Екомузей с 80-тонен аквариум отвори врати в Русе

Екомузей - с 80-тонен аквариум, с макет на космат мамут в реални размери и с фосили на милиони години, бе открит днес в Русе.

Обратно в новината

Коментари - Екомузей с 80-тонен аквариум отвори врати в Русе | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

колко струва да посетиш този музеъ за деца и вузрастни? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

От 4 141 000 лв. в музея я са вложени 1 млн., я не.Другите са се върнали обратно в ЕС под формата на проекти, одобрения, съгласувания със законодателството на ЕС. Остава въпросът колко е подръжката на това съоръжение. Всеки знае как се подържа един домашен аквариум, а 80-тонен. Само отоплението през зимата колко ще гълта. Това е все едно да подарим на един бедняк Бентли - нов модел и после да му гледаме сеира как ще го подържа. С тези 4 и кусур млн. можеше да се направят къде по полезни за града неща. До няколко години виждам как всичко ще се затрие. В Русе имаме и телевизионна кула - доскоро най-висока на балканите, ама е затворена. Ако някой даде подробна разбивка за какво са отишли тези 4 млн. - сградата си я имаше, беше исторически музей, не беше занемарена. Егати аквариума за тези пари.

Вземам повод от последните думи: сградата си я имаше, но НЕ беше исторически музей. Беше на груб строеж през последните 30 години. Надявам се поне да знаете за коя сграда става въпрос?

Ти луд ли си!Сградата си беше на 6+,просто не се използваше!

ам, смятай, плуват шарани по 6 лева килото!

Искам да се върнем бсп и да го съсипем...

Браво на тези, които са го направили. Какво става с котленския музей?

За аквариума похвално.Но какъв екомузей е това,с избити и препарирани животни?

Те се правят на умрели само през деня, като затвори музея, ако знаеш какъв купон става.

Хубава новина,похвално,без значение кой е кмета, но защо не писахте адреса на музея? А на всички завистници и анонимки ще кажа и на тях браво,защото ако ви нямаше ,нама да има развитие............

от света на органичната химия. Аминокиселините не могат да се синтезират в атмосфера с наличие на кислород понеже. Нещо повече. Белтъците от тях не могат да се синтезират във водна среда, защото водните молекули ги дисоциират на съставни части. За целта е нужна атмосфера при която няма кислород. Но когато няма кислород няма озон, който да спира ултравиолета от слънцето. В този случай аминокиселините и сложните белтъци веднага се разлагат на прости неорганични молекули. Излиза че и кислород и без в атмосферата, самоволен синтез на белтъци е невъзможен. В клетките на живите организми участват само L -формите на аминокиселините, за да могат да се нагъват правилно. в лабораторни условия при синтеза на аминокиселини винаги има ляво и дясно ориентирани по равно. В крайна сметка който иска може да вярва, че фосилите били на милиони години. Но все пак малко ли ни лъжат политиците, че да сме толкова лековерни?

Колега, къде в темата видя нещо за синтез на амонокиселини? P.S. като доцент по химия, анализ и синтез на аминокиселини, специалист в областта на анминокиселинния анализ, не съм наблюдавал такъв феномен

Добра новина ! Русе е хубав град с уникална архитектура , със собствена атмосфера . Още един повод отново да му гостувам . Със здраве : )

Като започнат имало едно време преди милиони и милиарди години и спирам да чета. Фентъзито не ми е любим жанр.

Има ли място в музея за вашия дребен кмет-гном-векереец-герберист?

Няма. Там ще сложим смешника Искрен Мацолов Веселинов и благодетелят му - Мацола, като го екстрадират обратно.

Сградата е много красива, искам собствениците на осталите сгради по "Арександровска" да ги реставрират.

Честито ! Добра новина. Сигурно в края на предаването по bTV ще кажат 3 думи. След като най-подробно 30 минути ни обясняват: колко е лошо в България, как точно е нарязана последната жертва, как са вадили трупове от поредната катастрофа, колко лошо е в България, как всичко ще рухне в държавата, как процъфтяват емигрантите, колко весело се живее в Америка, колко лошо е в България, как младите емигрират, защото е лошо в България. А да - и там един мамут нещо имало. "Лека вечер, драги зрители".

След като не се случва в София, и три думи са ви много.

За съжаление си напълно прав .от мен имаш + по точно не може да се каже.

Кой нормален човек гледа босфор тв ?! Преди години споменаха рожденния ден на Апостола преди прогнозата за времето , точно с две изречения . Оттогава съм ги отсвирил : ))) Резашки бози и усарски касапници , гарнирани с " риалита " за индивиди със сериозни ментални увреждания . По тоя повод не гледам и една друга тв . Със здраве : )

Интересно. Ще дойда да го видя.

Mnog xybava novina.Radvam se i se gordeya 4e sam rysenka.V momenta ne jiveya v Bulgaria, no otnosno zapitvaniya za adresa- po4ti sam sigyrna 4e tova e sgradata do y4ili6te Xristo Botev,sre6ty okrajna biblioteka na plo6tad Knyaz Aleksandar Batemberg.Tazi sgrada ot mnogo godini be6e izostavena i neizpolzvaema.

dari, поздрави от България!

Ах, от сега виждам оскотели от глад шивачки, работещи за по 380 лева месечно, как дружно отиват в музея и забравят глад, забравят сметки и грижи. п.п. Колко си мислите, че е заплатата в Русе ?

Кретен, какво общо има едното с другото. Пък и не сме всички шивачки. Нито билетите струват колкото в Лувъра.

Единия аквариум го запазете за партия ГЕРБ след изборите. Да се сещат хората по често

Страхотно! Дано да се поддържа и разраства! Нека по-често четем такива новини!

Хубава новина, но къде се намира музеят?

link

Дууууууу, честито Русето :) Ще се спусна до вас някой ден.

На работа често виждам космати мамути.