Майка спаси бебето си с цената на своя живот

32-годишна жена с диагноза "рак на гърдата" роди по спешност, в шестия месец, в столичната АГ болница „Майчин дом”.

Обратно в новината

Коментари - Майка спаси бебето си с цената на своя живот | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Поклон пред тази силна майка! Пожелавам и да се случи чудо и да може да си гледа и да се радва на бебето си.

ДИРА, защо пишете в заглавие, че жената е умряла. Как така вие я отписахте, да не сте лекари? Къде е изказването на лекар, как е тя???

Престанете да пишете глупостите. Аз също съм с диагноза МС спрях по собствено желание лечението и изчаках необходимото време за за мога да родя. Да влоших и какво от това имам прекрасна дъщеря за която се грижа и никога и за миг не съжалявам за решението си! Никой не е вечен затова Човек трябва да знае за какво живее и какво ще остави след себе си. Престанете да се правите на пророци за съдбата на детето . Поклон и адмирации за тази достойна майка, нека господ и даде сили да се справи и да се радва на детенцето си.

Понякога животът е прекалено жесток. Моля се Господ да даде малко време на тази жена, за да се порадва на детето си, заради което се е пожертвала, дано Бог бъде с нея, поне докато бебенцето укрепне. Изглежда дори да е направела аборт изгледите за здравето й не са били добри, все пак е взела прекалено тежко решение. В наше време кифлите правят аборт под път и над път, защото няма кой да им купи луксозна кола, в която да возят бебето. Случаи, в които майката да сложи детето си дори над самия живот са прецедент и трябва да се уважават. Молете се за майката и детето, дано Бог е милостив.

като чета коментарите стигам до извода , че много от пишещите тук ''българи'' са не доволни от факта , че по тия земи все още се раждат и живеят хора , който са достойни за уважение

Невероятно смело решение е взела тази жена! Дано рожбата и да я мотивира да се бори с коварната болест и да я победи!!! Лошото е, че и за мултиплената склероза няма сигурна терапия. Но ... волята прави чудеса, а тя е имала воля да дочака раждането на детето си!! Нека и Бог и помогне, да се помолим за тази майка-героиня!

На фона на всичките по-долу трагици, религиозници, комплексари, откровени дегенерати, дървени философи и неспасяеми нарцисисти, които всичко обръщат към себе си, искам да обобщя какво се е случило: един човек от женски пол е открил, че е болен от рак, докато е чакал дълго желаното от нея и мъжа ѝ дете; и вместо да предпочете да го убие, е казала "майната ѝ на болестта" и напълно съзнателно е жертвала своя живот, за да даде живот на детето си, и докато тялото ѝ е изключвало органите си един подир друг, е родила момченце с всички шансове да оцелее. Вероятно тя ще умре след всичко, което ѝ е причинил ракът, само че какво ѝ пука? Тя вече е спечелила и ако все пак не успее да оживее (защото все пак не е Митьо Очите, че лекарите да я вдигнат от гроба), ще си отиде с усмивка и с пълното съзнание, че е постигнала това, което е искала, и е показала среден пръст на рака и на всички отрицателни шансове. Детето ѝ ще живее и ще стискам палци и тя самата да успее да го вижда как расте, защото такова изпълнение като нейното е абсолютно уникано и заслужаващо абсолютно уважение. Тази жена е много повече мъж от доста балкански перковци. Всичките вие дървени философи отдолу най-добре спрете да си мерите половите органи и просто замълчете за минута за честта на такива хора. Никога няма да успеете да постигнете това, което е сторила тази майка.

Четейки заглавието, реших , че някоя смела и всеотдайна жена се е хвърлила в огъня ,за да спаси детето си. А то- поредният медицински експеримент.

Тъпанар!

Я виж ти, такъв като теб не бях срещал скоро! Интересно, а аз мислех, че каналните бактерии се виждат само под микроскоп! Апропо, ти лично кога последно се хвърли в огъня? Ако още не си, недей да отлагаш!

СТранна история?! Толкова много и такива страшни болести на една доста млада възраст ... Как изобщо е забременяла при толкова анемии, МС, чудесии, че и рак отгоре на всичкото ... И за баща нищо не казват, нито дали тя самата е жива или не е в момента ... И с каква наследственост е това дете в резултат на всичките медицински подвизи?! Лекарите могат да го доведат до 2,5 кг в кувьоза със съвременните апаратури, ами после?! Наркоманка ли е тази майка, каква е, има ли поне нейни родители - живи и млади, които да гледат внука?! Иначе - да е живо и здраво бебето, понякога от такива деца излизат гении, друг път - не, но - всеки с късмета си!

Вие нямате ли си ваши проблеми,че сте се "загрижили за чуждото здраве и проблеми? що не се погрижите за себе си- щосте сигурна,че сте напълно здрава, за мъжа си ако имате такъв, децата си,внуците си. никой никога НЕ ЗНАЕ какво ще му донесе съдбата.

Брей, някакви номераторчета забраняват на хората и да коментират вече! Аз се грижа за себе си и за роднините си, мерси, ние сме добре! В момента нямаме раци и МС в рода, а когато сме имали, всички са се излекували - с операции или други процедури, но никой не е имал метастази и усложнения, бабите умряха от старост - над 85 години всичките, едната на 97, другите по на 86-87 ... Всички са раждали и гледали деца, и аз също! А като ми слагат тук такава новина посред лято, с едно шантаво заглавие, от което нищо не се разбира, от текста надолу - още по-малко, освен че на една жена й направили секцио в Майчин дом (голямата новина, направо сбръч! - нали точно за тези цели го построиха Майчин дом преди 40 години - да се раждат в него децата по всички възможни начини, да се гледат в неонатологията ...) - аз задавам допълнителни въпроси - не може ли?! Откъде се пръкват тия проклетници, дето нападат непознати по форумите и им забраняват да пишат?!

Аврора 100 години сън не са ти се отразили добре, драга! Научи се да четеш и самата новина, а не само заглавието и чак тогава коментирай! И аз имам въпрос към теб: ти дете на наркомани ли си, защото такова мислене..... Само да ти обобщя новината: след като майката е забременяла и откриват рака на гърдата, била е посъветвана да абортира за да се лекува, но е отказала всякакъв вид лечение, в следствие на което получава метастази и това състояние налага спешно секцио, от новината не се разбира дали е починала или не, но желая на детето всичко най- хубаво в този свят, много късмет, и здраве и да има честа да се запознае с майка си! И съвет към теб, като няма какво да кажеш по добре замълчи, не се излагай.

Ти не си прав-вземи прочети малко литература по въпроса. Инстинктът за самосъхранение стои над всичко- ако не беше така, нямаше да има нито животни, нито хора. После идва този за продължение на вида. Тия истории, дето си ги мислиш, те са плод на художествената измислица. Но не сме ние, които да съдим жената.Така е преценила-така е постъпила. А че след лечението може да няма деца- какво от това, питам аз? То най-вероятно- и нея няма да я има.

Не се разбира жената, дали е жива, но ако е така, дано се подложи на лъче и химиотерапия, за да може да стопират ужасната напаст, и да може тя да отгледа детето си. Защото ще е жалко да дари живот, за който не може да се погрижи. Дете без майка е една от най-трагичните съдби на този свят!

"Боже, Боже колко мъка има по тоя свят"!

Само за шест месеца-метастази.....едва ли когато е взимала решението да задържи детето дори и е минало през ума , че толкова скоро тази зловеща болест ще я обсеби с най-голямата си сила....дано има късмет, пожелавам и го от сърце, тя е само на 32...

Знаете ли, понякога не е лошо човек да замълчи, поне за миг, за да може да даде шанс на мисълта. Замълчете и се молете никога вие или ваш близък да не се изправи пред такъв избор!

Така е, каквото и да си говорим - за и против, всъщност, едно е важно, да се молим да не ни се случва!

Е как ще замълчат. Тук толкова народ обяснява,че недъгавите бебета трябвало да се умъртвят за да не се мъчели, че тръпки ме побиват.В случая майката е с тежка диагноза, но все още жива и ще се подложи на лечение, детенцето също е с шансове да оцелее, няма малформации, лекарите се борят за оцеляването, а ние се молим това да се случи. Аз недоумявам как един народ, който отделя от залъка си за всякакви кампании за нуждаещи се може да бъде толкова злобен и изпълнен с омраза.Човек за човека е ЗВЯР! Жалко за нашата изчезваща нация.

Аз не мога да разбера КОЙ дава право на журналята от медийните парцали да публикуват всякакви обстоятелства от живота на хората.Би трябвало да им е позволено САМО и единствено в случаите, когато публикацията може да помогне. В случая никой няма право да разгласява, а още по-малко да съди.

Те не цитират имена.

Аз никъде в статията не прочетох, че жената е починала. Журналята, спрете с подобни заглавия. Ще е тъпо, ако сте погребали преживе жената. Иначе тази майка заслужава единствено огромен поклон. Навярно е чувствала, че не и остава много живот и е решила да подари такъв на детето си.

ДА ПОДАРИ ТАКЪВ...Какъв- по точно - жвот? На нефелно дете без майка?

Нефелно?! Много здрави и силни хора са се родили преждевременно! Жената е избрала да остави нещо след себе си. При тази диагноза, дори и да се излекува, при такива поражения премахват и детеродните органи. Човек сам прави избора какво да направи с живота си.Не я съдете!

Ми дахване и ида го убие тогава ЛИ?. НЕНОРМАЛНИЦИ!!!!ми дай да убиваме и всички възрастни НЕФЕЛНИ хора да не се мъчат. Хората са много, ЧОВЕЦИТЕ И ЧОВЕЩИНАТА отидоха в небитието

Боклуко, ти си нефелен. Жалко, че баща ти не е ползвал презерватив.

Милата, толкова млада, а с много болести. Дано, дано пък да стане чудо, да се оправи, да се порадва на детето си!

Дано имат шанс и майката и детето. Всички останали приказки са излишни.

еволюцията ни е наложила модел при който жената ражда на 14-15 години и към 30 зъбите ни са окапали и който е доживял до 30 в някоя пещера край огъня е са го водили- старец Няма множествени склерози и прочие- ти ако си с множествена склероза тигрите ще те изпапат на втория ден- оцеляват само най-здравите По този начин природата е подържала само индивиди с здрав генетичен материал и по този начин сме оцелели до сега хиляди години

А ти защо не живееш в някоя пещера, а ползваш интернет? По твоята логика Стивън Хокинг не е трябвало да оживява.

бе да ти кажа- да забремениш някоя с множествена склероза не ми се вижда много умно Даже ся кат се замисля направо си е по Стивън Хокинг

А бе в пещерите не ви ли учат поне на елементарен правопис???????

Бог да прости, Царство небесно! Герой- жена!

Дано детето има късмет напред! Браво и на лекарите! Останалото не мога да разбера. Майка съм, бих дала живота си за децата ми, сега, когато са налице. Но ако съм бременна, с толкова много заболявания, не бих измъчвала горкото дете, защото умишлено го подлагам на риск от всякакви усложнения, на мъка и болка до края на дните му. Животът си е гаден и рискован и без такива съзнателни рискове.

Сигурно, когато живота ти е гаден, си го връщаш по този начин на околните. Така де, няма само на теб да ти е гадно, трябва и на околните да им е гадно.

.. аз ли нещо не разбирам!? Била е диагностицирана в началото на бременността, нали така!?

Защо да го измъчваш? Замисли се, ако си пред такъв избор: Или умирате и двамата, или само ти? Мисля, че отговорът ти ще бъде светкавичен, щом си майка! Колкото и малък шанс да има детето, аз лично ще му го дам, пък с мен каквото ще да става.

Защото вероятността това дете да е здраво е много минимална, да не кажа никаква. И защото дори не е ясно сега дали ще оцелее. Случват се всякакви нещастия и болести, но тук е било ясно, че тази жена няма да може да износи детето, че ще се роди със сигурност по-рано от нормалното и ще има поражения. От друга страна не се знае какъв е щял да бъде изходът, ако се е подложила на лечение. Много жени със същата диагноза успяват да го преборят и да родят по 2-3 деца след това.

Или умират и двамата, или само майката умира , а недоносеното детенце, рожба на толкова болна майка, се ражда с хиляди недъзи и увреждания и мъчи себе си и близките си цял живот! Ето това е сценарият в този случай! Дали детето , ако имаше право на избор, щаше да падкрепи "майката -героиня"?!

Ясно би направила всичко възможно да спасиш собствената си кожа, пък детето кучета го яли.....Много здрави майки раждат увредени дечица. Отказала е терапията да не увреди бебето, което може и да не успее да гушне....И пак се намират неграмотни твари да съдят Майката, даваща живота си на най-бецонното на този свят......думи нямам.

Не, не за моята кожа, а за това да не обрека умишлено детето си на болка цял живот. Явно нямате наблюдения в/у деца, родени след такива бременности, затова сте толкова смели. Всеки един техен ден е малък ужас.

Като не може да разберете защо давате акъл и съдите? Много с те ми интересни такива индивиди. Давате мнение,което никой не интересува, защото вие НЕ бихте жертвали живота си за детето

Какво по-точно е жертвала тя, като и без това е обречена.Задоволиле е собствения си егоизъм да е итя като другите, да изживее майчинството , щото всички го правят. А че детето ще е болнаво и нефелно...да му мислят тия, които ще го обгрижват , след като тя няма да има възможност за това!

Задава се едно поколение от болни и стари родители. Къде е Дарвин да обясни за естествения подбор от най силните и здрави индивиди.

нЕма се пуашиш. 7 милиарда и нагоре са ората. Земята няма да остане без хора.

И такива събирани с лъжичка, от всякакъв генетичен материал включително и донорски.

До промитите мозъци по-долу. В природата инстинктът за самосъхранение е по-силен от инстинкта за оставяне на поколение. Обяснението е елементарно - ако аз не се съхраня, поколението ми също ще измре като ме няма мен да се грижа за него. Ако едно дете умре, а аз съм жива и здрава, винаги ще си родя друго. Разбира се, има и този момент, че не сме в природата и роденото дете, дори и майката да умре, ще бъде отгледано от някой друг, но това ще е едно нещастно дете без майка. Излишен героизъм, или по-скоро глупост от страна на майката. Дано да се постабилизира жената, но с тези заболявания само чудо може да я спаси.

от тебе няма.

Ти в кой век живееш? Има свръхуспешни хора отгледани без майка, че и без баща.

но има и свръхуспешни хора, които не са оставили потомство, именно , защото са били СВРЪХУСПЕШНИ. Явно, тая жена е решила ,че без нейните гени светът ще е едно по-лошо място и затова е решила да роди детето си.А това, че според медицината ракът на гърдата в мн.висок % е наследствено обусловен...кво й пука на нея?

Инстинкта за самосъхранение не работи точно така. На теб ти се иска, щото явно не знаеш какво е да имаш дете. Така че не се изказвай се едно си на мегдана в село. Мисли, и най-вече бъди човек, за сега показваш че си безполоден примат

По принцип си абсолютно права. Но в случая жената знае, че е обречена и че няма да има възможност да има следваща бременност. Детето дори ( ако приемем) и нещастно ще го има. А иначе нищо. Освен това, никой не знае в какви условия ще живее:-)

всъщност не си прав - инстинктът за размножаване взема връх над този само съхранение. Поне в природата е така. И всъщност не си прав и за другото - след като премине лечение най-вероятно няма да може да има деца повече заради всичката акумулирана химия и радиация. Евала на такива майки - героини. Жалко е, че детето ще расне без майка обаче.

Аз само да дам един факт, пък вие си го тълкувайте както си знаете. Нали сте ЧОВЕЦИ. Та ако едно кенгуро майка с малко в торбата прецени, че е смъртно застрашено или айде усети, че е смъртно застрашено от нападнали го хишници - хвърля им бебето и гледа да се спасява. Толкова за фактите.

Интересно, явно кенгурото е така устроено - като вас. Дали ще си хвърлите бебето на лъва, ако се почувствате застрашен? Явно, да! Но едно гугучте (видях го с очите си), се биеше със сетни сили над покрива на една къща със сврака, която беше набелязала гнездото му. Скъсаха ми сърцето, защото нямах никакви шансове да помогна на малкото птиче, срещу доста по-големия му и силен враг. В един момент отлетяха, гугутчето летеше отзад, едвам, едвам, но прогонваше. Надявам се, че успя, дано, така и не ги видях после. Та, за фактите ...

В природата майката се бори за децата си до последния си дъх. Бременното животно се бие, като полудяло, защото знае, че носи живот. Не мисля, че си прав/а! Още нещо, ако се замислиш, ако не е взела това решение - ще умрат и двете и детето й и тя (в един момент, при всичките тези заболявания, това си е неизбежно за нея), докато сега, сега оставя някой след себе си, който има шанс да продължи, дали ще успее е Божа работа, но все пак има шанс, а иначе ... няма никой, нито тя, нито бебето й.

Май си запомнил само красивите приказки, които ти ги е чела майката ти преди да заспиш. В природата защитата на бъдещото поколение или гени е доста по разнообразно а понякога и жестоко според човешките ни представи. Образовай се и тогава може по-добре да прецениш.

Детето се е родило под щастлива звезда, вярвам го. Дано бъде с късмет и занапред в живота!

Много е "щастлива" тази звезда. Страшно "щастлива".

Много тежък избор,но си е неин и трябва да бъде уважен ,и приет по достойнство. Да й е живо и здраво бебето!

Респект!!!

Браво, сега и дето да е здраво и има късмет. А дървените флософи по-долъ, дето си мислят че могат да коментират нещо, което е гентично заложено - размножаването, искам да им кажа че са жалки в опитите си да омаловажат действият на майката. Срам че има такива българи. За циганите като се полодят само мрънката и се криете, а не дай си боже да нападнат някой се обръщате на другата страна, а едн българка я разисквате като се едно ви е взела нещо. Нещастни хора сте, нещастни и ще си идете.

Всъщност жената е направила най-правилния избор и е придала смисъл на живота си. Всеки без деца е просто сляп клон в развитието и живота му се явява безсмислен по отношение на генетичното развитие и еволюцията. Лечението не се знае дали ще е успешно, а и при това бързо развитие на болестта по-вероятно да е нямала шанс. Аборта е еволюционно генно самоубийство в този случай.

се говори за смисъла на нейния живот. А живота на детето? Родено 900 гр., нуждаещо се от непрестанни майчински грижи? Или това не е важно!

Важно е, но не толкова! Затова обикновено има бащи, баби, дядовци.

Хвала на МАЙКАТА, всички имаме от какво да се поучим. Да даде господ малкият човек да израстне и остарее като достоен Българин.

Ако се беше лекувала навреме, щеше по-нататък да си има и здраво бебе и тя самата да е здрава, и щеше всичко да е сравнително добре. Но тъй като сме инати и правим излишни геройства, може и да страдаме двойно. Аман от половинчати работи - нито майката излекувана, нито бебето й доносено читаво. Бесзмислено геройство.

Ти напълно си бла-бла! Моли се да не ти се налага такъв избор, празни приказки в такава ситуация всеки малоумник като тебе може да дрънка. безсърдечието те е сродило здраво с животинския свят!

Съдейки по минусите и плюсовете, в България наистина идиотите към нормалните са 3 към 1. Въобще, увредена нация сме - едните психически, вторите по рождение, третите по принуда.

Бла-бла, не говори без да си запозната! След лечение /което може и да не е успешно/ едва ли ще може да има деца после! Така че варианта "да се излекува и после да ражда" в този случай не съществува! Още повече и с допълнителните заболявания! Плюс това пише, че ракът на гърдата й е открит, когато вече е била бременна.

Боже, дай им живот и на двамата!

само може да се поклони пред тази майка, а простаците да онемеят!

Не пише в новината, противно на заглавието, тежко болната майка да е починала. Дано Господ направи чудото тя да оздравее и си отгледа детенцето...

Рака не прощава - рано или късно взима своето. Тъй, че не се хващай буквално за хорските коментари :(

Похвална постъпка на тази жена, но забележете следното: - тя все още си е жива, докато в коментарите тук масово и пожелават лека пръст, светла памет и така нататък, подходящо за неживите вече. - няма никакво значение че е българка за това и решение. Не търсете под вола теле. Повечето жени по света, в огромната си част ще направят точно същото. Ще има и изключения, но те затова са изключения. Като биологичен вид смисълът на живота ни е нашето потомство. Това е неотменим закон. То да оцелее при всички положения, а ние се жертваме ако се наложи. Има и една интересна хипотеза защо продължителността на живота ни е ограничен. За да не се конкурираме с потомството си и бъдещите поколения за не дотам изобилните ресурси от храна и прясна вода на Земята. Ние ставаме излишни, те са важните от биологична гледна точка. - тъжното в случая е какво ще бъде здравето на това дете, родено от жена с такива здравни проблеми. Вероятно ще бъде генетично обременено. Дано да не съм прав и саможертвата на майката да не е била напразна.

ако е била с множествена склероза, сигурно е била на лечение, което като се прилага, забременяването е противопоказано. Самото раждане ще го влоши. Какъв е смисълът, да родиш дете и да му дадеш живот без майка? Ракът също не прощава. Голямото желание да родиш въпреки всичко ми се струва малко егоистично, без да се мисли за детето.

На теория е едно, а съвсем друго, когато си в тази ситуация! Късмет на детенцето.

Не зная дали е егоистично, но вероятно е предпочела по-кратък, но по-смислен живот. Всички рано или късно ще умрем, независимо от постиженията на медицината. Ако човек не успее да остави след себе си на човечеството нова квантова теория или класически роман, най-малкото, което трябва да остави е друг човек.

Супер! Скоро бебето ще страда - без майка... ако оцелее и то де, щото и неговото дередже е под въпрос.

Защото е Майка!!!!! Други обяснения са излишни, поклон!

Ако прочетеш по-добре, ще видиш, че болестта е диагностицирана след началото на бременността. Поклон пред тази Майка! За Господ няма невъзможни неща, дано прочетем за чудо, нека всички вярващи се помолим за нея!

По голям егоизъм е да мислиш само за собствения живот и здраве и да не оставиш нищо след себе си .

Те и олигофрените така правят.

А какъв е смисълът да умрете и двамата? Без да се замисля ще постъпя, като нея. Дано не ми се налага.

Дано сега и двамата да се оправят и да бъдат добре! Майчинството дава невероятни сили! Нека само положителни мисли да бъдат отправяни и към двамата !

за кои двама говориш? Тя майката на по прост немедицински език е жив труп! Дано детето е здраво и дано бащата е стабилен!

Поклон пред истинската арийка, истински любяща детето си българска жена! Няма ги вече такива!

"истинската арийка"? Няма вече такива? Ей, я отиди си вземи хапчетата. 99% от майките ще направят това, независимо що за патици са в живота, за детето си, няма и да се замислят и ще си дадат живота. Колкото до майките в животинския свят, там ще посоча 99,99% готовност за саможертва.

Милата, поклон!!!!!

хич, ама хич не говорете за сурогатно майчинство. Не случайно поради многото проблеми, които поражда / етични,емоционални, законови /, е забранено в повечето страни. Скоро гледахме "Част от мен" , и ратайкинята Елиф,дала утробата си под наем, разби щастието на едно семейство- Дафне и Кахраман, първите серии нали помните каква любов и разбирателство имаше между тях, дори Кахраман казваше на Дафне, че е приел да нямат деца, но да прекара живота си с нея. И се яви селската лисица елиф, с невинен уж поглед, ах г-н.Кахраман, дърпаше го за ръкава, майка и убийцата, старата вещица султан, ах разбра ли сте погрешно, дъщеря ми не разбива чужди семейства.

Изобщо прочетохте ли статията не сте добре, има психиатрия за вашия случай!!!!

Гледаш един филм и вече правиш изводи за реалния живот???

много от филмите, са като в живота, или животът е като в някои филми,знае ли се.................

Защо скачате против горното мнение за сурогатното майчинство? Някой го беше засегнал в коментарите,че затова имало сурогатно майчинство, и затова има коментар - Хич. и е правилен, защо не приемате мнение различно от вашето собствено, влюбени в себе си разни индивиди

Това хич здраво ме развесели. Слагаш ли вече фередже ма лелко?

Бог да прости жената....Земята да и е пух..Една истинска българска майка....Мойте съболезнования, към семейството и....

Дано бебенцето да има късмет да живее, Бог да помага. И майката / не се разбира какво е състоянието й / дано стане чудо , да се подобри, всички деца трябва да имат майчици.

Много тъжно. Дано детенцето да е живо и здраво и да има много късмет в живота!

Огромна трагедия. Не мога да си представя какво е било на майката, а дали и е било помагано с психолози, не се знае. Ясно е едно, че е болките от болестта са били ужасни, а емоционално и психически... просто не ми се коментира... Трагедия огромна! Таткото сега...на погребение и раждане... трагедия огромна!

ХИМИОТЕРАПИЯТА УБИВА ПОВЕЧЕ ОТ РАКА

Тъжно! Ей!!! Ако трябва нещо и има начин на майката да бъде помогнато казвайте да се организираме овреме!!!

всички болести са от ядове -ядовете са от гадове а те са много и навсякъде!

тъжно...

ето затова трябва да се въведе официално заместващото или сурогатното майчинство за да няма повече такива случаи

минусите показват колко злоба илошотия има в българина ....

Минусите показват, че когато не си бил в дадена ситуация колкото и да си добронамерен не можеш да я разбереш. Тази жена се е борила за да го има това дете и когато е забременяла се е оказало че е болна. Разбирам защо е избрала живота на детето. Вероятно с е разболяля като следствие от всичко което организма й е преживял в името на тази бременност. Поради тази причина решението й да се бори за това дете е още по-разбираемо. Така се е борила и за себе си. След евентуален аборт не би оцеляля психически за да се лекува психически. Казвам това от позицията на жена родила след стерилитет. Сурогатното майчинство е съвсем отделна тема, нямаща нищо общо с тази новина.

Пожелавам на бебенцето дълъг и весел живот. Дано всичките ти дни са изпълнени с усмивки мишле.

и аз така пожелавам, но нали първата дума на всеки човек е ма-ма......, къде е мама, никога няма да я види, никога няма да получи майчина ласка, жалко...това е огромно бреме за цял живот

Животът понякога е ужасно тъжен и несправедлив :/ Дано има късмет детенцето, и дано го чакат само хубави неща занапред!

Каква е тази съдба- не стига множествена склероза, не стига високо кръвно, ами и най-зловещия скоростен рак с метастази и е само на 32.....Остава семейството да се надява детето да носи гените на бащата....