Наказват две болници заради починала родилка

Болниците „Шейново" и „Пирогов" ще бъдат санкционирани заради грешки и пропуски при лечението на 19-годишната родилка Деяна Георгиева, която почина, след като 42 дни се бори за живота си без лекарите да могат да й поставят диагноза.

Обратно в новината

Коментари - Наказват две болници заради починала родилка | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какви са тези глупости ?! добре нека накажат НЗОК, но лекарите не само трябва да бъдат уволнени, а дори да лежат в затвора. И като не им харесва заплатата да не стават лекари и без това повечето от тях са пълни малоумници. Моето дете е с увреден слух заради лекарска грешка, много е дълго и няма да го разказвам, но заради същата лекарка семейство което чакат 6 години бебче след оплождане инвитро, бебето се ражда мъртво, тъй като не е обърнала внимание на майката, казала на майкта че това не са контракции и отишла да чопли семки!!!

ако бе починала твоята съпруга или дъщеря, ако твоето дете или внуче бе останало сирак, тогава какво щеще да питаш?

трябва да санкзионират тази бешаберни лекари.не може да исишеш пазиент ако не си сигорен в здравословното мъ састояние.моите саболезнованя на семеиствата на засегнатие доно намерите справедливост. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

В тая болница Шейново отдавна витае на сигурна смърт за тези, които не се сещат да бръкнат подобаващо. Така че, скъпи женички, ако сте се запътили тук да се разтоварвате, трябва ви нещо по-солидно първо да влезете и след това безпрепятствено да излезете невредими. Иначе - лошо ви се пише. Да не съжаляват след това опечалените ви близки.

ама и те младите секцио та секцио това си е интервенция все пак и си е опасно!!!

и как ще ги накажат - ще ги оципят по някой лев - жалко за горкото момиче, да не види рожбата си и това дете да расте без майка!Нека лекарите и персонала в болниците като цяло бъдат по-отговорни към здравето ни, вместо да гледат само в портфейла ни.Тогава няма да се случват подобни нелепости.

ама много си умен но и заядлив. едното ти стига: коко е хибаво име отколкото един оплескан "поко" които се чуди накъде да се "д ж а с н е" по чукарите... е и какво? умряло е хубаво,младо и невинно момиче, стига със злобата... моли се да не попаднеш в ръцете на същите лекари... р о к о! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

милото момиче, никога няма да чуе думичката мама! объркали са я "от много ум" ... има виновни, но невинната и дусчичка е вече в рая! ж а л к о че не успяхме да и помогнем! дано бебенцето и е живо и здраво!дано то ви радва - вас които плачете! молим се за вас-бод да ви утеши! дано! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Възмутена съм от бездушието на тези лекари. Да не дава господ да им попаднеш в ръцете. Лекарите от Шейножо са виновни за смъртта на това момиче, няма ли кой да им поиска отговорност, който е виновен да бъде най-малкото уволнен.Случаят е ясен след като не е дала пари, не само че са я оставили да се мъчи до последно , а и после са я претупали, което е довело до фаталния край. Жалко за младата майка.

лека и пръст.. на младата майка... ужасно е това което е станало ама в българия е било така винаги пари под масата на едни некадърни лекари

Изписан недолекуван - приет -нелекуван - това се нарича клинична пътека НЗОК трябва да отговаря за престъпления срещу човечеството и човечността

Забравихте да напишете.....и умрял с подобрение.

ГОСПОДИН ЗДРАВНИЯ МИНИСТЪР Е ЛИЦЕМЕР!НАПЪЛНО Е НАЯСНО ЗА КОРУПЦИЯТА В БОЛНИЦИТЕ,НЕРАЗБОРИЯТА В РАБОТАТА НА ЛИЧНИТЕ ЛЕКАРИ,ИЗТОЧВАНЕТО НА ЗДРАВНАТА КАСА И КАКВО ЛИ ОЩЕ НЕ.... НЕ ОЧАКВАЙТЕ ТОЙ ДА ДОПРИНЕСЕ ЗА ПОДОБРЯВАНЕ НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО!ТОЙ Е ОТ ДРУГАТА СТРАНА НА БАРИКАДАТА,НО НЕ ОТ СТРАНАТА НА НАРОДА!!Жалко за младата жена!Старайте се да бъдете здрави защото иначе ще попаднете в лапите на ЛЕКАРСКАТА МАФИЯ

Като се объне колата, пътища много. Лесно е сега да се казва какво е следвало да се направи. Истината е, че лекарите от Шейново не са знаели, че е недолекувана, а в Пирогов не могат да порят като агне всеки дошъл с болки в корема. Никой не си задава правилния въпрос и затова не вижда системната грешка. А въпросът е що за система е такава здравна система, където един случай се проследва в 4 болници. Да ама там ще цъфнат шушоните на г-н Министъра и не е хубаво да се питат такива работи.

Г-не, момичето отивайки в Пирогов е било с 30 кг отгоре, цялата подута. Повече от очевидно е било, че има сериозен проблем, изискващ светкачвична реакция. Гледайте предаването на В. Райкова с майката на това невинно дете и ще разберете за каква нечовечност и алчност става дума в тази история. Подритвали са я от болница в болница, като някакъв парцал. Явно семейството е нямало пари, за да бутне където трябва. Този случай е срам за лекарското съсловие. Срам е и за нас, като нация, че позволяваме такива неща да се случват.

Тези болници трябва да освободят некачествения персонал или да се закрият. Иначе ще има нови жертви.

Малии, какви ужаси стават в елитните ни здравни заведения. Да изпуснат една родилка за едното нищо! Тук има зла умисъл-чрез незаинтересованост и бездушие бавно и постепенно белопрестилковците са тикнали поредното си жертвоприношение в името на НЕГОВО ВЕЛИЧЕСТВО МЕДИЦИНСКИЯТ ДЖОБ, който вече се разпръсна от пари. Дано им заклекне на тези меркантилни типове. Дано!

Подобни проблеми в провинцията( не толкова тежки може би) са повече от 10 години.Сега вече и столицата се скапа най- накрая.Логично.

от тези доктори нисчто нестава *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

А от теб какво е станало ? С това папагалско име.....

ЕЕЕЕЕЕЕ браво наказали ги. А това че едно дете си е отишло и оставило едно сираче е нищо. Как не ги е срам без морал и отговорности са бг лекарите. Като циганите са постоянно се пазарят друго не ги интересува. Боже колко добричка са хорицата в БГ. Не искам да си представя какво би се случило ако това се беше случили във страна от ЕС. Дано тия неглежирани доктори ги настигне същата участ . Да се извиват от болка. ИДИОТИ

Иван Костов - Изпълнителен директор. Отстранен 2001 г. от специализация в Майчин дом /защо, аз и съпругата ми си знаем/. Продължил след това специализация??!! Ако не се лъжа беше протеже на министър Гайдарски. Назначен за Изпълнителен директор на Шейново въпреки разкритията пред Софииски общински съвет какви ги е вършил. Какво искате от такъв човек ??? Некадърният и алчен да стане добър и жалостив ли?? Интересно новият общински съвет сега с какви мотиви ще го остави на същата длъжност? Защото най страшното е, че цялото ръководство на болницата е политическо, а не професионално назначение! Лека и пръст на момичето!!!

Защо наказват болници?! Причина за нещастието с това момиче са конкретни докторим които са били на смяна, които е трябвало да вземат решения, а не са го направили. Доктори трябва да бъдат осъдени, да им бъдат отнети правата. Лека му пръст на момичето.

Гледах предаването на Венета Райкова в събота и бях потресена. За мен вина имат лекарите в "Шейново". Казвам го защото имаме такъв случай. Моя близка, млада жена за малко да я изпуснат нея и детенцето и само заради това, че не беше посочила екип. Нима не са дали "Хипократова клетва" да се грижат за болните. В България всички лекари станаха меркантилни, объркаха здравната система, като отидеш на лекар те гледат в ръцете, вместо да те прегледат питат първо дали си дал потребителската такса, естествено без да ми издадат касов бон. Трябва ли да умират още млади хора за да се вземат крути мерки в болниците и другите здравни заведения. Трябва да се измени изцяло законът за здравното обслужване. До скоро не знаех, че в Англия израждането е безплатно, и не само то, здравеопазването също. Кой трябва да ни чуе, за да промени нещата.

И колко е "глобата"за убийство чрез "медицина" по особено жесток и мъчителен начин!Няколко стотин или хиляда?Всъщност утре рано супергнусния председател на лекарския съюз(абсолютен Менгеле)ще ни наглее как убийствата били в норма?!? според ЕС!!!И раждането си било почти умирачка(парите дето им се дават на ле.убииците явно са волни пожертвования ).

много си прав! Ама има Господ, има възмездие, всеки ще си платят, ако не те, то децата им ще платят, което е още по-тежко...

Слез на земята - тук никой не плаща.. виж гърците например..

Преди много години бил осъден шефа на инфекциозна болница в окръжен град ,защото изписал момче ,което по-късно починало от апандисит.Вината му е била,че не го е прехвърлил в друга болница след като се е установило ,че няма заразно заболяване.Той излежал присъдата си ,но не намерил сили да продължи да живее.Бил съсипан от случилото се,получил инфаркт и починал.В днешно време съвестта просто е станала дефицитна за повечето лекари,затова нищо не смущава сънят им,дори смъртта на млада майка.

Само да напомня за брилиантния хирург и човек с главно "Ч" Д-р Велчев от гр.Пирдоп, който се самоуби след несправедливо обвинение в некомпетентност, довела до смъртта на пациент!

Е и нека тези виновни за това нещо ги приберат за 1-2 години в затвора за да разберат ,че за грешката се плаща само по този начин а те какво ще ги санкционират 1000 лв. и какво той след един два часа си избива глобата и след това следващия за умиране, да заповяда убиеца рекетьор чака.

НЕ ДА ГИ НАКАЖАТ А ВИНОВНИТЕ ЗА СЛУЧАЯ И МНОГО ДРУГИ ПОДОБНИ , ДА ИМ СЕ ИЗВЗЕМАТ ЛЕКАРСКИТЕ ПРАВА И ДА ХОДЯТ НА БОРСАТА КАТО БЕЗРАБОТНИ И НИКОГА ПОВЕЧЕ НЯМАЩИ ПРАВО ДА ЛЕКУВАТ

Да вземат да накажат и някое дърво в двора на болницата... Всичко това са го свършили живи хора - "лекари", които трябва да отнесат всичко. Направо да ги лишат от упражняването на тази професия. Аз ако сбъркам в моята работа никой няма да наказва сградния фонд...

Абсолютно си прав! +1 Имам приятели, които работят в Пирогов - абсолютно свестни хора, и те ли са виновни, че някои шиб.н "доктор" не си е свършил работата, защото не са му платили?!? Назовете имената на конкретните виновници и ги накажете!

ТОЯ ПОДМАЗВАЧ МИНИСТЪРА Е ВИНОВЕН!!! ЗАЩО НЕ ПРИЗНАЕ ЗА КОРУПЦИЯТА В БОЛНИЦИТЕ А? ИЗРАЖДАЛИ СА Я СТАЖАНТИ, НЕ ЛЕКАРИ, ЗАЩОТО НЕ Е ПЛАТИЛА ЗА ЕКИП. ТОВА ОБИКОЛИ ВСИЧКИ НОВИНИ, А ТОИ СЕ ПРАВИ, ЧЕ НЕ ЗНАЕ И СТАТИСТИКИ ЦИТИРА...СВИНЯ МАЗНА ДОЛНА!!! И НЕГО ЩЕ ЛЕКУВАТ СТАЖАНТИ СЛЕД 10-20 ГОДИНИ,КАТО ИЗБЯГАТ ВСИЧКИ

те основно бягат заради такива като теб, не само заради парите. Министъра добър или лош, все ще намери при кого да се лекува, ти му мисли... Аврора, аз, Котето Дрънди.... проблемът си и ваш....

А заради такива като теб,мрат млади майки и оставят деца сираци.Кое е лошото алчен и некъдърен доктор да бъде изритан от професията.

БЪЛХА ГИ Е ОХАПАЛО ПРИ ТАЗИ БОЛНА НАЦИЯ БЪРЗО ЩЕ СИ ГИ ВЪЗСТАНОВЯТ.ПО ГОЛЯМИ ПРОСЯЦИ НЕ СЪМ СРЕЩАЛА. ДА МЕ ИЗВИНЯТ ТЕЗИ КОИТО СЪВЕСТНО И ПОЧТЕННО СИ ГЛЕДАТ И ВЪРШАТ РАБОТАТА.

Нали знаете, че лекарите ще кажат: "Когато започнат да ни плащат по 15 000 на месец, тогава ще работим качествено."Обаче некадърните и с един милион заплата пак няма да лекуват.

Ако това се случи с моята жена ще има......джихад !

От все сърце ти желая да не ти се налага да доказваш думите си. От компа всички можем да пишем каквото ни скимне,но аз лично не съм чула досега български мъж да е отмъстил за убитата си,осакатена или дори "само"тормозена при раждане съпруга. Не го приемай като заяждане,нищо против теб нямам,просто постингът ти ме провокира да напиша това,което много отдавна си мисля. Защото Деяна не е първата,преди нея си спомням за Запряна,имаше и други,чиито имена не се сещам в момента. Предполагам,че съпрузите/приятелите на тези жени са скърбили известно време и после са продължили живота си,дори може да се оженят повторно,след някой друг ден. Но очевидно никой не е бил толкова отчаян,че да търси саморазправа...

явно клетвите на ян ( нерегистриран ) 11.11.2011 14:35 се харесват на модератора, щом не публикува поста ми, а той беше в смисъл, че не е редно дасе кълне така наред-всички лекари, че и семействата им....

Ако съжалявам за миналото то е защото,грижата за човека беше къде къде по добра.Даже децата се лекуваха до 7г.напълно безплатно.Аз самата много съм пострадала от бездушното и безотговорно отношение на големите имена.Гледат те в ръцете 50лв.не ги броят за пари ,пет думи не ти казват въпреки ,че става въпрос за млад човек.Да загубиш дете няма по голяма мъка.Дано поне бог да е справидлив-едва ли.

То добре е да накажат болниците, но така или инъче момичето не може да възкръсне. Ако лекарите носят пресонална отговорност за безумията си ще се замислят какво да правят при следващият подобен случай! А освен да наказват от министерството да изкоренят причините за тези грешки!

Не разбрах само как точно ще ги санкционират за смъртта на една млада майка?! По 500 лв ли ще им вземат, или просто ще ги порицаят в някоя медия? А има ли нещо, което да намали броя на тези безобразия, или поне да ги намали до някакъв разумен брой - един-два годишно, не по десетина всеки месец, от които се стряскаме всеки ден сега?

Естествено, че има начин. Просто трябва да те назначат за Началник на комисията Медицински одит, Котето Дрънди за съдия по заведените дела и KGB за палач и нещата ще си дойдат на мястото

много ви бъркат в бездушните черва въпросните пишещи. А иначе предложението е тъпо. А освен безпочвено и злобно заяждане някаква аргументирана дискусия дали можеш да проведеш...

НЕКА ЕДИН ПЪТ ДА ИМА ЕДИН ОСЪДЕН ДОКТОР. НЕ ГИ СРАМ МОМИЧЕ КАТО КАПКА ДА ГО ОСТАВЯТ ДА УМРЕ КАТО КУЧЕ В 21 ВЕК. АКО НАКОЙ БЛИЗЪК СЕ САМОРАЗПРАВИ С ДОКТОР ЗАСТАВАМ НАПЪЛНО НА НЕГОВА СТРАНА . ДА ГИ УВОЛНЯТ ПОНЕ БЕЗ ПРАВО ДА ПРАКТИКУВАТ. ИЛИ И ТОЗИ СЛУЧАЙ ОТИВА В ЗАБВЕНИЕ. САМО БЛИЗКИТЕ ПОМНЯТ И СТРАДАТ.

Решението е : влизаш в тези болници с един калашник и няколко лимонки и разтрел,друго решение няма !!!

Колко умно си го измислил само!

Хора, по тия болници е направо страшно. Преди 3 години на мой близък му правиха операция, като по погрешка тръгнаха да му оперират вместо коленните връзки на десния крак- тези на левия. Най-абсурдното е, че на десния крак видимо имаше оток, а ония са решили да отворят от ляво. Пълен абсурд. Както и да е , замазаха нещата, сега е горе-долу добре. Но никакви последствия и санкции нямаше за тия лекари от болницата. На фона на това миналия месец заради моя рецепта, за лекарства, които получавам от години и амам диагноза, но внезапно здравната каса решила, че вече няма да ми са по каса, а сама ще трябва да ги купувам, опраскаха 280 лв. глоба на джипито ми, което най-малко вина има, щото дори то не ги назначава, а специалист, личния само ги изписва. Болниците никой не ги закача, а там стават истинските проблеми.

При болно ляво коляно и назначено лечение, докторът беше написал в диагнозата: възпаление на дясно коляно. Та се чудех кое в крайна сметка е ляво, кое е дясно. Моля в медицинските училища да се въведе специален курс по изучаване на ляво- дясно реално и в негатив, защото грешките са фатални.Оставаш с два болни крайника!

Г-Н ПОТЪРПЕВШ ВЪВ БЪЛГАРИЯ ВСИЧКИ КАДЪРНИ СПЕЦИАЛИСТИ ИЗБЯГАХА НА ЗАПАД БЛАГОДАРЕНИЕ НА НАШИТЕ ПОЛИТИЦИ И ТУК ОСТАНАХА САМО ПОСРЕДСТВЕНИТЕ ТРОЙКАДЖИИ КОИТО ЕДВАМ СА ВЗЕЛИ ИЗПИТИТЕ СИ ОТ ТАКИВА КАКВО МОЖЕ ДА СЕ ОЧАКВА ПЪРВО ТЕ ГЛЕДАТ В РЪЦЕТЕ И 50 ЛЕВА ДА ИМ ДАДЕШ НЕ ТИ ОБРЪЩАТ ВНИМАНИЕ ДОРИ ЛЕКАРИ КОИТО ПРОСЯТ ПАРИ ОТ ТЕБ ДА ЗНАЕШ ЧЕ ТЕ ЩЕ ТИ ВЗЕМАТ ПАРИТЕ И ЩЕ ТЕ ЗАКОПАЯТ. ПО ТОВА ЩЕ ГИ ПОЗНАЕШ.

Вие сте се отървали само с писане,а питайте един варненец,когото даваха по тележизията как доктор оперира единия му крак вместо другия.А повечето доктори мислят като циганите.Сакън да не нападнеш някой от тях.Защо защитават некадърниците лекари,след като петното пада върху всички.Необяснимо.Би трябвало свестните да скачат срещу некадърниците.

От санкции на болниците на никой не му пука.Какво се случва с виновните доктори ни интересува.Те са за затвора!!!Защо не се назовават поименно тези "хубавци".

Лекарите-в затвора! До живот ! Да живее Доктор хонорис кауза-Христо Стоичков!

Вие стоичковците не докарахте на тоя хал.

Жалко за това младо момиче, жалко за детенцето му, което няма да почуства майчината ласка, жалко за близките на починалата, те никога няма да намерят с какво да заместя липсата и.

Защо болници?????????Нима болницата погуби Деяна?????Трябва да се накажат виновните в тези болници и всеки да си носи отговорността!!!!!!!Стига с тези абсурди................

Не болниците, а всеки да си понесе лично наказание за своята грешка и безотговорност!

Нека един път да чуя,че има ОСЪДЕН лекар бе хора,какво е това чудо никъде по света го няма,оставиха детето без майка,тази млада жена,си имаше живот и никой няма право да и го отнеме,след като са се клели за вярност тези лекари нека си понесат наказанието и да лежат по 20 години в затвота,та да видим тогава дали нпма да гледат ,да изследват всичко и да правят това което трябва,смъртна присъда трябва да има!!!!!!!!!!!

Пак прах в очите на хората -видите ли болницата е наказана ,а лекарите виновни за това да се стигне до смърта на момичето кога ще ги накажат.Всеки ден седя и си мисля как живеят тези хора ,как се усмихват,как прегръщат децата си ,но има господ и той всичко връща и да не се чудят ако някой ден гневът му се стовари на главите им. Според мен трябва да има съд за докторите от Шейново защото те са виновните

Много ми се досвидя това момиче. С пръдня боя не става обаче.За да има истинско здравеопазване трябва то да бъде приоритет, а не подслушването. За съжаление обаче подслушването е по-праста работа и ние простаците го можем. Жалко, това е положението.