Проверяват МБАЛ-Тетевен заради смъртта на бебе

Министерство на здравеопазването е разпоредило Агенция "Медицински одит" да провери болницата в Тетевен, където родилка е загубила бебето си.

Обратно в новината

Коментари - Проверяват МБАЛ-Тетевен заради смъртта на бебе | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тази д-р баичева трябва да си понесе наказанието тъи това не е за пръв път така че трябва да има краи

жалко за детенцето, мир на праха му, съчувствие към родителите и дано имат сили да се възстановят по-скоро, но от прочетеното разбирам (пък съм и изпитвала на гърба си) как грубото отношение и некомпетентността са практика в нашите болнични заведения, разбирам,че заплатите не им стигат, но простащината не е лост за постигане на целите им - колкото повече смъкнат от пациента - толкова по-добре за тях, предлагам министъра на болното здраве да съдейства на медицинския персонал да получат единствено срочни трудови договори, да имат лиценз,за да работят като лекари и като им се отнеме лиценза ще духат супата, да няма издадени от съда условни присъди с поведение като в този и подобен случаи, въобще трябват драконовски мерки и към пациентите, за да се получат нещата най-сетне у нас....

Не си правете илюзии, че има държавно здравеопазване. Търсете кадърен доктор и му плащайте иначе ще гледате дете инвалид с ДЦП. Не вярвайте на крадците, лъжците и демагозите - те се лекуват в чужбина с вашите пари и ви лъготят с реформи.

Обаче познавам единия от братята на момичето... Жалко много жалко. Учих в Тетевен и на два пъти щяха да ме убият в детското отделение. Като втория път ме изписаха с двустранна брохоплевмония, като казаха на бизките ми че съм се преструвал, в детското в Плевен едвам ме спасиха, казаха на близките ми че е трябвало още четири ча са да се забавят и край с мен. Така че... Жалко за горката жена и най - вече за починалото дете. Няма наказание което да се даде на такъв лекар, поне не на този свят.

Очевидна поредица от лекарски грешки,некомпетентност и брутална арогантност!Не мога да разбера при това положение,защо местната селска адвокатура отказва да поеме клиента?

значи, когато искаме наказание за ромите, пребили свещеника от Гърмен - трият коментари. Обаче, когато искаме едва ли не смърт за някой лекар - всички сте ЗА ??

Глупак прост! Единият случай няма нищо общо с другия! Циганите са невежи и неграмотни, а тук става въпрос не за престъпник, а за за лекар - човек, който не може да си позволи да нарушава закона! Но между тая особа и циганите от Гърмен, не виждам никаква разлика. Престъпленията са равносилни. Лекар не означава Бог, я дай да im се кланяме и курбан да правим за тях.

Не мога, не издържам психически .. Повече новини не чета... Тук в САЩ собствените родители си оставят бебетата в колите при високи температури, да се отърват от тях, а в БГ доктори и акушерки те довършват още преди да си поел дъх... Без проблем . Няма затвор , няма нищо.. Е сложете камери в тея насрани държавни болници вече, де!!! Ама как, нали докторите трябва да те рекитират за сезарово.. Спирам да чета вече новини!

Хайде не ни давай пример със Щатите, има хора, които зная какво става там. Освен това си неграмотна.

Решение: Лекарката да бъде подложена на психически тормоз докато сама не си пререже вените. Недейте да коментирате, просто кажете, че е нечовешко и спартанско!

Докторката и Управителя са подали оставка! Резултатите от проверката на Министерството ще излезнат вторник. Каквото и да стане, лекарското съсловие ще я защити, защото те всички са от поколението, израждало по този начин. Трудно се променят нещата ... Жалко за бебто и голямата трамва за младата жена. Няма да забрави, но дано да стане МАЙКА !

Ниска квалификация, това е.....вече е много сложно .

Някак си се налага мнението, че видите ли, 'толкова работим, защото толкова ни плащат'. МОЛЯ. ЕДНОТО НЯМА НИЩО ОБЩО С ДРУГОТО. Когато отиваш на работа, питаш за заплатата. Казват ти я, ПОДПИСВАШ ДОГОВОР и започваш да работиш. Като не ти харесват условията, НАПУСКАШ. Свят - широк, възможности - много. Ама не, има разни, които стоят, мрънкат за заплати и условия И НЕ СИ ВЪРШАТ РАБОАТА. Имам приятел, който завърши медицина у нас преви 20-на години. Опита да работи, не му хареса. Намери начин да отиде в Щатите. Учи още 20 години. Отпреди 2-3 години е нервохирург и си докарва $500,000 и отгоре на година. ТАКА СЕ ПРАВИ. Не се изнудват пациенти. Вчера някакъв БГ лекар се плюнчеше във форума, как в Хипократовата клетва се казвало, че лекарят щял да лекува без пари само учителя си и децата му. ВИЕ НЕ НИ ЛЕКУВАТЕ БЕЗ ПАРИ, драги, дори и нищо да не ви плащаме. И не искаме, да ни лекувате безплатно. Получавате от нашите ЗДРАВНИ ВНОСКИ, както и от всички такси и таксички, които събирате допълнително. НЕ Е БЕЗПЛАТНО, но част от вас ПРОДЪЛЖАВАТ да не си вършат работата. Искаме просто ВСЕКИ, който е в здравната система ДА СИ ВЪРШИ РАБОТАТА, за която му се плаща. Това искаме. Нито повече, нито по-малко!

Защо не станеш лекар и да покажеш как трябва да си вършат работата лекарите?

Ми Шарко, мога да го направя това и без да съм лекар. Всъщност, точно това правя сега - следя разни хора да си гледат работата. И повярвай ми, ако гледах лекарите как го правят това, случка като тази, от статията НЯМАШЕ да остане ненаказана. Защото, не вярвам, че скачането по корема на родилка и обиждането и унижававнето ѝ са част от стандартните оперативни процедури на заведението, което пък, от своя страна, значи, че въпросната лекарка НЕ Е СВЪРШИЛА РАБОТАТА СИ както трябва. От което е произлезла СМЪРТ на новородено.

Да си кажем, че българската нация днес сме овце. Имаме купчини случи на некадърно лечение (ама наистина некадърно!), но никой не си търси правата и не сигнализира. Когато се лекува стадо, то отива на курбан. Сигналзирайте за нередности, скъпи българи! Извършвайте този труд ежемесечно, а ако трябва и ежеседмично. Няма как ръководствата да знаят какво става под тях, но и да знаят, без да имат жалби, почти нищо не могат да направят. Комунистическото ни законодателство реже глави на кадърни шефове, когато уволняват некадърни и пошли служители! Няма как да им помогнете, ако си мулчите и ако ви мързи да напишете жалби. Просто няма как да се случи някакво подобрение, ако това продължава. Днес скандалът по повод на коя да е полост и некадърност е граждански дълг, патриотичен дълг. Аз лично никога не пропускам да си поискам онова, което ми се дължи, като по този начин съм убеден, че помагам на всички мои сънародници да живеят по-добре. Действайте! Не само не е безсмислено, но е и единственият начин! И работи все по-ефикасно! Наистина работи, ако го равят много хора! Не вярвайте, а опитайте и ще видите. При мен как работи?! Ще работи още по-добре, ако всикчи поумнеем как се иска дължимото. Е, нужно е да знаем кое е дължимото. Ако човек е прост, той не знае и как да си поиска. И това го има...

Ниска квалификация, това е.....вече е много сложно . Трябва нов подход от начало до край за да има добри лекари.нама как да се създадат качествени медици.

Би следвало след такова раждане управителя на болницата да си подаде оставката, а екипът да бъде съден за непредумишлено убийство на бебе поради непредпазливост, немърливост и некомпетентност. Съвсем се забравиха докторите. Трябва да има съдебен процес за това раждане и той да бъде публичен.

А екзекуцията къде-на площада.

Ако твърденията на родилката са верни ( в което съм склонен да вярвам ) Тази Байчева (не я наричам доктор умишлено) ще се окаже поредния "изрод" в бяла престилка! Не само реформа , ами и клизма и трябва и на тази система, както и на МВР и правосъдието!

реформа в ход

болница. На тази болница и при соца се носеше славата, че ако си болен и отидеш там....абе имаше и свестни лекари, но повечето бяха..... Не знам, хората станаха много лоши, общо взето всеки те гледа лошо и с някакво удосволствие гледа, когато си зле. Защо останаха малко хората в тази държава- не знам, защо се увълчиха и под някакви принципи гледат да убият и морално и физически хората около тях.

Гледах вчера в Господари на ефира още пострадали жени от същата тази лекарка. Не премълчавайте истината. Да си лекар е призвание. Това не е някаква си професия, занаят или нещо, дето си придобил като квалификация. Не ставайте лекари, ако не искате да служите на обществото, а мислите само за пари. Има по-престижни финансово професии.

в НБУ си е далеч по-престижно

В плащането е разковничето!

Е КОЙТО НЯМА ПАРИ ДА МРЕ...!!!

Стига с тези секцио! Раждането си е раждане, а секциото е операция!

Преди две седмици и на мен един софийски доктор ми крещя, защото поисках морфин за майка ми. Бях поразена от неговия цинизъм и безчовечие. Това беше в гинекологията на една частна болница. Господ да пази всички родилки и болни жени, които се борят с нечовешки условия и изнервени, бедни лекари, докарани до лудост от системата, в която трябва да работят.

една жена пред блока ми каза

Не е добре да се говори ,без да има проверка и доказателства . Случеят с моето дете се размина на косъм от злополука . Имаше търкане между екипите в болницата която се раждаше . Умишлено беше премълчавано , че е препоръчително да се избере екип и стана така че за малко на раждането да не приства лекар . Настъпи чист ужас. Помолихме първия попаднал ни лекар по телефона и който се отзова и най- съвестно си свърши работата без никъкви намеквания за възнаграждения за което огромно му БЛАГОДАРЯ от моето семйство . Мисълта ми е следната ,че има и много съвестни лекари ,но ситемата като цяло иска промяна , А курумпираните да се проверяват ; например със СРС-та и полиция ,но итук трябва да се внимава ,защото могат да започнат да делят с полицаите.

Вижте колите на служебните паркинги пред болниците-от мерцедес нагоре-и тогава мислете,че заплатите на мед.персонал са ниски.хНапротив-те си изкарват по разни програми,пътеки ,% от препоръчани консумативи и награди от фирми много пъти повече,от това,което получават като заплата.Така че да си изпълняват задълженията,както трябва,защото с хора работят и са се заклели,да не забравят клетвата...

Teзи лимузини са на шефовете на болниците и на мутрите пациенти,отишли там да се лекуват безплатно.Редовите лекари вземат под 1000 лв.И в края на крайщата защо образовани хора,учили по 14 г да не карат лимузини? Защо трябва само безмозъчни мутри да ги карат?

Трябва да се въведе доплащане, ДОПЛАЩАНЕ за всичко! Тогава и само тогава, ние лекарите ще станем супер друпер специалисти и ще спрем да ви избиваме! Иначе как се живее с някакви мизерни 10-15 бона на месец а? Как се купуват аудита и се строят вили по морете? Айде плебса да си извади пачките и да цака, ако ни е кеф мое и да го оправим ахахаха! Немате парички, нема проблем, във всяка болница сме направили банков филиал, отивате и теглите кредитче, иначе ви разпаряме и ви продаваме чарковете, аре ше ви ева и гяурите! Ние сме лекари и сме равни с бога, ние определяме кой ще живее и кой ще мре, ясно ли е ве ЛУЗАРИ!!! Вече не моете ни пипнахте, а ни скочите, а сме ви пратили мутрите от МВР-то, нас закона ни пази ахахаха ся ше ви тепем как си искаме!!!

Колкото и да е тъжно, трябва да си признаем че възнаграждението на лекари и медицински сестри е обидно ниско.От това следват две - възможности - качествените медици се изнасят на хиляда километра по - на запад, тук остават тези с по - скромни възможности.Резултат е пределно ясен - каквото повикало - такова се и обадило.Или казано по друг начин - каквато заплата, такава и работата ... или обратното - се тая.

Сред познатите ми лекари, над 10 човека, няма нито един с финансови проблеми. На всякъде по света лекарите работят в болниците за престиж, а парите им идват от частните практики. Всичко опира до кадърност и предприемчивост

В такъв момента за пари ли трябва да мислим?

Само на теб ли не стана ясно, че в този случай се касае за психически и физически тормоз над родилка и бебе починало от некадърност на акушерката. Тази акушерка се е опитала да внуши вина на раждащата, за да премахне своята вина и да замаже това, че е причина от здрава майка и здрав плод да се роди мъртво бебе. Тя не се е обадила на лекар и не е съобщила, че има проблем с това раждане. Не е потърсила съдействие ако е било трудно раждане. Не е потърсила съвет какво може да се направи. Вместо това две жени скачат върху тялото на родилката. Добре е , че не са я уморили и нея.

В болничките като тази заплатките са по 600-700 лв.Затова лекарите работят на 2 места,а не поради любов към такива като теб.Ако бяха 10-15 хил,каквито трябва да са никой млад лекар нямаше да мръдне оттук и никой няма да тича на 2 места.Това е държавна политика,целяща да прикрие острия недостиг на лекари. България е единствената страна в света,която дава пари за обучение на лекари,после ги прогонва с мизерни доходи и просташко отношение,инспирирано от най-високо държавно ниво от слугинските медии.Малкият брой лекари и високото търсене вдигат цената на лекарския труд.Обаче цялата държава е впрегната да се бори с този икономически закон,сатанизирайки лекарите-видите ли те са корумпирани и некадърни и затова трябва да са мизерни като останалите неграмотници.Сега като уволнят двамата гинеколози от Тетевен отделението ще затвори и ще раждате по нивите.Дано сте доволни.

Само с процент доплащане за всяка медицинска услуга може да се подобри здравеопазването в България! Такава е системата в много държави, където отдавна липсата на пари за здравеопазването е сведена до почти нула. Ако си доплащаш 10% върху цената на услугата, дали ше си позволиш да правиш навалица за всяка глупост?! Не. Това е решението! Поне едно от най-важните и най-ефикасните! Гледайте къде са най-успешните модели и да прилагаме!

Пари за здравеопазване има- просто не са разпределени правилно. Сега си прочети коментара за разпределението на парите. Доплащане , когато действително парите отиват на правилното място и се използват за това, за което са . Никакво запълване на дупки . А кой прави дупките и къде са парите изгребани, за да се получи дупка? Милионите за субсидии на партиите могат да отиват за здравеопазване, а не както ти предлагаш пациентите да доплащат проценти за медицински услуги. Някъде да видя списък с услугите и тяхната цена. Или може би всеки пациент е длъжен да учи медицина и да знае медицинските терминина латински. Ми те повечето лекари не владеят добре български или чужд език. Те не стачкуват за промяна на системата, която да изхвърли неграмотните и некадърните. Точно обратно- некадърните и неграмотните стачкуват за по- големи заплати.

Тук не става въпрос за пари, а за човечност! С какво сa виновни пациентите за положението в държавата? Айде стига ми ги дрънка...

Бременна съм и като чета подобни новини, а те зачестиха съм твърдо за секцио. Кой квото иска да ми разправя...тази кучка лекарка дано и вземат лиценза и в пандиза, но в БГ няма закони.. Искрени съболезнования на майката.

Сега не можели. Ако случайно забременеят ще го вадим секцио. И за родилка не става вече българката.

Баба ми, която днес щеше да е над 90-годишна е раждала в болница. Вие на колко години сте?!

Ако една съвременна жена тръгне да ражда на синура, то със сигурност ще умре. Въобще мислите ли като сравнявате днешната жена с тази, която цял живот е била на нивата, яла е храна много по-различна от днешната, по цял ден е била в движение и е раждала през две години?

Съболезнования на майката. Дано тази лекарка си понесе отговорността, това не може да мине просто за небрежност. Ниското заплашане не може да оправдае такъв съдизъм и омраза към пациентите. Такива хора трябва да им се отнемат правата за винаги. Как всеки шофьор трябва да минава психологичен тест преди да получи право да кара, а лекарите, коити си играят с живота на хората - не!

долу лекарите, да живеят шофьорите

Била е сезирана етичната комисия към БЛС.Каква ти етика при лекарите,та те са злобни кожодери, алчни за пари за сметка на здравето на хората.Човешкото здраве вече е станало доходоносен бизнес за тези Убийци.

Не всички. Повечето са много културни, етични, дори и загрижени. Но има няколко процента от тях, които са пълен кошмар.

сега сложете по три камери във всяко родилно да се записва кво е ставало за да се знае кой е виновен. И един полицай да присъства - игра на живот и смърт е това"раждането"

и прокурор и съдия, а и палач може и задължително журналист, да ни държи информирани

късметлийка

Мръсна гадина, не се научиха да се държат човешки с жените. Мъжа на родилката обаче какво прави отвън, ами не е в родилната зала да гледа какво става?? Аз не съм се отделил от жена ми, всичко съм следил, всичко ставаше пред мен раждане, къпане. Детето и за миг докато бяхме в болницата не сме го загубили от поглед.

Но ти си имал пари да платиш. Жената може да е нямала.

Да плата за какво?? Платил съм памперсите, и някои лекарства. Нищо не съм плащал.

изроди, родени и направени от изроди, изродени от изроди и живеещи в изродщина - това са хората днес с принципите от вчера и това ВИНАГИ е било факт! докато междувременно се съдим за това, защото както винаги е "по-приемливо" от асимилирането на истината, нищо не може и няма да се промени.

"...дай да я убием тази лекарка....", а да я наградим ли ? Какво да я направиш като няма осъден лекар ? Все се оправдават, че е защото няма при а то се оказва, че и с пари не става, какъв е проблема тогава ?!

Първо помислих,че може да не е обективно, тъй като дадоха само гледната точка на родилката, но тази вечер показаха още 2 жени с починали бебета при същата докторка... Що за съвпадение е това, защо никой досега не е взел мерки да се разследват действията на тази "лекарка"

Май не си чела всички коментарии, прочети ги и тогава обвинявай.

След толкова много ужасяващи коментари за тази "доктор" Байчева, как не се е намерил поне един потърпевш родител или близък, който да се отнесе с нея както подобава! За това сме на този хал, убиват децата ни, а ние търпим. Като родител направо съм ужасен от това, което чета. И не е само този случай, много са. Ако на мен се беше случило, след като се опомня след шока, най-малкото което ще направя е ..... да изпратя лекаря в ..... по сходен начин!

Селяндурско е да се издават жлъчни присъди без да се знае какво точно се е случило, а да се поддаваме на животински страсти. Да не си в гората, че ще се саморазправяш? А може и да си?

Извадих късмет да живея до родилен дом и от малка да слушам по цели нощи писъците на разни нещастници и крясъците по техен адрес на разни "медицински работници". Която иска да се подлага на това, но преди това доброволките трябва да ги пуснат да минат покрай някой такъв разплодник и да чуят за какво иде реч. Хубавото е, че започва да се дава гласност и все повече хора ще разберат защо много жени отказват да се подлагат на тези скотщини, пардон "прелестите" на майчинството, което няма да им попречи да ги сочат с пръст, докато скришом си плюят в пазвата с "добре, че не съм жена" или да се пенявят от яд с: "ква е тая, бе, мене ме кълцаха и шиха като коледна пуйка, а нея-не".

Само стара мома не може да разбере "прелестите" на майчинството.

И бездетните също, няма да е лошо да им го натяквате като видите такива, за да осъзнаят колко са нещастни, Вие явно от това ще изпитате задоволство. Между другото в блока има две стари моми, които си родиха деца, така че не сте права за старите моми.

Щом сте решили да не продължавате гена си - решението си е ваше, явно не сте достатъчно силна и природата си казва думата :). Нормалните жени обаче са силни!

Не всеки смята, че е на този свят за само за да се "разплоди"

Напълно вярно. Именно отношението на лекарите при раждането на дъщеря ми е причината да не помисля за второ дете. Обещах си, че никога няма да позволя да ме третират като животно. Всъщност и по-зле. И се радвам, че го направих. Пък който иска, да си говори за раждаемост и демографска криза.

вие ili ste mnogo mnogo prosta stara moma, ili ste absolutno luda greshka nepopravima prirodna. Za tova Gospod e spasil nerodenite vi deca i vi e nakazal da niamate takiva. Dano dushata vi bude spasena niakoga.... sqkash ne vi e rajdala maika. A na gorkata maika- dano da nameri sili da produlji napred!

Това може би е разказът на почти всяка раждала в България жена,за съжаление този е с фатален край.Да родиш без да си платиш е равно на цинично отношение,подигравки,грубо дърпане и тътрене на родилки по коридорите и стаите.Оказва се,че лекарите са комппексари,възползващи се от безпомощното състояние на пациентките и поведението им е изродско.Да не говорим,че част от мотивацията на майката е да й кажат,че детето й умира...когато то всъщност се ражда.Не ние не сме се научили да раждаме,те не се научиха на професионализъм.

Я, те имали и етична комисия!? Тогава етичната комисия на Българския лекарски съюз да провери и поведението на професор Пехливанов, акушер гинеколог в Пловдив. И да попита пациентките му как се държи. Непрекъснато обижда и се гаври с пациентките си. Разбира си от материята, но през живота си не съм виждала по лошо държание от лекар към болен. Проверете и попитайте, срещата с него е кошмар за цял живот. Дори си помислих, че членува в някаква сатанистка секта, няма да се учудя.

Точно къде е истината не знаем. Жалкото е, че е налице пълна загуба на доверие между лекар и пациент, причините за това са много, а това доверие е част от основата за добро здравеопазване

Причината е,че здравния модел е тотално сбъркан и определено не обслужва интересите и на двете страни (пациенти и лекари).Вероятно е изгоден за малцина и тази конфронтация между двете групи работи в техен интерес.

humfry

В българското здравеопазване липсва превантивност, както от гледна точка на контрола върху практикуващите, върху условията, така и по отношение на самото здраве (пълни профилактични в годината и прочие). И сега какво, отново заплащането ли е оправданието? Не, не може да е това, не върви вече. Като не ви изнася заплащането, преквалифицирате се и сменяте професията, или си намирате работодател, който ще плаща повече пари. Ама не може да морите хора и с това да се оправдавате. Вина имат всички, както пациентите с тяхното търпение, така и политиците с това, че са създали благоприятната среда.

Това което се пише е по разказ на майка, която е загубила детето си. Има ли вариант, в който тя да не се чувства ужасно и да не иска да обвини някой? А има ли вариант, в който лекарката да се е държала "неприемливо" в отчаян опит да спаси детето? А кой ли е по-лесен за симпатизиране по това, което е написано? Не казвам кой е прав и кой крив, но крайността на изказванията тук ме учудва. Малко по-полека, не знаем цялата история. Не всички лекари са некомпетентни и измамници. Дори бих казал, че лекарите са може би малко над средното морално ниво в БГ, което не е високо. Там е проблема.

Съвършенно прав сте, има лекари и лекари, но има една класическа максима от Рим. Няма лоши ученици,има лоши учители ! Разбира се лекарите нито са Бгове нито магьосници.Понякога живота е жесток . Но освен лекари, те следва да са и още нещо . И цялата работа е в това още нещо. Имаме прекрасни лекари, велики човеци,бил съм свидетел лично как един такъв велик човек се бори да спаси живот.Не подлежи на описание .Може да се каже ,че подобни случаи са ежедневие особено в реанимации и не само там. Но има и негодници, боклуци, долни животни, които язви трябва да бъдат горени с нажежено желязо. Тази професия е велика и не всеки може да понесе тази тежест,за това и присъдите на общественото мнение са особено тежки и особено във време на лъжа,кражба,разруха и деградация. Да,често се случва да не бъдеш разбран, да бъдеш хулен,обвиняван от прости и невежи, но това е част от тежестта, това е част от величието на човечността ,на правото да бъдеш наречен лекар. Няма как, или си в отбора на Бога или си в отбора на Юда.

Прекрасно излияние, но ставаше въпрос, че всичко с което разполагаме е разказ на родилка загубила детето си, който в повечето случаи не би бил напълно обективен. Няма как нито лекарите, нито политиците, нито адвокатите, нито магазинерите и нито педерасите (няма градация в подредбата) да са особено различни от средностатистическия българин. Юда и Бога, горене с желязо? Крайността на изказванията е индикатор само, че хората имат нужда да си излеят яда някъде, а не се замислят над ситуацията много-много.

За тези който искат да родят бебе и да не разберат,моля поръчайте си го на щъркела!Ако ли не, подгответе се за по-малко или повече болка.Резултатът определено си струва! Бих помолила и малко да се просветите по темата преди да прочетете присъдата.Едното ми раждане беше подобно.Благодарности на всички,че спасиха детето ми. Съчувствам на жената.Жалко,че не са успели да спасят бебето.

че те са го убили бе драга, не могли да го спасят вика.....

Вие видяхте ли как стана? Хайде да не съдим толкова бързо.Има рисково раждане и определено капацитета не ни стига, ей така от една статия да заключим,че бебето е убито.

на Раждалата от много напъване не й работи мозъкът, та й е убягнало, че са го убили с "железата".

Имам две деца, и двете естествено раждане, не ми ги е донесъл щъркела, второто раждане продължи 8 часа без стимулиране и обезболяване, за щастие при достойни лекари... След интервенция при същата тази "докторка" се наложи да търся помощ в "Майчин дом", за щастие съм жива след масираният кръвоизлив, следствие намесата на същата тази докторка. Тази статия е първата за безчинствата на доктор Байчева, но те датират много преди да се даде гласност на случая, защото този случай не е единственият... Интересно ми е бременната дъщеря на същата тази доктор Байчева къде ще ражда?

Срещу тая , още ли не е образувано досъдебно производство ? Това ,че е подала молба за напускане не означава ,че не трябва да бъде уволнена дисциплинарно,не означава ,че не трябва да бъде проверен случая и при данни за престъпление да бъде образувано досъдебно производство по случая. Ако според нея,родилката е "глупачка ,която е убила бебето си,поради това,че не се е научила да ражда " ,то т.н. лекарка в случая е била помагач в качеството си на квалифицирано длъжностно лице,което е могло и е било длъжно не само да предвиди подобен развой на нещата , но и да направи ,да вземе всички необходими мерки за да предотврати това да не се случи. Ситуацията се е развила в болнично заведение, не на фронта, не в гората, а в болнично заведение, при квалифицирани лекари, в страна член на ЕС прегърнала европейските ценности и стандарти за подобни случаи. Вместо всичко това, тя е била облечена в неподходящо облекло- черна рокля подхождаща за вещица не за лекар в здравно заведение, обиждала, крещяла, обвинявала, ругала,стресирала родилката,наредила на две жени да се друсат със задите си части върху корема на безпомощната родилка и накрая я изгонила кървяща , с мъртвото бебе да си иде в къщи и да си го погребе. Що за диващина и варваризъм. Пострадалата родилка, следва да заведе гражданско дело за обезщетение за причинените и неимуществени вреди, за болката , за страданието ,за унижението, за обидите, за мъката причинени и от поведението на тази т.н лекарка . Крайно време е, всички лекари без изключение ,които практикуват ,задължително да се застраховат всяка година срещу вреди причинени от тях на пациентите в резултат на дейността им, така както се застраховат нотариуси, частни съдебни изпълнители, водачи на МПС и други професии. За практикуващите медицинска професия подобна застраховка следва да се въведе задължително и това трябва да е част от съдебната реформа.

БРАВО! БРАВО!

Пиша ти един милион плюса. Аз предлагам да има една тарифа , да си кажат лекарите - раждането струва -2000-3000 лв или там колкото решат, и човек да си знае, харесва си клиника, отива , плаща си и като дойде времето отива ,ражда и съответния доктор си ги получава тези пари към заплатата директно , така и родилките спокойни и докторите ще се стараят , че да имат повече родилки съответно пари. Който не може да ги отдели тези пари, а го напира за дете - за първо и второ държавата да плаща , нали ще бори демографски срив, а тези които нямат пари , а искат по 3-4-5 деца те са ясни кои са , да има някаква все пак спешна помощ и раждане без пари, те и тези обикновено са без осигуровки и така и така държавата им плаща.

Пациентите се стискат за потребителска такса 2-3 лева,Вие пишете,че ще платят 2-3 хиляди?

И като ползва няколко пъти застраховката, застрахователите ще му качат застрахователната премия до небето, ха тогава да практикува да видим. Просто ще бъде изплют като ненужна храчка от системата по естествен начин. Да, това е начинът май. Понеже хората останаха малко, а човекоподобните се нароиха.

ТОВА, КОЕТО СТАВА С ЛЕКАРСКТА ПРОФЕСИЯ ПОСЛЕДНИТЕ ГОДИНИ Е ПРОСТО ИЗРАЗ НА ВСИЧКО, КОЕТО СТАВА В СТРАНАТА НИ. ЕДНА КОРУМПИРАНА ДЪРЖАВА, БЕЗ ГРАЖДАНСКИ СЪЗНАНИЕ И ЧОВЕЧНОСТ....НЕ ЗНАМ НАКЪДЕ ВЪРВИМ

Ся за раждалите 14-20 и не знам колко си часа :), айде не на мене тези - да, може родова дейност толкова, контракции демек, но на магарето се стои минути и точно в тези минути бебето е започнало да губи тонове. Лекарката е имал избор - спешно секцио и почти сигурна смърт на бебето, защото ще се загубят ценните десетина минути или "варварските, старомодни и средновековни методи" форцепс и притискане на корема, при които шансът бебето да оцелее е по-голям. Относно виковете - доказано обидата и страхът действат мобилизиращо - доказано е в казармите (или може би тук присъстващите мъже не могат да го потвърдят, щото са от едно "нежно" поколение?). Според описанието лекарката е направила всичко, дори и с риск да бъде оплюта и мразена, за да спаси живот и точно това правят лекарите! Относно другите нежни, дето не искали да раждат, щото боляло...ами ДА боли, дори и да ти бият упойка ПАК боли, може би по-малко, но пък родовата дейност е по-слаба и има по-голям шанс да сте в тази описаната ситуация. ЛИГАВО поколение и още по-лошо тъпо, и най-страшното - нагло. Говори, съди и плюе без да има идея за какво става дума...За да разбереш действията на човекът отсреща, трябва да имаш интелекта за това! Честито - разделението върви с пълна сила. Цял форум линчуващи, без дори да е доказана вина!

И как щеше да е сигурна смърт със секцио като бебето умира след 2 дни от "родови травми"??? Виж родова травма от висок форцепс и после се обяснявай.

Така е - само Бог разполага накрая, възможна е травма при израждане с форцепс. И? С какво това прави неадекватни действията на лекарката? А ако при секциото, извършено след поне десетина минути (защото няма как по-бързо) детето се беше задушило какво по-адекватна ли щеше да е реакцията? НИКОЙ НЕ ИСКА МЪРТВОРОДЕНО дете! НИТО лекарката, нито родилката, НИТО никой!

Абе, аз да ти дода в кабинета , и ти да почнеш да ми крещиш и обиждаш за да ме мобилизираш ,щото съм бил лигав и т.н . ще получиш такова круше в муцуната,че цял живот ще те тресе високо напрежение.Като в казармата , там така беше, стария войник тормози младия, но падне ли му на младия някъде на саме,стария яде такъв пердах,че му държи влага цял живот. Ще бъдеш мобилизиран духовно докато си жив.Всеки с болката си , няма как.

Ахаа, ето - обиден и готов за действие! Ся, че интелектуално можеш само да удряш (то това и си трябва при една война) е друга тема, но жените са по-силни, те раждат!

В тази връзка, да разбирам ли, че предпочиташ жена ти да бъде галена с перце, да не напъва, бебето да се задуши и лекарят просто да ти каже "Така се стекоха събитията!", по морално, етично и издържано ли ти е? Може да си сигурен, че аз лично ще бия шамари на дъщеря си, ако се налага, бих направила ВСИЧКО за да спася живот!

извинете, но кои ражда на магаре? имам две прекрасни деца, и двете ги родих на легло, и при двете раждания съпругът ми присъстваше в родилната зала. не знам за колко минути бебето умира, но когато при второто ми дете настъпиха усложнения и тоновете започнаха да се губят, направиха секцио (на което съпругът ми сащо присъства). бебето се роди живо и здраво, а на мен доброто отношение и присъствието на съпруга ми ми се отразиха изключително благоприятно (нямам претенции за вашите психологически познания). естествено не съм раждала в бг. тук големият ми син имаше нещастието да се разболее и на всеки 10 мин диагнозата се променяше като оток на мозъка се оказа наи-често поставяната. наложи се да си хванем първия самолет и да се приберем, за да разберем, че детето има стомашно-чревен вирус. аз самата нося последствията от лекарска грешка по време на раждане от далечните години, когато за лекарски грешки не е можело да се спомене дори... научете се моля да не си купувате дипломите, че с този цветущ език едва ли и матура бихте издържали, пък тогава изнасяите лекции за своиствата на страха! съжалявам, нямам кирилица

Сигурно родилката не е дала пари на тая ПРОСТАЧКА. Повечето от лекарите днес са такива. Морални негодници. Само за Запада говорят. Ми те отдавна са го стигнали. Позлатиха се от нещастието на хората. Това си е опит за убийство. Тая "лекарка" трябва незабавно да бъде вкарана в затвора.

Имам съвсем елементарен въпрос. Защо проверките започват чак когато някой почине и се раздуха в медиите? Знаете ли колко осакатени хора има заради лекарите в България? Значи всеки месец скритно се следи дали си плащаме осигуровките, но като ми правят операция, никой не проверява как са извършени нещата? Защо няма никакъв контрол? А и от къде на къде лекарите ще имат право да ми взимат пари от осигуровките автоматично, аз дори дума не мога да възразя или да се оплача без да пиша един тон жалби, които ако не е умрял някой и не са показани по медиите никой не обръща внимание?

Защото органите който трябва да извършват контрол или спят или изобщо няма такива! Контрола в България е СИЛНО ЗАНИЖЕН и НЕ ефективен!