШНО. Безплатно медицинско обслужване, безплатно образование, тези домове за деца "без родители", щетите от престъпленията и издръжката им в затворите. Свързаните с тези престъпления разходи по полиция, прокуратура, съд. Опустошеното дребно селско стопанство. Имиджа, който ни изгражда тази пасмина в Европа и заради която ни отрязоха от Шенген. Така като финансова равностойност циганите ни излизат едни 10МЛРД. ГОДИШНО. Затова и т.нар. "медии" на т.нар. "международна общност" са толкова загрижени за "правата" им У НАС, че бяха първа грижа, чак и на Килърито. Защото са много загрижени, да ни би ако българиският народ отхвърли това бреме от врата си, да отложи окончателното си унищожение и виж пак оцелял. Затова и не ни пускат в Шенген, щото циганите ще се разбягат по Европа и виж сме си взели малко въздух.

относно последния ред, ще избягат що годе сносните братя с по 2-3 деца и работа, атези със 50-60 деца те са си цяло племе и тях тук им е добре те си имат микро държава

Напрежение в Бяла Черква, жандармерия патрулира Аз мисля , че ако командироват полицията от гр.Фъгюсън в Бяла Черква, напрежението ще изчезне завинаги. Затова не е лошо кмета на Бяла черква да предложи побратимяване с град Фъргюсън.

Обама: "Да не се използва прекомерна сила във Фъргюсън."

Фъгюсън е далече, трудна работа. Но у нас има още от бай Тошовата милиция, които преди 25 години отлично се оправяха с мангалите (с як тоталитарен бой, и без БХК и прочие паразити)!

роми се оплакват от роми !!! лек полъх на оптимизъм в толкова деградиралата ромска ЗГАН!

Защо да не се оплакват ? И българи се оплакват от българи не само в случая КТБ . От простотията на няколкото цигански фамилии държанието им с хората , отношението към обществото няма да патят всички цигани . Изгонете ги и от там заселете ги в гората и майната им на всички от организация като БЕХ, МЕХ и ЦЕХ .

Не не хубаво е да се оплакват. Факт е, че при тях някой отделни индивиди и семйства успяват да живеят като българите. това донякаде ме радва доста. Защото е трудно от мразен мангал да станеш, работещ ром. А за българите ние последно време яко при мангалите слизаме.

А, как да бъде !? Докато броят на павианите определя какви да са законите, не е възможно да се развива цивилизовано общество. Простотията и злото са двете лица на една и съща монета, последствията са доказателството!

Т.нар. "демокрация" е капан за наивници. Тази система е създадена от хитрите и безскрупулните, та да могат посредством манипулация на простите, да управляват и умните. Не е нормално неграмотен циганин рецидивист, например, прекарал половината си живот в затвора, а другата половина на социални помощи и кражби, да има равен глас с някой човек на науката с международно признание, човек на изуството, изтъкнат спортист или дори някой просто редовен данъкоплатец. Гражданските права трябва да съответстват на приноса. Затова в Италия, например, се гласува с бележка за платени данъци. Изобщо говорим за т.нар. "меритокрация". А, не, както е в България, например, полуграмотни и полумни цигани, турци, пенсии, дрогирани зомбита и т.н. да определят политиката на страната, включително В СВОЙ УЩЪРБ. Нужен е образователен ценз. Възрастов ценз. Езиков ценз. Социален ценз. Да гласуват хората с принос към обществото. Те са и тези, които са по-наясно с положението и процесите в обществото.

"...полуграмотни и полумни цигани..." - като те гледам си изцяло неграмотен. "...турци, пенсии, дрогирани зомбита..." и "Възрастов ценз." Я да видим кой е излязъл от фейс-а и се подвизава в дир-а?

" Жандармерия патрулира " Значи държавата идва само, когато българите се надигнат да се защитят срещу циганите. Иначе 3 години там жандрмерията не е стъпила да помогне на хората срещу тези цигански семейства. Как така !!!???

При т.нар. нов световен ред, кучетата са с предимство пред хората, циганите пред българите, престъпниците пред мирните граждани, извратените пред нормалните, мусулманите пред християните, жените пред мъжете. Лъжата става истина, а дяволът - бог. Иначе казано, новият ред е стария, с главата надолу.

Ще гласувам за партия, която има в програмата си справяне с напастта ЦИГАНИ!!!!!!! Повтарям преждеписаното, за да се солидаризирам с пшротеста против циганите.Ето и малко статистика: през 2000 г. за издръжката на българските цигани е била нужна сумата от 800 000 000 лв. Фактът, че циганите в края на годината са реалност, говори за усвояването от циганския етнос на най-малко тази сума. Тоест, разходната част на този специфичен бюджет е налице. Каква е приходната част? По експертни данни тя не би могла да изглежда много по-различно от: 1 Социални помощи и др. ( от общо 319000000 лв.) 210000000 лв. 2 Кражби 340000000лв. 3 Неплатени задължения (ток, вода, данъци, такси и др.) 50000000лв. 4 Черна икономика и контрабанда 160000000лв. 5 Трудови доходи 30000000лв. 6 Други източници (помощи, дарения и др.) 10000000лв. Всичко: 800000000лв.

"Програма" да искаш... и обещания.

ПП "Атака"...там е истината за антициганизацията в България...На луда държава луда програма и мерки...

Докато има балами ще има и тарикати. Атака са политическо съответствие на телефонните измамници.

Е добре, къде е Атака сега, що не идат там на място, да се запознаят с обстановката, да излязат с декларация и прочие ? Предполагам защото няма интелигентни хора за пребиване там, а и има опасност там да има повече от 1 циганин и тогава фюрера и фюрерките няма да могат да се развихрят. А и Волен и компания са заети в момента да фабрикуват клевети и да си броят рублите.

Докторке, по-добре не гласувай, защото може да попаднеш на мошеник тип Сидеров или Бареков. Вярвай само на колегата ти Йозеф Менгеле.

Свобода или Смърт

Решението на циганския проблем е национална стачка и незабавно спиране на всички социални плащания.Време е протесна мрежа и ранобудните да се занимават с този проблем , а не с американските и европейски подлоги и политици.Национално недоволство и масово неплащане на данъци и незабавно спиране на всички плащания към циганите.

Да си организират доброволен отряд!!

ШЪ СЪ УПРАЙМ, щом на "протестна мрежа и ранобудните" ще разчитаме.

Е нали уж Болен беше по тия проблеми... да не е на Варадеро пак, че отдавна не се е чувало да е пребил някоя жена ?

Всички мургави под ножа!!!

Бе не ти трябва касапница. Сопа е достатъчна. Този език, ама много бързо го разбират.

Не така приятелю, все пак сме цивилизована страна! Достатъчно е въдворяване в гета и принудително образование и РАБОТА до припадък! Няма и да се сетят за глупости...

А пък аз, представи си, познавам "мургави", които струват повече от българи, които също така познавам...

ПОЛИЦАИТЕ СТРЕЛЯТ НА МЕСО И ВКАРВАТ НЯКОЛКО ПАТРОНА, ДА СА СИГУРНИ, ЧЕ СЕ Е ГЪТНАЛ МАНГАЛА!

Те постоянно така говорят и кълнат да умрат всички българи но не знаят ,че със тях ще умрат и помощите и чл.9 но затова е виновна държавата ,а сега идват и избори и нищо няма да им напрявят .Начина в Катуница е наи правилен.

Гражданското напрежение е назряло до критичната си точка, хората са настръхнали. Не може 20-ина души да тормозят 2900. Опасявам се да не се превърнем във втора Катуница Българската полиция , трябва да действа, така както полицая в град Фъргюсън САЩ.ИНАЧЕ НЯМА ОПРАВИЯ.

ПОЛОЖЕНИЕТО Е НЕСПАСЯЕМО! ВЧЕРА НЯКОЙ НАПИСАЛ НА ПАМЕТНИКА НА КАРАДЖАТА "СМЪРТ НА ГЯУРИТЕ"! ТОВА НЕ ГО АСИМИЛИРАМ ДАЖЕ! ЯВНО НАГЛОСТТА ИМ ВЕЧЕ ПЛАЧЕ ЗА КРАЙНИ МЕРКИ!

Време е да си признаем открито че вече имаме проблем с циганите от животоспасяващо значение. Когато казвам циганите имам предвид едно 90% от тях тъй като десетина процента са успели да се измъкнат от тази прослойка. За съжаление всички изходи от положението са не хуманитарни, а тези които са хуманитарни отговорят на онази притча при която на циганина и царски дворец да му дадеш той пак ще вкара мулето си в спалнята и ще го превърне в катун. Чисто и просто тези хора от една добре структурирана военна каста в далечното минало така и не съумява да излезе от средновековието където е умеела да воюва и граби и да живее под открито небе. Не случайно са ги наричали деца на слънцето. Сега обаче вече са такава напаст че инструментите на 21 век са безсилни за овладяване на положението.

това е политиката на дпс. колкото са необразовани толкова по добре. веднъж образован ром няма да чака само на дребни пари от помощи и да се редят на опашките пред телк или да раждат по 10 деца и да чакат на две кебапчета от доган или бареков по време на изборите. веднъж образовани ромите ще разберат защо трябва да се работи , защо трябва да се плащат данъци и ще знаят защо трябва да спазват законите или ще бъдат просто граждани

Е това за което говориш е сегашното положение и някои умеят да се възползват от него. Но само да го отбелязваме не виждам как това ще ни помогне да решим проблема.

Все си мисля как? ОБРАЗОВАНИЕ това е според мен е начина и разпръскването им по някакъв начин. Това обаче трябва да стане насила. Само че как ще накараш на сила един човек да се учи и самовъзпитава при условие че самия ти трудно го правиш за себе си?

"...че инструментите на 21 век са безсилни за овладяване на положението..." Ама, никакви проблеми с циганите при бай Тошо в ХХв.

трябва да се направят подобно на тези за индианците в САЩ. И никакви пари и никакви помощи- само храна по три пъти на ден и то оскъдна. Но да има училища. Който завърши средно и успее да си намери работа - да се пуска от резервата, но да се наблюдава няколко години.

кой какво знае за Ку-клукс-клан и знаете ли защо присъдите на хора използва плътни шапки до гушата защитавайки семействата си получават по големи присъди.....

ами това е положението-заради скапаните ни политици,циганите на главите ни се качиха,и все повече, и по-нагли стават...

" Прокуратурата, полицията и кметството увериха, че по всички престъпления се работи. " Ние искаме РЕЗУЛТАТИ - бързи и ефективни наказания на извършителите! "се работи" означава "прокуратура, полиция и кметство години наред получават заплати, и не само, за никакъв резултат... ДОКОГА???

Според теорията на цивилизациите сега циганите са господстваща каста над коренното българско население.Нещо като османските турци-поробители на българите.При Тато беше обраното - доминантния етно-културен модел мачкаше пришълците и те спазваха правилата. Затова получаваха социалните придобивки и им беше позволено да пребивават на чужда за тях етно-културна и цивилизационна територия. Сега под натиска на външни сили (западната англо-саксонска индивидуалистична цивиизация ние сме принудени да делим социалните придобивки с племе,което не иска да работи и да има принос в развитието. Това племе паразитира върху българи,арменци, евреи, и др. и изсмуква жизнените им сили или ги прогонва от изконните им територии. И това става въпреки че формално циганите са маргинализиран етнически елемент. Но това е формално,защото бидейки извън законите и правилата, бидейки затворени в своите си псевдо-номадски характеристики, те нямат ограничения да паразитират върху изградените захранвани от бъгарите и др. работещи етноси социални плащания. И дори нещо повече - да разрушават изградени материални ценности независимо чия собственост са. За съжаление теориите за обезбългаряването на територията на България не са измислица,независимо дали администраторите и политиците го осъзнават или си заравят главата в пясъка.Не забравяйте и че комунистите за 20-тина години разчистиха България от можещите да мислят бели хора. Хората с интелект,мислене,знания и бъдеще.Хората,които можеха да дадат нещо на България.Точно интелекта е силата,която накара 2 милиона българи да емигрират. В БГ останаха почти само цигани и чалгаджии (които като интелект са еднакви) и поколението им от кичозни, нагли копелета с огромно самочувствие,мизерно образование и обща култура далеч под критичния минимум. Жалка картина изобразяваща залеза на една НАЦИЯ :(

с основни неща не съм съгласен. Първо като се говори за циганския паразитизъм и за техните придобивки сега и по времето на Тато, трябва непременно да се изтъква дебело, че тогава повечето от циганите имаха образование, много от тях работеха, бяха обхванати в социалния живот, и придобивките тогава могат да се разглеждат като средство за приобщаване на циганите към цивилизацията. При демокрацията циганите бяха напълно изхвърлени от обществото, образиваните и работещите са изключение, раждането на деца стана бизнес, помощите сега играят безсмислена и абсурдна роля на отглеждане на паразитите, които все някога ще убият организма, дали ще е след 10 или след 30 години, няма значение. Второто, което не съм съгласен с теб е, че само циганите са паразити и рушители на етно-културния модел у нас. Има и други - например евреите и турците, макар техните действия и влияния са по други направления и няма време и място да се анализират. Трето, което фундаментарно не отговаря на истината е, че само "хора с интелект, мислене, знания и бъдеще" са напуснали страната, изгонени от някакви митични комунисти, и че тук вече не са останали такива. Иначе съм съгласен напълно, че циганите и чалгаджиите са с еднакъв интелект, образование и обща култура, но това са избирателите на ГЕРБ, избраната партия на ЕНП и САЩ, която пак гласят да ни управлява. Същите хора бяха наричани и представяни в средствата за масова дезинформация за най-умни и най-интелигентни. Стана едно пълно противоречие, което не може да бъде толкова лесно обяснено, както си го направил ти. Може би истината е, че новият ред, новите господари и новите продажници се постараха не само да изгонят част от българите, а и тези, които останаха, да не бъдат българи. Патриотизъм, родина, отечество, православни ценности станаха мръсни думи. Май тук е разковничето, а не че са напуснали страната най-умните и най-знаещите. В някои страни историята се пише от личности, у нас историята се пише от продажници. От тук започва всичко.

Атакисти отарашиха Шипка. Атакисти написаха "Смърт на гяурите" на паметника на Хаджи Димитър. Атакисти плащат на тези цигани да безчинстват. Казах ли ви, че Болен и компания са готови на всякакви предизборни провокации само и само да дигнат някой друг процент.

Ти малоумен ли си или просто се правиш на такъв?!?

Абе там тежки земекопни машини няма ли? Преди време в едно село до Плевен с една фадрома изравниха със земята цялата циганска махала. Докато дойде полицията всичко беше свършило и не се разбра кой е карал фадромата. Циглак не остана там.

" Прокуратурата, полицията и кметството увериха, че по всички престъпления се работи. " Ние искаме РЕЗУЛТАТИ - бързи и ефективни наказания на извършителите! "се работи" означава "прокуратура, полиция и кметство години наред получават заплати, и не само, за никакъв резултат... ДОКОГА???

Докато българина не излезе масово да гласува, и ромските гласове да изгубят стойност, ромите ще бъдат толерирани и ще им се създават все по-добри условия за съществуване в БГ.

Докато 20-25% от българките не започнат да раждат по 3 деца и т.н. ... А иначе - гласувайте си, даже направете гласуването задължително. Е и?! В родилните отделения на малките градове годишно се раждат 60-70 деца и от тях 40-50 са ... да кажем колоритни.

Крайно време е да си построят фабрика за сапун!!!

ДОКОГА?

Докато не разделят и България, и не ни продадат окончателно в робство....

Опитите за опитомяване завършиха с неуспех.

За интегриране също.В едно телевизионно предаване,актьора Сашо Дойнов каза по този въпрос директно в ефир: Циганите не могат да бъдат интегрирани,защото са тъпи. Май е имал право,а?

Всичко е въпрос на държавническо мислене, политика и смелост. Като начало ние имаме един основен проблем, който касае не само циганите - слушкаме за всичко еврогейците и обръщаме прекалено голямо внимание на т.н. "правозащитници" у нас. Франция ни показа, че може и и иначе. Ако решим този проблем, вече стигаме до конкретни действия, което означава: 1.Полицията и правосъдидието на наложат спазването на законите от ВСИЧКИ български граждани. 2.Да се осигури заетост на циганите и всякакви помощи да се обвържат с полагането на труд и обучение на децата им. 3. Може да възразите, но: Да не се дават помощи за трето дете/освен ако са близнаци/. Ако родителите не полагат грижи, да носят наказателна отговорност и да полагат принудителен труд, възнаграждението за който да се използва изцяло за издръжка на децата им по държавен контрол. Това според мен е единствения цивилизован начин да се ограничи циганската свръхраждаемост. 4.За циганчетата да се създадат специални училища, полу интернати и интернати, в коита да бъдат не само ограмотявани, но и обучавани на всичко, което ще им помогне да мислят и живеят като нормални хора.

Ако можех ,щях да ти дам 10"+" . Което обаче нищо не решава. :)

Лошото е, че тия маймуни раждат по къщите си...Иначе решаването на проблема е ясен - след 2-ро дете - перфориране на матката или нещо по тръбите и край... а може и след първото още. Между другото чувала съм за такава практика през 85 - 90 година в едно родилно отделение в голям наш град, наистина. Информацията ми е от първа ръка.

Това го има на запад отдавна с малки промени.Получаваш примерно за първо дете 100лв за второ 40лв за терто 10лв и за другите по 2лв. Ако работиш получаваш добавки към заплата като помощ ако не работиш след 1г. помощите спират т.е. имаш 1г. да си намериш работа за да не спрат помощите... ако искаш.

Когато циганин посегне на твоето имущество , ти трябва да търпиш и да си траеш защото това се нарича етническа толерантност , но ако ти се опълчиш или го набиеш това вече ксенофобия и расова дискриминация, за която европейския съюз ще съди България

С изключение на България в другите държави се води самозащита и може да си го гръмнеш или пребиеш ако ти влезе в къщата.

циганството е по-скоро мироглед, начин на живот и устройство на битието, отколкото етническа идентификация. Този начин на живот включва: 1. Леност, мързел, нагласа за неработене. През комунизма, когато имаше хиляди свободни работни места, циганите не ги заемаха. Протестиращите цигани никога не скандират Искаме работа!. Няма цигани, които да искат земя за обработване, тъй като този начин на живот отрича труда; 2. Егоизъм; 3. Безотговорност към семейство, деца, родители, държава; 4. Незачитане на институцията собственост; 5. Живот по схемата Ден за ден, без оглед и грижи за бъдещето; 6. Крадливост (най-характерна черта); 7. Лъжливост, измами, коварство; 8. Свадливост, конфликтност, отмъстителност; 9. Простотия и цинизъм; 10. Специфична примитивна романтика; 11. Традиционна престъпност (около 80% от осъдените по българските затвори са от циганския етнос; и това е така не само в България); 12. Страст към пари и особено към злато (прочутите златни накити и златни зъби на циганите и циганките); 13. Липса на хигиенни навици; 14. Силни афекти, емоционална инконтинентност; 15. Нахалство, бруталност и др. Ето и малко статистика: прес 2000 г. за издръжката на българските цигани е била нужна сумата от 800 000 000 лв. Фактът, че циганите в края на годината са реалност, говори за усвояването от циганския етнос на най-малко тази сума. Тоест, разходната част на този специфичен бюджет е налице. Каква е приходната част? По експертни данни тя не би могла да изглежда много по-различно от: 1 Социални помощи и др. ( от общо 319000000 лв.) 210000000 лв. 2 Кражби 340000000лв. 3 Неплатени задължения (ток, вода, данъци, такси и др.) 50000000лв. 4 Черна икономика и контрабанда 160000000лв. 5 Трудови доходи 30000000лв. 6 Други източници (помощи, дарения и др.) 10000000лв. Всичко: 800000000лв.

Е ми крайно време е да се даде дефиниция за ЧОВЕК.И уточнявам че определение от рода ДВУНОГО ЧЛЕНОРАЗДЕЛНО не върши работа.

Поздравявам Ви за прецизното описание на особеностите на този етнос, тъй като в най-честия случай те умишлено са неглижирани или откровено изопачавани с цел да предизвикат симпатия и съчувствие. Но смятам, че основния проблем е ограничаването на циганизацията, която като язва се разпространява в обществото и го покварява.