Родители протестираха срещу намеренията за закриване на Арменското училище в София

Идеята на районния кмет на "Възраждане" е учениците да се преместят в съседното 32-ро СУИЧЕ "Св. Климент Охриски", където имало хроничен недостиг на места

Обратно в новината

Коментари - Родители протестираха срещу намеренията за закриване на Арменското училище в София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

наблюдавайте поведението на арменците, когато има проблем на българите с алтернатива - антибългарска

Навремето беше съборена средновек.православна църква Св.Спас, за да бъде издигната огромната банкова сграда Юни Кредит. Кой друг народ събаря църква, за да направи банка

На мястото на новата католич.катедрала бяха жилищни кооперации княз Борис Първи 140 и 142. Заради тази катедрала ли бяха съборени двете жилищни кооперации, както и цялото каре на Трапезица и Найчо Цанов. Колко и на кого е платено, за да бъде издигната тази огромна католич.катедрала на мястото на жилищното каре. На кого е била земята, за да бъде издигната катедралата. Била ли е католич.притежание или е платено, за да бъде

тая савина савова май е наистина е безсмислена като кмет, наскоро обяви събаряне на мангасарската цветна борса за да се строи някакво еврейско училище, обаче искала да закрие арменското училище. Навира си гагата в неща които не разбира. Безсмислена кметица, хората се оправят помежду си по-добре без кмет отколкото със.

"Естествената среда за учениците не е клас с шестима ученици, тя е в клас с 23-ма ученици", коментира районният кмет Савова." Според кого г-жо Савова, според стадната система за обучение , наложена поради външни на обучението фактори или , ако ученикът е поставен в "неестествена" среда от 6 ученика няма да усвоява преподаденото ? Между другото , естествената среда за обучение специално на деца със СОП е в малки класове , в спокойна тиха среда, без дразнения, или разсейващи фактори , където да има възможност да се работи с всяко дете 1:1 или разделени на малки групи

Защо родителите не кажат, че когато се обединят двете училища малките класове от 1 до 4-ти клас ще учат в сградата на 76-то училище? Деца със СОП има и в 32-ро училище. В класа на внука ми има две такива деца и им се обръща голяма внимание. И там има ресорни учители.

Щом теренът е апетитен повече не ги нищете. Продължават да клепат некачествени строежи като бесни, щото основно с това си изпират крадените пари. Зад нашия блок /в неголям окръжен град в провинцията/ искаха да премахнат една стара сграда и буквално да натикат в междублоковото пространство административна пететажна сграда, щяхме да се разминаваме по едни тунели между сградите, грозна работа. Направихме жалба, подкрепихме я със становище от експерти, наблегнахме на това, че плътността на застрояване в района е много висока. При внасянето на жалбата в общината са се чули и такива безцеремонни приказки, че, тук е централна градска част, който иска ниска плътност на застрояване да отива на село. Ами това е, Бог високо, цар далеко, да се надяваме, че все някога тази вакханалия ще спре, то са вече 30+ години.

Така е новогражданите ни пращат в изоставените си села. Предишните след 1948 година се натискат да са на село, ама да е на 20 километра от града. Та така стана че кореняци Плевналии останали от времето на Обсадата на града вече няма в Плевен; не им обръщайте внимание на всички онези дето от екрана твърдят АЗ СЪМ ОТ ПЛЕВЕН (слез 1956 година всички са граждани от ПЛЕВЕН първоначално в родилният дом на ул Патриарх Евтимий после до барата -днес не знам къде ги израждат гражданите ОТ ПЛЕВЕН

P.S. Та се стигна до там че до вчера живееше На "Илю Войвода" 177, ама от днес срещу тях -близките му го гледат от балкона

2023-05-24 06:06:07 Кестен (нерегистриран) На 20 метра, на самия Тодор Александров има зарязан строеж от години. Довършете го първо него, пък тогава събаряйте училища, които не сте строили вие. Е как ще го довършат, колко милиони са налети ей така в недовършени строежи, пара зянлък.

Какво точно и пречи на кметицата това училище! Някой кандидат за мястото (парцела) или сградата. съвсем преди дни Фъндъкова обяви започване на строеж на нова детска градина, защото старата била закрита, а сградата и се ползвала от фирма за складови нужди. Преди повече от 100 години идват тълпи спасили се от кланетата арменци и запазват самобитността, езика и традициите си. Преди тридесетина години отново на търпи идват нови семейства спасили се от ... И се адаптират и запазват традициите си. Сега някаква временна "специалистка" ще решава съдбата на някакви си 110 деца

Едно ще ви кажа на олигофрените, които врякат срещу арменците... това училище го завършват колкото арменци, толкова и българи (което не би трябвало да има значение за един нормален човек). Но продължавайте да се радвате и да мълчите че ви затварят поредното училище... то има причина всяко следващо поколение което отглеждате да е в пъти по просто, нахално и продажно от предишното.

Апетитен имот в идеалния център на София. Там е заровено кучето!

Е разруха, нищета и мизерия.

Манипулативно заглавие. Не става дума за арменци.

Тая арменци се опитват малко държава в държавата да го играят. Какво ще им стане да учат в българско училище, при положение, ми са си чисти българи, родени са в България и дори не знаят арменски. За какво са тия писъци. На арменското училище само надписът му е "арменско училище". Български ли не знаят тия хора, правят се, че не са родени в България ли.. не разбирам защо продължават да се държат като случайно попаднала глутница в собствената си родина. Грозна работа.

Да затворим тогава и 134 СУ „Димчо Дебелянов“ София 1303 ул. „Пиротска“ 78

Даааа, имаме директоркаа, която много иска да остане до пенсия или да си вдигне цената и е юрнала горките родители да и спасяват д....то. Интересно, че госпожата Кастрева, иначе хипер компетентна, не се е изказала. Явно има комбина и след няколко години, ще си имаме новичка сграда там. Тия от МОН явно следят демографската тенденция и айде учител-строител :)))))

Училището е общинско, ситуирано на много интересно място, този факт заедно с не много кадърна директорка /сега вече става ясно защо са я държали толкова години/ води до това да няма деца - респективно със затихващи функции. Никой не си задва въпроса, защо училището от другата страна на улицата има хроничен недоститък на места, а в това хронична липса на деца.

Strah ме е, че не разбирам думата "ситуирано"

Ситуирано -> разположено

На 20 метра, на самия Тодор Александров има зарязан строеж от години. Довършете го първо него, пък тогава събаряйте училища, които не сте строяли вие.

Там, в този район има доста други очевадни проблеми, които да се решават от кмета, като старото кино, после чалготека, около пазара и Пиротска е страшна кочина...., Но интереса клати феса!

Добавям и бившия Макдоналдс срещу офисите на Лукойл. В момента е кемп за бездомни хора с психични проблеми.

Може ли да уточните какво образование/ експертиза има кметицата, за да инициира затваряне на училището или действа само от икономически подбуди?

Не българи а арменци са клали българи! Василий Втори Македон Булгарофигон е ХАИ(арменец). Затова е вадил очите на българите. Жестокостта на семитите е безгранична.

И Самуил е бил арменче, по майчина линия. Явно е било нещо като семеен-роднински спор това. Да се чудиш и маеш, хак да им е за училището - ама то май е общинско - щом кметицата на Възраждане се меси, а не кметицата на Ереван - в шок съм.

И Путиновия министър Лавров също е арменец, но е приел фамилията на втория си баща. Поддръжник на убийства и . ...

Защо педерасите сте все с женски никове ?

По-голяма глупост не можа ли да измислиш, кретен? Този е правил същото и в Армения, и се смята че е от северните народи. Може да си прост, но за сметка на тома си и тъп.

България,европейски ценности и затваряне на арменско училище-напълно отговаря на европейските ценности!!!!:((((

Заглавието е манипулативно, за да създаде усещане, че не става дума за нормално българско училище, отворило врати през 1958 г. при лошия социализъм, за да се учат децата, а сега го закриват при добрия капитализъм, защото и деца няма при този демографски срив и образование няма!

Я пак го повтори,но много бавно,че даже и ти да разбереш какво си казал!!!

Учил съм там до 7-ми клас. Прекрасно училище. Впрочем се нарича "арменско", защото има арменска паралелка и сградата е съседна на арменския дом. Това е. Сградата е малка и стара, но е на апетитно място. Може би затова искат да го затворят. В това училище са учили хора като Костов, Ицо Хазарта и доста други.

Абе стига с с тези арменски училища,Ние в България да не сме по лоши от Литва,Латвия,Естония и Полша!Те пари правят на русифобията и национализмът,ние като истински наследници на генерал Луков ,защо да не вземем някой лев???Верно ли че за 30 години и в България са се родили и отгледани толкова изроди????

:))))До тук в 1.24 часа 4 изрода преброих,те даже и чувство за хумор нямат!

Ние сме за американски училуща, арненците са приятели на путин! Слава украйна!

Да ставаме щат освен а?

Много ясно да разрешат и оръжието за да се разчисти от комуняги накрая!

Сало за Украйна и Украйнско сало?????Някой в Европа отменил ли е Нюмрберският процес!!!!!Бандера там бил ли е признат за военно престъпник????И защо неговият поздрав-който тогава са го приравнили на Хай Хитлер ,сега се разнася по Европа????Ма кой да помни!!!!

от есента на 1939г до септември 1944г Бандера е в германски затвор за опит за създаване на украинска държава на територията на окупирана Полша от Германия. На територията на съветска Украйна, Бандера НИКОГА НЕ Е СТЪПВАЛ.

Арменец миньор не съм виждал! И на полето не съм виждал! Пари имат, да си направят училище като толкова държат!

Еврйн миньор не си вижда... личи ти че си от ПП

А умен българин, виждал ли си!!!!!

да, направи ротационно правителство. А ти ?

в България няма циганско училище! няма турско училище! няма еврейско, китайско, унгарско и тнт училища! щом арменците искат да имат арменско училище има възможност! събират си багажа и си отиват в армения! там е пълно с арменски училища, ама пък няма българско училище!

От София. Защото там има еврейско. А дори и да няма, не значи че трябва да затварят това училище.

В София има еврейско училище

Си някакво модерно джендърче-педалче. Когато в България имаше цигански училища и основното образование беше задължително - мангалите учеха, работеха и не правеха простотии. Та така за "няма циганско училище".

Много си некомпетентен. Има и еврейско училище, и училище с изучаване на китайски, корейски и японски. А във въпросното училище има една паралелка с изучаване на арменски иначе си е българско училище. Да затворят училище в центъра на София е абсурд. А после се оплакват колко неприети първокласници има.

И аз мисля така!

е то убаво че си мислиш , че можеш да мислиш, ама как точно е това "така"

Този имот е толкова апетитен, че от години наред, лигите на едни хора, разпробиха отвор в настиката под краката им.

И аз мисля така!