Рибари срещу забраната за улов: Военни учения убиват делфини

Масовият мор на делфини в Черно море е заради детонация по време на военно учение, твърдят рибари. Те са против обявеното намерение да се забрани риболова.

Обратно в новината

Коментари - Рибари срещу забраната за улов: Военни учения убиват делфини | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ей на додуха афроамериканците в чьорно море и делфините дават фира. След тия гадове и трева не никне!

Риболовът в нашето море може да се спре с едно щракване на пръсти. С НАТО е малко по-сложно :))

Обяснението с бомбите звучи доста логично. Известно е че делфините ловуват изключително чрез ехолокация. Бидейки в района на тези учения е възможно да са получили увреждания в слуховите си апарати и така са останали неспособни да ловуват.

Я му напишете името на този рибар от царево дето ще сменя министри, че да го знаеме. Всички така наречени "профисионални" рибари са бракониери.Не ми говорете за тежкия рибарски труд и тем подобни. Тези неуки, прости и пияни мързеливци неставащи за нищо друго, гледат да напълнят веднъж мрежата си и после цяла година да не работят. Талянджиите също са престъпници. Някой да е видял талян в Гърция ? Не, не е. Защо ли ?

А къде са били тия експерти да кажат на държавните мъже на държавите от Черноморския регион, че не може да има военни учения с бомби в Черно море, защото е застрашен животът на малките на делфините от звуковата вълна на бомбите? Защо чак сега се казва истината? Или те са знаели, имам предвид били са предупредени, но заради "ангажиментите" към "НАТО" са позволили това да се случи? И в двата случая се касае за престъпно нехайство!!!

До Ицо2. Как да те разберат,като толкова заблуден народ има тук.

Американците вкараха около 60 бойни делфина в черно море , които срещайки делфин без сигнализация, свой-чужд го убиват............ама вие сте тъпанари и няма да разберете какво ви говоря.Лек ден хибриди.

Не сме тъпанари, но ти какво предлагаш? Да слагаме по един шнорхел и да ходим да изгоним американците, или?

Не ми става ясно, каква е сигнализацията, която очакват бойните делфини и защо са пуснати да се разхождат на свобода, така да се каже, не ги ли контролират, защо убиват малки, къде са им инстинктитие и ... още подобни въпроси. Нещо не ми се връзват така тези обвинения за американците и техните бойни делфини. Обясненията на рибарите ми звучат по-адекватно и логично.

Законът на По не прощава...

хахахахахаха на и аз тъй викам Ице

Ами защо забравихте братска украйна ,,,на тези идиоти атомните централи и спират заради американското гориво , а водата с булъона идва по нашето крайбрежие.

Военните маневри не са спирали от май и ще приключат на края на курортният сезон. С изключение на Слънчака.....по морето няма туристи ,освен нискотарифни българи,унгарци, закъсали западняци...като цяло мъка.....а братята по оръжие ръгат нещо в морето, летят ф-15, ф-16......какъв го дирят .....мизерници. Съсипаха България, но господ забавя, но забравя.

делфините са пукясали от АКИТАТАТ НА ДОНАЛД КУК тогава кат мина над тях СУ 24 и нал се наакаха е за да не мирише са си оплакнали гащетите и корабчето. Та тва ще са от военните хамбургери хапнали са делфините и край пук и умират!

Гадни кравари! Където стъпят трева не никне! Жалко за делфините,те нямат нищо общо с човешката лакомия

не е въпросът в делфините-тези умни животни ще се възпроизведат-въпросът е че САЩ унищожава света-то не бяха войни във виетнам, Афганистан, Иран, либия, Египет, Сирия, сега се мъчат и Европа да вкарат във война в Русия- аз не знам , ако на тяхна територия има война и бомбадировки над мирно население- какво ще кажат-тези хора, включително и новата им кандидат президентка са убийци.

Детонацията не убива рибата а само делфините!!!Даже им прави огнестрелни рани!

Едно време Варшавския договор като правеше учения раздаваше тапи за уши на делфините и те не умираха.Рибаря да не вини други че именотакива като него превърнаха ЧМ в пустиня.Рапанджии и калканджии тралят дъното вече20 г.Не останаха попчета а камоли друга риба а за делфините ние си знаем те са мразени от рибарите. Неукия рибар си мисли че мрежата му е празна защото делфините са прогонили пасажа а всъщност пасажи вече няма

едно време не фърляха бомби както сега. Па специално тук на нащо черноморие заради турските и хамериканските подводници.

А ти как разбра бе Муцко, кой ти каза? Тогава имаше такава желязна информационна завеса, че просто подобна информация нямаше как да стигне до нас, не помниш ли, а Муцка? Сега има прекалено много информация и всички муцки са много притеснени, защото не е, като едно време, тогава не беше така, както сега - как, няма значение, но не беше.

ПРочетох коментарите и никой от троловете на руското посолство не спомена за руските танкери превозващи нефт до България колко пъти са причина за екологична катастрофа на нашия бряг?

Благодаря, Максе, за информацията! Значи идеята за демилитаризиране на Черно море е крайно належаща!!! Забрана за военни учения!!! Ама кой ще я спазва?!

Сигнал за замърсяване на Черно море след наводненията в Краснодар е получен на 9 юли от директора на Басейновата дирекция за управление на водите "Черноморски район" - Варна, съобщава на сайта си Изпълнителната агенция по околната среда. Екип на Регионалната лаборатория е извършил обследване на крайбрежните морски води срещу село Крапец. Не се наблюдава видим филм от нефтопродукти на повърхността на водата, се посочва в съобщението. Взета е проба за лабораторни изпитвания по показатели: азот - амониев, нитритен, нитратен; фосфати, олово, кадмий, никел, желязо, летливи органични съединения и органохлорни пестициди. Резултатите от анализите ще бъдат предоставени на Басейновата дирекция.Руснаци ни предупредиха за замърсяване заради потопа в Краснодар

Със същите ,от изброените елементи от Менделеевата таблица , от САЩ самолети пръскат България ,от небето.

Това може, а и предполагам че вече се и използва както за политически цели, така и за всевъзможни манипулации и слухове. Нека първо съответните инстанции щателно да проучат и да разберат какви са причините, чак след това да говорят, защото липсата на информация по даден въпрос е идеалната хранителна среда за разпространение на всевъзможни слухове и партенки.

Мразя САЩ те са лоши

Мразя, и то доста стабилно, "сервилните диктатурофили и путинофили в България, които се представят за русофили" и най-вече техните тролове и целият им слугинаж в мрежата!

Тия американци дошли от на майка си .... на дедовия ми да си правят учения и да ни морят делфините? Айде сус бре!

Е да, ама колко по-лесно е да нарочиш някого за виновен и да отсечеш:"забранявам". Да лишиш хората от препитанието им, да забравят българите вкуса на родната черноморска риба(не че я има,де) и да отчетеш взети мерки. Защото иначе трябва да кажеш по нелицеприятна истина - че си дал задника си под наем и трябва да признаеш, че си сбъркал. Ама това не е черта на българския национален характер.

САЩ са заплаха за цялата планета. Те са като наркоманизирани от петрол и долари тинейджъри с огнестрелни оръжия в ръцете. Съсипаха света, сеят само смърт!

Посягат на всичко живо. Дори и на беззащитни делфинчета.

Съгласен съм че САЩ е заплаха за света и за Космоса-даже и тези тайни оръжия по програма ХАРП и Адронния колайдер в Швейцария-пак дело на САЩ водят до големи природни катаклизни-тези безумци ще унищожат живота.

Точно военните учения убиват делфините. Най накрая някой достоен да се престраши и да каже истината.

Убива ги това ,че рускте туристи се изхождат докато се къпят във водата.Получава се силно токсична среда.

не се безпокой- скоро американците ще те бетонират и теб

Щерева, не във водата, а в мръсната ти уста.

Пригответе следната захранка - ножица, трикольор и той сам ще дойде да открие риболова.

някой няма ли да им каже на тези пишман риболовци, че делфина не е риба?

какви риболовци -бе глупак- нали знаеш кой унищожава най интелигентните животни в света-чрез изхвърляне на отрови от натовските кораби и силните вибриции . защо мислиш ,че Бойко е спрял риболова-защото рибата е отровена.....

абе кавал.... прочети поне заглавието преди да почнеш да тролиш.

Важното е САЩ да си правят учения, пък нашето Черноморие да загива. Що не си правят учения в Маями? Или там не може?

E,много ми дойде: - американци бетонират Черно море и унищожават екологията- първо животните и разстенията- а после и нас -внасяме боклука от западните държава в Бъя- органични отпадъци от Германия, битов боклук от Италия, стари автомобили от почти цяла Европа- да не говорим за дрехите втора употреба-които са практически едни от най големите замърсители -храним се със сирене с отгови-включително и салами, луканки и други. Внасяме от европа, китай и сащ най-некачествени храни чрез лидъл и други вериги, -дребното и средно земеделие,включително и животновъдството-чрез убиване на животните се мъчат изцяло да го ликвидират. -тровят ни с некачествени, експерементални и скъпи лекарства -заливат ни с черни мигранти-вместо да отворят границите за българи живеещи в беларус, Македония и другаде, -изгочват ни социалната система за бежанци и цигани -ненаказана битова циганска престъпност и други - и ние все пак оцеляваме. Докога?

аз съм капитана на българската подводница. да ви призная, ама честно, тия делфини ме изнервят и затова ги взимам на абордаж! ама те па прекаляват! мислят ми подводницата за делфин и налитат на орляци да копулират с повереното ми желязо и прилежащото му въоръжение... някой си отрязват гръдните филета на витлото от страст.... Пълнят торпедните отсеци със семенна делфинска течност... а мен ме е гнус да дам заповед за почистване! е,.... някои матроси се кефят... ама после миришат на делфинско !

А вие какво очаквате да кажем?! Да си признаем ли искате?

Искам да споделя видяното от скорошното ни пребиваване на Китен. Наистина все едно имаше поголовно земетресение от бомбите на военните учения на Шабла. Това мен ме стресира, а какво да кажем за животните. второто, което забелязах, при плажуването ни на Приморско и по-точно на плаж Перла имаше обезглавен малък делфин. Вълните го бяха изхвърлили навън .Мършата и миризмата бяха ужасни. Но, аз лично смятам, че и тези джетове и лодки, които изкарват луди пари да забавляват глупавите туристи може да нанесат големи бели. Не само, че смърди от долнопробният им бензин, но и със скоростите може да наранят животните. Чудя се как не го виждат това господата от великите порти. Няма такава държава. Вървим стремглаво към изчезване на здравемислещи българи.

викаш , бил си на китен, и бомбите на шабла са те стресирали?? и мене също! по същото време бях на пампорово и също имаше ПОГОЛОВНО земетресение от тия бомби в шаба!

Верно е бе! ..и у Перник се чува като треснат бомбите - у мините се усеща!

А ти карта или поне атлас по география някога виждал ли си ???

по последни данни, делфините са дезертирали от руската учебна база в казачая бухта, крим, където са подготвяни за военни операции против нато! за това са и унищожени от спец наз.

Борисов веднага да ЗАБРАНИ военните учения !!!

еколозите да осъдят Нато за изтребените от тях делфини.

НАТО не се интересува за живота на хората, та за едни Делфини ли ще се загрижи ? Няколко " демократски" бомби си е игра в морето.... НАТО = САЩ ПАРИ>$$$$$$>ПАРИ>$$$$$

...Когато се махнат НАТОВСКИТЕ... т.е. американските..."Круизни корабчета"... делфинчетата ще се успокоят и няма да мрат...!!!!!

тия гадняри от нато са избили делфините само и само да всеят смут и тъга в русолюбските души!

Еколозите искат да се чува повече за тях и да бъдат фактор в политиката. Жалко, защото те вече не са еколози , а политици. Още едни хрантутници , от които държавата няма нужда.

снощи подслушах, знам че не е редно но...,едни делфини. едивият им вика, хайде да идем до натовските кораби да поплуваме пред тях. голям кеф е! другите обаче не искаха. нали плувахме пред руските, и кво? ония пиян рулеви ни изведе на брега

бе делфините нали са бозайници?? да си вървят на сушата, какво се петлаят из рибарските мрежи?

Че то повече от ясно, че ги изтрепаха с дълбочинни бомби. После три дни имаше вълнение, причинено от постоянен източен вятър, при което морето се "чисти". Само че изчистването на труповете е манна небесна за всякакви "екозащитници" и натегливи чиновници. Следствие на което се генерира поредното идиотско решение по пътя на заветната цел - да бъде ликвидиран риболовът.

Делфините притежават интелект ,да се унищожават е безумие.И каква им е ползата от ученията?Унищожаване на природата.Уж нямало да има учения.Даваха за Крим,наоколо делфини ,плуват си спокойно.А моста над Керченският проход се строи по екологичен начин.Пълна защита на делфините.Приятна гледка ,наоколо безбройни плуващи делфини.Хората мислят за околната среда.Дори и да направят разследване за унищожението на делфините,то няма да кажат истинската причина,ще я потулят.Детонациите са били по южното черноморие.

къде това???

Бойко казва ,че е забранил риболова в Черно море- значи Натовските кораби са отровили морето и екологията

Тоя рибар нещо не е в час. Делфините умират от Януари насам редовно, а учението беше 5 дена ..... Може той самият да не е убил делфин, но колегите му масово го правят. И даже се хвалят с това като се върнат, той много добре го знае.

Защо не го духаш! - Кого защитаващ-тези убийци-ще изтровят морето, въздуха, рибата, живота ни

Да се забранят всякакви военни учения освен руските, защото детонациите по време на техните учения убиват само американски породи делфини.Няма как православни иславянски детонации да убиват черноморски, православни делфини.

значи, има и други стрелби и учения, не само "обявените".

От началото на годината са пет дена ученията в Черно море?! Да бе...

И нашите управници и техните един ден ще бъдат съдени-това да унищожаваш най интелигентнице, най хрисимите и мила животни - е голям грах.Аз не можаш да разбера какво искаше са каже Бойко с израза:... че корабите на НАТО бетонират черно море..."- но ако той знае ведната трябва да изгони американците от България- дори това да му коства поста- и неговите деца живеят в Б.я

И на ''КОЙ'' могат да се оплачат нашТе оПРАВНИЦИ : А/ На САЩ ! В/ На НАТО! С/ На ЕРДОГАН !

и за какво точно да се оплакват?

Рибарите и те не са цвете за мирисане ...

Някой може ли да каже как действат дълбочинните бомби против подводници на морските обитатели.

повдига им либидото! друго нещо интересува ли те??

Мръсни а.......-трябва незабавно да се изгонят корабите на НАТО от Черно море.

няма нужда . те корабите на военногалактическият флот съживяват умрелите делфини!

Шибани гадни военни!