Симеонов: Връщането на стария режим е в полза на непушачите

С предложените от НФСБ промени за връщането на стария режим на тютюнопушене ще се ограничи въздействието на тютюневия дим върху непушачите.

Обратно в новината

Коментари - Симеонов: Връщането на стария режим е в полза на непушачите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

напрао удари тръмпера с голо дупе по мадерите.

мене ме дразнят долните лобисти на ресторантските и кипарските патреотаси.

Ич ми ни е ясно тоз дибил ка вля ф политикатал Сигур таквиа кат него са го наместили на майка му, а дано!

Законът е закон за да се спазва. Прилаган 20 - 30 години и тогава ще се види ефекта, не за нас, не за децата ни, но за внуците вече ще друго. А такива прищевки, събудил се днес накриво и айде ще променя закон си е безпринципност.

Валерко !!!!!тоя филм вече го гледахме- две маси една до друга на едната листче : за пушачи , на другата за непушачи. Забрави ли го тоя момент???????

Много елементарно парче е Валери. Явно някой от гербаджиите го е подлъгал, че на следващите избори тотално да загуби електорат. Какво пушене, какви 5 лева! Дори в Турция хората спазват забраната, а Ганьо Балкански да пуши! Ми пуши си в къщи, на децата, на жена си! В колата си се затвори и си пуши колкото искаш. Ние не искаме да тишаме тези отрови - 2000 на брой май бяха!

И като ми пушат официално по 8 часа на ден, вие носите ли отговорност за моето здраве и за здравето на всички сервитьорки, които работят в задимена среда?

Човека откривател на кенефи ,продължава да ни дава акъл.Като влезнеш в едно заведение за хранене не трябва да е запушено и да мирише на тютюн.

Защо пак извади тази тема? Тя изобщо не е на дневен ред? От какво пак ни отвличат вниманието?

Какво друго може да се очаква от фашизиран националист?

Г-нът Симеонов с това си изказване се подписва с двете си ръце, че е неспособен некадърник, та да се справя с отговорностите, които са му делегирани с поста, на който е поставен! Абе, господинчо, не си ли точно ти назначен да привеждаш законите, които приема Парламента, в действие! Ама то в ГЕРБ-ерското Правителство, напълнено с крадливи калинки, работа и задължения са само кражбите от хазната! А да свършат нещо -не ги търси! И това е във всички министерства, не само в неговото! После, защо не ни пускат в Шенген! Ами защото сте лъжливи и крадливи некадърници! И докато у нас си ви знаем що за стока сте, номерата ви не вървят пред останалите европейци!

Аз съм за щом се продават цигари свободно може да си пушим . Искам такива истерични кампании против дрогата и алкохола които убиват много повече хора малко ли семейства са се разбили заради това . Не съм чула някой да се разведе заради тютюна.

Нека жена ми почне да пуши, пък да видиш няма ли да се разведа.

И дамски превръзки продават свободно, ма не си ги показвате на улицата. Що?

Дамските превръзки акцизни стоки ли са? Приходите от акциза от тяхната продажба съставлява ли 47.5% за 2017 г. от всички приходи от акцизи в Агенция Митници? Тези приходи къде отиват- не отиват ли в държавната хазна, а след това- и за пенсиите на пенсионерите- непушачи, за лечението на астмите им, за трайно безработните лица- непушачи, за децата и за заплати на всички държавни служители в България? А каква конкретна сума постъпва в държавния бюджет на България от продажбата на дамските превръзки? Сравнете го с приходите от акциза върху тютюневите изделия или не Ви изнася това сравнение?

тоя мисли с гъ.ъ си! И как иначе кат нема грам сива субстанция а само бръмбали у кухата манерка! На публично място НЕ се пуши и тровят другите дебил!

Предлагам да се обособят магазини за пушачи и непушачи, библиотеки за пушачи и непушачи, бензиностанции за пушачи и непушачи, складове за боеприпаси за пушачи и непушачи, болници за пушачи и непушачи, метростанции за пушачи и непушачи... Въобще всички видове постройки, в или около които пушачите се чувстват дискриминирани.

Тогава в отговор аз предлагам да променим и конституцията и в нея ясно да бъде вписано, че тютюнопушещите ще плащаме по-малки данъци от непушачите, с изключение на пълния акциз на цигарите при крайната им покупка от нас от магазините. Ето защо - ГОДИШЕН ДОКЛАД НА АГЕНЦИЯ МИТНИЦИ ЗА 2017 г. стр. 3... Приходи от акцизи за тютюневи изделия Приходите от акциз за тютюневи изделия през 2017 г. възлизат на 2 368.6 млн. лева и формират 47.5% от общите приходи от акцизи.

3евзек

Защо само пушачите? Каква е тази дискриминация спрямо алкохолиците и консуматорите на горива?

Този тъпунгер какви ги ръси. Още помня времето когато се прибирах от работа или заведение и целият смърдях на кенеф. Сега ми е приятно навсякъде. А долните кръчми и кафенета дето няма с какво да привлекат клиенти освен с пушене по- добре да затварят.

Така и така непушачите почти не ходят по заведения та най-добре си е да си се върне табиета още от едно време и да си се пуши навсякъде . Що не се направят на отворени в прословутата Европа където са отишли да ми мият клозета в хотела докато съм там на воаяж и спокойно си пуша почти навсякъде ?!?

забраната никуде не се спазва. Закона за здравето е като Закона за движение по пътищата - абе има го за пред хората ама не е задължително да се спазва. Ако едно правило за поведение не се харесва на хората и не се спазва то трябва да отпадне и няма никакво значение дали това правило се въвежда от директива или регламент или не. Важно е хората какво искат. И за подобни въпроси спокойно можеше да се проведе един референдум и да не се чудим и маем кое какво....

И кои са тия "хора", които са за отпадане на тютюнопишенето в заведения и обществени места? Няколко смрадльовци като тебе? Айде у уево с глупотевините!

По тази логика да почнем да си караме автомобилите като в лунапарк. Ще се удряме на всеки ъгъл и ще ни е много забавно.

МИСЛИХМЕ , ЧЕ СИ ЧЕСТЕН , АМА ТИ СЕ ОКАЗА КОММУНИСТИЧЕСКОМУТРЕНСКИ ЛОБИСТ : БАНСКО-2 ЛИФТ , ТЕЛК -НОИ , ДИСКО- РЕСТОРАНТИ-ПУШАЧИ . АМАН !

Не се спазвал законът, та затова да се премахнел.... Ми и законът за движение по пътищата не се спазва, значи да го премахнем и него...

Предлагам всеки емигрант да си гледа проблеми в приелата го държава, да престане да се държи високомерно към българите, които трайно живеем само в България, да спре да ни нарича ориенталци, защото няма проблем да напиша един дъъъълъг коментар, в който да опиша всички отрицателни привички на европейските народи по време на хранене и да ги сравня с българския манталитет по време на хранене. Тогава ще лъсне истината, че българите и в това отношение имаме много по- добри културни традиции към храненето и храната, от доста други европейски народи.

проблеми- т.е. проблемите

Парите не миришат на цигарен дим. Гьонсуратлъка в парламента е издигнат в култ. От утре парламентарната ни група ще се прекръсти от Обединени Патриоти на Обединени Около Парите.

Предлагам да се обособят улици за пушещи дизели и за непушещи дизели, а басейните да се разделят на два вида - за пикаещи и непикаещи.

Симеонов, ти си страшен лицемер! Да ти кажа ти как беше при залите за пушачи и непушачи? Най-малката зала до тоалетната беше за непушачи. Там се набиваш със децата си да се радваш на храната докато дишаш мирмизите на тоалетната, за да може ориентацлите да се кефят на отриенталският си навик! Тогава спрях да ходя на заведение, За мен ти си най-наглото и безочливо същество на света. На такива им викат Демон -все рие да развали нещо разумно направено, за да е постоянен хаос!

...за да може ориентацлите да се кефят на отриенталският си навик!... С тези си думи доказвате, че считате себе си за неориенталец и за нещо по-висше от тютюнопушещите хора. Вие по етнос какъв сте- защото коментарът Ви издава твърде много комплекси и по-специално- комплексите на човек от малцинствена етническа група в една държава. Написах много ясно на чист книжовен български език- в германският манталитет е нещо нормално изпускането на газове и оригването по време на хранене. В българският манталитет не се толерират проявите на тези неща специално по време на хранене! Във варварска и ориенталска за Вас България, моите родители са ме възпитавали, че е по-добре човек да се извини, да излезе от трапезарията , да отиде до тоалетната и там да си свърши тези нужди. Това НЕ Е ориенталщина , а истинска култура, така, че- много Ви здраве!

Е, разминали сте се с "книжовния български", но .... Не е лошо да си преговорите членуването в "книжовния български".

Тоя нещастник нагъл Симеонов да духа супата ! Направо ми се повръща от такива наглеци и лицемери ! Неговата партия ми допадаше като идеология, но заради Симеонов ги намразих !

Имате много поздрави от Чичо Доктор от РАКОВОТО!

Честно казано, по-добре нпо активистите срещу тютюнопушенето да пишат коментари като Вашият, вместо да твърдят високомерно, че българите сме имали ориенталска култура на хранене, при това- без да познават поведението на етническите германци по време на хранене в самата германия и да пишат неверни неща и глупости за нашият народ, с цел да ни накарат да се засрамим от тютюнопушенето си.

За кой коментар става дума?

И аз съм за това да се върне режима за пърдене и уригване в заведенията. В крайна сметка какво ме интересуват другите. Аз искам да си пърдя и уригвам на воля. Отделно искам да се промени закона и за вредните газове от автомобилите. Да се задължат хората да си отстраняват катализаторите и филтрите на колите. Има закон, който така или иначе не се спазва, всеки си прави каквото си иска. По-добре да го няма закона и да си излизат газовете от ауспусите спокойно. Има и закон за движение по пътищата, който пак масово не се спазва. Да отменим ограниченията в скороста предлагам. Валерката не е разбрал основните разлики между развито общество и развиващо се. В едното има закони и има контрол, а в другото има закони, но никакъв контрол. Интересно ми е към кое общество се стремим.

...И аз съм за това да се върне режима за пърдене и уригване в заведенията. Българите нямаме такъв маталитет- тези неща по време на хранене не се толерират в България, за разлика от германия. Вероятно пишете за германският манталитет на уригвания и изпускане на газове, както и на препикаване на входовете на всички жилищни кооперации около германските бирарии, особено лятно време, в самата германия. Ами- какво да се прави- германски манталитет- те неслучайно се разбират с турските гастарбайтери.,..Та - не е нужно нищо да връщате в България- просто се установете да живеете в германия- в мюних или в берлин- там на воля германските граждани си практикуват тези специфики от германската народопсихология...

Ся ни кажи, че трябва и да почерпим, че ще ни натресеш пушачи! Няма дъно, няма!!!!!

са това, че връщането на стария режим е в полза на непушачите. Пълни глупости. Седнах днес с приятелка/непушачки сме/ в заведение с такива обособени зали. Минаваме през първата зала с пушачите първо, не се виждат хората от пушак, поканиха ни в зала навътре в заведението. На втората минута се разкашлях, макар видимо да нямаше дим. Те никотиновите отрови се носят из въздуха, не могат да се ограничат само в първа зала, през която минават непушачите. Набързо изпихме кафето и излязохме на чист въздух. Падение ще е връщането на стария режим и разрешаването на пушене. Да не говорим как издържа персонала на заведението, след като са принудени за едната заплата да дишат всички отрови и да залагат здравето си. Вместо тия политици да измислят начин за контрол и на отровните храни в магазините в името на здравето на българския народ, те ни връщат назад с тъпите си решения. Нима болниците не са пълни, нима ще ги има и тях след като се стопяваме от година на година като нация? Няма ли най-накрая да се намери някой, който да замилее за народа си, а не да взема решения да го трови все повече???

....Седнах днес с приятелка/непушачки сме/ в заведение с такива обособени зали. Това не се случва в България, нали- защото в България е забранено тютюнопушенето в закрити обществени места,което значи- стая с 4 стени и покрив над тях. Веероятно сте посетили т.нар. зимни градини, в които има изграден навес вместо солиден покрив, няма 4 солидни стени, а има поставени ветроустойчиви завеси и са направени специално за клиентите- пушачи. В тях ЗАКОННО се пуши, защото тези помещения не се водят закрити обществени места, понеже нямат 4 стени и покрив над тях.

Какво значение има дали е навес или зала, след като в заведението не се диша и се пълни с отрова докато сервитьорите отварят вратата постоянно??? Преди години когато имаше обособени зали положението беше същото, залата на непушечите пак е осмърдяна на никотин само от отварянето на вратата.И как в цяла Европа има забрани и се спазват стриктно, а само ние българите се тровим взаимно, пушачите са толкова нагли, че дори не питат дали сме съгласни, ами директно вадят цигарите и палят. Нека всеки и свободен да прави с организма си каквито експерименти иска, само да не пречи и трови околните.

Прави си ! Ако в закона беше забранено пушенето на обществени места това няма как да се случи !

Дали цигарите са най-важното нещо в живота ни?!Защо ще се връщаме назад-да се разрешава пушенето в заведенията,с8лед като хората свикнаха да не се пуши.Г-н Симеонов, по-важното е да спрете употребата на палмово масло в хранителните продукти, което масло тотално уврежда човешкия организъм.Лошото е, че с мляко, сирене, кашкавал, масло, маргарин и др.ние захранваме децата си от 10-месечна възраст.Убиваме ги, защото някой измежду вас печели от вноса на палмовото масло, и други като производителите на хранителни продукти, които го влагат в тях,правят това, за да имат по-малко разходи при производството им.Цигари не пушат всички българи, и не всички българи ходят в заведения за обществено хранене, но всички българи си купуват продукти, с които се хранят в домовете си и с тях хранят децата си!Спрете палмовото масло и не убивайте нацията с продукти, които други държави ползват в горивата, а не в хранителната промишленост.

На пръсти се броят пушачите, които сами са решили да се откажат от тютюнопушенето, само заради забраната за пушене в закрити обществени места. Вижте в сайта на министерство на здравеопазването- данните си стоят там и са публични- всеки, който се интересува, може да ги прочете!

Ма кой ти каза, че пушачите са свикнали???? Защо го решаваш ти и кой си или коя си да говориш от името на пушачите???? За твое сведение си се пуши в заведенията чийто собственици вероятно си плащат данък спокойствие. И ако имаш два грама мозък в главата прецени кой е прецакания в сегашното положение - непушачите !!!!! Хората искат да го регламентират и да е като хората, ама не йок, трябва да е пак - забрана - невъзможно изпълнение - корупция, защо да е регламентирано, ами да не е нередно, скришно, погазване на правилата.

Любопитно ми е дали привържениците на помещения за пушачи си дават сметка, че пушейки цигара с филтър, димът от другия й край на цигарата не минава през него и после го дишат? Ако да, тогава защо тогава въобще пушат с филтър?

Всички знаем, че обикновените цигари доизживяват дните си. На тяхно място ще дойдат цигарите с подгрят тютюн и ще заместят днешните цигари, които го изгарят при 700 градуса. Когато тютютът се подгрява, а не се изгаря при висока температура, отсъства харатерната гадна миризма на пепел и сажди. Големите корпорации вече са напреднали в тези нови технологии, даже имаше презентации в България по въпроса и реклами в медиите. Не съм пушач, но имам познати, които ползват IQOS и мога да призная, че при тях отсъства характерната гадна миризма на днешните цигари. Когато IQOS се пуши в закрити помещения не се усеща нищо, излиза само пара без мирис. Ако ЕС приеме регламент за заместването на днешните цигари с IQOS пушачите ще трябва да се пренасочат към тях.

Проектозаконът не е за разрешаване на пушенето (Симеонов се бил вбесил, че се нарушава забраната за пушене), а за увеличаване двойно на глобите за забранено пушене. Ще се даде възможност за някои ресторантьори, ако искат да харчат пари за обособени зали, но в замяна на това глобите скачат драстично.

За коя Европа говори човечецът? Дори в Анадола забраниха пушенето на обществени места. В Европа това го има само нелегално в турските и арабски кафенета. В Европа главно маргинализираната пасмина пуфка, а тенденцията е израсналите с погрешни идеи да спират с тютюнопушенето около 30-те. Забрана има дори на територията на цели компании в рамките на работния ден. Обмислят се закони за забрана дори за масите НА ОТКРИТО. Освен това огромен процент са преминали на е- цигари, които поне не бълват толкова прах и воня. Преди 15 год в Америка бях впечатлена как пияни, едва ходещи и залитащи, все пак се изтъркалваха да пушат навън, заради глобите. Който иска, нека да се трови сам, не задължавайте отговорните да страдат от безотговорните. Българските власти няма да е зле да започнат санкционирането и на родители, пушещи в колата в присъствието на децата си..не са малко изродите, които тровят собствените си деца, зараде кефа си

По логиката на Симеонов ще трябва да променим и останалите закони които не се спазват. Парадоксалното е, че правителството не прави организация за спазването им. След това трябва да закрием държавата.

Извинете - къде видяхте държава?

Имах предвид държава на книга.

Хайде да предположим какво ще стане . Ако Симеонов не млъкне 10 майки с бебета и 7 будни граждани ще излязат на протест. Бойко ще размисли , ще предположи , че на другия ден будните граждани ще са 8 и ще заяви , че всички съображения по въпроса ще бъдат обсъдени . До 2111 година.

Просто Симеонов трябва да бъде "поставен на мястото му" - някой трябва да му обясни, че това което което предлага най - малкото е глупаво!

И какво излиза - Правителството на висок глас казва че е калпаво, некадърно, ялово след като не може да осигури спазването на един нищо и никакъв закон за ограничаване ползването на наркотика никотин на обществени места.А народа разчита че същите тези калпазани ще спасяват държавата и народа!

г-н Симеонов, защо отново трябва да се дебатира темата, а не как да се осъществява контрола за спазване на закона? Как в едно заведение са 50-60 места ще има зала за пушачи и непушачи? Или ще принудите ресторантьорите отново да инвестират в нещо безмеслено. А може би считате, че инвестицията ще се "възвърне" от пушачите

Vinetou

Относно контрола - писах и по-долу - въпрос със конкретна ситуация: Как ще глобиш хора от футболна агитка, които пушат на стадиона, а това е забранено? А такива примери има много. Това показва, че закона не е добре измислен и поставя контролните органи в невъзможност да го прилагат. А това създава у хората усещането, че законите могат да не се спазват, което е вредно и опасно.

3евзек

Как пък няма да ги глобиш? Почваш и докъдето стигнеш. Като изгорят 20-30 души, ще се научат.

Този на снимката ако имаше малко акъл в квадратна си главата дори нямаше да споменава , че този закон не се спаза.Щом не се спазва закона значи такива като него са виновни да не се спазва и не заслужава да получава заплата ! Да вземе да се свърши работата и закона да се спазва и после ще говорим дали е добър !

Vinetou

Великият Марк Твен е казал: "Щом глобяват тези, които пушат в купета за непушачи, трябва да глобяват и тези, които не пушат в купетата за пушачи". Преведено на днешен джендърски език - след като има заведения за непушачи, трябва да има и заведения за пушачи. Пък всеки да си направи избора. Останалото е дискриминация.

Марк Твен има чувство за хумор, което никога няма да схванеш. Иначе искам да видя как в помещение за пушачи палиш цигара от цигара, защото спреш ли, идват да те глобяват. Но да не помислиш че някой те ограничава нещо?

Vinetou

Щом пишеш такива глупости, явно ти нямаш чувство за хумор.

Този ни смята за много елементарни, щом вика на бялото черно.

Симеонов = Орешарски И двамата лобират в полза на тютюнопушенето в заведения

Аз съм против пушенето в заведение.

Време е това правителство да си ходи, защото почна ачик - ачик да прави глупости, без да се притеснява от когото и да е!

Тоя нашенец май е стигнал само до Гърция: в западна Европа никъде на обществени места не се пуши. Не само това - пушенето вече е аут и само тъпите и неграмотните пушат. Навън, пред вратата!

Тъкмо ресторантьорите свикнаха,че даже изабравиха,че не се пуши .И вие ново двайсет.Семейно като сме в заведение се делим на пушачи и не. Пушачите излизат ,накрая се уморят да крачат вън,вътре.И накрая спират.Но въздухът е чист.Е понякога мирише на манджа.Преди две години бях на сватба на Лебеда ,Всчки пушачи изпуснаха половината от сватбата Но се дишаше .

Ресторантьорите сами ще решават дали в заведението да е абсолютно забрането пушенето, или да харчат пари за да обособят и място за пушачи.

Печенегът на снимката защо не се занимае малко с демографската криза, нали и за това отговаря?

Пристрастяването към тютюна е наркомания.

Кажи го на Чърчил!

Тежко се живее сал от една оградка и хотелчета, друго си е да захлебиш малко и от лобизъм... Зер тия повече няма и да помиришат парламент...