Риболовът в България – все по-малко професия, все повече хоби

Възможно ли е една от най-старите професии в света – риболовът, да изчезне? Чуйте в новия епизод от поредицата Green Deal

Обратно в новината

Коментари - Риболовът в България – все по-малко професия, все повече хоби | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ми то инспекторите и най вече чиновниците от ИАРА повече от рибарите.

Статията за Ченгене скале . Няма лошо . Обаче къде е океански риболов - Бургас , къде е завод славянка ? Това е хубаво да се напише , особено за по младите .

В минираното Черно море, натъпкано с военни кораби до горе скоро кьорава риба няма да остане. Не случайно в последните години забелязваме масова миграция на чайки и гларуси навътре в България. В София е пълно с гларуси върху Спортната палата на ул. Гурко и в Мусагеница. Все едно сме в Бургас. В крайдунавските градове също се напълни. Като тръгнеш от Силистра та чак до Лом и Видин се наблюдават масови полулации на гларуси, които изземват територията на местните птици. :(

петя михова е забъркала голям тюрлю гювеч! забравила е само да спомене за аквариумните рибки в свазиленд

Даже по дивите места, между Варна и Бяла, се редуват плажове с каменни насипи. Обаче по нях няма кьорава мида! Всичко е изтровено. И лятото, като тръгне червения прилив, измира даже каята навътре в морето. Каква риба искате, когато пасажите с дребосъци биват отровени още преди да стигнат полова зрялост!? Обаче пък пречиствателните станции се броят на пръсти. А там, дето ги има, някой "кораб" е прекъснал тръбата на отходната канализация. И никой не контролира с какво и колко се тори и пръска в земеделието и колко от това се излива в морето. Там, където ла#номорието е бетонирано, няма и какво да коментираме.

...Неслучайно написа сценария за филма "Кит" и любимия лаф за цацата и рибата. Нашето затворено море от поне 50 г. е лишено от риба, а за бизнес да не говорим, имам книги от 60-те и 70-те за проблемите на Вая, Мандра и самото море, пълна скръб.

Тя цялата държава се е превърнала в едно голямо хоби, та риболовът ли няма да е ...

Нищо не си вдянал от тоя филм...

балък бол, риба нъц.

Траги-чен правопис, журналя