Оставки в родилното в Тетевен след смърт на бебе

Оставки и проверки последваха в тетевенската болница заради смърт на бебе. Близките обвиниха лекари в нечовешко и грубо отношение към родилка.

Обратно в новината

Коментари - Оставки в родилното в Тетевен след смърт на бебе | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

в днешно време търси качествен АГ доктор и си плаща, за да не гледа дете с ДЦП. Гневните писачи щедро дават пари само за майстори, тухли и керемиди, но не и за здравето си

Ами адвокатите не искат да защищават родилката,защото има доста неясноти в случая.Напр.защо случаят се оповестява месец и половина след станалото.Тези снимки на жена в пижама оттогава ли са и зашо сега се публикуват.Сигурно има и други неясноти,в които опитният адвокат открива тенденциозност в интерпретацията на случая.

Изроди, доживотен затвор. Оставки подали. Незнам защо бащата не е присъствал, ами е седял отвън. Бащите тябва да са вътре за да наблюдават какво става.

Да присъстват,викаш? Ами да присъстват и в кардиохирургичните зали и на кило ракия да дават акъл на хирурзите.Това да не ти е селската кръчма,бе?

усмихнат

Абе келеш смотан, я се скрий някъде. Аз как можах съвсем официално да присъствам в родилна зала, докато жена ми раждаше? Как е възможно същото и в целия бял свят? Само вие тука местните лекари-дерибеи още се изживявате като крайна инстанция нЕкаква по отношение на чуждото здраве, за което после бягате като мишки по дупките, вместо да си носите отговорността за решенията. Добре, че има и млади лекари, които не са учили по вашите учебници.

Жени, плащайте си или не раждайте!Ако все пак сте бедни и трябва да родите отидете в развития свят.Там Не се плаща!

Ей, , и ние сме с жените си в този проблем, децата са не мои или нейни, а НАШИ! Имаш проблем с тях - имаш и с нас. На фона на недостатъчната раждаемост на българския народ всякакви изблици на мозъчни напъни като твоя вече не знам дали само да им се смея или да те подгоня със сопата. Пари се дават, ако не стигат се доплащат, пари се намират. Проблема не са парите, а отношението, от там и начина да си свършиш работата, на по-високо ниво и това да осигуриш адекватно със специалисти и т.н. Как Румъния можа да си оправи медицината и бързата помощ, а? Те да неса с две глави, по четири ръце, по четири крака и т.н.?

От много мислене ще превъртите!Спокооойно , още по-спокоооооооойно!А така!!!Сега затворете очи и си представете - зелена полянка с жълти цветенца!Ще ви олекне!

Как тази ''лекарка'' е още жива?!На мястото на роднините досега нямаше да съществува този изрод,за да си плати за всичко.Дано Господ я накаже!

4овек да останеш -наи-трудното изпитание в днешно време...а тук става вапрос за нечовешко отношение!!!

Обаче познавам единия от братята на момичето... Жалко много жалко. Учих в Тетевен и на два пъти щяха да ме убият в детското отделение. Като втория път ме изписаха с двустранна брохоплевмония, като казаха на бизките ми че съм се преструвал, в детското в Плевен едвам ме спасиха, казаха на близките ми че е трябвало още четири ча са да се забавят и край с мен. Така че... Жалко за горката жена и най - вече за починалото дете. Няма наказание което да се даде на такъв лекар, поне не на този свят.

Като чета коментарите,явно няма нужда нито от разследване,нито от съд.Присъдите вече са издадени от бой с камани до обесване.Явно сме се превърнали в една озлобена талибанска държава,без ред и правила.Една добре манипулирана негативна информация може да отклони вниманието на хората от другите проблеми на държавата и управлението и.На никой не му трябва каква точно е истината и какви са доказателствата за това.Хляб и зрелища.Всеки в тази държава разбира от всичко.

Разбира се, че адвокатите няма да защитават по желание обречена кауза. Пък и, явно, случаят е лъжливо раздут и сигурно предизвиква лична неприязън, те също са хора, имат си морал, както личи от обяснението тук.

Ти за адвокатите ли говореше не разбрах. Адвокат - съвест, съвест - адвокат. Не намирам нишо общо в тези думи. Но щом казваш няма да лъжеш я :)))

Хаха, адвокат и морал.... такова нещо няма.

ветото на приватизацията на болници и си задайте някои въпроси...

Очевадни лекарски грешки,некомпетентност и брутална арогантност!Не мога да разбера,защо селската адвокатура е солидарна с лекарите в случая?Срам за гилдията!

Защото в провинцията всички са навързани като черва. Ей затова, хората страдат и не смеят да се оплачат за нищо. Но явно им е дошло вече в повече.

Смешник, то в провинцията вече няма лекари, той ми говори, че били навързани като черва. Ти кога запоследно си бил в провинцията и Банкя не е провинция!!!!!

а на бас, че лекарите пак са невинни!

Лекарят може, това което може. Лекарят учи и се обучава и го обучават. Един е надарен, има дарба и може повече, друг не може. На никой човек на челото му не пише какво може. Затова се говори за "СТАНДАРТИ", които трябва да се изпълняват и пак не винаги става. Друг е въпроса за идиотите, идиоти има на всякъде, ти се тресни с 120 км пък после викай, че лекаря бил некадърник. Бедата е лекарската работа се "вижда", работят с "живот", но не са все силни, а това пък няма как да не се отрази на нервната им система. Покрай тях в повечето случаи само "плачат", т, че трябва и да сме по-отговорни и като общество спрямо лекарите, мед. органите.

,,Ти се тресни със 120...,, Искаш да кажеш, че родилките са виновни, защото са забременели, а пациентите са виновни , защото са се разболели ли... :?

Аз само ще добавя, състоянието на медицината е следствие на РиФОРМИРАНАТА ОРГАНИЗАЦИЯ на здравеопазването. Разделете нещата на две, хората и организацията, която е създадена, правилата под които работи тази система. Просто, като ходите при "джипката", гледайте и мислете, защо има опашка, като сте вътре, какво прави джипито и го премислете през призмата на организацията, задълженията (а не че там е Пешо, Драган или Петкан, какви трябва да са задълженията на всеки елемента, имали, и защо не се спазват и тогава сравнявайте с това което приказва Москов). Малко така от кухнята: Джипката - тя си е "купила" програма по която работи, плаща месечен абонамент, членски внос, спазва изискванията на "Касата", редовно носи сведения на касата, редовно сестрата "ходи" за ваксини, отчети на хартия се дават и т.н. И никой досега от Министерството не направи една обща програма, като банките, дето са на общ сървър, (ше изчезне абонамента - пари), веднага може да се каже, колко прегледа са направили, и колко пари са получили и т.н това много малка част за джипките, за болниците го знаете. Пак казавам, хората се нагаждат според СИСТЕМАТА, да страничните случаи отговорността е лична, но трябва да се даде отговор, С КАКВО ОРГАНИЗАЦИЯТА е СПОМОГНАЛА или е ПРЕДОТВРАТИЛА такива случаи. Да, в гората има калпави дървета, ама те се засадени от хората. ТАКА че тази истерия си е чиста и страшно манипулативна и е насочена не където трябва. А между другуто, някой запита ли се какво е станало с другите родилки в това отделение, вероятно тя , лекарката, е продължила, а според ВАС какво е трябвало да направи?

Личен лекар е нещо съвсем друго. Колко личен може да бъде лекар, който ползва пациента като ходещ банкомат. Пациентите станаха лични на лекарите- т.е. едно GP/ОПЛ/ притежава някакъв брой ЛИЧНИ пациенти. Спирам до тук.

Пак забравяш нещо. Тя, държавата, Парламента, Министерството на здравето, ги НАКАРА да се регистрират като ЕДНОЛИЧНИ ТЪРГОВЦИ, а сега се пререгистрират, като ЕООД. СИСТЕМАТА направи нас, пациентите, да сме ходещи портофели.

реформа ,някои ще принасят лекари курбан??

И то не само изпълнителни директори,а и такива,които лекуват.

затварянето на здравни заведения по места,без да са привлекли общественото мнение на своя страна??

Сега разбирам хората, които биеха лекарите! Само не разбрах защо те получиха защита? Другите явно не са хора!

а тъмнозелените, които бия свещеници и българи, те какви са ?

Когато лекарската мафия и адвокатската мафия бъдат разбити ще почнем да се оправяме! До тогава емиграцията е решението, а след това със всички сили натиск от вън над всякакви мутри и дебилни управляващи.

че АГ то ще бъде закрито? Браво бе! Някой ви звънна и го разкарахте???

Освен ако лекарите не са взели чук и длето да разцепят главата на бебето новината изобщо не ме интересува. Има толкова много неща които да се объркат по време на раждане, че не си заслужава да се обръща внимание на всеки "трагичен" случай.

Ти си изрод! Само такова обяснение може да се даде на такова изказване! Следващият път си спести дълбокомислените съждения за себе си, гнус такава!

Този случай не е раждане, а гавра с родилка с причинена смърт.Това е престъпление. Все пак е добре, че при приложената инквизиция родилката е оцеляла. Дано не са я осакатили.Тези методи са се използвали много отдзавна и то по точно определен начин. Вече не се използват, но от къде да знае тази тъй наречена акушерка, която нанася травми с форцепсите и скачат върху корема на родилката. Възможно ли е в този век да има такава изостаналост и некадърност. И я е упражнявала години наред- тя не си е повишавала нито знанията, нито уменията. Сега има възможности...

Дрън-дрън изобщо си нямаш представа за какво иде реч, ама изобщо. Не си и минавал покрай проблема.

Идиот. Без извинение. Ако имаше поне 1 грам мозък в кратунката, дето ти започва от раменете нагоре и поне 1 грам информация в областта щеше да знаеш, че скачането - че и на двама човека! - върху корема на родилка е точно все едно са му разбили на детенцето главата с чук и длето. Дори по-лошо - не са приложили чука и длетото само върху главата, а върху цялото му беззащитно и напълно уязвимо телце.

Даже и да имам някакво мнооооого "оригинално" мнение по въпроса , не бих взел в кавички дума, свързана със смъртта на бебе.Най-трагичното в случая са грубите, арогантни и ненаказауеми докторки и подобни техни цинични защитници. По-кофти и гнусни от тези неща просто няма.

Това е резултат именно от мълчанието. Ако ние мълчим сега, то същото очаква нашите деца утре.

Няма ли млади лекари, които се интересуват да помагат на родилките, а не да гледат само парите , които да работят в това отделение , че ще го закриват? Сега ще излезе , че тази идиотка шефката е незаменима и няма да я уволнят, както се случва не един и два пъти.

На другия ден след като си вземат дипломата, младите лекари са на терминал Две и след няколко часа са поне хиляда километра по на запад от Родината.Там плащат добре, предлагат идеални условия за работа и развитие, и не на последно място никой дори не си и помисля да бие лекаря, който ще го спасява.

Хехехе. Така ли ти разказват приказката за запада. Да ти кажа ли аз реалността? Тези току що завършили лекари работят предимно като сестри, гледачи или помощен персонал на възрастни хора! Основно изхвърлят подлоги и сменят катетри. Неща, които тук не биха докоснали. А тези останалите в България са толкова без опит и некадърни, че при всяка операция правят такива поразии че една катастрофа не би могла да ги направи!

а лекаря не си и помисля да се държи лошо с пациент, а камо ли да причини смъртта на дете. На Запад ще платиш дори и ако някой си счупи крака пред къщата ти, защото не си почистил добре тротоара си. Дори и при малка лекарска немарливост ще и отнемат лекарските права и цял живот ще търка с парцала. Както всички знаят там е полицейска държава и гонят за най-малки провинения дори. За нас българите тук е Рай! Само тук могат да ти продадат развалена стока и да те карат да се чувстваш виновен, че не им плащаш подобаващо.

Аз за какво плащам от данъците си за "издръжката на един пишман студент"? Чудя се и за друго, и едва сега разбирам, защо на Запад броя на смъртните случеа при пациентите се е увеличил, а физиономиите които гледам, са заприличали на герои от психотрилър и Квазимодо! Ето, каква била причината! Щели да хукват за Терминал еди кой си - беж да ги няма, че май вече чинии за миене не останаха, а и чернилките ще прилапат бензиностанциите! Най-добре е даже да закрият медицинските вузове, отглеждащи некадърници! Като чуя, че някой учи медицина - тук, в България, не мога да уцеля тоалетната.Лелеее, прокапа!

Лекарката трябва да бъде умъртвена с камъни, без съд е без присъда.Нека пръв хвърли камък този който е безгрешен!

Кой безгрешен бе глупак, те лекарските грешки тревата ги скрива.Има ли осъдени лекари?За убийство на дете 2 год условно а?Ами ако е тоето ко праим?

По - полека - ще ти се спукат чорапите от напъване.Какво толкова лошо казах - не си ле съгласен че лекарката е за трепане без съд и присъда?И какво против имаш пръв да я удари този от нас който е безгрешен ... след това ще дойде и твоят ред да раздаваш правосъдие.

Не знам колко адвокати са питали, но не всички се наемат с такива дела. По-добре да откажат сега, а не да им вземат парите напразно и да ги залъгват, а то си струва бая пари. Много трудно и рисковано е да съдиш лекар за грешка, да не говорим с действия, които са довели до смърт. Цялото лекарско съсловие се изправя срещу теб, начело с Лекарския съюз. Двойни, тройни експертизи ... свидетели ... Кой ще свидетелства - санитарката или акушерката? Как ще стане това? Ами болничната документация? Кой знае вече какво е покрито и какво е наяве? е намерят адвокати, но ще бъде ходене по мъките с неизвестен край ...

Е докато БЛС защитават такива точно, такова ще е и отношението към гилдията, - просто е, като гъбена чорба, да ти обяснявам ли защо ?

За простака всичко е "просто като гъбена чорба". Впрочем само прост като гъбена чорба мозък може да разсъждава по този начин.

Това, че е на практика невъзможно да се осъди някой за лекарска грешка не е вина на родителите и не означава, че трябва да се махне с ръка и да оставим "кервана да си върви". След като има начин да се намери истината вдруги държави трябва да има и тук и точно адвокатите са хората, които трябва да го намерят или да кажат какво трябва да се промени

Отначало не можах да разбера - помислих, че никой адвокат не иска да защитава "лекарката" садистка, а то никой не искал да защити родителите, които загубиха детето си!!! Ето още едно племе - адвокати - лика-прилика с лекарите по морал

Докторята са НАПЛАТИЛИ здраво на Ъдвокатите - това се вижда и от крайния резултат! Навремето, когато баба ми е раждала, мноого и е трябвало доктор или акушерка! А сега - какво става - много гевезелък, много нещо! Чукат се на по 10, пубери стамнали още на 7, а взели да раждат на по педесет - е, има логика в това, може да започнат да раждат и след като се пенсионират. И без друго нямат дрга работа! Ин витрото кави ли чудеса не прави, по-скоро - чудесии! В последно време репродуцираните раждания са се превърнали в бизнес, доходен като този, от проституция... Празно няма!

В добавка, ще повторя и още нещо. Много хора (благодарение на медиите) изведнъж решиха, че лекарите са до един, като д-р Хаус и правят и "божии дела". Огромна заблуда лекарите и те са хора, и те се обучават и те грешат. С цялата тая "помия" тук ще ги принудите да работят по "учебник", без инициативно и т.н. На следващо място, пак ще повторя, така проведеното раждане е "метод" в раждането, обаче и родилката също трябва "да участва", да напъва. Много пъти родилките са направо "лигли", боляло, да не казвам и другото .............., но не винаги може и да се използват обезболяващи препарати, даже за секциото, времето е много фатално, реже се дори и когато още не е хванала упойката, на "живо', и който не в час, а гледа само филми, ако е там ще му настръхнат косите, но така трябва. ....затова трябва да се внимава, вместо да изпишем вежди, да не извадим очи.....

"...лекарите и те са хора, и те се обучават и те грешат..." - като попадна на някой с такова поведение ще ти повярвам, може и да има за да го казваш, но за да има толкова много оплаквания и да продължава да упражнява тази професия - явно случая доста различен.

Ти си най-обикновен лекар-съдист, който няма нищо общо с добрата медицинска практика. И сигурно си приятел на докторката-съдиска, та за това я оправдаващ. А това, че щяла да иде в частна болница, нали е ясно че никой не е луд да я назначи, защото ще си развали репутацията на лечебното заведение. Тази лекарка трябва да бъде осъдена и да е за затвора за немарливо изпълнение на служебните задължения.

Поведението й не е просто немарливо! Тая гад трябва да бъде съдена за предумишлено убийство и да дели поне 20 години една килия с оная мръсница от Софиямед! Само такива присъди могат да стреснат т.нар доктори с огромно самочувствие.

Хубу, бе Гражданино, не знаят всичко, учат се, грешат - нормално е. А защо не носят отговорност за грешките си? Ще ми обясниш ли? Или при всеки смъртен случай ще искат "от нас да мине"...? Това нормално "човешко" поведение ли е? Защо няма фонд за изплащане на обезщетения на пострадали от лекарски грешки? Защо самите лекари не си правят такива застраховки? Това не подсказва ли, че се чувстват недосегаеми и ненаказуеми за действията си?

Смесваш нещата, ама айде. Системата на "джипките" ги създаде Държавата. Държавата създава правилата. Например: Защо е задължително да си член на БЛС и кои интереси защитава в действителност той? А защо няма наистина фонд за обезщетения на лекарски грешки? А защо няма държавно правово юридическо определние за "лекарска грешка"? Държавата в лицето на Парламента и Министерството на здравеопазването създават и контролират дейността на "лекарските" дейности, задължения, "можене" и отговорности. Непряк отговорник за случките е и Министерството на образованието воглаве с д-р Москов. Но в момента по понятни причини не трябва да споменаваме такива еретични неща.

Да, случило се. Можем да кажем, че е имало и други случаи. Но не ви ли прави впечатление, как ще се реши проблема - по сталински - "има АГ-отделение, има проблем - няма АГ-отделение, няма проблем". Аз мисля, че в Тетевен ще са страшно щастливи от това решение. Нека "злобарите" тук във форума, следят как ще се реши прблема, най-вероятно ще се открие някъде частно АГ-отделение и понеже в Тетевен няма други лекари, тя ще отиде там и всички ще са спокойни, а път Москов ще Ви обясни, че е осигурил автомобил да води родилките другаде дрън-дрън

интересно ако това се лучи на дъщеря ти или на жена ти(да не дава Господ), тогава как би разсъждавал. Пак ли щеше да си кажеш "Еми случва се, какво пък токова, ше прайме друго и после пак там, може пък да е успешно тоя път" ?!

Да, случи се точно така, и то мой приятел водеше раждането и ако родилката се държеше по същия начин, наистина щеше да се загуби бебето. Тръгнели раждането, няма време за нищо, нито за секцио, нищо, трябва да излезе, реже се отдолу с "ножицата", намри лекар, говори приятелски с него, той ще ти бясни, а може малко литература да прочетеш.

Облъчва се обществото че в малките населени места здравната помощ е неефективна,там са се настанили лекари феодали и трябва да бъдат закрити. След това приватизирани. Обществото е възмутено от поредния случай с родилка и няма реагира на затваряне на АГ отделението. Само да попитам защо по същия начин не се действа към частни лечебни заведения където има също основание за закриване???

"Облъчва се обществото..." - само защото има причинена смърт, ако всичко беше минало "гладко" и бяха изписали много на брой щастливи родители щеше да пише друго.

Нина Байчева не е лекар, още по-малко човек, а един изрод. Тепърва ще се увеличават разказите за нейните престъпления. Това е само един от случаите с отвратителното отношение на Байчева, за които обществото разбира.

НИКОЙ НЕ ЗАЩИТАВАМ,НО СИ НЕВИНЕН ДО ДОКАЗВАНЕ НА ПРОТИВНОТО.ВИНАГИ МОЖЕ ДА СЕ СЛУЧИ НАЙ-ЛОШОТО ПРИ ЕДНО РАЖДАНЕ И ЗА БЕБЕ И ЗА РОДИЛКА.ПРИЕМАЙКИ САМО ИСТИНАТА НА РОДИЛКАТА,КОЯТО СЕ СЪСТОИ В ГРУБИ ДУМИ,НЕ ЗНАЕМ ДАЛИ Е НАПРАВЕНО ВСИЧКО ВЪЗМОЖНО ОТ СТРАНА НА ЛЕКАРИТЕ.ПО ТОЗИ НАЧИН СЕ ОБРУГАВА ЦЯЛОТО ЛЕКАРСКО СЪСЛОВИЕ И ЦИГАНИТЕ САМО ТОВА ЧАКАТ ДА СЕ САМОРАЗПРАВЯТ.КАТО ГЛЕДАМ ГОДИНИТЕ НА ВЪПРОСНАТА ЛЕКАРКА,СЪДЯ ЗА ТРУДОВИЯТ Й СТАЖ И МИСЛЯ,ЧЕ 100% Е ИЗРОДИЛА И МНОГО ЗДРАВИ БЕБЕТА.ЖАЛКОТО Е,ЧЕ НИКОЙ НЕ ГЛЕДА НЕЩАТА И ОТ ОБРАТНАТА СТРАНА,А ЗАТОВА ТРЯБВА ДА СИ СПЕЦИАЛИСТ В ПРОФЕСИЯТА.АКО СЕ ЗАКРИЕ БОЛНИЦАТА,КАКТО ИМАШЕ ВЕРСИИ ЗА ДРУГИ ТАКИВА,ПАК ЩЕ ИМА НЕДОВОЛНИ.БЪЛГАРИЯ ОСТАВА БЕЗ ЛЕКАРИ!!!!

ТИ НОВИНИ ГЛЕДАШ ЛИ?РОДИЛКАТА НЕ Е САМО ЕДНА,ЯВНО ЛЕКАРКАТА СИ Е ИЗПЕРКАЛА И НЕ СА И ДАЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНО КИНТИ ЗА ДА СИ ГЛЕДА РАБОТАТА!!!

НЕ ГЛЕДАЛИ КОЛКО ОПЛАКВАНИЯ ИМА ОТ ТАЗИ КОНКРЕТНО, ПРИ ТОВА СЕ ОПЛАКВАТ ОТ ЕДНО И СЪЩО ?! ТОЧНО ОТ ТЕЗИ "ЛЕКАРИ" ЛИ ИМАШ НУЖДА ?!

Големият проблем е че лекарите и мед. сестрите в България са изчезващ вид ...

Toзи случай говори за това, че не вярваме на лекарите, не вярваме на правосъдието. При това с основание. Желанието да се прикрият всякакви безобразия, дори и в случай на смърт, поражда нашето недоверие. Ако лекарите бяха по-самокритични към себе си и колегите си, а адвокатите и прокурорите не служеха предимно на дявола срещу пари, нямаше да сме на тоя хал.

Този случай е непоносим, както повечето неща, случващи се у нас. Дописксата е глупава. Бебето е починало от травми по време на раждането, като щяло да се изяснява дали има лекарска грешка. Сигурно горката майка сама се е опитвала да извади бебето с железата или нещо подобно! Колкото до адвокатите убиецът на Вероника от В.Търново сигурно има адвокат. Значи какво излиза?! Убийството на едно бебе не е подсъдно, а убийството на млада жена е, като убиецът има право да бъде защитаван. Система и чудо. Трагедията е много по-голяма, отколкото някой може да си представи. Ние сме извратеняци, свикнали да търпим безобразията, които просто ни навират в очите!

в този случай май прокурор трябва, не адвокат

Гаргамел

Прокурор, но кът брои още бюлетините...ко прайме?

Дубрутру бульо Пено!

Оставките на кого помагат? Няма ли затвор и отнемане на имущество, все едно нищо не се е случило. Утре същите ще уморят друго бебе в друга болница.

Бойко, Бойко как се оправя тая комунистическа кочина

Гарван гарвану око не вади! Същото важи и за комуниста Бойко Методиев Борисов!

Гаргамел

чатиш клишета

Като не може да се държиш професионално след толкова учене ела при нас 8-10 лв/час, не е трудно за разбиране работата има напълно неграмотни колеги. Има много неща подсакзващи за моралното разложение на човека в България. Най-ясен критерии е, че работи според тоягата независимо колко получава. Когато отиде норнален човек е подмятан и обиждан, но ако се е появил човек с връзки или е мутра-кретеноид бая по добро обслужване получава. Той шаро знае, ще разкаже от неговата практика много такива примери. Обичайте си професиите и работете както първия ден и първата нощна смяна! Всички други варианти ужасни, защото какъвто си на работа такъв ще си и вв семейството си. Надявам се да ме разберете.

Дължиш ми , селяк..много голямо извинение.

някоя свиня от адвокатската колегия да ми даде разумно обяснение на въпроса: с какво е престъпила тази жена законите на тетевен, че не ѝ се дава правна защита, като по право дори на най-големия престъпник трябва да се осигури такава - дори служебна, ако няма пари да си плати. във вилаета тетевен в кой век са?

Няма проблем да бъде нает адвокат от от друг град.

sawo

Направо да подадат предизвестие за влизане в затвора, не за напускане...

Вие, колега Шаро, да бяхте научили поне правописа за тези години, в които сте се мъчили с науката! Не зная как се справяте с медицината, но като Ви чета, не ми изглежда да сте на по-високо интелектуално ниво от "бачкатора".

Горките родители! Не стига жестоката загуба, а и няма адвокат, който да се осмели да поеме случая... Позорът е не само за лекарското съсловие, но и за адвокатското също! Дано да бъдат възмездени хората, дано!

Aз съм лекар и искам да кажа за случея, че въпросната "лекарка" трябва да бъде осъдена на минимум 10 г затвор и да и бъдат отнети правата доживотно! Всяко нещо си има граници. Същото се отнася и за онзи изрод "акушерка" в Софиямед която преби няколкодневното бебенце!

И аз съм на същото мнение господине! И не само това, а да се отнемат правата и за практикуване на лекарската професия

Лекар ли си или правист...лекарите нали лекуват, а не издават присъди...или ти си надраснал професията си

Експертизата за наличие на престъпление не може да се извърши от съдия. Що се отнася до присъдата - ти тази лекарка би я оставил да трепе и други бебета, нали?!

Лекарите трябва да са болницата и да лекуват, съдиите в съда решават кой е нарушил закона и постановяват присъди.

усмихнат

Човекът е лекар. Разбирай професионалист, който може да даде експертно мнение. Без каквото съдиите, колкото и да съдят, нищо няма да отсъдят, щото не знаят, не мога и не разбират от лекарската професия. Иначе ти си лай от коневръза, не ни пречиш... :)

случея????? щом пишеш с правописни грешки,що за лекар си ти???според мен си нискообразован глупак.

самото раждане е насилие . страшно и велико чудо ! тук коментират предимно мъже , а те не раждат както е общоизвестно . един велик художник е казал коментирай само обувките моля !

Добре че са медиите все пак да разкриват родната мила картинка за безобразията който се вършат в тази иначе красива страна! Колко странно и жалко!!!

кое е странното!?

От една страна теглят от здравната каса за извършени операции , от друга си просят от пациентите , като им извиват "ръцете"! Как да не ги ........

Такива като тази акушерка , като онази от Самоков и като ред други не само в лекарската професия плюят по демокрацията в България и хората вече ще намразят тази дума без да се замислят че демокрация въобще не е това което е в България , това е една свободия и нищо повече! Няма ред , няма законност , за морал въобще да не говорим!

Нито един адвокат не искал да защитава интересите на родилката ? Това е невероятно. Ако наистина е така, тези адвокати следва да се замислят дълбоко ? Става дума за професионално отношение, и за големия въпрос още от преди 2000 години, може ли адвокат да отказва защита. Може само в един единствен случай, ако не е подготвен в съответната област и няма правни познания и опит в тази област или ако е адвокат на другата страна - конфликт на интереси. Във всички остнали случаи от професионална и етична гледна точка, не може да отказва. Едва ли е вярно ,написаното в статията за причината поради която не са поели защитата. Ако все пак е така, то тези хора да си сменят професията , не са за адвокати. Все пак не вярвам,по вероятното е самата пострадала да не иска адвокат от града. Но това е нейно право. Професията на адвоката и на лекаря са две велики професии, не подлежащи на описание. Това са други светове,познати само на тези които практикуват и си обичат работата. Жестоки,тежки и неблагодарни професии !

Това е градът на Алексей Петров и Милен Милев= хората са свикнали да живеят така, ценностите им са такива, иначе бой.

Могат да отказват,разбира се.Не съм чул за Спешна и неотложна помощ при адвокатите.Това е една наистина свободна професия.

Тази МБАЛ си е за закриване , вярно покрай сухото ще изгори и мокрото но няма как , просто няма как! Лекарите в БГ спирачка НЯМАТ!

Медицинсктот състояние, довело до смъртта на родилката от Карлово, е на практика непредотвратимо. Където и по света да беше раждала адвокатката, изходът би бил летален. Случая няма нищо общо с реформите в здравеопазването и най-вече за обединяване на болничните звена. Все се чудя защо хората протестират срещу реформа, която ще съкрати администрацията и цените на администритавните услуги докато в същото време окрупнява болничните звена и спестява разкарването на пациента. По-добре е една добре оборудвана болница с достатъчно лекарски екипи отколкото пет окрадени и порутени болници с двама лекаря на смяна със самочувствие на властелини щото без тях в болницата не може. Типичен пример е случая с родилката в Тетевен.

Ако тая дебелогъза простакеса е завеждащ АГ е завеждащ отделениве,какво да очакваме в други болници...Общо взето положението е същото....Москов,къде си Ти,моето момче?Виж какви изверги са твоите подчинени!

Пешо, тази дебелогъза простакеса е завеждаща на АГ отделението много преди Москов да стане министър...

Пешо, тази дебелогъза простакеса е завеждаща на АГ отделението много преди Москов да стане министър...

Нямам достъп до твоите дипломи, но като ти чете човек коментарите не е трудно да прецени колко ти е умствения багаж.

Какво плашат, че ще закрият болницата щото онази омазнен изрусен парцал си подал оставката. Почвайте я и я изселвайте тая. Тя повече в тоя живот над продавачка на банички друза работа няма да си работи. Ако е направила нещо костващо живота на детето, оня отгоре ще и въздаде. Там няма съмнение.

Личи ти че не си специалист, обикновен, да не кажа прост бачкатор.И там ти е проблема - не може прост бачкатор да оценява работата на човек учил шест - седем години медицина, изкарал няколко специализации и т.н. Елементарно - разликата в интелектуалното ниво между лекаря и бачкатора е колкото от Земята до Луната - съжалявам, но пак няма да го разбереш.

Много се чудя на разни самозабравили се тарикати, бизнесменчета и прочие като тази Баевска. Дето като имат връзчици или някоя и друга кинта и си мислят, че могат да си правят с хората каквото си поискат. Добре де, толкова ли нямат акъл в тия тарикатски тикви, та да прозрат какво ще им се случи ако убият детето или осакатят жената на някой невярващ като мен? Аз примерно страх от бога нямам и на такива раздавам правосъдие както намеря за добре.

Браво, те такива юнаци ни трябват - като начало бегай в с. Гърмен да помагаш за "успокояването " на положението.

ти нямаш страх от Бог ?! стига бе ! раздаваш ?! раздаваш само глупостта си ! когато дойде време ще разбереш , че Бог ти е нужен на теб, а не ти на него .