Родители изтеглиха 24 деца първолаци от клас с ромчета

Паралелка с ученици в 1-ви клас е на път да се разпадне в Пазарджик, след като родители отписаха децата си заради голям брой първокласници от ромски произход.

Обратно в новината

Коментари - Родители изтеглиха 24 деца първолаци от клас с ромчета | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А колко от пишещите тук слушат чалга=циганска музика? Голяма част от българите и българчетата са по-мизерни и от най-мизерния циганин. За справка: обичат мръсотията, не чистят (само в къши да е чисто естествено), хвърлят си отпадъците където им скимне, псуват, викат, не се къпят редовно, карат колите си като идиоти, паркират където сварят (по тротоари, по градинки без да се интересуват че там е за хора)... ох да продължавам ли? Иначе по претенции сме едва ли не благородници... Погледнете себе си хораааа.... и НЯМА ДА СЕ ХАРЕСАТЕ ама никак. Айде със здраве.

г-н Директора защто не каже цялата истина ами казва каквото му е удобно.

Вероятно за тези циганета се плащат допълнително пари на училището и на учителите. Нещо като "работа във вредни условия".

Ще запиша синовете си в такъв клас когато закрият училището в Горна баня /дето е за богаташчета и където учат само децата на министрите/.Нека техните деца да учат в училищата с нашите деца и нека тогава във всеки клас да има по 15 ромчета!

Ромите - в Романия, мангалите - в Мангалия, България - за българите, Саркози - президент!

Да запишат на всяко българче по едно циганче в лицея е Горна Баня.Да ги интегрират.Леле, че вой ще се надигне-чак в "провинцията" ще ги чуят.Сомо лаят.Който иска да ги интегрира-да си ги води у тях.

защо тогава не направят отделно училище за роми?

Нали там Roma, Roma... ромчета. Да се умешат с децата на другите циганя от Парламенто.

Добра работа сте свършили в училището!! Накарали ромчетата да се запишат на първи клас! Да ви види по-нататък и учителските умения, педагогиката, психологията..Колко ще останат първата седмица, месец, година??? Да няма, ама те не искат, те така-онака... вие сте педагозит, ваша работа е да ги изучите! Начални дипломи им трябват за шофьорските книжки! Напоследък се твърди, че си ги получават сигурно и за 5лв. спонсортво за училището, в което били някога записани, без да могат и името си да напишат!

кАТО ТОЛКОВА ИСКАТ ДА ГИ ИНТЕГРИРАТ РОМИТЕ - ДА ГИ ЗАПИШАТ В ЛИЦЕЯ В гОРНА БАНЯ!!!!! НЕ ВИДЯХ ПО ТВ НА 15 СЕПТЕМВРИ ТАМ ДА ИМА РОМЧЕТА ПЪРВОКЛАСНИЦИ - ЗАЩО ЛИ?

Отвращавам се от наглоста на водещите на сутрешните предавания и най-вечена от тази измислената, цолова. Предлагам всички лицемерни- така наречен "елит" на нацията да пратят своите деца да учат с циганчета, а не да пълнят скъпите лицеи. Дайте пример , бе , лицемери нагли!

напълно се съгласявам с теб.Ани Цолова като толкова се застъпва за циганчетата защо не пусне детето си да учи редом с тях?Като толкова обвинява русенци за нежеланието има да приемат децата от могилино защо не се постави на тяхно място и да си помисли какво е да живееш цял живот в непосредствена близост до тези болни деца и какво е всеки ден първата гледка която вижда семейство ти да е тези деца,които колкото и да се полагат грижи за тях никога няма да бъдат нормални.

Като толкова е заревала Ани Цолова що не си прати детето да учи с циганчета,защо не осинови едно или да стане приемен родител .Аман от такива лицемери и техните шесторки,петорки или не знам си какво .

Абе българи,не мога да разбера за какви се мислите и защо е тази непоносимост.Ще дойде ден ние да не искаме децата ни да учат с бедни и прости българчета !

Кои сме Ние, че нещо не рабирам!

не харесвам циганите и не знам как бих постапил,но знам,'е още комунистите ги отделиха в гета и не полагаха грижи за интегрирането им!великаамерика отново ви дава пример с расизма някога и ку-клукс-клан ,а сега президента знаете кои е!и там има негри които убиват и крадат,но е забранено дори да употребиш думата негар!вапрос на култура,а нашата е ясно каква е! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

С тази "толенрантност" ще стигнем до нещо подобно: http://www.youtube.com/watch?v=dKA8-_wPiZI&feature=related

Дори опитите с животни се оспорват, а някакви си типове искат да правят опити с децата ни. Директорът да подаде оставка - няма морал, за да бъде такъв. Също така да се подложи на детектор на лъжата взел ли е пари, за да се провеждат експерименти с децата ни в повереното му училище. Съгласен съм, че на следващия петнадесети септември в това училище няма да има първи клас - хората няма да пратят в него децата си.

Това , че си накарал 1000 циганчета да ходят на училище и от тях 10 са завършили средно образование не означава успешна интеграция.Това просто е един неуспешен и много скъп експеримент. Изкарат 3, 4, или 5 часа в училище и какво става след това къде отива циганчето , в гетото , катуна , в кочината и какво има там - родител който ще го попита какво учихте днес , написа ли си домашното, ще му каже сядай да учиш, остави играта, не отивай да береш тухли , желязо, хартия, да крадеш , а сядай да учиш . Да ви кажа честно хората които ни залъгват , че така ще се промени съзнанието на циганите надценяват много децата циганчета. Предлагам им да оставят детето си за един месец в едно циганско семейство в гетото и да видят резултата. Децата трябва да се изведат от тази среда още като пеленачета , няма ли условия за отглеждане на малко дете трябва да се намесят отдела за закрила на детето и социалните заедно с полицията и детето отива за осиновяване , няма какво да се чака да роди 22 деца, дори имената им не знае , всичките до едно неграмотни въпреки че имат право на образование, те ще народят 10 във същата среда и т.н. и т.н. да живее интеграцията

Аз имам един въпрос След 20 год. ако тези 24 деца са на работа с тези 12 ромчета и получават над 1000 лв. заплата и други соц. придобивки ще напуснат ли работата си?

Тъп въпрос! Прилича на : ако баба ми имаше дръжка....Колко коментара има досега, ама явно мързела е голям!

Тъп си ти Огледай се и ще видиш че "малцинствата" вече са мнозинство и това ни чака да бъдат редом с нас навсякъде.

в класът на сина ми са само 5 гърчета,останалите 10 деца са албанчета и българчета! и на тях гръцкият им "куца",но това не е причина да ги гоним ! ние се радваме когато някои изучава езикът ни !

Мислех гърците за по-интелигентни, ама или не си грък, или си изключение! Къде прочете, че става въпрос за проблеми с езика? Как сложи знак за равенство между българчета и циганетая? Ходи да пишеш в гръцки форуми, че явно не обичаш да четеш (ако беше прочел поне50 от 500-те коментара щеше да разбереш за какво иде реч).

ами прочети и ти няколко ! родители изтъкват като причина точно това че те не знаели да четът и да смятат! нали за това ги изпращат на училище?!помогнете им в този опит да се "отърват" от невежието!християнскят дълг е да се помага на ближният,а не да се натиква пак в калта!не ги искате в училищата си,не ги искате в автобисите ви,не ги искате в градовете ви,не искате дори да дишате и един въздух! знаете ли как се нарича това? РАСИЗЪМ!!!

Чий език по-точно? Б.р., а в Гърция 'позволено' ли е конституционно съществуването на малцинствата? А дават ли им се помощи, несъразмерни с общото състояние на държавата и недостъпни за 'обикновените' гърци?

Писах няколко пъти, но сега смятам да напиша най-важното. Аз имам две деца, училището трябва да остане едно от последните места където социланото неравенство не трябва да се взема в предвит. Училището трябва да е мястото, институцията която да дава, да възпитава в децата идеята за общност, това е шанса да изградим обществото на благоденствието на бъдещето. За съжаление, тези мисли са много далеч от поне 90% от хората в България. Това е шанса ни.

Ако това ти е най-важното...много си зле! Ти не си разбрал темата, че не става въпрос за социално неравенство, а за нещо друго, ама поне прочети други коментари. Ако имаш желание твоите деца да са обект на експеримент на тема толерантност - никой не ти пречи, ама после сам си носи раницата!

За съжаление си страшно прав!

Какво им е на циганенцата, деца като всички други. Сложи ги в нормално семейство и след години не можеш да познаеш че са цигани. Гледах филма за двете циганета , едното в Швеция другото в България. Шведското просто беше друг човек, а тукашното беше заприличало на всички нас т.е на идиот- жалко защото изглеждаше свястно дете. Така че както е казано 'Битието определя съзнанието". Пожелевам на всички, в следващият си живот да бъдат по-щастливи и да живеят в един нормален свят. Видя се че в този живот това няма да се случи.

Живота не е филм (филма е илюзия). Като пораснеш и имаш деца, прати ги където пожелаеш. Да даваш акъл, щот си гледал филм, е смехория - по-добре поприказвай с майка си по темата.

Браво на родителите! Кой българин ще жертва най-скъпото си - детето си, заради извратеняшката политика, водена от политици - продажници. Този директор да си взима чукалата и да заминава при Саркози. Мирише, че е взел пари под масата от некои фондацийки, за да вземе циганчета. Не е първият. Това училище догодина няма да го има - никой българин няма да запише детето си в циганско училище и притакъв директор. Жалко само за възпитаниците на училището, които са си го обичали. Хората са записали там децата си с надежда да се образоват, а този смешник, директорът, докладвал в инспектората. Пикльо! Ще арестуват родителите ли,а децата ще водят със синджир при циганите?

АБЕ, МИЛА ЕДНА! НЕ ТИ ЛИ СТАНА ЯСНО, ЧЕ НИКОЙ НЕ Е ПРОТИВ ЦВЕТА НА ОЧИТЕ, КОСАТА, КОЖАТА... ЗАЩО В БЪЛГАРИЯ НИКОГА ПРЕДИ НЕ Е ИМОЛО ПОДОБЕН ПРОБЛЕМ?! КАЖИ ДЕ, МОЛЯ ТЕ! КАЖИ ЗАЩО НИКОГА НИКОЙ НЕ Е ПОМИСЛЯЛ ДОРИ НЕЩО ПРОТИВ ЦИГАНИ ИЛИ ДРУГ ЕТНОС ТУК! ЗАЩОТО ДЪРЖАВАТА ДОПРЕДИ 20 ГОДИНИ СЪЩЕСТВУВАШЕ САМО ЗАРАДИ ТОВА - ЗАРАДИ НАРОДА СИ, ДА ОСИГУРЯВА ЖИВОТА И ЗДРАВЕТО НА ХОРАТА, КОЕТО ПЪК СТАВАШЕ КАТО НАЙ-ПЪРВО СЕ ОСИГУРЯВАШЕ ПРАВОТО ИМ НА ТРУД И СЕ ПРИЛАГАХА ВСИЧКИ ЗАКОНИ ЕДНАКВО ЗА ВСИЧКИ! ОТКАК "ИЗБУХНА ДЕМОКРАЦИЯТА", ВНОСИТЕЛИТЕ Й ОТВЪН - БИВШИ КОЛОНИАЛНИ "ВЕЛИКИ СИЛИ" С ВЕКОВЕН СТАЖ В РАСИЗМА ИЗ КОЛОНИИТЕ СИ, ВНЕЗАПНО ЗАПОЧНАХА ДА НИ УЧАТ НА "ТОЛЕРАНТНОСТ" И КАК ДА "ИНТЕГРИРАМЕ МАЛЦИНСТВА" В СОБСТВЕНАТА НИ ЕДНОНАЦИОНАЛНА ДЪРЖАВА, КАК ДА "СПАЗВАМЕ ЧОВЕШКИТЕ ИМ ПРАВА" И ПР. И ПР. ГЛУПОСТИ И С НИЩО НЕ ПРЕДИЗВИКАНИ "СЪВЕТИ". ЗАПОЧНАХА ДА СЕ ИЗЛИВАТ ЕДНИ ПАРИ, ДА СЕ СЪЗДАВАТ ЕДНИ ПАРТИИ ЗА ТОВА, ДА СЕ ГРУПИРАТ ЕДНИ "КОМИТЕТИ" ЗА "ЗАЩИТА НА ЧОВЕШКИТЕ ПРАВА" И "СВОБОДИ" И Т.Н. И Т.Н., ЧАК И КЛЕТВИ СЕ КЛЕХМЕ И ДОГОВОРИ ПОДПИСВАХМЕ "КАК ТОЧНО ДА ГИ ПАЗИМ" И "ИНТЕГРИРАМЕ", КОИТО СЕ ИЗРАЗЯВАХА С ЗАДЪЛЖЕНИЯ ДА СЕ ДАВАТ ПРАВА И ПАРИ ОТ СОБСТВЕНИЯ НИ БЮДЖЕТ СПЕЦИАЛНО И САМО ПО ЕТНИЧЕСКИ ПРИЗНАК НА ОПРЕДЕЛЕНИ ОТ СЪОТВЕТНИТЕ ВЪНШНИ СИЛИ ГРУПИ ОТ ХОРА, НАРИЧАНИ ОТ ТЯХ "МАЛЦИНСТВА В НЕРАВНОСТОЙНО ПОЛОЖЕНИЕ". ЦЕЛТА, А В ПОСЛЕДСТВИЕ - РЕЗУЛТАТЪТ - СЕ ОКАЗА ОБОСОБЯВАНЕТО НА ОТДЕЛНИ ГРУПИ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ И ПРОТИВОПОСТАВЯНЕТО ИМ НА ОСТАНАЛИТЕ. НИМА НЕ ЗНАЕШ ЗАЩО СЕ ПРАВИ ТОВА, КОГО БИ МОГЛО ДА ОБСЛУЖВА И КАКВИ СА МУ ЦЕЛИТЕ?! НА МЕСТНА ПОЧВА ТОВА Е ПОЛИТИЧЕСКИЯТ ПРЕДИЗБОРЕН БИЗНЕС; В ПО-ОБЩ МАЩАБ - СТРАТЕГИЧЕСКА ПЪТЕЧКА ЗА ВЕЧНО АЛИБИ НЯКОЙ ОТВЪН ДА ТИ СЕ МЕСИ ВЪВ ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ: КОГАТО ИМА РАЗДЕЛЕНИЕ НА ОБЩЕСТВОТО ПО ТАКЪВ ПРИЗНАК, ТЕМАТА ЗА "ЧОВЕШКИТЕ ПРАВА ВИНАГИ" Е "ПОДХОДЯЩА" ДА СИ НАХЛУЕ "УМИРОТВОРИТЕЛ" КОГАТО И КАКТО МУ СКИМНЕ, ДА "ЗАЩИТИ" "ОНЕПРАВДАНИТЕ" ИЛИ ПРОСТО ДА СЕ ЦАНИ "ГАРАНТ" НА СТАБИЛНОСТТА В РЕГИОНА. ЗАТОВА СЕ ОТГЛЕЖДАТ ЕТНИЧЕСКИ МАЛЦИНСТВА ОТ СВЕТОВНИТЕ ЛИДЕРИ В ЗАЩИТАТА НА ПРАВАТА ИМ ИЗ ЧУЖДИТЕ ДЪРЖАВИ - ЗА ДА МОГАТ ДА ГИ "ЗАЩИТАВАТ" В ИЗБРАН ОТ ТЯХ МОМЕНТ И ДА ПОСТАВЯТ РАЗНИ УСЛОВИЯ ПРЕД СЪОТВЕТНОТО ПРАВИТЕЛСТВО, СДОБИЛО СЕ С ТАКЪВ ПРОБЛЕМ. ЕЙ ОНЗИ ДЕН ТИ ПОКАЗАХА НАГЛЕДНО - С ОНЕЗИ 8 МЛН. ЕВРО, ДЕТО НИ ГИ ПОДХВЪРЛИХА В КАНЧЕТО, И ДЕТО БИЛИ СПЕЦИАЛНО "ОТПУСНАТИ" "ЗА ХРАНА НА БЕДНИТЕ", ДРУГ ПЪТ ПЪК - УЖ СИ ДОГОВОРИЛ НЕГО В МЕЖДУНАРОДНИТЕ СИ ОТНОШЕНИЯ, АМА, НЕ ЩЕШ ЛИ ТОЗИ, С КОГОТО СИ ГО "УГОВОРИЛ" , ТИ РЕЧЕ: "... АМА ПЪРВО РЕШЕТЕ ВЪПРОСА С "ПРАВАТА НА МАЛЦИНСТВАТА". ПЪК ТИ ТУКА ОКАЙ И АКАЙ НА "МИЛИ ХОРА" ЗА "ЦВЕТА НА ОЧИТЕ" ТИЯ РАБОТИ СА МЕЖДУНАРОДЕН ПОЛИТИЧЕСКИ БИЗНЕС, ВЪРТЯТ СЕ ЕДНИ МИЛИОНИ И МИЛИАРДИ ЗА "ПОМОЩИ", "ПООЩРЯВАНЕ" ЕДНО-ДРУГО, ПОСТАВЯТ СЕ УЛТИМАТУМИ ПОД ТАКЪВ ПРЕДЛОГ, НО ТИ СИ ВЪЗДИШАЙ ОБЩОЧОВЕШКИ ПО ФОРУМИТЕ...

Приятел, правилно напипваш проблема! Бих си позволил да те допълня на местно ниво. Толерантност е дума, имаща хубаво значение, но тези, за които намекваш, подмениха значението й! В името на толерантността България губи своята идентичност - вместо фолклор имаме чалги, вместо хора - кючеци и т.н. Толерирания електорат се плоди като мухи и има навици на кукувица (друг да му издържа децата).Техните етно правила и мешерето станаха по-важни от държавните закони (някой да е вкаран в затвор за контакт с малолетна, при официално декларирано раждане от 12-годишна). Правителства и партии се сменят, но "толерантността" остава! Случващото се е реакция на хората, които нямат желание децата им да се учат на простотии от първи клас. ТОВА Е РЕАКЦИЯ НА НАРОДА, на който вече му писна обезличаването на България! Такива случай ще стават все повече, защото хората разбраха, че не могат да разчитат на правителството (без значение цвета), а децата са най-скъпото нещо! За съжаление и сега, ако въобще има правителствена реакция, тя ще е в насока призив към "толерантност", и лошите ще бъдат родителите, защитили децата си от етно-циганската култура!

БРАВО!!! ПРАВИЛНО!!! ВЯРНО!!! ПОДКРЕПЯМ!!!

FCK всички мангали цигани роми и всички подобни

Тук в Скандинавия има много подители като тези в Пазарджик. Децата им не трябва да ходят в същя клас с деца от Източна Европа и Турция. Децата са тъмни, те крадат и лъжат, те са невъзпитани и са облечени не като нашите. Официално тук няма расизъм и то е забранен, това се наказва със затвор. Брюксел реагира силно на връщането на ромите от Франция... Не станахме ли по-умни от 1930... Мили българи, много от вас имат кафяви очи, черна коса и тъмна кожа, и много хора не обичат това тук, но това причина ли е да ви мразим. Както вече няколко души писаха ние всички сме хора... Верно е, че някои от ромите са по-специални от вас , но кое е първото - яцето или кокошката.? Дадохте ли им шанс да учат и работят и да имат едно човешко съществуване? Засрамете се!

Тук не става въпрос за цвета на кожата и очите а за поведението. Циганите са паразити и крадци и не искат да се интегрират. Първо вие от чужбина елате да поживеете сред циганитe пък тогава давайте акъл!

от далече е лесно да даваш мнения без изобщо до разбираш реалностите. ние мангали не искаме вземете си ги при вас другарко от Скандинавия

Поредната личност, даваща акъл от разстояние! Заповядайте тук, доведете децата си и се заселете в някоя циганска махала! Живейте щастливо и задружно с циганите! И стига с това "дадохте ли" - какво да дам на циганите? Аз се родих, учих, мъчих се, работя и продължавам да работя и да уча! Какво ТЕ ми дадоха на мен - те ли ме изучиха, те ли ми намериха работа! Нали уж сме равни - все аз съм им длъжен, все аз да се грижа за тях! Стига вече! Точно холандците опитаха интеграцията - направиха къщи на циганите, дадоха им някакви пари, но след година всичко беше разпродадено и заменено с каравани! Стига сте плямпали едно и също като папагали - покажете на практика как става!

АБЕ, МИЛА ЕДНА! НЕ ТИ ЛИ СТАНА ЯСНО, ЧЕ НИКОЙ НЕ Е ПРОТИВ ЦВЕТА НА ОЧИТЕ, КОСАТА, КОЖАТА. ЗАЩО В БЪЛГАРИЯ НИКОГА ПРЕДИ НЕ Е ИМОЛО ПОДОБЕН ПРОБЛЕМ?! КАЖИ ДЕ, МОЛЯ ТЕ! КАЖИ ЗАЩО НИКОГА НИКОЙ НЕ Е ПОМИСЛЯЛ ДОРИ ПРОТИВ ЦИГАНИ ИЛИ ДРУГ ЕТНОС ТУК, У НАС! ЗАЩОТО ДЪРЖАВАТА ДОПРЕДИ 20 ГОДИНИ СЪЩЕСТВУВАШЕ САМО ЗАРАДИ ТОВА - ЗАРАДИ НАРОДА СИ, ДА СЕ ОСИГУРЯВА ЖИВОТА И ЗДРАВЕТО НА ХОРАТА, КОЕТО ПЪК СТАВАШЕ КАТО НАЙ-ПЪРВО СЕ ОСИГУРЯВАШЕ ПРАВОТО ИМ НА ТРУД И СЕ ПРИЛАГАХА ВСИЧКИ ЗАКОНИ ЕДНАКВО ЗА ВСИЧКИ! ОТКАК "ИЗБУХНА ДЕМОКРАЦИЯТА", ВНОСИТЕЛИТЕ Й ОТВЪН - БИВШИ КОЛОНИАЛНИ "ВЕЛИКИ СИЛИ" С ВЕКОВЕН СТАЖ В РАСИЗМА И ПОДТИСНИЧЕСТВОТО, ВНЕЗАПНО ЗАПОЧНАХА ДА НИ УЧАТ КАК ДА "ИНТЕГРИРАМЕ МАЛЦИНСТВА" В СОБСТВЕНАТА НИ ЕДНОНАЦИОНАЛНА ДЪРЖАВА, КАК ДА "СПАЗВАМЕ ЧОВЕШКИТЕ ИМ ПРАВА" И ПР. С НИЩО НЕ ПРЕДИЗВИКАНИ "СЪВЕТИ". ЗАПОЧНАХА ДА СЕ ИЗЛИВАТ ЕДНИ ПАРИ, ДА СЕ СЪЗДАВАТ ЕДНИ ПАРТИИ, ДА СЕ ГРУПИРАТ ЕДНИ "КОМИТЕТИ" ЗА ЗАЩИТА НА ЧОВЕСКИТЕ ПРАВА И СВОБОДИ И Т.Н. И Т.Н., ЧАК И КЛЕТВИ СЕ КЛЕХМЕ И ДОГОВОРИ ПОДПИСВАХМЕ "КАК ТОЧНО ДА ГИ ПАЗИМ", КОИТО СЕ ИЗРАЗЯВАХА С ЗАДЪЛЖЕНИЯ ДА СЕ ДАВАТ ПРАВА И ПАРИ ОТ СОБСТВЕНИЯ НИ БЮДЖЕТ СПЕЦИАЛНО И САМО ПО ЕТНИЧЕСКИ ПРИЗНАК НА ОПРЕДЕЛЕНИ ОТ СЪОТВЕТНИТЕ ВЪНШНИ СИЛИ ГРУПИ ОТ ХОРА, НАРИЧАНИ ОТ ТЯХ "МАЛЦИНСТВА В НЕРАВНОСТОЙНО ПОЛОЖЕНИЕ". ЦЕЛТА, А В ПОСЛЕДСТВИЕ - РЕЗУЛТАТЪТ СЕ ОКАЗА ОБОСОБЯВАНЕТО НА ОТДЕЛНИ ГРУПИ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ И ПРОТИВОПОСТАВЯНЕТО ИМ НА ОСТАНАЛИТЕ. НИМА НЕ ЗНАЕШ ЗАЩО СЕ ПРАВИ ТОВА, КОГО БИ МОГЛО ДА ОБСЛУЖВА И КАКВИ СА НЕГОВИТЕ МУ ЦЕЛИ?! НА МЕСТНА ПОЧВА ТОВА Е ПОЛИТИЧЕСКИЯТ ПРЕДИЗБОРЕН БИЗНЕС; В ПО-ОБЩ МАЩАБ - СТРАТЕГИЧЕСКА ПЪТЕЧКА ЗА ВЕЧНО АЛИБИ НЯКОЙ ОТВЪН ДА ТИ СЕ МЕСИ ВЪВ ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ: КОГАТО ИМА РАЗДЕЛЕНИЕ НА ОБЩЕСТВОТО ПО ТАКЪВ ПРИЗНАК, ТЕМАТА ЗА ЧОВЕШКИТЕ ПРАВА ВИНАГИ Е "ПОДХОДЯЩА" ДА СИ НАХЛУЕ "УМИРОТВОРИТЕЛ" КОГАТО И КАКТО МУ СКИМНЕ, ДА "ЗАЩИТИ" "ОНЕПРАВДАНИТЕ" ИЛИ ПРОСТО КАТО "ГАРАНТ" НА СТАБИЛНОСТТА В РЕГИОНА. ЗАТОВА СЕ ОТГЛЕЖДАТ ЕТНИЧЕСКИ МАЛЦИНСТВА ОТ СВЕТОВНИТЕ ЛИДЕРИ В ЗАЩИТАТА НА ПРАВАТА ИМ ИЗ ЧУЖДИТЕ ДЪРЖАВИ - ЗА ДА МОГАТ ДА ГИ "ЗАЩИТАВАТ" В ИЗБРАН ОТ ТЯХ МОМЕНТ И ДА ПОСТАВЯТ РАЗНИ УСЛОВИЯ ПРЕД СЪОТВЕТНОТО ПРАВИТЕЛСТВО, СДОБИЛО СЕ С ТАКЪВ ПРОБЛЕМ. ЕЙ ОНЗИ ДЕН ТИ ПОКАЗАХА НАГЛЕДНО - С ОНЕЗИ 8 МЛН. ЕВРО, ДЕТО НИ ГИ ПОДХВЪРЛИХА В КАНЧЕТО, И ДЕТО БИЛИ СПЕЦИАЛНО "ОТПУСНАТИ" "ЗА ХРАНА НА БЕДНИТЕ", ДРУГ ПЪТ ПЪК - УЖ СИ ДОГОВОРИЛ НЕГО В МЕЖДУНАРОДНИТЕ СИ ОТНОШЕНИЯ, АМА, НЕ ЩЕШ ЛИ ТОЗИ, С КОГОТО СИ ГО "УГОВОРИЛ" , ТИ РЕЧЕ: "... АМА ПЪРВО РЕШЕТЕ ВЪПРОСА С "ПРАВАТА НА МАЛЦИНСТВАТА". ПЪК ТИ ТУКА ОКАЙ И АКАЙ НА "МИЛИ ХОРА" ЗА "ЦВЕТА НА ОЧИТЕ" ТИЯ РАБОТИ СА МЕЖДУНАРОДЕН ПОЛИТИЧЕСКИ БИЗНЕС, ВЪРТЯТ СЕ ЕДНИ МИЛИОНИ И МИЛИАРДИ ЗА "ПОМОЩИ", "ПООЩРЯВАНЕ" ЕДНО-ДРУГО, ПОСТАВЯТ СЕ УЛТИМАТУМИ ПОД ТАКЪВ ПРЕДЛОГ, НО ТИ СИ ВЪЗДИШАЙ ОБЩОЧОВЕШКИ ПО ФОРУМИТЕ...

дръмката към Скандинавия и ни остави да плаащаме пенсията и на баща ти, и на майка ти? А ела ти им давай шанс да учат и работят и да имат едно човешко съществуване! НЕ, НЕ НИ Е СРАМ, НАЙ-МАЛКОТО ЗАЩОТО СМЕ ТУК! И ТУК ЩЕ БЪДЕ БЪЛГАРИЯ!

Айше,не се засягай!

Абе то е едно да се бориш против расовата дискриминация друго е дъщеряти да се омъжи за негър И като си толкова загрижена вземиси няколко ромчета де

Ми колко пъти да им даваме. Не искат. Не разбирате ли бе хора. Айде пак българите виновни. Стига с това вменяване на вина. Впрочем пътищата за тях са отворени. Никой не им е забранявал и да работят и да учат. Е това, че няма вече работа за началник на машина за затваряне на буркани в консервен комбинат или е намаляла работата на операторка на устройство за метене е друг въпрос. По социализма беше добре. Работата беше ниско технологична в голямата си част. В един консервен комбинат лука се белеше на ръка и махалата беше строена на норма. Къде ги вече тези производства. Не мислиш ли, че самите цигани имат вина за положението си и за "уважението", с което обществото се отнася към тях. Кога ще си вземат образованието си или ще се преквалифицират в професия, която е нужна за промишлеността. Не да натиска едно зелено и едно червено копче, или да копае с кирката канали по тротоарите, а да се захване да работи не само физическа, а и умствена работа. Ето ти даваш пример за скандинавията и те гризе отношението на местните към вас, но вероятно полагаш усилия, за да се харесаш. Мислиш ли, че на тук живущите цигани им пука за мнението на останалите. Кюфнат се на гърба на държавата, бюджета и обществото и чака на готово, защото много важен вероятно в неговите си представи. Все недоволни и все някой нещо им дължи, без да се замислят какво самите те са дали за просперитета на обществото, от което само искат. Всъщност незнам дали изобщо знаят думата или най-малкото изобщо не се интересуват от този просперитет. В голямата си чест даже статуквото много си ги задоволява. Зато е изградено едностранчивото мнение, че ние проявяваме към тях дискриминация. А тяхното отношение към нас какво е: ако някой българин изпадне на дъното на обществото какво ще бъда отношението към него? Но въпросът е че у българите е развито чувството за чест пред обществото. Ако щеш мнителността: "Какво ще кажат хората." Но когато българин вземе пари първата му работа е да си плати задълженията. Докато изреждам примерите правите ли сравнение? А какво е отношението на тъй нареченото малцинство към обществото - към тъй нареченото болшинство? Тома отношение е отношение на дискриминация. Това е отношение на експлоатация. И това не е само по отношение на нескончаемите социални фондове, здравеопазвани, къщи дето трябвало да им се дадат /ямболския 20 блок/ и ред други, които изчерпват непрестанно държевния и общински бюджети /по общините колко са българите социално слаби които са крайно нуждаещи се и колко са циганите. Някой направил ли е сметка?/. Това отношение на дискриминация и експлоатация се проявявай и като нескончаеми престъпления като кражби, грабежи, изнасилвания и убийства/колко възрастни хора по селата затриха циганите?/. Тъй наречената битова престъпност, която разказва играта на хората, които живеят в съседство с тъй наречените нещастни и дискриминирани цигани. Да не говорим за денонощните 3 дневни сватби, които подлудяват хората. Кой дискриминиран не разбрах!? А отгоре на всичко и ни се и заканват, ако прочетеш коментарите по-надолу. "Розово" бъдеще ни обещават като станели болшинство. Хората се готвят за племенна война - ти ми говориш В крайна сметка вместо ние да ги интегрираме към българските и европейски ценности те ли ще ни интегрират по цигански? Я си обърнете ценностната система в правилната посока. Ако много сте загрижени за африкански, азиански или индийски ценности то билети за самолети има бе. Който иска, моля да заповяда. Ако ще живеем в Европа, нека да живеем по европейски. Стига сте ни обработвали и сте ни вменявали вина - или с тая мургавщина и ти си от яхната черга и тарикатски насочвощ проблема в посоката, която устройва циганите - те жертви, а пък българите виновни. Е докога. Някой мисли, че малко сме ги търпели ли? Няма накъде повече. Не само в богата Франция - в страни като Румъния, но най-вече в България социалната система е много засегната от готованковщината на един етнос, което кризата показа като проблем. Тъй че проблема за кокошката и яйцето неможе в този случай да се разглежда само от гледната точка само на циганите. Ако проблема трябва да се реши, то това няма да стане без мнението и на другия етнос. Ако ще се вземат интересите на едните, то трябва да се имат пред вид и на другите. Всъщност има и други етноси в България. Така, че и тяхните интереси трябва да се вземат пред вид. Защо циганите са се сложили в центъра на вселената? Те искат да са пиедистал без да се вдигнат задника ли. Къде го дават този филм в нормалните страни?

И аз със семейството си живея ту в Скандинавия ту на Балканите. Скъпа моя изглежда не се прибираш достатъчно често у дома а само четеш по форумите и се възмущаваш. Нещата тук са коренно различни. Аз самата също съм от малцинствен произход, но детето си с цигани на училище няма да пусна. Колкото до скандинавците и те са прави за себе си, но такова е тяхното мнение по скоро за цветнокожи, от колкото за източноевропейци и има за какво. Аз лично в цял Стокхолм един бял човек не видях, който да не се държи тихо и сдържано, за разлика от всякви там негри, бангладежци, пакистанци и кво ли не. Прави са хората. Така че като си четеш форума от Скандинавията, не забравяй от де си тръгнала, което е много грозно. И ние сме по Скандинавия и повярвай ми не живеем като утрепки там, но обичаме родината си и за разлика от теб мнимата скандинавка не съдим хората. И понеже си такъв застъпник на човешките права може спокойно да се заселиш в Столипиново да речем и да учиш ромите на европейски обноски.

Свалям ти шапка за мъдрите приказки!

Имам въпрос към тези, които защитават циганите: Гледахте ли репортажа от откриването на учебната година на 15 септември. Циганчетата не разбираха въпроса "Как се казваш?", защото не говорят и дума български. Вие бихте ли си оставили детето в един клас с тях?

В една зверилница толерантността значи смърт. Николай Хайтов

Хайтов го е казал правилно. Ни не сме зверилник, ама за нас толерантността означава обезличаване! От народна музика - чалга, от хоро - кючек! Скоро, като гледам статистиката на родилните домове, ше станем и ние малценство, ама тогава толерантността за нас ще е лукс!

Циганите трябва да се интернират а не да се интегрират и правилно каза някой, че само от бой разбират. Едно време в милицията какъв боя ядяха и не смееха да гъкнат след пердаха.

Имам само едно дете.Нямам време и сили да експериментирам толерантност . Искам най-доброто за детето си. Който има по 10-12 деца може и да не му пука.На мен ми пука. Отглеждайте и възпитавайте децата си в циганска среда - ваш избор. Въпрос на избор , така да се каже - аз плащам данъци за нормална среда . И имам право да я търся и изисквам.Просто е.

а така има свестни хора тука

сигурно има, ама поне да се изкъпят, та да ги познаваме!

Пак не сте разбрали! Идеята е да се интегрират малкото оставащи българи към циганите! А колкото до хуманността, демокрацията и прочие абстракции, подходящи за свободни разсъждения, има един малък проблем. Циганите миришат! Виновни или не, те разнасят болести. Е, тука вече се пита: готови ли ме да пожертваме собствените си деца за експеримента (дисертацията) на някой многоуважаван политик (партия) ?

Само че винаги има първи път! И този път мангасарщините и на правителство , и на EU, и на кой ще да е ПРОСТО НЯМА ДА МИНАТ! ОМРЪЗНА НИ! То понякога се започва от един чай и става нация, може на нас да ни е съдено от тези 12 циганета! Ама ... на дали!

По-важният въпрос е - Кой пусна мангалите в училището?

Много добре са постъпили родителите. Искам да питам тези, които се пишат много толерантни и защитници на правата на циганите, защо в София циганите учат в отделни училища? Там, където учат в една сграда с българчета, има отделно класове за българи отделно за цигани. После от МОН убеждават учителите и родителите в провинцията, че циганчетата трябвало да се интегрират. Защо не ги интегрират в София? Защото мисията е невъзможна. Браво на родителите! Не оставят децата си да бъдат ограбвани и бити от мангалчетата. Не само това са причините, обаче. И аз имах доскоро ученик. Когато навън е топло и прозорците са отворени, е добре. Знаете ли, обаче какви благоухания се носят зимно време, когато в стаите има отопление? Пресметнете колко месеца децата и учителите, направо ги съжалявам, са принудени да търпят тази смрад.

Лицемери! Всички, които защищават правата на циганчетата. Родителите са постъпили добре. В същата ситуация, колко от вас биха постъпили иначе? Това е един ясен знак за циганите, че те не са желани, докато не променят навиците си. Сега топката е в техния терен - нека да покажат колко искат да се интегрират.

Много европейско поведение даже от страна на родителите. Като гледам холандците правят същото. Готови са пътуват всеки ден до другия край на града и обратно х2, за да са децта им в "бяло" училище. Така, че не е прав директора. Не е това болест на българското общество. За съжаление си мисля, че тези неща ще зачестяват на всякъде във Европа. Просто много малцинствени групи лежат на социалните системи, а става все по-трудно От друга страна същите тези малцинствени групи отказват да се интегрират в обществата, които ги храни. Това още повече вбесява кореняците.

След толкова много коментари да напиша и аз подкрепата си за избора на родителите. Моето мнение е, че в България се провежда геноцид към българите които се самоопределят като такива. За съжаление скоро ще се увеличават драматични моменти като този, които ще ескалират до много по-сериозни!!!

Време е да се спре с тази интеграция - не става дума за марсианци, кацнали вчера от Марс! Тия живеят тука от векове, а сякаш са в 15 век! Защо ни вменявате задължения и вина - ТЕ са тия, които нищо не правят да живеят с нас, освен да ни смучат като пиявици! Трябва да се говори не на обществото, а директо на циганите - какво става, защо не учите, не работите, не знаете български, не се къпите, не плащате нищо и само искате от нас! В прав текст да се питат - колко сте, колко от вас имат трудов стаж, колко работят и колко само цоцат пари от държавата! какво сте дали, освен рояци циганета пълнещи домовете за сираци! Стига йезуитски приказки - да се говори точно и ясно!

Четох доста неща тук. Да расист съм спрямо тази паплач. Расисъм не означава , че искаш да избиеш някоя раса. Но да ми подравняват умствено и по манталитет циганите с мен и моите познати и съученици и колеги няма начин. В предходните коментари на много от пишещите са описани причините за това отношение. И не ги защитавайте - за нищо не стават.

Ха Ха Ха България била правова и демократична напрво щях да падна от стола толкова се смях това е май някакъв майтап Ха Ха Ха

Ты руский, или си женица? И в двата случая лошо нема - ама требва да се знае! Щото ако си българин(ка), се щеше да се прочел това, което великия Хайтов написа : "Толерантност в зверилник е равно на смърт!"

не мога да повярвам колко е оскотял народа като чета коментарите. първо искам да кажа, че съм учил с цигани в едни клас и не съм имал никакви проблеми. хора, опомнете се! стига с тази злоба. истината е, че колкото повече образовани цигани има - толкова по-малко проблеми ще създават. ама ограничените ви мозъци не могат да прозрат тази проста истина. жал ми е за вас

Колкото повече образовани цигани има ... толкова повече от тях ще носят диоптрични очила! А помисли си и кажи - ти циганин с очила виждал ли си?Ама то да беше само това!

Това , че си накарал 1000 циганчета да ходят на училище и от тях 10 са завършили средно образование не означава успешна интеграция.Това просто е един неуспешен и много скъп експеримент. Изкарат 3, 4, или 5 часа в училище и какво става след това къде отива циганчето , в гетото , катуна , в кочината и какво има там - родител който ще го попита какво учихте днес , написа ли си домашното, ще му каже сядай да учиш, остави играта, не отивай да береш тухли , желязо, хартия да крадеш , а сядай да учиш . Да ви кажа честно хората които ни залъгват , че така ще се промени съзнанието на циганите надценяват много децата циганчета. Предлагам им да оставят детето си за един месец в едно циганско семейство в гетото и да видят резултата. Децата трябва да се изведат от тази среда още като пеленачета , няма ли условия за отглеждане на малко дете трябва да се намесят отдела за закрила на детето и социалните заедно с полицията и детето отива за осиновяване , няма какво да се чака да роди 22 деца дори имената им не знае , всичките до едно неграмотни въпреки че имат право на образование, те ще народят 10 във същата среда и т.н.

Абсолютно точна и правилна реакция на родителите. Съжалявам, но просто циганите това заслужават. И преди някой да ме нарече расист да напомня, че циганите спадат към европеидната раса. Как мога да се държа расистки към някого, който е от моята раса? Циганолюбците да обяснят. П.П. Адски много ме радват коментарите на съвестните българи! Дойде време, в което нацията ни се събужда!

Стига сте ни натрапвали вашата измислена толерантност. Ние не желаем тези същества да живеят край нас. Не ме интересува демокрация, не ме интересуват разни измислени права. Щом мангалите не спазват законите и обществените порядки - в гета зад бодливата тел и стерилизация.

И аз не се срамувам. Mразя циганите те не са българи.. за мангалите само депортация на определените за тази цел места.

Циганските деца са съдени по презумпция за виновност. България е демократична и правова държава, не го забравяйте. Всеки е виновен до доказване на противното. За мен като български гражданин това е неприемливо. Постъпката на тези родители, е показателна за интелектуалното и личностното развитие на нацията ни. Загиваме хора, не уважаваме (дори лицемерно) заветите на Левски. Наближаваме момента до тотална дезинтеграция на обществото. Думи като справедливост, свобода, приятелство, състрадание ще изчезнат от речника ни. От нас зависи хора трябва да оцелеем, дължим го на всички преди нас дали живота си да ни има нас. Сигурно доста хора няма да разберат затова ще поясня, че да оцелеем имам в предвид като хора, това не обаче не винаги значи физически. Моята мечта е да имам една възможност една едничка възможност, да умра в битка със злото. Да съзнавам че това което правя за идните поколения, давам живота си за тях. Как не съм се родил 150 години по рано.

Промит мозък, ти къде живееш бе в някой дворец ли ? България не е никаква демократична и правова държава? България е държава на шепа мафиоти, ти да не си от тях a ? Ако беше нормална държавата мангалите нямаше да си развяват коня. БРАВО на Саркози, че ги изгони циганите !!!

Сълзливи и патетчни думи, но далеч от Природата и истинския живот! Стават за книжка или проповед, но не вървят на практика! Желанието за съвместно съществуване трябва да е взаимно и всеки е длъжен да дава почти колкото другия! Не може да има големи дисбаланси - едни да дават, а други да реват и да искат!

абе голям борец за права и свободи се извъди бе сигурно мама и татко са те отглеждали в саксия ? я си земи мангалите у вас щом си толково ербап.

"...Моята мечта е да имам една възможност една едничка възможност, да умра в битка със злото. ..." Потърси драги ми "men", какви са "смъртоносните особености на характера" си и да ти даде сили Бог, да промениш това което можеш да промениш в себе си. Да ти даде търпение, да изживееш в мир със себе си това което не можеш да промениш (циганския манталитет на цигани, турци, евреи...И НАЙ-ВЕЧЕ, НА БЪЛГАРИТЕ КАТО ЦЯЛО.) Нека те дари с мъдрост, за да различаваш какво наистина си способен да промениш и КАКВО НЕ МОЖЕШ.

В нашия клас половината бяха цигани. Имах много приятели цигани, също така имам приятели Етиопци, Ганайци, Индийци. Не съдя за хората по произхода им. Без "Сълзливи и патетични" думи какво ни остава, да гледам телевизия и слушам чалга - не благодаря. Предпочитам да съм си сълзлив и патетичен. Участвал съм в бой с цигани, ние бяхме 2 те 6-7 не помня точно. Завършихме наравно спукани глави синини, гипс. Имам две деца и не искам да им се налага никога да се бият като мен. Без разбирателство и уважени не става.

Пожелавам ти зет (снаха) циганин и дълъг живот щастие! Е, тогава може да смениш плочата, ама ще е късно -зетя (снахата) може да са добре, ама родата им...

"Моята мечта е да имам една възможност една едничка възможност, да умра в битка със злото. Да съзнавам че това което правя за идните поколения, давам живота си за тях"... Е аз немам думи. Е па оди са гръмни! Може и награда Дарвин да сдобиеш! Така ще си полезен на обществото и на себе си! Но ако искаш наистина да си герой, нищо, че си се родил 150г по-късно, влез довечера, с високо вдигнато българско знаме във Факултето! Ще умреш като последния спартанец под сганта на Ксерск, но каквото и да утрепеш - все ще е от полза! И Бог да те пази!

С това темпо на раждаемост идните поколения от цигански произход ще заменят идните поколения от български произход по тези земи, така че правилно си се закахърил за циганите. И сред тях има много чиави хора, ама шкартото преобладава.Хубави патетични слова на фона на изчезващата българска култура! Чалгта и гюбеците са приноса на циганите!

Навярно много хора не знаят за името и историята на твоя ник , все пак си единственият с снимка макар да не е на Хана.. , пусни малко информация ,че в повечето сайтове информацията за Тукту е само на руски език . А колкото до миенето : винаги си мия дупето ... и си пера "гащите" и чорапките за да не се срамувам от околните , преди това родители а в последствие сега и съпруга . Черно или тъмно бельо не нося ! Не съм педал , просто така са ме възпитали . Мъже с тъмно и черно бельо не понасям защото черното бельо на мъжа за мен е първият признак на нечистолътност .

Добре си се описал в ника си, само че ти предлагам, да се напишеш като "проЗСД" та да е ясно по-отдалече какво да се очаква. Ние тука говорим за глаболни проблеми на мангализацията по тези земи, наука правим демек, а ти си зафанал да ни занимаваш с чорапите и бельото си! И че не си бил гей ! Абе мангасария, кво да кажа, то тя, пуста да остане, оди навред - нема циганин, нема българин. Забелязвана е и по финладци и шведи и един норвежец!