Ромите: Да избегнем политизацията и омразата

Националният център за развитие на ромите предлага създаване на съвети по сигурността в общините. Ромите призовават да се избягва саморазправата.

Обратно в новината

Коментари - Ромите: Да избегнем политизацията и омразата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ойде коньо у ряката... Плашиме се, а... Къде беше тоя, като цигани безчинстват с десетилетия, сега се стреснали от рокери, ...наглеци, пък и командоси ще ни пущат, малко са крадците и биячите на старци!

Национален център за развитие на ромите - това чудо какво е ? Те достатъчно са се развили на наш гръб и продължават да се размножават в геометрична прогресия ! Сега е време държавата да влезне във функциите си и да ги постави на мястото им,иначе нещата ще вземе в свои ръце българският народ.

пръкне някой чичко с мустаци,ма де да видим,дали от Запад дали от Изток голямо шоу ще стане. Единият прави "пионерски" лагери,другият санаториум в Сибир....все полезни неща.

М...го май плаши?

Ми да взема да си построя къща зад народното събрание, ще е на 3 етажа. И до 2-3 дена след това да еузаконена!

Циганите трябва да платят със задна дата за над 50 години нарушаване на законите и цигански произвол Не може циганите да са "по-равни" пред закона и освободени от данъци !

най-сетне да излезете от това примитивно мислене, и да разберете, че ромите не са виновни, виновни са управляващите, които допуснаха това положение. Помислете какво е бъдещето на едно дете, родено в циганско гето, което от раждането живее в тази обстановка и попива този манталитет, не го пускат на училище, никой родител не ходи на работа, не гледа часовника дали закъснява за работа, за работа в къщи не се говори, само се пие и се мятат гюбеци. Раждането на деца се било превърнало в бизнес, ами като са такива законите, защо да не минат по лесния начин? Законите не ги измислят циганите от гетото. И един факт - всички цигани гласуват за ГЕРБ. Цветанов хваща мешерето, те решават и довеждат до знанието на циганите за кого трябва да гласуват. Във всички големи цигански махали - Столипиново, Факултето, талибанската махала в Пазарджик, кремиковци до Гърмен - навсякъде ГЕРБ има най-много гласове, и то в пъти. Та кой е виновен, казвате? Защо сега ни заглавичкват за пореден път с някакви ромски организации, някакъв измислен Национален център за развитие на ромите, за някакви ромски съвети по сигурността и т.н. приказки за наивници? Защо до сега няма никакви резултати, нали не са от вчера? Защо Великият бащица не направи една среща с ромските организации, и не тропне пред тях една стратегия за образоване и цивилизоване? Защото първо банкянският зеленчук нито има акъл, нито пък антуража му имат акъл да измислят каквато и да е държавническа стратегия по този въпрос. Нито пък имат сметка от това, защото могат да изгубят циганските избиратели, а пък и ги е страх да не им се скарат я от ЕС, я от някое НПО, които знаем от кого се плащат и чии интереси защитават.

Ихаа, сичкото ром командос... Тия орки що не вземат да се учат, да работят, да произвеждат, а са тръгнали командоси да стават. А бой де!

"Ромите имат намерение да създадат Организация на малцинствата за отбрана от насилие". След като един куп държавни и частни организации ги защитават и толерират, сега и това... Някой още съмнява ли се, че вървим към гражданска война?

Браво , Ела те , Съберете се ! Да ни е по-сгодно !

Пък и заплашват

"Асенов обяви още, че ромите също разполагат с отряди от командоси, които биха могли да се намесят, но нямало да се стигне до това." Баси наглостта и безочието!

Чакам отговор на един въпрос, задаван 100 пъти: кой и по каква причина задължи журналята да наричат циганите със странното название "роми". Никъде по света такова име няма, циганы, цигойнер, джипси, циганос, и т.н. Нека някой, който знае причините да се налага това нелепо название да обясни каква е причината за това, и докога ще се лигавим с циганите. Та, те самите се смеят като чуят "роми". Да не говорим, че традиционни фрази, като циганско лято, циганска работа, цигански театър (в Москва има такъв и той се радва на голям успех), циганска махала, циганска коледа, цигански оркестър и прочие, няма как и защо да бъдат заменяни с лигавото "роми".

Така се случи през живота ми, че съм много на-вътре в проблема. Циганският. По нашите земи. Знам за катуните, за проведеното де-катунизиране, за приучването на т.нар. мургави братовчеди към уседналост, труд и образование, включително раздаване на апартаменти, преди такива да получат например леярите от Кремиковци (имаше и много работливи цигани там). И когато някога беше постигнат известен резултат (на наш гръб), от 25 години насам, постигнатата от нас т.нар. етническа толерантност се минира и използва, за да бъдем унищожени като народ. Като държава отдавна са ни унищожили. Разберете, имаме огромен проблем. Защото усещам, че целенасочено проблемът се нагнетява с цел унижаване на другите (нас) тук живеещи племена. Мисля, че и този път ще оцелеем. Сигурен съм! Защото мургавите ни братовчеди не могат без нас ние ще бачкаме, те ще ни го.. ядат продукта, ще ни и ще ни плашат, че ние сме виновни, че понякога не им стига това, което не са могли да откраднат. И защото усещам, че този път ще го изядат. Кютекът. От нас, другите тук живущите етно-толерантни племена.

Ромите: Да избегнем политизацията и омразата Аз викам , да избегнем циганизацията.

ползи от "интегриране" на ромите: 1.развиване на химическата и газова индустрия. 2.намаляне цената на газа 3.подем на икономиката,в санитарно хигиенната индустрия /сапуни,шампоани на най-ниски цени/

и тъй като циганите са на път да станат новата супер сила в света, ми е интересно нашите руските тролове дето като чуят Путин и получават оргазъм, дали ще се преквалифицират в сега в цигански тролове за некой друг лев

Циганите се толерират от западната Демокрация, по-конкретно от Американските ни съюзници. Идеята за равни права на циганите, педалите, кучетата и педофилите, примерно, идва точно оттам. Така че, едва ли Руските тролове ще се преквалифицират, по-вероятно е процигански да са настроени соросоидите. Втората тъжна новина е, че никога няма да поумнееш, щом досега не си започнал да разсъждаваш. Ама ти това си го знаеш, за теб не е новина, нали?

Наистина няма нужда от политизация. Просто държавата трябва да спазва законите и да няма специално отношение към тях. А глобално да се ограничи раждаемостта им. Към разни като Чирков, няма какво толкова лошо отношение да има, а и едва ли има 10 деца. Такива би трябвало да служат за пример на тях. Тези които спазвата правилата, не трябва да се гонят, но тези които не ги спазват, да си се преследват до дупка.

какво искаме? Ние не сме тук да искаме, а да даваме.

Национален център за развитие на ромите !!!!!!!!!!!!!!! Не накърнявам доброто име , нито е спам . Просто съм удивен !!!!!!!!!!!!.

Права е Моника Маковей! Трябва истинска борба с престъпността! Сеч наред.

Нека тези хитреци дадат справка колко данъци са платили ромите (циганите) и дали наистина са добри граждани. И тогава да предявяват искания. Ми то какво излиза, храним ги, плащаме за простотиите им и накрая пак малко сме им давали.

Данъци плащат тези, които печелят. Така че, данъци нанай! Да плащат тия, дето работят за пари!. Храним ли ги? Не! Каквото си откраднат, това е. Плащаме им тока, децата, водата, въздуха и т.н... Да де, ама това си е благородно! Ърябва да помагаме на по слабите от нас -нали така?! И защо да не ходят по центъра на градовете мърляви и окъсани? Това си е съдбата им, това имат, това носят. Не може да ограничаваме свободата на придвижване на хората по обществени места. Само не знам защо не ги пускат в парламента с дрипите? Правели много деца на децата си! Ами на вас ли да правят? Заработват си приходите (законните, разбира се), хората. Детски на бабата, на щерката и на внучката си е далаверка -държавата дава, вие не давате! А бе кои сте вие, бе?

Тоя сладур ги прави тия "ромски" командоси поне от 5 годни .. че и ОМОН ги беше кръстил :)))) От една страна е ясно, че е просто лаладжия, но от друга ТАКВА НАГЛОСТ КАТО НЕГОВАТА НЕ БИВА ДА СЕ ПОДМИНАВА !

Чичко Сорос си умира по такива. Прави си от тях ИДИЛчета по целия свят. Що да не си направи и тук?

Специално от тоя ИДИЛче не става, току се появи по медиите, дига пушилка по телевизията - командоси, отряди, караконджули, тинтири-минтири и после изчезва ... посмешище накратко, но нагло и лансирано от медиите незнайно защо

Никой не може да ме задължи да обичам престъпниците и затова толерантност към престъпници не може да има. Когато един циганин е честен човек и работи, никой, ама никой в България не го е закачил и много хора му помагат. Как така българите ще плащат тока на циганите,които крадат и ограбват възрастни хора, джебчийстват по градския транспорт, живеят на помощите от нашите лишения от заплатите ни и най- нагло искат да им служим като роби и да не протестираме? Малко са протестиращите и за тяхно нещастие хора като Волен Сидеров са си присвоили прозвището на представители на "защитата" от циганската престъпност .

е правиното, и не ме трийте, дира

циганите обединени ще искат среща с властниците и ще им се обърне внимание,на неграмотните паразити ,а на българите никой,никой не им обръща никакво внимание,макар че са потърпевши.Парадокс.До сега не съм видял циганин с/у циганин,докато българите не се защитават пример предаването Референдум по БНТ.Там български представители защитаваха циганите,въпреки конкретните доводи на академик ...?.Облъчени ли са или им си влияе психотронно на тия българи ,които са с/у своите.

Българите имат цели. По пътя на осъществяването им, неминуемо действията им се срещат с действията на останалите българи с цели. Нормални обществени противоречия. А те се проектират върху взаимоотношенията им. Няма как всички да бъдат "цар". Но по пътя, всички се изправят един срещу друг. ЦИганите живеят ден за ден. Целта им е, в настоящия миг да ядат. Ако са сити днес, всичко останало ще се изпие, ще се превърне в оргия, в секс и удоволствие. Утре отново ще вика "дай!". И тъй като всички викат "Дай!", между тях няма как да възникват противоречия. Единственото, което би могло да регулира взаимоотношенията между двата етноса, е това, да се третират еднакво пред закона. Но в такъв случай, би трябвало да се озоват извън закона всичките (над 100) организации, деклариращи делегирането на права по етнически признак. Има ли политик, който би се ангажирал с това?

Нямат собствени училища и болници, защото те са в сферата на услугите. А услугите се очаква да ги осигурим ние - българите. Така или иначе от ц*ганин освен да руши друго не чакай

Да спрат с кражбите, насилията, агресиите !!!Никой няма нищо против ромите, които са нормални граждани. Имаме ромско семейство от 2 години във входа. Нито веднъж не сме имали конфликти с тях.Нормални хора с 4 деца, двете ходят на училище, другите са малки, майката ги гледа, бащата ходи на работа.Как да си кривя душата и да се оплача от тях.

Май това е един от начините - да ги разселват между българите. Една циганска къща, около нея 5 български и т.н. И до нашата кооперация в центъра на София има една общинска къща (дето едва не е паднала) с настанено семейство в приземния етаж. Симпатични роми с три деца. Никакъв проблем вече 15 години. Но в бизост до тях няма други роми.

Съдите по хора, които сами са се отрекли от циганията. Те сами са дошли сред вас, искат да се чувстват като вас и се дуржат като вас. За тях ценностите на вашия живот са важни. Затова се стремят към тях. Насилственото разселване, ще повдигне отново проблема на нетърпимостта към техния начин на живот, несъвместим с вашия.

В горния блок има 2 общински жилища в които настаниха мангали - резултат - целия блок се циганизира - пред блока са на рояци. Просто бедствие.

Честито на българите, ама циганите едно не са разбрали - българина последен вади ножа и после не знае кога да го прибере? Свидетели на това са всички наши съседи, та дори и албанците!

Обърнете внимание "... Ние искаме бараките да се премахват, но за тези къщи не може така да се премахват. Ние искаме тези къщи, големите, които са от 20-30 години да се узаконяват. " Въпроси към държава - как са възникнали тези къщи ? защо трябва да се узаконяват , а бараки не е? с какви финансови средства са построени? Как точно се плаща (ако се плаща ток и вода в незаконни къщи)? Имам чувство че този пръч,дето скочи да защитава ромите - май защитава права на техните барони - наркопласори, сводници и прочие. И последно - защо българи имат право да бъдат нападани и убивани от тумби мангали, но протести на българи се смятат за подклаждане на омраза.

Ще ги защитавам докато виждам в тях антидот за българската политическа сган. Много обичате хората да бъркате две неща и се наричат: ПРИЧИНА и СЛЕДСТВИЕ.

Скоро ще видиш един антидот ама такъв, че не знам къде ще се криеш!

А ти, ако си рускиня, то аз съм еврейско чадо от англосаксонски произход.

Не остава много време до разрастването на омразата комунистите играха твърде дълго игри в гетата и позволиха на ДПС да Турцизира ромите, които стават все по-арогантни и невъздържани, а кметовете на общините ги защитават от всякакви неправомерни и незаконни прояви само и само за да привлекат гласовете им. Скоро време всичко това ще ни излезе през носа, крайно време е политиката да се изтегли от гетата и да се вземат адекватни мерки за цивилизоването и приобщаването на ромите към българският бит и култура друг вариант няма всичко останало води до разделение, а разделението до непоносимост !

айде да не го политизираш, защото ДПС е дете на комунистите и държавна сигурност

е детенце на американскиа посланик по време на Беликото Народно Събрание

Не остава много време до разрастването на омразата комунистите играха твърде дълго игри в гетата и позволиха на ДПС да Турцизира ромите, които стават все по-арогантни и невъздържани, а кметовете на общините ги защитават от всякакви неправомерни и незаконни прояви само и само за да привлекат гласовете им. Скоро време всичко това ще ни излезе през носа, крайно време е политиката да се изтегли от гетата и да се вземат адекватни мерки за цивилизоването и приобщаването на ромите към българският бит и култура друг вариант няма всичко останало води до разделение, а разделението до непоносимост !