Родители искат психотест за учителките в градините

Бургас е първият от общо плануваните 11 града, в които започна провеждането на национален протест под надслов: "Не на насилието в детски градини и училища!”.

Обратно в новината

Коментари - Родители искат психотест за учителките в градините | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

при започване на работа всяка преподавателка е нормално да се подложи на психотест. и ще го изкара. проблемът е след 5-10 години работа с мамините деца ако същата преподавателка се окаже с психични отклонения кои родители ще я овъзмездят? до голяма степен работата може да повлияе на психото на всеки работник/преподавател. работата на тези възпитателки е работа с деца. директора, Държавата, заплатата ли допринасят за тези случаи ?

това да се занимават със разни диванета си оказва влияние. ако се въведе задължително психо - ще останем без даскали. в някои страни след 5 години преподаване - учителите получават специален статут - нямат право да гласуват и тн, защото са увредени.

Тоя мит, че някъде, в някоя държава, на учителите, работили като такива за определен период от време се давал специален статут на емоционално неустойчиви и неспособни да вземат правилни решения хора, се разнася от край време в България, обаче досега не се е потвърдил. Тъй че да ви питам, къде точно се случва това, щото без конкретни имена си е чиста измислица, която като всяка друга, повторена многократно се възприема за истина.

напълно. крайно време е да спре това безумие хора коино имат проблеми и не могат да се контролират да издевателстват над деца

Умен даскал и зелен кон - няма.

и такава поговорка няма

Преди учителите на психотест трябва да бъдат подложени депутатите и министрите, начело с другаря бойко борисов!

Идеята е добра макар да ни се струва спорна.Има хора с генетично заложени проблеми,отключващи се при дадени обстоятелства,безпаричие,стрес.Наистина работата на детска учителка не е лека,отговорна и трябва да отговори на очакванията на родителите за нормално и щастливо детство на децата ни.

Глупости! И кой ще го подготви тоя психотест? Учителките от клипа бяха груби, но не и психясали. Професията детска учителка никак не е лесна, особено ако се работи с много деца. Те са несамостоятелни, емоционално неустойчиви, тепърва се учат на правила за поведение и още много неща. Да се намали броят на децата в групите и да се спазва задължително съотношение учител-деца навсякъде, да има и помощник учител. А също и да се спре с тези показни изяви. Учителката в оня клип крещеше на децата, че не танцуват народен танц както ги учи тя. Не може да се очаква от всички деца едно и също, това е недопустимо. Някои ще са по-схватливи, други като мен ще са с два леви крака.... Няма нужда да се изнасят концерти постоянно. А колкото до танците, нека танцуват, ама кой както може. Учителките трябва да знаят, че всяко дете учи с различна скорост, не могат да се очакват еднакви резултати от всички. Да се прегледат програмите в градините и да се направят промени, за да не психясват учителите и да са щастливи децата.

Какъв психотест? Всеки нормален за няколко месеца ще изтрещи с толкова деца на главата и със заплата, с която не може да нахрани семейството си. Истината е, че след като се пенсионират старите лелки и възпитателки за техните места ще кандидатстват само хора, които не могат да си намерят друга работа.

хора, всеки го е раждала и възпитавала неговата майка, социализма свърши, само последици са това

Още нещо не искат ли тия шантави родители ???!!! Преди да станат родители е задължително да минават през прегледи с участие на психиатри !!!

В нашата сбъркана държава се обърнаха понятията възпитание и образование. Крайно време е родителите да разберат, че възпитанието е тяхно задължение и че институциите не възпитават, а обучават Учителят е този, който трябва да информира родителя за поведението на децата,а родителите са длъжни да вземат мерки и ако е необходимо да потърсят специализирана помощ.Не може едно дете да престоява в ясла или градина 10_11часа и да се прибира в къщи за да се нахрани и преспи.Кога общуват с това дете и каква е разликата между него и децата от домовете за изоставени деца.Психотестове са необходими и за учители и за родители.

Щом ще тестваме възпитателите, защо да не тестваме и самите деца при приемането им в Детските градини? Със сигурност и там ще се наблюдават отклонения от нормалното.

На теб явно ти е платено да пишеш тук глупостите на някой друг за да замазва положението. Протеста е срещу агресията над децата в детските градини, учителките има кой да ги защитава имат си синдикати.

А ще има ли психо тест за родителите?Защото наблюдавам как водят децата си болни и с температура на детска градина, как ги възпитават по метода на Макаренко, как викат по тях и ги пускат да тичат по моловете, как ги насърчават да бутат и бият, да отговарят на педагозите и лелките! Уважението трябва да е взаимно. Това никъде го няма, хора! Хай, сиктир!

платено ти е, обичаш ли да ти плащат за да бръщолевиш глупости

Тези двадесетина майки, които "протестират" са водеща тема в централните новини по всички телевизии вече цяла седмица. Това е истинска лудост. Човек да полисли, че учителките са зверове със садистични наклонности. Истината е, че без тях децата ще се "избият" помежду си

Ако не го минат успешно, родителите да си ги гледат!

Родителките първо да си сложат те камери в спалните и кухните за да гледаме в цяла България как те възпитават децата си в къщи онлайн,а не да искат да събират клюкарски матриал за учителките за курника на на БГ Мама! Всяка пача ,която кряка за камера,да се съди до дупка за злоупотреба с лични данни до отнеманта на недвижимо имущество!

ако ритат така твоето дете друга песен ще запееш

Родители искат, но докато те отиват на бюрото да повдигат средната заплата в страната, защото трябва да достигаме средните заплати в Европа - КОЛКО ПОЛУЧАВА ЕДНА УЧИТЕЛКА.

от тези протести, искания , али-бали...? Сега тази идиотка ще я осъдят най-много условно, а може да се размине и само с административно наказание като глоба! А за втората дори вече престана да се говори-тази с линията!Май се оказа човек на човека?!!

Докато групите са препълнени така ще е. Кой знае какви конкурси ще пуснат сега за тестващ софтуер, вместо да строят детски градини.

Затова учителките от детските градини стават полицайки!

Не ме интересуват тези майки какви са, нямам нищо против учителите.Но ако една такава мръхла дойде и започне да скубе, шамаросва и унижава детето ми собственоръчно бих и видяла сметката.Мърша че и награждавана от кмета с препоръка от директорката.За какво говорим тук.Та това са ДЕЦА.

Каквито са родителите, такива са и децата, такова е и поведението на учителките!!!

Родителите искат, а те направиха ли си? Най-силно ревящите са с най-големи отмествания от оста на равновесието.

Младите заети родители са измислили яслите и детските градини. А техните деца - старчески домове.

Подкрепям, но шанса е минимален. Държавата мълчаливо подкрепя насилието. Така хората се учат на подчинение към по - силния, а жертвите са виновни. Ползваме руския опит.

Когато родителите не си вършат работата, някой друг трябва да им я свърши. А времето не е много, само до 7 години трябва да се усвоят куп основни неща. И когато първите 4 от тези 7 са пропиляни, има нужда детето да бъде стимулирано да учи по-бързо, за да запази шанса си да стане човек. Няма да уточнявам какво се има предвид под "стимул за учене", предполагам се досещате.

Шанс няма, докато бюджета не финансира майчинството и детските заведения по адекватен начин. Децата са най-ценното на нацията, не депутатите.

Хайде стига с това финансиране на майчинството и детските заведения .

Така като гледам снимката ... събрали са се 30-на чавки от местния клон на бегемама да си кудкудякат на площада. Няколко от тях за замъкнали и донорите си - някакви абсолютни чехльовци, лишени от право на свое мнение. На останалите съпрузите им потъват от срам от делата и думите на изкукуригалите женички-бегемайки ... В крайна сметка - от понеделник всичко пак ще е както преди.

Явно нямаш деца или ако имаш не ги обичаш.

Психотест първо за управляващи, политици и висши управници.И да се теглят на кантар, преди и след кариерата им.Пример- сегашните депутати имат голям проблем-няма да им станат дрехите в края на мандата им

Лично и....реципрочно! Авми ако направим психотест на родителите? Предполагам, че 99% ще откажат, защото просто са абдикирали от задълженията си и виждат преподавателите само като безплатни гувернантки и роби-гребци на римска галера, приковани до живот с вериги в трюма. А сега де?!

Сит на гладния не вярва.

"Родители искат психотест за учителките в градините" Преди това трябва да се направи психотест на родителките и още: знаят ли какво е дете и как се гледа, могат ли да готвят, колко часа чаткат във фасбук и т.н. След това да се поставят камери в домовете на родителките за да видим он-лайн как си възпитават децата и т.н.

Много се забавлявам, когато учителка от детска градина ми каже: Ние не сме към Министерството на здравеопазването, а към Министерството на образованието!

Хвани едното, удари другото - и двете министерства гонят ялови "проекти", уреждат търгове и конкурси и гледат от къде пада парата в техния джоб. И този протест ще утилизират - ще спретнат пак някакъв тъп софтуер, вместо да строят детски градини.

Аз искам психотест за родители.

А психотест за бъдещи родители, кога?

и васерман

Васерман се прави преди сключване на граждански брак!

4-годишна мандатност на директори и ръководители-крайно необходимо,това е първата стъпка.

и учелищата

учЕлищата? Това т учЕние ли идва?

И на майките, и на майките !!!

То и правителство избираме на 4 години и ректори се избират на 4 години, но всичко върви надолу. Адекватно на отговорността и натоварването заплащане трябва и малки групи.

трябва да се премахнат делегираните бюджети,защото те, в съчетание с липсващия контрол, корумпират директорите но това няма да стане докато онази оцъклена женица с унгарската филология е най-големият спец на Герб в сферата на образованието а тя се има за такъв, единствено защото майка й е директорка на детска градина, доволна от това, че разполага с парите от бюджета както намери за добре

Кажете и за "доброволното" спонсориране на болни деца и извънучебни дейности и ремонти!

Да се поставят камери в детските заведения и да не се допуска толкова голям брой деца в групите-не по-вече от 22 по списък,както е по закон.Строг контрол върху храненето,наистина се краде от храната или продуктите.Учителите имат право на 1 обяд,ако са първа смяна ,а всички ядат.

Ама какво ядат? И по колко?

Абе вие още малко и ще им забраните да серат в кенефа в детската градина!

Във всяка професия има хора, които не са попаднали на мястото си. В учителската това е видимо, оттам и искането за психотестове точно за учителите. В общинската и държавната администрация също има служителки с толкова лоши очи, че ти се иска изобщо да не заставаш срещу тях, но няма как, понякога е неизбежно. А някои родители не са ли за психотестове, които да установят дали изобщо стават за такива? Днес се скарах на една, която крещеше на детето си на улицата, че изтървало играчка. Голяма работа! Но за същото отношение вероятно би направила клип и осъдила учителката в детската градина. Е?

Бе, нали имате Родителски комитет? ПУСНЕТЕ 2-3 татковци и те ще се произнесат за ,,годността,,!

Защо детските градини ползват ваканции както училищата, не говоря за предучилищна, а за останалите групи с малки деца, чиито родители са на работа.

В грешка си мила, ДЕЦАТА ползват ваканция, а не детските градини. Детските градини през това време се ремонтират, боядисват и т.н.

не говоря за сградите а за институцията, защо ги приравняват с училищата и винаги се чудят как нещо по долно да го направят по горно едва ли не, но това е либерална тенденция уравниловка

А защо отпуските на родителите не са достатъчно големи ?

о-скоро за дупетатите....

Малки групи, съответстващо заплащане - това е решението, за да има възможност за подбор на кадрите. И какво ще се промени след психотеста? Какво пречи да се нагълташ с успокоителни и да го минеш? Как се лекува мизерия с психотест?

Всяка жаба да си знае гьола и да не кряка за каквото няма познание.

Масово се крадат хранителни продукти от персонала в градините.

и почистващи препарати

... и чаршафи, и мебели ... а полицията създава производство срещу неизвестен извършител!

обаче е известен

Да не говори за дограмата и катерушките. Я се спрете бе хора, кой ще открадне секция от детската градина, кой ще открадне почистващия препарат който трябва да стигне за 1 месец и струва 1-2 лева? Приказки от 1001 нощ. пффу

същото и в училищата

Миналата година се пенсионирах. Когато издавах онова, което ми се води домакинката на училището искаше лично да види всяко нещо, броеше всичко и само дето не поиска да преброи пломбите по зъбите ми. Това по повод "краденето" в училищата. Който има представа, никога не би предположил такова нещо.

Хубаво, че при вас е така! Но не навсякъде е така!

Децата са бъдещето на нацията и не трябва да се пробутва въпросът на общините. От държавния бюджет - постройте достатъчно детски заведения, направете групи под 20 деца, създайте нормални условия за работа, увеличете заплатите на персонала - това е решението за да кандидатстват за работа млади, здрави хора.. Ако детските заведения не бяха претъпкани, ако условията за труд бяха нормални, ако заплатите съответстваха на отговорността, която носи персонала щеше да има мотивация за работа. Сега още пари в ненужна посока, след ненормалното харчене на пари за класиране.

По родните Ви места детските градини пустеят, свободни места има колкото поискате. Защо не помислихте преди да ги напуснете и да дойдете да живеете в София къде ще учат децата Ви?

Ми защото няма работа, скъпи столичани. Нали вие в столицата решавахте как да разпродадете за жълти стотинки предприятията в страната, за да приберете комисионни.Нали вие контролирахте стопанските обединения и каквито там шапки им слагахте за да дремете на големи заплати в софия без да вършите нищо полезно. софия изяде България. Това е нашият уникален път към демокрацията и пълното затриване.

Една директорка на ясла с топ не може да бутне откровено душевноболна детегледачка в детска ясла. По тази причина най-беззащитните, дечица на 1.5-3 годинки целодневно са заобградени с хора за лудница. Но директора не може да ги отстрани, кодекса на труда не позволява. Такива събира мизерната довчерашна заплата от 400 лв и групите от по 30 деца, при 16 по изисквания. Общинарите, дали бесепари, седесари или гербаджии никога няма да престанат да натискат директорите за прием на деца на свои хора. А родителите... сами се сещайте какви може да са прилична част от родителите в това болно общество. Ако ме разбирате какво искам да кажа. Ами да - тъпи, неграмотни, безработни нещастници, които вечно трябва да късат нервите на някого. Та и тук е като навсякъде, каквото повикало, такова се обадило.

Брех какви хора ! За премиера психо тест не искат а учителките в детските градини ще тестват ....

Пълно с лелки от детски градини във форума днес, но са си за психотест.

... и какво от това, проблемът касае точно тях. След психотеста какво ще се промени? Само мизерията може да накара човек да ссстане лелка в градина.

що съскаш така

Чудя се кой все още се навива да стане учител. Не стига че си трови нервите с разглезени мърлячи, но и всеки момент може да влезе в затвора, ако бъде натопен от нечии родители.

Няма! Учителите са солидарни!

Ако искаме качествени учители в детската градина, трябва да им се вдигнат заплатите. Ако заплатите са по-високи, ще кандидастват по-качествени хора, които искат да работят това, но заради ниските заплати, отиват да работят нещо друго. А ако заплатите са ниски, кандидатите ще са все едни и същи и резултатът ще е същия.

И колко да им се вдигнат? Хигиенистката/чистачката/ - 510 лева; учителка - 620 лева; магазинерка на Витошка - 800-1200 лева. В болниците по подобен начин: санитарката 510 лева , мед.сестра 660 лева.

Съответстващо на отговорността. Децата са най-скъпото нещо за една нация.

Първо трябва да се промени законът. В момента подборът и назначаването на учителите се извършва само от директорите. Нарушенията са фрапиращи, а резултатите ги виждаме. Подборът и назначенията трябва да се извършва от Борд, комисия или каквото там да се нарече с широко представителство, задължително на община, инспекторат, синдикати и родителска общност.При определени и задължителни критерии. Незабавно прекратяване на привилегиите на директорите по отношение на трудовоправните взаимоотношения с учителите. В момента те са точно привилегии - директорите имат само права, без никакви отговорности по смисъла на КТ. Затова нарушенията са толкова много - при всяка волна или неволна / от некомпетентност/ директорска грешка, доказана от съда, обезщетенията и разноските плаща училището, а не директорът персонално. С други думи - за своите грешки като работодател директорът не плаща от джоба си, а с парите на училището, защото е разпоредител на бюджета. Той няма никаква отговорност като работодател. Освободен е от такава именно от безобразния Закон за образованието Точно това прави директорите нагли и безотговорни.

както е ...,,потръгнало,, во главе ,,премиер,, и надоле ...,,психотест,,...!!!

Децата на умните родители се отглеждат вкъщи. На посредствените - в яслите и детските градини. На простите - на улицата.

Само дете вкъщи ще изперка! Трябва да ги гледаш по 2-3!

А по 30?-както са в градините ще изперкате даскалицата!

Няма нищо по-добро от това да осигуриш братче или сестриче на детето си. И проблемът не е в недостига на парите. В богатата Западна Европа деца рядко се раждат, в България също богатите имат по едно дете.

Масово се крадат хранителни продукти от персонала в градините.

дубруутро

някой се наспа

и почистващи препарати

При родители дебили, нормално е децата да са олигофрени и така в геометрична прогресия.

психотест и за леличките в ДГ