В Рим честваха 24 май с участието на премиера Бойко Борисов

Продължават днес най-големите извън България чествания на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост в Италия и Ватикана.

Обратно в новината

Коментари - В Рим честваха 24 май с участието на премиера Бойко Борисов | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Голямо посещение направи Борисов, голямо честване. Как се оправя правителството без него.?

Светата инквизиция.

Айде стига с тая СЛАВЯНСКА писменост. Монголците като пишат на кирилица да не са славяни? Хърватите като са славяни - да не би да пишат на кирилица?

Словото е духовност, етноса е генетика.

Браво на Премиера, ощастливил е и цяла Италия с присъствието си!Един гербаджия занесе на папата великденски яйца, тоя какво ли му е отнесъл!?Сигурно се е надявал, завалията, на наякой орден, но папата не е като нашите наведени духовници, воглаве с новият патриарх, които дадоха ордени на престъпници като Гоце и Тиквоний Мутрафонски!!!!

Да , 24 ти май е ден на просветата и писмеността, не ни интересуват дали е кирилица, глаголица или буквица. нито ни интересува къде са създадени и кой народ има прави да ги притежава. този празник не трябва да се обвързва с никаква религия или днешните псевдо- духовници попове,владици,патриарх и папа.

Грамотността, така или иначе върви с духовността. В началото бе Орфей.

Нека благодарим на папа Йоан Павел II,който през 1980г. обяви двамата равноапостоли св. братя.Кирил и Методий за съпокровители на Европа!,Приноса за това имат и добрите отношение между Живков и Ватикана,години преди това,както и участието и на Людмила Живкова!Но все пак при честванията на празника тя е била придружавана и от видни учени като Александър Фол и др.!Постигната е била договореност и за честванията на 1300 г.България през 1981г.,но малко преди това се случва атентата срещу папата и събитието се проваля!А кой има интерес тази годишнина да не се осъществи и в чужбина е известно и не подлежи на коментар!

Светите седмочисленици заедно със св. Княз Борис Михаил и синът му Цар Симеон, постигат независимост, за нашата църква. За първи път Библията е преведена на българите през IV-ти век от Улфила. Той е бил владика в Долна Мизия Никополис ад Иструм и е нарочен от гърците за "арианин". Но учител на Улфила е бил готският владика Теофил, който на Първия вселенски събор се подписва срещу Арий. Император Константин извънредно много почитал Улфила и неговото "еретическо учение". Защо се нарича учението му еретическо, когато учителят му Теофил подписва срещу Арий? Защото той действа като тракиец. А траките/българите са искали автокефална църква, независима от гръцката.

медиите се ангажираха в пiaр акции за издигане авторитарнят режим на борисов .вталпява се на ограбенiят и наи-беден бг народ в EC,че борисов е единствената алтернатива.култа кам борисов е смешен и недостоен за саздателите му.

"министърът на културата Вежди Рашидов, министърът на отбраната Николай Ненчев"!!!А поп Кръскьо и Троянския кон не сте ли поканили?

Така!И какъв просветен деец е министъра на отбраната,че не вдявам?Защо няма преставители на просветните среди,заслужили учители,писатели!Толкова ли няма такива дейци,ами някакви министри екскурзиянти с правителствен самолет се изтупали в Рим!С какво са допринесли те за българската просвета и култура?

ДИР-а,днес колко статии и обновления пуснахте за Борисов? А колко статии и снимки пуснахте за честванията на празника в страната? Защо не пускате и триете коментари за Гърмен? Не си играйте с волското търпение на българина!Волът като побеснее , тръгва с рогата напред и няма прошка!

сте ни приобстят кам европа;-) *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

нацията trjabwa da se priobsti kam ewropa. В миналото, църковниte тържества bjaha забранени, сега националниte честванia.

не трябваше ли папата да ни посети? Защо точно днес боко е в Рим

Не може да му помогне вече на тоя изрод Борисов. Оставка тикво.

защото не видях отражение нормално в медията на празника. останалото е просто бонуси.

май нема да дочакаме хаджилък на 24 май в България. ние ще одим на таквоз. види са от първия между нас, матрияла. или беше от кучките, овцете... бе пръв да си, да се види на де се надеваме. за буквите.

тоз юнак едно време се кланяше на една мумия в София. може да се кланял и на другата - в Москва . са па на трета - в рим . а, бе , тоз да не е некрофил , нещо ?

Уважения към премиера и неговата мисия. Но защо превръщат най-високата държавна и църковна делегация в лична аудиенция ? Култ към личността ? Или дразнещо ненаситно его ? Лоша услуга за популярността на Борисов. Или журналистите го пързалят нарочно ? Борисов така, Борисов инак. А къде е тука България, българската делегация, другите официални лица, идеята и поводът ?

Devil

Чествали са 24 май, като светъл ден, именно понеже Бойко Борисов е бил там, не по други причини!!!

Разрешаваме на бойко Борисов да си остане при папата в Рим и без това тук нищо не се прави , само прзнослоовия и празнодумия , рязяне на нещо ,като нищо и така от пусто в празно до безкрай

Гробът и мощите на СВ. Кирил са католическа мистификация. Мощите са уж открити през 60-те години на миналия век, по времето на студената война, което намирисва на пропаганден трик.

Интересно защо: Западът унищожи мавзолея и оплю Димитров и сие, Западът е запазил останките на Кирил и обяви К и М за закрилници на Европа? Странно? Да не би папата от онова време да им е възложил мисията и България отново и завинаги да е била опитното зайче?

можеби горещо -май си прав

Добре, че Св.Кирил е умрял в Римската империя та да му запазят останките. Ако беше умрял в Бг, гадното мръсно турско племе щяха да са ги унищожили и нямаше да имаме доказателства,че Бг са създали славянската писменост а и мсе пак сме съществували.

България е се казвала е Славяния? Един урок пропускаш - цял живот прост. русофагите да не се правят на разсеяни. вабще,..треба се учат и езици с по малко падежи и родове. за сравнение поне. инак, не можи ги разбереш. думите наши.

че нема безплатна писменост, създаваща държави. че види са де е гръцкия и латинския и де е това, платено от България. Русия - тъпак, България - майка му.

За пореден път мутрата показва отношението си към БГ култура,наука и образование. Завел е цялата религиозна общност в БГ, завел е министъра на отбраната, а не е поканил нито един учен от БАН или който и да е университет. Поредна излагация за нацията ни, поредното унижение пред света, поредната простотия на муренското управление. НЕЩАСТНИЦИ!

Докато е там , да вземе да се помоли за вразумление на бг. политическата класа , че както е тръгнало, само политическа класа ще остане, народ няма да има. Дали усещат , как проблемите на плебейте от селата се преместват по крайните квартали, днес в Драгалевци, после и в центъра. Та в Рим, може молитвите да хванат дикиш.

Но да беше се образовал повече....

казват образувание..3 пати. поне. верятно, закачка, без плачка. за тема по образование. а образ си има човека. този у Ватикана.

кой на сръбска музика и скара... колко ти платиха Диков? ако някой се сбие и умре - ще го платиш ли? и се бъзикаш с професионалисти.. ай, че требе да тръгвам, преди рекламите. за мезета.

други. .."аферим на шефа ви арменец.". а от турчин тук е така - Браво на този арменец. и сполай на търпението на двамата ..идиоти. можеха да те направят на .. явно има промени в Нова... политика неква..корумпирана или не - ша са види. но е тъпо , депутат да работи за по малко от артист. че и Президент. ЛЪЖА Е!

Все пак в статията трябваше да се отбележи и присъствието на главата на Македонската православна църква (МПЦ) архиепископ Стефан, въпреки антибългарските му изяви преди време. Може да се прощава, ако някой е съгрешил.

Патриаршето и Дърдърева, са се клоаклирали, И , са ни предложили на 24 май да пеем дружно : Върви, народе заблодени, към газовите ХЪБОВЕ, върви, С Борисофф, тая сила дива, съседски ниви ти присъедини! П.С. Последния коплет е, ОТ, проф. Тешко дишане, БДШИМ

заблУда - заблОдени

колкото и да са ми противни със сребролюбието си, но няма представители на БПЦ. Там са религиите на които се покланя ББ, по нареждане на господарите си!

И Няма такава страна България!

св. Кирил би се обърнал в гроба ако знаеше кой му се покланя....

Най важната от всички нивини за месец май.

Малко снимки от срещата на Българските училища в Рим, където сред 17-те участници е и нашето училище в Милано ! https://link

Малко снимки от срещата на Българските училища в Рим, където сред 17-те участници е и нашето училище в Милано ! Да бяхте публикували и малко снимки на децата !!!!!!!!!!!!

Демокрастична България отдавна няма ДЕЦА!!!!

Защо ли Google забрави за този празник??

Абе в тая ,,държава"само мин. председател ли има?Денонощно само за него се пише и дава по телевизията.Надмина и учителя си бай Тошо по всички показатели. Аман от него /и подобни ,ако се появат/.

Ааа не си прав! Ако не за него, пишат за Офшоралиев!

не е нормално целия живот на страната да се върти около ББ КАТО СЕ ПОЧНА ОТ ПЛАЧА МУ ЗА ВТОРА ЗВЕЗДА ТА И ДО ДНЕС ПРЕСТАНЕТЕ

Боклуци за боклуци пишат ,защото им се плаща!Колкото повече показват ПРОСТИЯ борисов,толкова по- бързо ще му видят сметката!

Но нищо не се споменава за индулгенция! При толкова грехове, дори папата не може да ги опрости!

Папата може да опрощава толкова грехове колкото и баба Пена.

А народа може ли? Как мислиш?

А обядва ли, да не остане гладен, че на тая жега с тоя костюм...

тоест, обичайните идиоти от паралелната вселена си спретнали раздумка на шарена седенка ...сигурно ще да е много важно на тяхната планета, нЪле!?

Да си го оставят там да му се радват..

Поклонил се е, ама акъл на бившия бодигард-комунист за социалната политика в държавата не му е дошъл, поне малко. НАРОДЪТ-БЪЛГАРСКИ ЗАПОЧНА ДА НЕГОДУВА ОТ ДОБРАТА МУ ПОЛИТИКА.!

На човека му е чужд този празник, затова в чужбина с неговата езикова култура, няма да се чувства изолиран и ще е в свои магистрали.

Много голма тази делегация в Италия за наша сметка. Достатъчно беше премиера да отиде с 2-ма души от,които 1-я преводач другите какво търсят там като шушумигите военен министър, Найден Зеленогорски от РБ, от Абв професор Борислав Борисов?!Няма пари само за народа, а за тиквите има за екскурзии. Като ще е криза нека е за всички г-да политици.

Тоя банкянски цървул, как е влезнал при папата, както в НС с дясната ръка в джоба ли?!

МИНАВАХ ПОКРАЙ СГРАДАТА НА БУЛГАРТАБАК И КАКВО ДА ВИДЯ СГРАДАТА СЕ ОХРАНЯВА ОТ ФИРМА ИПОН.Е КАЖЕТЕ МИ НЕ СА ЛИ В КОКОЛАБОРАЦИЯ БУДА И ОНОВА ПРАСЕ.

Отдавна се знае , че мутрата е в колаборация с ДПС а другите -НФСБ,РБ, АБВ са само за "парлама"