София ще събира такса ”чистота” за концерти

Столична община обмисля нова такса за организаторите на концерти, след като София осъмна в боклуци след края на двудневния рок фест.

Обратно в новината

Коментари - София ще събира такса ”чистота” за концерти | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Но това трябва просто да е заложено в съответния договор на представителя/организатора с дадената община ! Която пък община надлежно да го отрази (като приход ! ) в баланса си и респективно - да намали ( намали !) съответната такса на следващата година за живеещите в нея .

Въпроса не е в таксата , а във възпитанието на народа, ама така е като всичките села са настаниха в столицата . И с тая такса няма да напълните бюджета. Колкото повече бъркаш в джоба на българина , повече бели прави .

Преди години попаднахме на края на гей парад в Кьолн. Участници и зрители бяха десетки хиляди, улиците бяха заринати с боклук. В минутата на свършването на парада тръгнаха камиони ,с които с огромни смукателни маркучи и хора облечени като при химическа война всичко бе изчистено за нула време. Всичко е въпрос на организация, а тук наистина кошчетата преливаха още в 16ч.

онЯ ден в понеделник, рано сабаале минах през южния парк... незнам концерт или конносъстезание е имало, но беше свързано събитието с несТле... толкова кошове неможе да се сложат в парка... щото боклука заемаше половината парк... ако имаше толкова кошове, нямаше да има място за тъпанарите от село... дето фрълят като побеснели граждани! така , че такса мърльовщина х 2 да се взима!

Факт е, че имаше обидно малко кошове около стадиона, ако ги събираха през два часа нямаше да преливат, съответно нямаше да има разпръснати боклуци - най-вече кенове от бира и пластмасови чаши, така че, въпросът не е да се вземат допълнително пари, чрез тази такса, а на по-добра организация, при това супер мега елементарна - по-често извозване и повече кошове. СО да си гледа работата с тези измислици, никому ненужни, защото дори и да сложат такава такса боклукът ще си го има при следващи такива концерти. Има решение и то е много просто, но в никакъв случай не е с допълнителна такса или данък.

А защо не сложат повече контейнери за смет??? Тъпаци :(

Таксата да се включва в цената на билета-който не ходи на концерт,защо да плаща и такава такса?! така всеки ще се научи да пази чистота,а не да мърля

Както винаги даскалицата г-жа Фандъкова не блести от мозък. Не стига че от нея пропищя 73 СОУ в София ами сега и целия град. Като се въведат такива такси никой няма да дойде лакоми герберски прасета. Отделно като знаете че има концерт, не сте се подготвили та е свинщина. Герб-ерски тъпаци!

Абе чудо голямо ще се почисти аз си бех на концерта и си прекарах супер и мисля че част от хората като мен си изхвърляха боклука в кошчетата но има и такива дето си мислят че живеят в кофа за боклук та да си изхвърлят боклука кадето им падне

Ако не ти харесва може да се върнеш там от където си дошла. При майкини. И ние благодарим на МВР, че нямаше екцесии като други години в които нарочно провокираха феновете с тъпи и нелогични правила. Благодарим ви!

Я първо да измислят доставката на достатъчно контейнери - на вход по 2 е смехотворно малко - бяха пълни още в 17 ч. И какво като си събирах пластмасовите чашки и фасовете в тях?! КЪДЕ ДА ГИ ИЗХВЪРЛЯ?

А къде са отишли парите за "временната организация на движението"?

Такса-футбол , такса-митинг, такса-ИДИОТ-ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИК...

Браво! Крайно време беше! Мърсотията, която се появява след всеки концерт, е безумна!!!

Нормално, по-цял свят (+ т.нар.цивилизовани страни) след такива събития има планини от боклуци. Там обаче тези, които чистят не са мързеливи мангали с шефове мутри и бързо се справят с боклука.

Така е след всеки футболен мач или събитие на което присъстват повече от 30 000 човека. На тези прояви присъстват същите хора който са платили данъци и такса смет. Колко пъти общината иска да прибира пари за едно и също нещо?