“Мисля, че нашата страна има нужда от революция“, каза авторът на“Марсиански хроники“, “Вино от глухарчета“ и “451 градуса по Фаренхайт“, който ще навърши 90 години на 22 август, цитира го АФП, на която се позова БГНЕС.

Днес има твърде много управление. Трябва да се припомни, че правителството трябва да е на народа, от народа и за народа“, подчерта той.
 
Авторът, който е известен със своя остър език, заяви също, че САЩ “на всяка цена трябва да се върнат на Луната “и отправи критика към президента Обама, че се е отказал от това.
“Ние не трябваше никога да се отказваме от това. Трябваше да отидем на Луната и да построим там база, за да може от нея да изстреляме ракета към Марс. После да отидем до Марс и да го колонизираме“, счита той.
“Веднъж направим ли това, ще живеем вечно“, добави Бредбъри.

Парадоксално, присателят, който написа няколко класически за научната фантастика романи, не е голям привърженик на технологиите.
Има твърде много мобилни телефони, твърде много интернет. Трябва да се освободим от тези машини, твърде много са днес“, каза Бредбъри. Той е твърд противник и на качването на негови книги в електронен формат в интернет.
Казах на Yahoo! да си гледат работата“, заяви той.
 
По случай 90-годишнината на прочутия писател ще има чествания в Лос Анджелис, където той живее.