Родители заплашват да съдят Фонда за лечение на деца

Родители на дете с онкологично заболяване заплашват да съдят Фонда за лечение на деца заради забавянето на лечението на сина им в Германия.

Обратно в новината

Коментари - Родители заплашват да съдят Фонда за лечение на деца | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

еи от добрич ли си нз, но като не знаеш как стоят нещата не пиши! да ти се враща,,,,,, *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Искам да отбележа - детето е в Германия, защото фонда иска да се представи оферта! За изготвянето й детето трябва да е прегледано там. А са още там, защото от фонда всеки ден по телефона ни казват " Нека не се пребират, въпрос на дни е да се плати"... Вдигаме врява, защото всички сме отговорни за здравето на децата ни и най-вече държавата !!! Нека никой не изживява това, което родителите на Емо !

Безобразие! Саркома на Юинг е толкова агресивно протичащ рак, че дори ден забавяне може да е фатално, а те бавят почти 2 месеца и то дете!

Тези родители какво търсят в Германия? Знаели са, че детето може да се лекува тук. Ама разчитат, че като вдигнат врява лесно ще гепят пари от фонда. Като са решили на своя глава да ходят в Германия, да си плащат сами!

goose

Не, не може да се лекува тук. Тук само може да бъде започнато лечението му, дори и това е спорно с какъв успех. Само че нашите са безпомощни след първата химиотерапия (да не говорим, че в повечето случаи резултатите от химията изобщо не са под техен контрол)

Да не дава Господ да се случи на твое дете, че съвсем друга песен щеше да запееш тогава! Всички сме наясно с качеството на лечението у нас и в Германия! Толкова ли не можаха да си размърдат задниците месец и половина и да дадат на детето парите за лечението, всеки загубен ден при такова заболяване е от значение! Мухльовци! Най-вероятно са си плакнали г*зовете на гръцки плажове, ама настояват детето да се лекува у нас!

Рано или късно ... истината за всичко което се случи около този "фонд" ще излезе?! Не искам да съм на мястото на Борисов и Москов, когато това се случи ... тях има кой да ги съди .... Тъй като имам близки които имат болно дете ... прецениха че не могат да чакат "фонда" ... защото за болестите от които са болни тези деца /а и тяхното/ .... всяка минута е от значение .... следя внимателно всички "случки", изявления, мнения .... та .... НЯКОЙ случайно да е чул: Какво се случва с бившият директор на фонда? Повдигнато ли му е обвинение? Ако не повдигнато, защо? /след като бе обект на шумен арест - ДАНС и МВР и всички медии разпространиха "...открити са ГОЛЕМИ злоупотрби ...." Колко са големи и защо още няма обвинение? И най простичкият и не маловажен въпрос: Има ли идея "фонда" да стане част от Министерство на здравеопазването, като Дирекция към него и чия е тази гениална идея? ..... та ... е така ... Г-н "премиер" и г-н "министЕр" ...

Този "фонд" моментално да бъде закрит!!! Стига номера за източване на касата, данъците на хората и синекурни платени длъжности на някой баджанак. Достатъчно ще бъде с едно становище от лекари специаликти, че у нас не може да се проведе някакво си лечение и депеша до съотнетна клиника в чужбина. Нали непрекъснаго с нашиге пари се откриват нови съвременни и модерни болници? Нали непрекъснато се показваг какви ли не нови апаратури, откривани с шампанско от кмет и премиер? До кога ще ни правиге на идиоти?

Тоя помияр пИЛОСОФ е за затвора.

Не дай Боже никому,да има тежко болно ДЕТЕ,нуждаещо се от помощ,съчуствие и разбиране от типове,като този от фотоса.

Въпросът не е до съчувствие и разбиране, а до пари. Тук всички, ама всички изказват огромно съчувствие и разбиране към детето! Браво! А някой попита ли дали има дарителска сметка, където да внесе 200 лева от своите пари? То със съчувствие само ако ставаше.

До тук,дарените от семейството ми средства за онкоболни ДЕЦА,възлизат на пет цифрена сума.Това не бих нарекъл"емоционална пушилка".Малко се замисли преди да обобщаваш.А на мен,можеш спокойно да се извиниш,например.Дървен философ-точно като Пилософ.

В такива теми ние знаем само пушлка да вдигаме. Ама много емоционална пушилка. И след това една голяма нула. Дотам сме. Грънци и дренки след това. Тук всички наскачаха срещу този Пилсоф задето веднага не изкара парите от джоба си и не плати. Ето на, хората стоят и чакат в Германия. Детето им болно, ако трябва и до Луната ще отидат. И докъде стигаме с такива безполезни крясъци? До кривата круша. Забележете следното: - родителите по своя инициатива са отишли в Германия, стоят и чакат там. Защо пък в Германия, какво ги спираше и до Нова Зеландия да отидат? - детето може да бъде лекувано и в България. - тези 185 000 € малко пари ли са? Знаете ли колко народ чака и пари и лечение и трансплантации? Не е само това дете. Знаете ли колко болници, поликлиники и лекарски кабинети в малки населени места са затворени, защото не могат и да сънуват за такава огромна сума? Която трябва да бъде дадена за лечение в чужбина, но лечение има и у нас, много по евтино при това. - държавата ни е бедна и зле управлявана. Без да искам да политизирам темата, само за 1 ден плащаме лихва по присъдата за Белене почти колкото е необходимо за цялото лечение на това дете в Германия. Рибата се вмирисва откъм главата. Некадърно управлявана държава, губеща пари става и по бедна и не може да предложи адекватно лечение на своите граждани. И отново подчертавам - няма пари и за болници и за поликлиники и за модерни уреди в цялата ни страна. Няма пари и за лечението на стотици други чакащи хора. Тези родители, колкото и да са в тревоги за здравето на детето си постъпват егоистично като са заминали в Германия и оттам извиват ръцете на фонда. Егоистично спрямо всички други чакащи за пари за лечение.

1во - не са отишли никъде на своя глава, отишли са точно там, където е трябвало, просто чакат превода на парите от БГ. 2ро - Ти какво би направил ако това е твоето дете? Май същото? Нали.... като нямате деца, не се обаждайте бе. 185,000 Евро са нищо! Днес прочетох статия, че 3ма 22 годишни от СтЗ са си купили имот от АДИС за 8,500,000лв от фирмата си основана с 3лв капитал.

LeGrandTulup

Виж сега, недей бъркай България с Дубай и Саудитска Арабия. 185 000 € като са нищо за теб, бръкни се и направи дарение. Цялата сума. За БГ са много пари. Ходил ли си в Царево например? Курортен град с туристи лятно време. Знаеш ли болницата им на какво прилича? На погребална катакомба. Няма и лекари в нея. Това е защото няма пари. С евтин популизъм като твоя до никъде не можем да стигнем.

Абре Добрич, я си гледай лавандулата или там от каквото разбираш. Първом зачети за саркома на Юинг, па се просвети да видиш колко агресивен рак е. Като такъв е много, АМА МНОГО ВАЖНО как ще започне лечението изначале. Химиотерапията се прецизира и си требе ултра кадърност за таз работа. Па после вземи се поразрови да видиш колко успешно излекувани деца има у Варна с онкологични заболявания. Направо приеми, че редките случаи на излекувани са успяли въпреки лечението си там да оздравеят. Та недей изкарва родителите на детето виновни, задето искат адекватно и добро лечение за детето си. И да са егоисти простено им е. Непростимо е, че по фондовете е пълно с неадекватници като тебе, които нямат нужната квалификация за да решават проблемите на хората.

LeGrandTulup

"Та недей изкарва родителите на детето виновни, задето искат адекватно и добро лечение за детето си. И да са егоисти простено им е." Аман, това е пак популизъм. Аз не оспорвам тежестта на тази болест. Оспорвам това, че една наша организация, била тя добра или лоша е прескачана като препъни камък и родителите са се засилили и отседнали в Германия пари да чакат от същата организация, при това без излязло решение че пари изобщо ще има. Нали лекарски съвет дава мнение дали това дете да се лекува у нас или не? Същият лекарски съвет дава мнение лечението да бъде тук. А същите тези 185 хил евро могат да потрябват за чакащо дете, чието лечение не може да започне тук, а само в чужбина. Това го решава този лекарски съвет, това са лекари, а не странични коментатори като мен и теб. Има и други чакащи деца, чиито живот пак зависи от тези пари. Не е възможно навсякъде да се огрее и всички вкупом да изпратим на лечение в чужбина. На мен би ми се искало да е така, но реалностите са други. Ако няма ред, нали всичко веднага ще отиде по дяволите.

LeGrandTulup

P.S. А какво, ако тук има други чакащи деца за пари от този фонд, но техните родители не са достатъчно нахални да си грабнат куфарите и да зазвънят във фонда примерно от Израел. Фондът да бъде поставен пред свършен факт и ще не ще - да праща парите. Какво ако има такива чакащи от по дълго време деца, но с нахалство и бабаитлък бъдат пререждани?

Вижте,какво е казал доц.Константинов е абсолютно без значение,просто защото е мноооого далеч от професионализма и морала. "Ние даваме....."е сакралната фраза на онова нещо,др.ББ. "Давате"за милион неща,от които можетЕ да крадете.Тук иде реч за много,уви,сериозно болни български деца.И този мазен тип,бивш доносник,а сега Началник на Фонда,сякаш прави всичко възможно,да проваля оцеляването на болните.Ама какъвто Москов,такъв и той.Тежко безобразие.Тежка гавра. Парички от децата ли пестим за новото кръгово край Кочериново,дами и господа Министри!?

goose

Кой какво е казал няма никакво значение. При дъщеря ми при две мнения за лечение навън и едно искащо допълнителни изследвания тулупа от снимката успя така да завърти нещата, че да забави административно решението достатъчно, за да се наложи да почнем лечението в БГ заради риск за живота на детето и да вкара документите на заседание на обществения съвет 2 дни след приключване на химиотерапията. Както се оказа в последствие - вместо детето да бъде тровено само веднъж се наложи да мине и втора подготвителна химия и тук. Та с икономиите на тоя горе набута МЗ с допълнителни финанси по две клинични пътеки в България и пак се наложи да се плаща допълнителна химия навън ...

На своя глава са дръзнали да заминат да си лекуват детето в Германия, вместо да ви чакат да се намъдрувате ли бе, дървен Пилсоф такъв! Вас ли да ви чакат, че да чуят накрая "няма клинична пътека за тоя случай", или да източите междувременно и отново фонда за лечение на деца, а после да им искат кинти под масата нашите крадливи, но за сметка на това некомпетентни докторчета! Айде дано и теб те "заобсъждат" така, пък да видим дали ще чакаш кротичко да се наумуват дървените ти професори-колеги, или ще духнеш незабавно да се лекуваш зад граница с държавни пари, самодоволен негодник такъв.

Ако продължаваме с това темпо да рушим авторитета на българските лекари,скоро и пациентите с гнойна ангина ше искат да се лекуват в чужбина.м

Кои ние? Българските докторчета без чужда помощ си рушат авторитета и сами, или по-скоро си градят друг тип авторитет извънредно успешно. На тях и кражбите им именно трябва да благодари целокупният български народ за това, че вече в болница се влиза както в концлагер (наред с всичките затрити пациенти и диагнози, сложени по телефона, но с това вече сме свикнали отдавна и не му обръщаме внимание.)

пРОФЕСОРЕ ЗА ЖАЛОСТ МАЙ ПОВЕЧЕ СИ ПИЛ ОТКОЛКОТО СОФ.

Не знам какви ги върши, но ми прави впечатление, че за кратко време доста се е окръглил!!!!!!

нашите специалисти за нищо не стават. хората се ангажират с прогнози и дават конкретни резултати, нашите дай да правим нещо пък каквото стане. затова и толкова много хора си заминават в България поради проста лекарска некомпетентност и небрежност

Решение ще има днес, щото статия има днес, ако имаше статия утре решението щеше да е утре, ако нямаше да има статия - ех... хайде да не бъдем черногледи.

"... в България не може да бъде проведено необходимото комплексно лечение" - мисля че това изречение казва всичко. И най-важната дума е "КОМПЛЕКСНО". Само с химиотерапия няма комплексност на лечението.

Уникална държава-за всякакви глупости се вземат бързи решения-за лечение на децата много мудно,,,

Тези родители заминаха на своя глава преди да има решение на фонда. Нашите специалисти, на които ние сме длъжни да се уповаваме и да получим становище, са категорични, че детето може да бъде лекувано в България. Аз отивам в министерството да видим каква позиция ще заеме министъра, каза Пилософ. Абе идиот, тези хора се борят за живота на детето си.Какво значи на своя глава.Няма да чакат административните търтеи да си играят с неговият живот. В България медицина и болнични заведения , с малки изключение. Тук има безотговорни търговци със здравето на хората. Ами естествено, че в Германия детето ще се оправи, а не като нашите малоумни , но с голямо самочувствие доктори да не знаят на кой свят са.

За него то не е дете, то е разход. Така ги виждаме нещата ние, държавните служители (*Не съм държавен служител)

Принципно може ли нещо да се лекува тук, то не трябва да се плаща за лечение в чужбина. При рак положението е сложно. Няма никаква гаранция, че ще се излекува нито тук, нито в чужбина. Не знам защо си мислят, че там шансовете са много по-добри за лечение. Лично познавах човек умрял от рак в Германия, как бяха сметнали, че са го излекували и после почти веднага се възобнови и вече до смърт. То ест докторите там се издъниха, че сметнаха, че е излекуван!

За детето си бих направил всичко. Даже и на луната ако трябва ще отида.

goose

Аз в момента минавам през този ад с дъщеря си и веднага мога да ти кажа защо лечението извън БГ е с по-голяма вероятност да е с успех - защото тук лекарите не се бият помежду си за да се докопат до необходимите лекарства за спасяване на пациента си. Статистиката е страшна по темата - диагнози при които смъртността в България е над 60 процента статисткиката навън е под 15 ...

Не знам положението точно за рак. Но там основната разлика е многото пари за здраве. Има вид здравна мафия и хич не се шегувам като го казвам. Както и в производството на лекарства в картел с Австрия и Швейцария. Същите немски лекарства извън този картел са много по-евтини от там.

Какви значи може? Малко се замисли, тук лекарите "светила" са казали, че може, но не знаят какъв ще е резултата изобщо! Там казват како ще е, а дали ще стане е друг въпрос. Тези двама 'български' лекари казали, че детето може да се лекува тук трябва да бъдат пребити с камъни. Само, за да измъкнат едни пари са готови и дете да убият скапаняци! Принципно "може да се лекува тук" не е същото като "може да излекуваме x и y, и да не допуснем да стане z". В случая трябва да се прецени кое е по-добро за детето и то НЕ Е становището на "българските" лекари.

Колкото повече неща може да се лекуват тук, толкова по-добре. По-добре да се стремим да развием лечението тук. Това че са западняци, по никакъв начин не значи по-добро лечение. Точно за рака не знам. Онези са по-богати и могат да имат друга техника за лечение и диагностика. Сещам се за още един случай в който се издъниха германски лекари с познат. Същия дойде в България и моментално го пратиха на операция тук и го излекуваха. Човешкия фактор не очаквам да е в полза на запада.

Сумата необходима за лечението на това дете е само малко по голяма от лихвата, която плащаме всеки един ден по присъдата за Белене.

Ти с това Белене да се омиташ от тази тема - имате си опорни точки по други новини - прехванати самолети, колко ни струвало санкциите и т.н. А жалкото е, че от същата алчност и некадърност (като за Белене) разбиха работеща институция и сега всеки си "връзва гащите" т.е. бяга от отговорност и чака друг да вземе решение.

murena

що не ги мериш тия пари например с разходите на депутатите за тоалетна хартия, кифтета и автомобилен парк, нещастник!

Тежко и горко на тия родители,през какъв ад минават. За останалите онкоболни...не ми се говори.