Режисьорът на клипа, който разгневи БПЦ: Нищо не сме нарушили, имат претенции, а там е разруха

"Те си търсят скандал. Ако това е камбанария, трябваше да има камбана. Камбана няма. То изглежда като тераса с ръждясал кръст отгоре", заяви Люси Иларионов

Обратно в новината

Коментари - Режисьорът на клипа, който разгневи БПЦ: Нищо не сме нарушили, имат претенции, а там е разруха | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В тая църква има ли свещеник? Сигурно има щом никой още не е откраднал кръста да го предаде на вторични суровини. Той пуснал ли ги е? Явно ги е пуснал. Ами той да отговаря.

Прави се на умряла лисица дебелия. Да плаща за неимуществени вреди и да спрат клипа. Шишко като Рут Колева голема работа станаха. Оная па разпоретина се беше ояздила на паметник и вика то беше мръсно и неподдържан. Ами мръсно ще е като се мърси и нямат съвест хората и са големата работа и не си чистят след тях.

Анатема ковро, анатема, анатема, анатема

Аз предлагам на торбата с лай…на Люси, да иде в Германия и да направи същия клип в немска църква, независимо католическа или протестантска ….. няма да излезе от панделата! Ще се моли да върне времето назад преди снимките…. Документ от протестантска църква в Германия е по-важен от държавен …. Мдааа, в Германия!! Приказвайте си за мюсюлманска Германия. На никой не му минава през ум като идея дори да направи подобно нещо! Тъй като няма държава у нас, най-доброто е БОЙКОТ! Дори и артистите със съвест да бойкотират “произведението”! Нали са редовни в църквата по Великден?!

Ооооо, свинчо Люси бил режисьор!!!! А, нещо като навлизане в чужда собственост и използването й за комерсиални цели? А, свинчо?!?! Де съд де!

Не е редно да снимат в църква без позволението на БПЦ, пък било и в разрушена такава. Да си измислят нова религия, да си построят храм и да снимат там. В своя дом, всеки има право да определя правила на поведение, без значение от религия, етнос или раса.

Като гледам снимката НЕ Е рарушено нищо но явно парите не са стигнали за камбана, а такива ''дарители'' като този не са се намерили, че парите им от такива ''хубави и стойностни'' клипове за друго им трябват..

Поругаването на Православни храмове не води към нищо добро и тези, които са го направили ще съжаляват през целият остатък от живота си!

сега един сериозен адвокат да се наеме и ще се съберат пари за всички разрушени църковни имоти да се ремонтират

Може да не сте нарушили, но това не значи, че не сте яки простаци!

Не, не! Нарушили са! Някой да ти влезе в къщата и да си снима клип, пък после да ти каже: Ми то не беше боядисана, изглежда като изоставена … нищо не съм нарушил! Напротив! Влизане в чужда собственост и използването й за комерсиални цели!!!

бедния Фосил Иларионов, че пак ще се стресира ще качи килограми а айде пак под ножа.

Люсито Иларионов да се качи на минарето на някоя джамия да видим тогава какъв вой и рев ще нададат мюсплманите и какъв расизъм и незачитане на арабите и Мохамед ще крещят че е било.

Ако тези изверги направят това в някое минаре, червените гердани са им най-малки проблем след това.

Ще го направят евнух след това :)

Що за безочие, едно загубено поколение, така е като не допускат вероучение в училищата, не осъзнават дори какво правят, докъде я докарахме. Няма страх Божи.

Доста клипове са правени там, включително от чужденци. Църквата я правиха мои роднини.

Подигравка с православните ценности е тази песен. Но не се и учудвам, все пак чалгата е простотия

Не се говори за поддържане на църквата, а за оскверняване и подигравка с Бога. Може да не се поддържа камбанарията, но все още е духовно, божие място, където хората се молят, а не правят разврат. Само това ли могат българските режисьори и певци - да правят циганска музика с полу-голи жени и развратни текстове? Кой повече кликове ще събере? Събирайте, печелете, но нали знаете, че когато си отивате от този свят, си отивате както сте дошли, без пари и принадлежания. Къде отидоха истинските артисти и режисьори? БТР, Каризма, Лили Иванова, Орлин Гоганов и други? Изчезват малко по малко и се заменят с разврат и деградация, от Андрея до Сузанита. И поп, и рап деградира все повече със всяка година.

Сградата на снимката е в много приличен вид, но явно средствата не са стигнали за нейното пълно завършване..А тоя наглец освен да се оправдава като всички наглеци, обвинявайки все някой друг за друго няма достойнство и чест да направи.

Тази песен спокойно е можела да мине и без тази жена да се чепати на камбанарията. От друга страна текста на песента и това разчепатване могат да се съотнесат към съблазънта и прелюбодеянието като смъртен грях. Семейството е домашната църква, глава на семейството е мъжа (камбанарията), а съблазънта се е кукнала точно там. Вярно е, че жената - съблазнителка не се е покатерила на кръста и в това също има символика. Глава на църквата е Христос и портите адови няма да и надделеят. В песента също постоянно се пее "грешно е, но те искам", а искам значи нямам. И ако се искате (т.е. се нямате), за да се имате го направете по легалния и легитимния начин.

Възхитен съм от коментарите, в тази малка страна наречена България има толкова много вярващи и смирени хора, отвратени от разлагащите обществото извращения, затова и живеем в една китна и спретната държава! Респект и Поклон към теб, Българино! И Люси, защо приятелю изтипоса тая кака там, да беше се окрачил певеца от дуета, можеше БПЦ- отчета да не правят проблем, да им хареса;)

Така е, за разлика от шефовите ми на мен ми хареса момата, ех защо на мойта камбанария само щъркели....

Отче н твойта камбанария само щъркеле оти Асан Саждата ти чисти куминя с черния топуз през ден. Моми на теб ти не трябват.

Има една изостанала от евро-атлантизма държава, в която Иларионов щеше да доказва невинността си в Съда. Има пък една друга - най-евро-атлантическата, където щяха да ги закопчаят за trespassing. Но няма държава с държавност, в която всеки си прави каквото иска ... и то с цел печалба. Просто няма държава България. Има територия, губерния, протекторат или нещо друго, но не и държава.

Търсен скандал за реклама

Тази безполезна торба, Иларионовото изчадие, пак се разлая.

"Снимахме един хубав клип, хубава песен, с хубав текст", кой знае каква боза е!

Като видите разчепателата се ''звезда ''певачка на снимката ще да разберете каква ''хубава песен и клип '' е..

Марш, чалго от храмовете ! Дори да са разрушени те са само на Бога , а не сцена за тъпи чалгаджии !

Господ не забравя! Как нямат малко респект, малко страх от божия гняв! Не като суеверие, а като респект към предците и това, че там са се молили хиляди хора за здраве и най- съкровенни неща! Как спи нощем тази проста, арогантна и паднала жена и найния подстрекател?!

И от кога дръгливата чалга е музика ! Образовайте го този дръвник !

АБСОЛЮТЕН ПРОСТАК...НЕГРАМОТЕН, ПРИ ТОВА...Значи при руините в древните европейски градове, трябва цялата простотия да си покаже, наричайки я изкуство, защото и там всичко е старо.

Ами в разруха е, защото толкова много църкви, храмове и манастири няма пари БПЦ да ги поддържа. Ама, като не е поддържан, дай сега да оскверняваме храма и камбанарията с голотиите на тая ненормалница. люси, ти си идиот пълен.

Същата велика "логика" като на Рут Колева. Паметника в Перущица не е поддържан, затова ще клеча с разтворени крака върху костите на загиналите в Априлското въстание. И на всичкото отгоре, тези хора имат претенции да са "някои" ?!?? На какво отгоре бе....

От едно котило са на упадъка в духовното, красивото, ценното .....

поръчителите са едни и същи

Там няма никакви кости, а всичко е измама. Костите на избитите са в Църквата а не на онова место. И "въстанието" в Перущица е толкова въстание, колкото и Земята е плоска.

Едни безбожници имат претенции към други безбожници... Не виждам кой знае каква драма.

Е като има разруха да клечим върху паметници и чалгаджийки да се чекнат по камбанарии.

ПРАСЕТО Люси няма мярка но и за него ще дойде коледа.

Последователи и те на лозунга на боклука сопол Паси и неговото "майната му на православието" .... И като няма страх в смисъл на почин към Бог и Христовия кръст, той ще си плати първосъс здравето, после с живота преждевременно ....

Защо ми включват тия порнографски пайнерски гнусни сайтове в пакета на кабелната телевизия....Време е хората като си плащат сами да си избират каналите, за които искат да плащат.....тогава ще ги видим тия курви от кои камбанарии ще скачат ....малоумници простаци

Като е в разруха, дай да го разрушим още. Как щеше да реагира тоя ако някой влезеше в неговата къща и почне да прави щуротии. Клипът си е жива провокация в холивудски стил. Трябва църквата вместо да пищи по медиите, да го даде на съд и по тоя начин първо ще дръпне една хубава сума парички от тия умници и ще ги накара да свалят клипа. Макар че веднаж влезнал в Интернета, няма спиране...

Църквата може да го даде на съд само ако е ползвал имота им без разрешение. За останалото да му е мислила предварително.

Тази камбанария е символ на упадъка на вярата ни. "Творчеството" на такива като Иларионов - на упадъка на духа ни. В годините на робството църквите са пазили вярата ни. Народните и възрожденски песни да повдигали духа ни. Девойки са скачали от скалите, за да спасят вярата и честта си. Те наследнички не са имали. Но наследничките на тези, които са оставали без чест, днес се кълчат от празните и неми камбанарии под звуците на ориенталски ритми, често полуголи, но нахлузили фереджета... Дарители на камбани все ще се намерят. Но пазители и дарители на духовност - надали. Да, този мним 'творец' трябва да се извини, ако не на БПЦ, то поне на истински вярващите хора в България, колкото и малко да са останали те. А камбана да не дарява. Камбаните се леят и даряват само от хора с чисти помисли и души. Иначе бият само на умряло. Не звънят... П.П. Не призовавайте такива като него да правят дарения за църквите ни. Моля ви. Първо, той надали е вярващ изобщо. Второ, вярата ни е паднала толкова низко, точно защото престъпници и хора без капка морал станаха нейни донори...

Много хубаво мнение, поздравления. Това е агресивна и нагла простащина и наказанието чесно казано трябва да бъде тежко, иначе оправия няма.

Браво! Много добре написано. Поздравления! Само да добавя - това, че храма няма камбана не го прави не-храм.. и плитките коментари на жадния за слава (на всяка цена) Люси са повече от неуместни , да не кажа обидни!

Кажете нещо и за духа, вярата и битието на клира, моля. Особено висшия.

Да, храмът винаги си остава храм, дядо Попе. Без значение, дали е християнски, римски или тракийски. Дори и без купол и камбанария, обрасъл в трева. Най-малкото това е място на свещенодействие и трябва да му се отдаде необходимата почит. Място, което обикновено е избрано, защото носи специална енергия - лечебна и очистваща... Архи, това че някой носи расо не означава, че е истински Божий човек. Той е просто служител, за съжаление не винаги на Бога. Забравили са клетвата си пред Отеца, както и онези в белите престилки - пред Хипократ. Просто служители на заплата, които знаят добре, как работи системата. В църква и храм не влизаме заради служителите там, а заради вярата си в Него.

''"Църквата има повече от 8000 такива църквички и храмове, повече от половината са в разруха и изоставени", продължи Иларионов.'' Ами ходете и си покажете задн... и при тях щом сте толкова ''загрижени''. То и без това ги определяте като ''разруха'' няма как да ви загрозят задн.....

"Днес е по всички медии. Не се дразня. Това е страхотна реклама и за клипа, и за изпълнителите. Хубавото е и, че хората ще разберат за този храм. Там страхотно" - "Ако някой разруши Божия храм, Бог ще го унищожи, защото Божият храм е свят, а този храм сте вие." Тези хора си готърсят и ще си го получат и много грешат че някои има нужда от реклама и пошлото им безвкусно кълчене.

Не слушам чалга и не знам кои са действащите лица, но не са нито първите, нито последните по света, които правят подобни клипове. Чудя се обаче защо митрополията не се гневи така, когато арестуват разни от техните за сексуални престъпления?

Все се сещам за индулгенциите, плащаш на църквата и греховете ти се изчистват. Нещо като днешната корупция само че тогава даже е било официално. Но това си им е пинизът - грешат, после се молят за прошка, пак съгрешават, пак се молят... И са убедени, че оня горе ще им прости, щото нали е всеопрощаващ. И затова продължават да съгрешават, и духовници и миряни. Хитро са си го измислили. Ами и на тоя люси и на тая морена ще им прости, нали обича всички божии чада... Няма да ги остави да се пържат в пъкъла я.

то прост па и нахален ако се беше случило при фесовете вече да са ги разчекнали - да си направят декор сами на църква и да си правят на техен терен порно антихристки клипове

Поредната рутка, поредната жалкарница, позволила си да обругае православен храм...Защо тоя биологичен отпадък не се разчепати в синагога или джамия а ???? Наказания трябва да има за тия за цялата долнопробна чалгаджийница...продуцента и тия мърши , които наричат себе си творчески екип...

Налги типове като тези трябва да лежат, а другите като тях по-малко виновни да плащат милиони. Това друга страна не може да се случи и за това трябва да се замилим.

Каквито певачките ни, такава и поповете ни - все отбор чалгари.

колко верващи христиени се извъдиха тук... Ако така запалено защитаваха българските ценности, а не някакви кули дет ще рухнат всеки момент, Цена нямаха да имат !

Този дебел дебил защо не направи дарение за възстановяване на църквата?

!

Люси, не се обиждай. По-добре направи дарението.

Той и да направи дарение , дарението в най-добрия случай ,ще иде за възстановяването на материалните активи на некой мастит брадат козел с водещи позиции в БПЦ.., ама не и за параклиса или църквата или там квото е.. Ти гледал си кво прават селските попове като хората носят дарове на църковни празници? На бедните ли ги раздават после или заминават по предназначение за препродажба или собствените им долапи ?

Аз си спомням след погребението на един роднина близките му,бяха викнали и попа на събирането ,да чете там нещо не ги разбирам обичатие, и попа така се натряска в последствие, че почна да разказва мръсни вицове, и по едно време се изцепи --кюфтета кога ще ги извадишш, Станкее.. Така , че тия свещеници и попове , отдавна не са вярващи, а са просто като некви служители в офис

Дарение едва ли, но сигурно си платил, за да ползва терена.

И на кого е ''платил'' ???? освен да прибират такива като този даване не знаят..

3евзек

Не го знам точно какъв е, но църквата да не се прави наощипана, след като под някаква форма е дала разрешение, вероятно местният поп е прибрал таксата за ползване. Ако не е дала разрешение, тогава би трябвало да има друг вид претенции, вече от криминален характер.

Не, че защитавам Люси, ама знаеш ли, че карето между Шератон, Алабин и Цар Калоян е собственост на БПЦ? Знаеш ли през годините какви наеми взимаха там от магазините? А във Варна? в Пловдив? Почти всички заведения в страната, дето са направени в градинките дето има църква, плащат наем на църквите. И като цяло БПЦ е най-големия владелец на имоти в България! Ако те не могат да се грижат за имотите си, просто нямам думи.

И какво като е собственост на БПЦ,. Ще ти се да твоя собственост а еврейски биологичен отпадък...

На кой му дреме? Важното е да намерим Сашко, нали? А, че тия в парламента си правят каквото си искат, докато ни задимяват с разни безсмислени историйки не е никакъв проблем предполагам...

въобще не ми дреме! че на някаква си камбанария някои се веселят...:)

Поредния нагъл дебил!

Абе ц.и.г.а.ний.к.а.та е важна на кого му пука за някакви ценности и т.н. Животът ти е поп фолк. Няма лоша реклама. Закривай.

че кой друг може да умува над духовни и морални ценности! Те по анатомия вижда се ясно,че са специалисти!

Наглостта на ''интелигентните творци'' няма как да е по долу от тази на дупедатите....Да бяхте купили и сложили камбана като сте толкова ''честни и почтенни''... На някого бръкнахте ли се да платите използването на тази ''тераса с кръст'' или както винаги и там на аванта ама ревете непрестанно за авторските си възнаграждения...

Упадъка става все по-голям. Вече дори не виждат проблем, защото отдава всичко ненормално ни се втълпява, че е "cool" и всеки ненормалник, че е иновативен и просто различен...

Айде сеги всичките много праведни утре да ни покажат колко много се интересуват от разрушените колиби. Ааа а в неделя до един на църква... И не се скъпете с даровете ей

Нека боядисат, изчистят, пък тогава да лаят

Отново някой иска да му се построи, боядиса, изчисти, че неговите ръце са наврени там където им е навряно достойнството и вярата...за да си го ползват наволя за какъвто и резил да е,

Пияни се еват в манастира пенделите,ако беше някой мъж нямаше да са против

Млък малцинствен биологичен отпадък.. Тичай за свирки при сороските козяци...

Любчо, уж си добро момче, а какви глупости говориш!

Дали е разруха или не ,това е църква , това е домът на бога и никой няма право да осквернява храма. Защо не заснехте клип с облечени хора, които четат книги или библия. Тези полуоблечени момичета са за други списания, там може да се продават ,църквата е вяра ,за който има и иска да вярва . А не чух поне извинение, или аз пропускам.