Остър словесен сблъсък ПФ-ДПС за ромския етнос и Ердоган

Декларация на ПФ, насочена срещу криминалните прояви на роми, предизвика спор в началото на пленарния ден. От ДПС определиха изказването като ксенофобско.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не виждам какво лошо е казал. Това си е самата истина. До кога ще отлагаме проблема?

хитро куче е Симеонов - изтласка Сидеров от нишата на националистите и го навря в крайното ляво. Въпросът е неговият лай дали ще предизвика сталинистко решение на циганският проблем, или демократично такова.

Симеонов никого не е изтласкал. Него го набутаха, за да неутрализират крайния Сидеров. Удариха му яко рамо всички небългарски СМИ (то български няма вече).

А в парламента има 240 мързеливи и крадливи сигани...

Не съм фен нито на циганите-нито на търтеите от която и да е прослойка или съсловие, но обичам да боравя с цифри. Масрафа на всичкото циганин за две десетилетия ведно с откраднатата реколта, щафетите салам и прочие кокошкарски истории е в пъти по-малък от отраднатите милиарди от КТБ ... и е напълно сигурно, че тази "циганска врътка" не е дело на цигани. Няма осъдени, няма дори обвинени, а иначе за открадната кутия цигари- 5 години...рецедив. Що се отнася до Симеонов- популист от соя на Тиквето- казва това, което хората искат да чуят- опитва се да "яхне вълната", а иначе е капут като всички останали политици.

За суверенната Република Турция: За да ползваш услугите на мобилен оператор,трябва да си закупиш мобилен апарат от суверенната Република,за да ползваш домашен интернет трябва да си регистриран в полишията,в суверенната република всеки следващ ден предстоят избори,защото след 22 часа е забранена продажбата на алкохол.И за 6 икономика в Европа,няма подобно официално,доказано твърдение.Всичко се обосновава само на местната статистика.И каква Европа,само 2% от територията на Турция са в Европа.Къде са тръгнали с мечката мед да ядат.

Говориш като глупав националист и дезинформатор, за да видиш истината трябва ти съвсем малко за да отскочиш към най близкият гкпп Kапъ Kуле за да ти стане ясно. Примери има много с които мога да те оправергая но не си струва, образовай се и почни да учиш турски език за да бъдеш конкурентен утре на трудовата борса

Делян

Конкурентен шеф на кенеф?

Tова изявление на депутата е наистина много недомислено, особено по адреса на законно избраният Tурски президент г-н Eрдоган и суверена република Tурция. За Бг винаги ще е от полза да се сътрудничи с 6-тата икономика в Eвропа. в TP има повече роми от колкото в Бг и си живеят без проблеми получават всякакви социални помощи, проблема е че Бг политиците дълги години този проблем не са искали да го разрешат

За каква Европа говориш, Турция е азиатска мюсюлманска държава близо до Европа! Какви ги говориш и манипулираш, кой глупак ще ти повярва, че Турция била някаква сила, на този принцип Китай, Индия и Русия да са супер развити държави понеже произвеждат за без пари, вие верно си живеете в света на Борат

TR е в групата на G-20 и през 2014година ще се сıберат в хилядолетният град İSTANBUL, а такива злобари като теб само могат да завиждат , жалко че все още има бıлгари които живеят в измисленият свят от тоталитарния режим

Симеонов е нагъл мръсник.Да ми говори за Ердоган,когато е в коалиция с тези които му ходеха на крака в Анкара,с тези които присъстваха на конгресите на ислямистката му партия,с тези които единствено от ЕС изпратиха държавен глава да присъства на встъпването му в президент,е това е наглост и към тъпите му избиратели.

Нищо ново не каза В.Симеонов , гражданите го казват всеки ден това между приятели ,близки във влака и градския транспорт , но от такава висока трибуна да го кажеш , трябва да имаш кураж за този остър и наболел проблем ! Знаем че ДПС е петата колона на Турция в България и тези 25 години толерантност ги направиха нагли крадливи и безнаказани !

Браво г-н Симеонов ,все циганите били нещастни,все ще си ги коткаме, а наглеците посред бял ден ще ни обират!

сега ще им назначават дресьори,да ги водят на доктор

Там някакъв си написал че Вежди Рашидов бил българин мюсюлманин, всички живеещи в България били българи, а в гетата циганите и те ли са чисти българи, може ли някой да уточни.

Да! Вежди е български мюсулманин ! Защо не го попиташ? Има и български роми, а не турски!!! Хайде напиши ти като какъв се имаш , да видиме дали знаеш, ако те попитат в Саудитска Арабия - кой си? Апропо, до кой клас си ходил на училише, къде, на светско или религизно???

каква беше личната ти позиция и защо мълчеше като насрана когата крадливите мангали пребиха като куче с тояги човека от с. Шишковци, Кюстендилски окръг, в собственат му черешова градина?!

Владко Местан,за сетен път доказа,че е един от най големите...антибългари!

Проблема на нас Българите ни е че сме се дигали сумати пъти на протести , а един път не отидохме пред централата на ДПС да протестираме , за да унищожим веднъж завинаги тази партия. Един път не събрахме 500 000 подписа за референдум за отстраняването на ДПС от политическият живот в страната. Докато такива като Хафъзов се возят в метрото в София не обезпокоявани значи не сме никaкъв народ.

Цяла софия се дигна за да сложи масата на главата на догановия ибрик варадеро паша пред централата му !

Не мразя циганите, напротив съжалявам ги. Но досега ДПС, която непрекъснато е във властта досега не помисли за тях, но използва всеки повод да лицемерничи, че е загрижена за тях! Надявам се, че предвидените 600 милиона в бюджета, наистина ще отидат за просвещението на циганите и повишаване на благоденствието им, а не в някой чиновнически или политически джоб!

За каква демократична Турция говори Местаня.Там в момента управлява диктатор .Демокрацията е стъпкана от военни и полицейски(Таксим) сили.Турция се връща към 16 век. Не забелязвате ли приликата между Ердоган и Путин.

Първо да кажа на тези които се мислят за други,а не за българи,щом не ви харесва в моята Родина България,пътят го знаете,ако не го знаете,аз лично мога да ви го покажа.И не плюйте ръката която ви храни. Турция...няма такава държава,която иска да стане член на европейския съюз,за да могат 20 мил. кюрди и местни неграмотни ,забрадени и удрящи челата си в земята фанатици да плъзнат из Европа,това е ужасна страна,забравете за хубавите спомени от екскурзии и почивки,аз виждам в момента какво става в Турция.Това е държава от третия свят,където живота е спрял,тук икономика няма,образование няма,права няма,правила няма.Всичко казано от Симеонов е истина.Циганите и турско говорещите цигани, трябва да се научат да работят,да си плащат сметките,да не посягат на чужда собственост,да говорят и пишат на български език,да уважават ръката,която ги храни и да го вадят на време.България каквато и да е,колкото и да е окрадена,с беден, отруден народ, мизерстващи пенсионери,безработни млади хора ,никога няма да е като осакатена,мизерна, заблудена,изостанала във всички отношения и посоки, пропадаща, умряла Турция

В Турция доходите на глава от населението са с 30% по високи от българските, хората се пенсионират с 20 години стаж, далеч преди да навършат 55 години. 80% от стойността на лекарствата се поема от държавата, минималната заплата е също 340 само че в Евро. Турските филми се гледат във всички континенти на света и особено в България, имат си Нобелов лауреат по литература, културен народ са, затова и българският министър на културата е турчин.

От турция Ви отрязаха квитанциите и ви оставиха като троянски кон в България

Ми що чиниш тука, бре момко?

Мохамед,за какви доходи ми говориш?Аз съм в момента в твоята прародина,ако мога така да се изкажа.Какви доходи,каква пенсия,какви 340 евро,момче младо,какви безплатни лекарства.Не заблуждавай хората тук.В Турция няма нищо няма нищо,но мисля че се повтаря.Ами поговори за правата на хората,за демокрация,за право на живот....Няма такива Какви сериали , опитващи се чрез политически натиск,от Тайп Ердоган да покажат някакъв цивилизован напредък,но това е само заблуда

Уважаеми, Мохамед Бей! Това, което си написал , то беше тук преди 20-30 години! Всички еднакво бедни, всички под един знаменател, навсякъде едно и също ... и само една върхушка от БКП (сега БСП) живееха като царчета! Това е днес Турция - завръщане на Султаната в лицето на Ердо*ан, все по-назад и по-назад от заветите на Ататюрк ...страх в Анадола ..., простотия, която ще запълнят с османски език ... репресии на по-интелигентните, абсолютна медийна преса ... какво още???? тОставям на теб да добавиш! Именно там, в турските сапунки, можеш да видиш семейните им ценности - баща Султан, жени -патки, рая - овце ... това се котира сред масовия турски зрител , защото вижда себеподобните си ... Това, че си продават сериалите, не означава, че се гледат от всички и не падат от екран ... И защо Мохамед Бей, два пъти в Кан печелят палми филмите на режисьора Нури Билге Джелайн, който се признава в Европа, а в Турция - ти кажи , но преди това си свали розовите очилца!

Забравих, но да ти светна с Ердо*ановата крушка, Мохамед ал Ибрахим! Името на българския Министър на културата е г-н Вежди Рашидов!!! И той е българин, изповядваш мюсулманска религия! В Бъгария турци са само гостите, които са ни на гости или преминават транзитн! Тук всички сме българи (по ЛК), но изповядваме различни религии, без да се натрапваме на останалите! На това му се казва "толерантност"!!!!

Прав си г-н Mохамед TR по благосъстояние превъзхожда BG много пъти . Безплатно лечение на всички граждани на TR, безплатни лекарства, социални помощи за икономически слабите . Tова е истина защото аз работя в здравната им сиcтема . Tози фреедом ще умре от завист горкия

Делян

Всичко което изброи е символ на изостаналост включително ранното пенсиониране, държавните помощи и т.н. Това е типичен пример на някакъв близко източен социализъм който тепърва има да пада, пример арабската пролет. А, това за турските филми, кой бял човек ти гледа турски филми, ти наред ли си?

Правиш демагогия и си много непросветен в EO има повече турци от доста отдавно от колкото българи.

Правиш ли разлика между националност ??? и етнос??? Това ли е демагогия? И какво общо има броя на турците и броя на българите по света и у нас???

Решението на циганския въпрос е лесно и просто ...

Предлагам след трето дете да не се дават социални помощи и детски надбавки и за първите три. По този начин съотношението роми-българи ще е в полза на българите след години.

Интеграцията върви успешно, българите успешно се интегрират в цигани, ежегодно по 3-4%, приемаме ги с отворени обятия, както на европейци подобава.

Dосега нито една политическа партия не се интересувала от сıстоянието на ромското население . B момента само дпс е поела гр-та за тıнеща в мизерия ромско население .Aз мисля че в бг има и вярващи християни които ще помислят за ромите. Kато гледам форума се убеждавам че има доста много обхванати от заразната кафява болест, a това говори че бг-то общество е болно.

е поела ангажимент от турция да ги ислямизира. Същото важи и за помаците, които не знаят бъсел турски но се турчеят заради религията!

Ти си болна и то с акъла

Правителството на г-н Cимеонов трябва да има социална политика за цялото бг общество включително и за ромите. Истината е че този проблем бг политици не искат да го видят, всички говорят за отрицателните характеристики на ромите, кажете ми колко ромски деца са осиновени от българи , сигурно няма такива.

Циганството е по-скоро мироглед, начин на живот Този начин и включва: 1. Леност, мързел, нагласа за неработене. През комунизма, когато имаше хиляди свободни работни места, циганите не ги заемаха. Протестиращите цигани никога не скандират Искаме работа!. Няма цигани, които да искат земя за обработване, тъй като този начин на живот отрича труда; 2. Егоизъм; 3. Безотговорност към семейство, деца, родители, държава; 4. Незачитане на институцията собственост; 5. Живот по схемата Ден за ден, без оглед и грижи за бъдещето; 6. Крадливост (най-характерна черта); 7. Лъжливост, измами, коварство; 8. Свадливост, конфликтност, отмъстителност; 9. Простотия и цинизъм; 10. Специфична примитивна романтика; 11. Традиционна престъпност (около 80% от осъдените по българските затвори са от циганския етнос; и това е така не само в България); 12. Страст към пари и особено към злато (прочутите златни накити и златни зъби на циганите и циганките); 13. Липса на хигиенни навици; 14. Силни афекти, емоционална инконтинентност; 15. Нахалство, бруталност и др.

,....И НИЩО ПОЛОЖИТЕЛНО.

Икономическата разруха и проблемите с циганите са резултат от небрежието и бездействие с власт на всички президенти и премиери след 89 година .Тези лица трябва за назидание и за престъпление че са изхарчени 25 милиарда лева да отиват в затвора.Следващия президент и премиер трябва да отговаря и да въведе ред и с далаверите им и с циганите.

тиквениците от парлямента дали четат тук написаното и дали наблюдават Европа(Англия, Германия, Франция и т.н.) какви мерки предприемат, за да си спасят социалната система от тия страшни социални паразити

Поздравлени я,Валери! 100%-истина.Коментара на Ив.Бедров тоже.Докога ?

ПОДКРЕПЯМ СИМЕОНОВ !

Днешната полемика на Симеонов на фронта е с цел да се отклони вниманието от факта, че ПФ ис ДПС подкрепиха Герб за промените в пенсионната реформа, относно избора на пенсионен фонд. Всичко е нагласено и отвличане на вниманието. Както с това свое действие в комбина с ДПС, така за другите им предложения за шистов газ, задължително гласуване и други простотии, фронта си загубиха по-голяма част от избирателите си завинаги.

Перфектно характеризиране на циганската каста.Най-после някой да се осмели да каже на глас истината.Сега, ако последват и законодателни мерки за да се озаптят тези хора, ще имаме надежда за бъдещето. Просто е : ЗАКОНИТЕ в държавата важат за всички - българи, турци, цигани, евреи , арменци и т.н.Не си плащаш сметките за ток, вода,не пускаш децата си на училище, раждаш малолетна, посягаш на държавни служители /или въобще на когото и да било без причина/ - поемаш си отговорностите.

Тия пък завиждат че не могат да правят деца....Че ще помагаме ако трябва.Нали сме една държава?

За да се промени нещо към добро, трябва да се назове истината. Валери Симеонов назова истината с точните думи и днес тя изглежда и артикулирана такава, каквато е в действителност. Аз подкрепям Валери Симеонов в това. И заклеймявам всеки, който дръзне да замете под чергата поредния боклук, социален и политически, който се изипва върху лицето на България. Този килим вече има формата на хълм, набъбнал от заметените под него боклуци. Местан е демагог, за какъвто няма място вече в Българската политика. Редно е да кажем, че ДПС е етническа партия и че ДПС трябва да се махне от политиката чрез Конституциония съд. Време е! Оттук нататък нямаме право да чалкаме, защото става дума за оцеляването на нацията ни. Ние сме българи и сме длъжни да помним как се постига свобода. Помним го от Левски и Ботев! Да бъдем отново мъже!

Абе дирници искасването на Халил Осман ( нерегистриран ) 17.12.2014 14:25 " Българина е най-жалката твар и най-долният народ на земята" не трябва ли да се истрие както на някой други и да остане само: *Коментарът е скрит, защото е етнически нетолерантен

Зи Хайл!

...провокаторче!

Защо провокаторче? Май не ти стиска .......опаа....

За пръв път някой да се изправи и да каже истината от трибуната на кочината (НС) Браво Симеонов!!!

Вън турчина- ксенофоб Местан от България!!! Точно подмолната политика на "партията" му е причина да се стигне до такива проблеми с етносите в България!

Местанчо е един от хората, които най-много прецакваха и продължават да прецакват българските турци от Соц-а чак до сега. 1.Той който е участвал във Възродителния процес говори срещу него. 2. Неговата партия с помощта на Пеевски, взеха Българтабак, и прецакаха със закон други производители за да вържат ръцете собственият си електорат. И тъй нататък... Няма човек в парламента в момента, който да е направил повече лоши неща на българските турци от него. И той ми говори за човешки права. ДПС накрая ще си остане само с циганите като електорат. Те затова се хванаха за гушите с БСП.

Да сравниш циганите с българските турци, г- Местан, това не е ли предателство от Ваша страна към собственият ви етнос

Валери Симеонов е абсолютно прав! Нещата в България стоят точно така! Видяхте ли, че ДПС са гробокопачи на нашата нация, наред с БХК и друга такава сволоч! Да разкрием картинката на Европа, такава каквато е!

Циганите ли са най-важната тема в България! Долу ДПС, долу Евророма, долу Пеевски!

...е точно това преекспониране на нещата, отваря вратите на етно партиите!! Не изкривявай декларацията на ПФ, достатъчно премерена и точна!

Всичко казано за циганите е вярно, кражба и многото деца-касички са начин на живот. В махалата им изключват тока, те след 5 мин. пак си го прикачат, абсолютно нагли. Всички го знаят, и местан, когато със стиснати зъби говореше за ксенофобия. Тъпотия е, че когато някой заговори лошо за тях, такива като местан ги обвиняват. А всъщност онеправдани са не-цигани, които чинно всеки месец си плащат сметките и едвам смогват.

Интересно ми е ,как живеят циганите в Турция ? Може би г-н Местан знае ?

Ми как?! "Демократичният" му Ердоган им е раздал по сарай на катун и сега си мислят, че са в рая... или нещо обърках държавата?

Според мен дискусията в т.н. Пармалент е напълно излишна. Циганите са част от българският народ и трябва да се третират така както всички останали поданници на тази т.н. Държава България. Всяко изключение е = на дискриминация на едни спрямо други. Факт е, че циганите се толерират по начин различен от този по който се толерират останалите граждани.

Първо - в България няма поданици, а граждани и второ - циганите не са част от българския народ, а живеят на гърба българския народ. Могат да бъдат приети за част от обществото едва когато започнат да се трудят, да спазват законите и да си плащат данъците.

казаха истината , но не указват пътя , за да се прекрати всичко това. Преди 25 години и за циганите имаше работа , а сега няма за българите , какво остава за циганите........

След като няма работа за циганите защото няма и за българите защо не виждаме изнемощели от глад същества а са нагрухтели паразити готови и със сили да изнасилват и ограбват стари хора.Циганите са най големия проблем и разход на държавата и на всяко нормално плащащо осигуровки семейство да си укрепи жилището от нападенията им.Спиране на всички социални плащания е решението на проблама.Има работещи бедни на тях трябва да се помага.Държавата имали нужда от децата на богатите на които не плаща детски добавки или и трябват само необразовани бройки.

и симеонов и бедров в констатациите си по-горе са прави,всички го виждаме ! трябва пред съда да се изправят президентите и премиерите след 89 ,които освен тоталната икономическа разруха ,допуснаха и този етнически капан,от който няма друг начин за излизане освен да оставяме всичко на циганите и да бягаме в чужбина! не знам защо тази тема е все табу!?

Хм, този червей Симеонов започва да ми става симпативъртигъзичен. Ако така продължава още на следващите избори ще се замисля (дълбоко) дали да не гласувам за него.

Хора, прочетох доста от коментарите Ви и не мога да разбера дали се правите или не искате или не можете да разберете ,че НАЙ-ГОЛЕМИЪТ проблем е пред очите ви в центъра на София ?! Повечето пишат само : ц---е на сапун ,страх ме е да се прибирам по тъмно, всички в гетата оградени и т.н - Никой не каза да се сложи в ред системата , никой не пита ЗАЩО спят институцийте - защото всички знаят - защо !!! Хиляди партий , партийки, фракцийки , депутати минават от една в друга , правят си каквото поискат - И знаят че няма кой да застане отсреща и да пита - ЗАЩО!Ето например : Слушам за Сави Бинев - Поради многото протести не можа да оглави културната комисия , НО изведнъж някой му направи ПОДКОМИСИЙКА за еврофондовете на която той пак е прдседател - Никой не пита - ЗАЩО ???? Да престъпността е огромна , но бъдете обективни : Само ромите ли крадат , само те ли са агресивни ,Малко ли са българите които крият доходи и не плащат данъци и усигуровки ???? Малко ли са българите които обират хора и апартаменти посред бял ден - НЕ не са малко , НО всичко е от липсата на желанието от страна на институциите да си вършат работата !!! Щом говорим законите да са еднакви за всички - така да е : Тогава да се потърси отговорност АПСОЛЮТНО от всички !!!! Единственното от което обществото се интересува е дребният битовизъм !!! НЕ ц---те докараха държавата до това състояние !!!! Ние всички сме отговорни за това и всички трябва да оправим кашата !!!! БУДНО ОБЩЕСТВО и РАБОТЕЩИ ИНСТИТУЦИЙ - това ще ни оправи !!! Трябва мигновенна реакция за всяко нещо което заплашва държавата - НЕ БИВА да се допуска заигравка с такива ГОРЕЩИ картофи ( които политиците си подмятат ) като ксенофобия, расизъм , толерантност и тем подобни !!!! Когато паркирате неправилно - паякът НЕ проявява толерантност - СЛЕДВА САНКЦИЯ !!! Така трябва да функционира и обществото за да има ред !!!!

Добре си го написал, брат, ама защо толкова неграмотно...

Да, комунистите докараха България до ова дередже, е циганите. Но за да се чисти, трябва да се изчисти и ДПС наред с БСП. И доколкото БСП е законно мръсно наследство на Бългаиря, ДПС е незаконно мръсно наследство на България. Като се чисти, се чисти наред, а да се почне е най-добре от най-достъпното. ДПС трябва да се закрие. Тя е незаконна! И приюти целия боклук на България, който БСП не можа да поеме. Един политичрески търбух с боклук е ДПС. Циганите са проблемен етнос благодарение на ДПС. И на това е ред днес. Не ти ли е очевидно?!!

Делян

Какво да се чисти? Ти да не очакваш да се самоизчистят? Те са се навървили като свински черва, виж че всички агенти си седят самодоволно на държавни позиции до сега, тоест промяна няма, като не се е пуснала кръвчица, не е била истинска революция!

Проблемът е, че за криминалните проявление от циганския етнос, няма наказание от липса на билетчета за транспорта, неплащане на битови сметки, самонастаняване къде ли не, до пребиване на пенсионери за джобните им. Иначе и други крадат, и не си плащат сметките и други пребиват, но си го отнасят (ако ги хванат)!!! И тези - другите, когато ги наказват няма организация която да се разтръби, че наказанието е изява на антибългарски настроения. Вземи си отвори очите и ти!

Като обичаш да задаваш въпроси ,кажи ми тогава ЗАЩО Слави Бинев да не оглавява подкомисийка (което не знам дали е така,но да допуснем). Всякакви други народни представители оглавяват разни комисии ,а ти сега ми кажи ЗАЩО и Слави Бинев да не може? Каква е разликата с другите депутати,като той е бивш евродепутат (ако имаш някакви доводи,става въпрос).

Да ще ти одговоря защо - защото докато депутатите си търсят комисий и комисийки и не сядат да работят върху жизненоважните за страната въпроси - циганите вилнеят , и сега когато вече нещата са извън контрол се бием по челата какво ще правим !! Относно гн. Бинев нямам нищо против ,но това беше само един пример ! Питаш ме защо - Защото 25г. се мълча и сега излезе един който повдига въпроса сериозно ,но вече проблема не може да се реши с насилственно ограждане и сапун !!! Има купища европейски норми и задължения които ние сме Длъжни да спазваме и не можем да си позволим лукса да се отклоняваме от евроизискванията ! За тези неща обаче никой не споменаваше и дума когато се кандидатстваше за ЕС и затова сега всякакви организации защитават циганите и ние само гледаме ! Ето това имах в предвид - да се задават въпроси ЗАЩО - много преди да е станало късно! Защото ако много хора и институций си бяха свършили работата преди години сега може би нямаше да имаме този проблем! Аз също отлично разбирам че кризата е голяма - но трябва да се реши много деликатно този проблем защото всяко едно допълнително петно върху името на БГ вече идва в повече ! Аз също съм българин и милея за България ! Какво те кара да мислиш че на мен ми е безразлично какво се случва в страната ни?!

Дааа, истинато боли! Но трябва да се каже! Браво на ПФ!

Османе, Българите са европейски народ а ти си ориенталец така че колкото и да ти се обеснява колко голяmo значение имат ренесанса и епохата на просветлението за облагодаряване на човешкия характер ти няма просто как да го разбереж!

Абе, хора! Циганите какъв етнос са, бре? Стига глупости. Циганите са си просто цигани. Никога не са плащали данъци, ток, вода и т.н. И работата я подбират. Двадесет минути работа и краката ги заболяват и се отказват от 20 лева, които ще взимат за 1 час. Какво е това, а? Просто цигани и толкоз...

Не си съвсем прав, циганите ще се преработят, изгърбят, направо ще затрият от зор, ако успееш да им разясниш, че това дето ще го работят си е чиста делавера, кражбица, кьораво и т.н. Само трябва да им представиш ситуацията от "правилната" гледна точка и гледай к`во ста`а!

ромите чрез дпс не плащат никакви данъци и взимат помощи събирани от Българите

Изходът от задънената улица, в която попадна българинът е само един: Никакви пари в кеш на циганите за нищо - нито за детски, нито за майчинство, нито за отопление... Само ваучери!Тогава изведнъж ще се окаже, че нямат нужда от толкова деца и най-сетне ще намалят тежестта на воденичния камък, който толерантно си вързахме на шиите. В момента с тази раждаемост те се превърнаха в непосилно бреме за работещите и българи, и турци, и цигани.

Правилно! Само се опасявам тогава да не се развърти търговия с ваучери.