На 90 г. Рей Бредбъри зове за революция в САЩ

Американският фантаст Рей Бредбъри заяви в интервю за “Лос Анджелис Таймс“, че САЩ имат нужда от революция, за да се прекрати твърде голямата власт на правителството.

Обратно в новината

Коментари - На 90 г. Рей Бредбъри зове за революция в САЩ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Така както е `казвал` неща на по-предните (и български !) поколения -- така сега и на нас ; Дано ушите (на тези, които трябва най-вече ) са поне малко отпушени .

Определи ти механизма на прекратяването на такава власт , мотивирай се - напиши , щом не си съгласен. Ще ти подскажа - исторически има 2 начина. Предполагам , че си млад човек, няма нищо лошо в това , но повече трябва да се връщаш назад в историята , да я следиш и анализите след всяко старо историческо събитие да четеш - особенно крайните резултати - да избираш от по-голямото зло, по-малкото , което носи по-добро за народа .И не случайно в тая статия е написано "правителството трябва да е на народа , от народа и за народа" . Това е доказателството на думите на този 90 г. Рей Бредбъри за ревюцията.

Ако имахте малко мозък, щяхте да разберете, че човека критикува САЩ заради "прекалено много управление", тоест за това, че е приличат твърде много на Русия. Така че си запазете проруските глупости. Всеки убеден демократ е за повече свобода и по-малко контрол от страна на държавата. Революцията не е само комунистическа, да носи на хората общежития и лагери.

Чети повече за събитията в света , и виж руските протести и демонстрации. Прав е Рей Бредбъри, това неминуемо ще се случи , историята се повтаря. Историята е колело и ще продължава да се върти .

Ханчо ханчо... ставаш банален с тази Русия, Да не би да им се сърдиш че разбиха соц. блока??? Усещам тъга в думите ти по отминали времена :)))

Ех далече сме още от тераформиране на планети. Но като гледам БГ май няма да участва в такъвпроект по простата причина че май скоро няма да има БАН и институт за космически иследвания. Ще си останем май само с реализираните проекти по програмата Интеркосмос от тошево време ха ха. Хайде сега има ли съвместимост между космоса и боко Тикварски? Пожарникаря не си напряга празната глава.

Хане не се прави , че не разбираш . Говорим за КРИВА система. Кое ми е любимо и кое не си е моя работа. Може жена ти да ми е любима. Това няма общо с темата. Напоследък вс епо често видни западни икономисти казват,че САЩ е фалирала държава. Във всеки слух имало доза истина...ето ч,е и писателите вече виждат колко зле вървят нещата. Само ти си останал на ниво преди 8 век при хановете и не проглеждаш

Рей Бръмбъри!

Драги ми Гунчо и на 105 г. да станеш все същия тъпак ще си.

гунчо ПРОСТИЯ ли???

Бредбъри вече не е единственият, който мисли, че са нужни революционни промени. Американският начин за управление е заразил и други държави. Но, никой американец не се сеща да призове човечеството.

Нека първи да си оправят двора американците, за да не заразяват други с техните вности венерически болести

Може би е късно да си казваме: "кой, каквото е дробил да си го сърба!". САЩ вече се стреми към глобално влияние. И отпорът трябва да е глобален. За да е резултатен. Не, че имам идея, как да стане. Никога не съм бил в САЩ. И не съм Бредбъри. :) Аз съм обикновен читател и почитател. Само ми минава такава мисъл.

Напълно прав е. Промиване на мозъци, да, ама хората все пак няма вечно да търпят тоя фашизъм!

451 градуса по Фаренхайт, осмива практиката за изгарянето на книги. А сега, в интернет форумите (пламната точка на хартията от която са направени книгите, 451 градуса по Фаренхайт), тази "жега" е заменена с един малък клавиш "Delete". Власт се взема С МНОГО КРЪВ, а се отнема както е видимо днес от новините за бедствия, с още по-вече кръв и много, изключително много човешко страдание.

Изкукал старец. За революция бил ама иска да продължава да прибира милиони от книгите си и на 90г... ;)

Ами ти що не напишеш и ти книга а?

Защо да не ги прибира? Човека е дал много от себе си и закономерно ги прибира. Или за теб нашите мутри са истинските милионери?

Убеден съм, че мотивите му са различни от финансови, но не е прав, макар, че възрастта може да го извини донякъде. Качването на книгите в Интернет е неизбежно освен ако не освиним и Интернет с власт и въвличане на държавата в още функции от рода "да ни пази от самите нас". Няма смисъл да се плува срещу течението, ако може да му се окаже въздействие, начинът определено не е начина на магарето запъващо се на моста.

израстнал съм с книгите му. първата,която прочетох,беше "лунен прах". тия,които са изброени в статията,са класиката на бредбъри и съветвам да се прочетат. за интернет и мобилките е абсолютно прав--често с технологиите човечеството си стъжнява живота.това е изследвано още с раждането на радиото, когато във всяка къща цъфнала свиреща кутия. манията е била равносилна на истерия, също и телевизионната хипноза. и така до ден днешен.както и да е--желая на големият автор да е жив и здрав. а за марс и луната още не сме дорасли.

Да, само дето ЛУНЕН ПРАХ е от Артър Кларк.

Я не се прави на умен, че ще ти забраня да ходиш на Google!

кухавел като си може и да си голяма работа

На 90 г. май има старчески усложнения, за да бъде в крак с времето.

ТИ,РУМБА,ТИ си твърде млад за да (ос)МИСЛИШ.....бъди здрав!!!

Велик писател - неговия роман 451 градуса по Фаренхайт - много точно описва в какво се превръщат хората - обезумяли идиотизирани тълпи(с промити от правителствата мозъци), чиито единствени интереси са малоумни тв шоута и бързи коли. Странно как е успял да види бъдещето :)

Да е жив и здрав!

Революциите са движещ фактор на прогреса! Когато една управляваща класа се изхаби,опорочи и изврати, както нашата, тя би трябвало да бъде хвърлена на прасетата или качена на кладите! Пречистено обществото ще се оттласне от дъното и ще тръгне към възход!

А за хамстера в колелото знаеш ли?

Доста прав imho. То е лесно да го извадят и фанатик, но според мен тия facebook/twitter/myspace/etc крейзове за просто малоумщини, а за колонизирането най-вероятно е имал предвид че колонизацията на още една планета от хората и независимото им съществуване на две различни планети ще доведе до безсмъртието ни като раса - дори земята да загине ще имаме втори шанс :)

Много обичам пожарната да пали клади от книги по Фаренхайт! Сериозно, чичо Рей сигурно много ще заобича България, само ако знаеше нещо...... Аз лично предпочитам конкуренцията - "Фермата", "1984", "Параграф 22" и "Полет над кукувиче гнездо"! Приятна почивка на работното място и работа на плажа.....

Твърде много власт казва Бредбари,така е САЩ отдавна не са люлка на свободата ,а повече преличать на Четвъртия райх или Сталинова съветска Русия,свобода на практика няма,всичко се контролира,всеки е описън и прошнурован......революция едвали ще има американския народ е зомбиран,а и всеки опит за метеж ще бъде потопен в кръв!Бредбари е напредничев дух и свободолюбив човек,дано да е жив и здрав,ама ако продължава така открито да заявява мнението си най-вероятно ще бъде отстранен,няма да е трудно все пак е на 90 години случват се разни работи,човека е на възраст....

Към автора на статията! Рей Бредбъри!

Сега всички русофоби ще ревнат, че и той е руски агент щом вижда нередности в системата на САЩ.

колко безумно мисли този човек

,но МИСЛИ! А ти????

Като те гледам май не си особено силен в месленето. Я намери в мрежата нещо за проекта Венера .... направен е от гнили американски капиталистически учени и виж за какво говорят хората.

Той може да им го каже, без проблеми.

Това ни трябва на целия свят, посткапиталистическия модел на олигархия пречи не само САЩ, но и на развитието на цялото човечество!

Уцели в десятката приятел, но като гледам тук има още бетонни глави които мислят че капитализмът и върхът в развитието на човечеството. Препоръчвам им да гледат филма с предсказаниата на Ванга и после да брътвят тъпизми.

Ами поне кажете с какво да го сменим пустия капитализъм, след като толкова плюете против него. Само не предлагайте второ преработено и допълнено издание на нещо, което доказано не работи. С козметика няма да му се отстранят вродените дефекти.

Абсолютно е прав!