Роботи ще засищат глада за кадри в заведенията на морето

Дефицитът на сезонни работници ще се запълва и с внос от Киргизстан и Украйна

Обратно в новината

Коментари - Роботи ще засищат глада за кадри в заведенията на морето | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ще ни избият,че не им трябва човечество вече.ИЗВРАТЕНИЯ ЕЛИТ СИ НАМЕРИ НАЧИН,КАК ДА НИ УНИЩОЖИ И ЗАМЕСТИ РОБСКАТА СИЛА!

Както са я подкарали скоро и единствените им туристи ще са роботи закупени с усвоени средства по някоя европейска програма :-)))

Верно? Това ще е пълен провал. Да ви хоноря каузата:))))). Тия дебили от правителството що не вземат да вдигнат заплатите вместо да купуват боклуци . Господине,кое правителство? Няма такова…а ако има ще е хайдутско

Да си инсталирате се тая. Балъците дето ходят на Булгаристанските Бетонни морски ями попривършиха. А от чужбина освен алкохолици и заразоносителки няма кой да ви върже. Слава Кокейна и Перемогата.

Не били компютри, а компоти... Виж това, да привличаме украински гастарбайтери е добре. Уви, като не им платят последните заплати, повече няма да стъпят, а и ще пренесат злобата върху цялата страна.

Значи бай Дерибей може да плати за робот, но не може да плати за човек. *бем ти и бизнеса

Ще да са по някоя програма. Напоследък роботите са дискриминирани и трябва да им намерим работа.

Жалка, мизерна бг туристическа индустрия. Лъха на прокат, евтини замразени храни и сива атмосфера. За клиенти дето на кашон водка си мислят че са на Майорка, Гърция или Турция

С нетърпение очаквам да видя как обслужва пияни, английски туристи!

Минахме японците и южнокорейците :)))))) Даже там това не е толкова популярно! Е, нали уж има в София едно кафенце, дето уж сервира робот? По-скоро служи за моторизиран поднос, който върви след сервитьора! Тези роботи явно ще са на принципа на прахосмукачките-роботи. Идва ти до масата, ти си нацъкваш на дисплея му поръчката си и той -бррррммм към куфнята. Там го накачулват с манджа и ти го пращат обратно. Не очаквам да почне да ми сервира и да ми прибира празните чинии :)))))

Скоро очаквайте и готвачи роботи! Шеф Трипио.... Интересно ми е каква ще е храната...?

Простотиите с роботите са връх

Чакайте и роботи-туристи пхахахах

Тая мутренска измет трябва да бъде изморена от глад. След като прогониха българите като персонал сега вкарват роби от страни извън ЕС ! Страшни боклуци, нема им стъпим ! В същото време подкрепям всеки нормален български предприемач, но който вкара чужда работна сила влиза в ултрачерния списък форевър. Което значи бойкот до край и завинаги.

кръчма на Слъчака ..... и робот сервитьор който"говори"български"!!!??...пълна с пияни ...надрусани туристи ... между които и чужденци.... ТЕ ТОГАВА И ТЕРМИНАТОР ДА Е СЕРВИТЬОР.........ке го разглобят

И клиентите ли ще са роботи? Ако хората нямат пари за почивка кой ще яде и пие вместо тях? Кой ще купува нощувки, атракции, сувенири... Роботите ли?

Аз такъв робот не съм виждал нито в България нито в Америка нито никъде.Кьор фишеци да плашат хората че са лесно заменяеми. Ако имаше такива и наистина работеха както се очаква до сега всички заведения щяха да ги ползват.

Даже има и роботи, които доставят по домовете и не са от вчера. Е в САЩ точно може и да няма, не знам за там.

в София в един квартален магазин обикаля един роботчо и на него накачулени някакви сладки и солени продукти. Говори рекламки, а ако му засечеш пътя няколко пъти те моли да го пуснеш.

а ток за роботите ?

Ако започнат да назначават роботи за журналисти, определено качеството на някои издания ще отбележи значителен прогрес.

Препоръчително е клиентите да са добре заземени или изолирани.Носете си диелектрически килимчета.

Внасяйте ит Турция.Хората са професионалисти!

Няма ли кадри от Украйна, Молдова?

Ако може и собствениците да ги заменят с роботи. Най-добре и бг политиците - тогава няма да може да си изхарчим парите.

Роботи, добре.А, роботки?

Пълни глупости. Тия роботи са по-скоро "подноси" и служат за атракция на децата, те не могат да заменят човешкия персонал. Колкото до работниците от чужбина - като не им платят уговореното и те няма да се върнат. А мога да се обзаложа, че в края на сезона когато работата намалее ше се случи точно това. Успех!

Бхахахаха. Отдавна не бях чел по-забавна новина. Представям си как мутра наема робот на работа. Хахахаха. Това си е виц направо! Благодаря на Дир, че подобриха настроението ми!

пари за роботи има за заплати няма, пари за коли по 300000 всяка година има, но за заплати няма... казва се капитализъм, човекът няма стойност само парите... те революциите се задават

Е поне ще са по-любезни от повечето сервитьори ... тия роботи

Заплащането е мизерия заради това няма "кадри" чалева ама то за то иска мозък че да се добереш до истината

ахахах 1200 бруто давали ахахахах ахахаха хахаха

Баща ми Бог да го прости имаше един лаф, ще променя цифрите да са по-съвременни. - Ти не ме учи как да живея аз с 800лв заплата. Та идеята е, че хотелиери, които не им достигат с малко кинти за частен самолет, обесняват как са много скъпи кадрите в сектора... едва ли не ги учат на смирение и пестеливост - евала хотелиери, то-по хитро няма как да е, ама затова и БГ като стандарти на обслужване е образно казано "кочина" и единствено евтиния алкохол спасява великия сезон, който всички чакат.

ами нещастни "бизнесмени" дайте им пари и няма нужда от роботи и хора от други държави...

Не посещавам такива места.

Няма глад за кадри - има безкрайно алчни и недонаядени хотелиери.

На тъпата ти майка в оная работа! Навсякъде е така! Ако четеш и следиш, ще знаеш че и в любимата ви ГЪрция е така...даже много по зле!!!! Пише го по Дира ако се разтръсиш! Ти кво искаш?!?!?! Да ти плащат милиони ли бе пикльо? За това че бършеш маси? Хотелите не ги мисли...криво ляво ще се оправят. След няколко години роботите ще вършат тази работи. А тези дето могът да я вършат но не искат, ще събират от кофите за боклук понеже са много умни!

ей лайнар, няма да псуваш ясен ли съм?? яж ми лайната сега и чети. За възнаграждение на труда на всякъде се дават едни неща наречени пари. В Гърция дават повече от тук. Цените щом сумати българи почиват в Върция си ги провери ти. Затова, идиот такъв, няма гърци келнери и рецепционисти в БГ , а обратното го има. А сега яж ми и кура ко се наяде с лайна.

Тези, които визираш ВЕЧЕ имат друга кариера и са оставили любимите ти хотелиери в миналото си :) За тях грижа не бери :) Виж за теб се погрижи. С тази злоба не зная колко можеш още да изкараш! Апропо, човекът нищо не ти е направил за да се държиш като влечуго(с извинения към животните)!

Да псува на майка е нищо работа а? Еми да взема да ги запозная и да му я пусна викаш а? за да съм априори и деюре добричка и кротка овца като теб?

И нещо - никога не съм работил в туризма, а съм посетил поне няколко 5+ звезди хотели и говоря като клиент. Това, което е в БГ като качество е разбира се мега зле, изключая х-л Дианамар в Павелбаня, но причината да е зле е и в ниското заплащане на персонала, което обаче явно не е достатъчно ниско за някои хора хотелиери. Те да имат един грозен хотел и да сменят най новия модел S клас не им стига всяка година... явно, а и има такива знам, с частен самолет им е по-добре. Това "приятелю", защото е много нормално според теб го няма по цивилизования свят никъде.

Шейн а, или както там се наричаш, коментарът ми беше в твоя защита. Ама сега размислих... явно не заслужаваш! Жалка картинка!

аз на защитници като теб съм се нагледал - защитават те за получаване на общо одобрение, споко не бери грижа за мен - и сам войнът е войн. И стоя зад всяка своя дума написана тук. А ти, перфектно социално влечуго? какво каза я пак?

ти си идиот в най-чистия вид! Явно наистина не си заслужаваше да си губя времето да обяснявам на онзи колко е низък. Прав си. Нямаш нужда от защитници! Имаш нужда от психиатър и лекуване! Смешник!

Ама много си бил обидчив, що не поемеш някой хотелиерси шнур, за да ти олекне, условията им нали са ок според теб? и без насоки и етикети, видях те колко ти е акъла, нито теза нито нищо, ама така са овцете, аре ходи на паша.

Хахахайаха! Ама и интелект ти липсва! Я виж първият коментар ... и дано осъзнаеш какво дъно си!

Нема да си получиш поръчката, ма нема да има и кой да набиеш за тва! На запад вече много услуги са уж автоматични и кат зацикли "автомата" и изгаряш и няма човек с който да се разбереш и става ходене по мъките.

Всичко работи перфектно, стига да можеш да се справяш с базово четене с разбиране и коефициента ти на интелигентност да е над стайната температура.

в Италия не могат да си изкарат бързо паспорт и им се провалят почивките на много хора. . В България има бърза поръчка и става същия ден, но пипат хора. В Италия има хиляди провалени почивки поради неиздадени на време паспорти. Това щото роботите сa много готини работници . Мога да ти дам примери и от други сфери и от други страни.

В смисъл, Италия е виновна , че не си подал заявление за паспорт навреме? Понеже не си прочел, какъв е срокът на издаване? Хахахаха, стайна температура....

Къде видя да пиша за срокове. Ти си със "стайната температура" . Не разбираш проблема , но коментираш.

Сезонното заплащане трябва да е двойно.

Да ви еба майката - 1300 лв бруто дават и ревът,че няма кадри.В Лондон,като студент бях мияч на чиний (kitchen porter) за идиотите,та там взимах по 2000 паунда на месец плюс храна на корем.Да направят заплатата 2000 чисто,гарантирам че щв се намерят работници

Лондон не е равно на Лозенец ... Сигурен съм, че и клиентите са по-платежоспособни, както и режийните за living както му викате там са други. Тъй, че ... нормално - заплащането е различно Да не говоря, че съм убеден, че ако минеш из заведенията в Лозенец, като специалист, ще им намериш кусури на изпълнителите на твоята Лондонска работа.

А наема на сграда в Лондон дали е като в София?

ако няма туристи тоя сезон, то да пуснат също и роботи-туристи :)

Аз пък се чудя....като навлезе изкуственият интелект навсякъде и хората останат без доходи...кой ще им ходи по заведенията и хотелите? И не само в този бранш, а по принцип. А иначе аз не си представям да ме обслужва робот. Преди 10г. В супермаркета до нас се пробваха да поставят каса за самотаксуване и плащане с карта. Само някакви заблудени чужденци я ползваха. Държаха я няколко години и я махнаха.

в чужбина само такшва се ползват

е по голема простотия и глупост не бех чел вия в дира олигофрени ли сте бе

Съвет от човек, който преди 10 години напусна завинаги този мишмаш наречен туризъм, след 15 години в този бранш: Не пускайте децата си НИКОГА да работят в туризма! Тъпчат ги в изгнили помещения, живеят 5-6 души в стая за 2ма. Спи се по земята. Хранят ги с отпадъци от блок-масата. Работят по 14 часа, в най-добрият случай 6 дни в седмицата. Не се научават на труд! Научават ги да мрънкат, крадат, съскат, интриганстват.... каквото се сетите. Имайте предвид, че немалко са и хора с престъпно минало и може да попаднат в доста лоши ситуации. Пратете ги другаде! Поне ще се научат да обслужват с финес и ще спечелят пари. В БГ вероятността да не си вземат последната (а нерядко и последните 2 заплати) е много голяма. Грозно е, много е грозно!