Ресторантьори и хотелиери блокираха движението пред парламента (снимки, видео)

Демонстрантите се насочиха към Министерски съвет с настояване за по-нисък ДДС и отмяна на Наредба Н-18

Обратно в новината

Коментари - Ресторантьори и хотелиери блокираха движението пред парламента (снимки, видео) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

тия дето най малко укриват,а тия дето най много укриват се таят в бронираните си коли и се хилят понеже тая наредба е рибите,а не за рибовладелците

Единствено Боко и Саддам използват химическо оръжие срещу протестиращи.

Естествено, че трябва касовите им апарати да са вързани към данъчните. Нека си протестират.

срещу Наредба № Н-18, според която трябва да се въведе нов софтуер на касовите апарати в заведенията, който да бъде свързан с Националната агенция за приходите." Да, трябва да бъде свързан! Така е по света. Но, като им гледам физиономиите ми се отщява да им влеза в "заведенията".

Те ли са само!

стига сте манипулирали скапаните си новини, там сме всички малкия и средния бизнес

шматко, ти запознат ли си какво се изисква в тази наредба или просто си хейтиш така за спорта?

Колко "журналистически" е поднесена новината само!

Много се забавлявам с тези протести... Защо им е на ресторантите по нисък ДДС,? Те и без това внясят толкова, колкото си решат. Според мен в над 80% от случаите не се издава касова бележка, а служебен бон, т.е. няма и стотинка данъци - всичко е за собственика. Преди два дни след като цяла вечер ни обслужва персонал с жълти тениски и надписи протест, накрая ни донесоха служебен бон... По тази логика финансовия министър денонощно трябва да е с жълта тениска и да протестира срещу сивия сектор. Без да съм запознат с подробности, според мен, истинската причина е новия софтуер, с който явно ще се виждат и сметките в служебните бонове и болката ще е голяма...

Браво, имало будни българи в тая държава! Жалко, че толкова време медиите премълчаваха проблема или се опитваха да внушат, че става дума само за една (поредна) смяна на фискалните апарати. Това държеше собствениците на малки и средни бизнеси в абсолютно неведение на това, което ги чака след 31.01.2020 г. С манипулация или без, вече е пределно ясно на всички, че за пореден път държавата се опитва да въведе безумна регулация, чието крайно действие няма да е намаляване на сивата икономика, а увеличаване на административното бреме за фирмите, многократно увеличение на разходите им, затормозяване на бизнес процесите или тотална невъзможност за прилагане на нормални и законни бизнес практики. Крайният резултат ще е увеличаване на цените, а това ще удари всеки.

Тези баровци, погнаха и малките фирми.Работят нелегално и не издават касови бележки с QR код.Но пък евалла - организирани са.

Виж сега, в Гърция никъде не издават касови бележки, никъде няма поставени цени на стоките, само в немските супери, там дават и бележки, и има цени, а гърците са в еврозоната и Шенген.

И днес има спонтанни изблици на всенародна любов и безприкословна подкрепа на решения на МС

Два кордона полицаи вардят Баце от всенародната любов!

хихихи,кака яхнала протеста днес от фейсбук,а защо не се яви на бял кон да поведе протеста ами седнала зад компа яха бели козички некъде

Жалка новинарка!

Няколко думи може да обрисуват управлението на другаря Б.Б.- национално предателство,простащина конфронтация,дезинформация , унищожение на малкия и среден бизнес,беззаконие,корупция...абсурдна държава..

и няма да се промени и в близките 30 докато има живи политици свикнали да купуват циганите и неграмотните турци и помаци

С'я Баце и Горанката газ пикаят... ;)

Жалки сте вие от дИР..

Истинската причина не са служебните бонове, защото такова животно - служебен бон, вече няма в новите касови апарати. Протестът е срещу свръхрегулацията и неясните и противоречиви текстове в Наредба Н-18, които не позволяват лесно да се адаптират софтуерите към наредбата. Това пък поражда сериозен риск от административен произвол и огромни глоби както за търговците, така и за производителите на софтуер. Проблемът са некадърниците в НАП, МФ - в частност Галя Димитрова, Владислав Горанов и Менда Стоянова, но и хилядите анонимни калинки на властта в тези институции.

Аз у ресторант и хотел не ходя Ям пия и спа у дома Какои туй жени да ходят вечер по кръчми и хотели

Хората вече знаят, че договорките на боце са бошлаф.

Глей колко много щастливи демонстранти, необгазени с лютив спрей.

Ако това беше митинг за Силвия Великова, медиите щяха да го отразят по минути и директно да включват в ефир.

Всички от сивия сектор сте там

А вчера Борисов и Горанов казаха, че са се рабрали и протест няма да има. Този протест не е протест, а някаква измислена виртуална реалност.

Забавлявай се още малко и след това ще се обслужваш сам и ще си издаваш какъвто ти кефне бон.

За три кибапчета и четири филии хлеб ми искат пет лева Туи на Ко мяза

Мошениците на дребно на протест срещу мошениците на едро. Култово.

Значи нормалния бизнес е свързан с НАП, издава касови бележки и ДДС то е 20 % и не фалирват а печели а те тези щели да фалират. Просто ще си намалят печалбата. Не може в София на бул Витоша сервитьорка да работи за 700 лв заплата и да искат да им намалят и ДДС то

на единия това му струва главата

знам на какво ти мязаш, ще си премълча, че пак ще ме изтрият

Баце нали каза че протеста се отменя

Не са само рестораньорите и хотелиарите, писачи глупави. Много бизнеси бяха там, защото наредбата е трагична. И не защото укриваме данъци, а защото не се спряха да вкарват нови и нови неща, които ние трябва да платим отново и отново. Оставете ни да правим бизнес и да изкарваме данъжите, които отчитам лично до стотинка, не ни уморявайте с наредби. Бузнеса изнемогва да плаща прищявките на тия. Не се разбраха, че този, които е в сивия сектор, той ще си остане отново там, само се натягат тия, които така и така си плащат всичко.

Кой нормален бизнес? Има ли такъв в България?

Костя копейкин се чуди кой протест да яхне да може да се намърда и той във власта само че май нещо никой не го иска дори протестиращите ресторантьори се разграничиха от него!

Аз не разбирам за какво протестират срещу тази наредба. Искат да крият доходи от държавата ли?

Щом хотелиери и ресторантьори протестират, представи си какво трябва да правят пенсионерите, които по хотели и ресторанти не ходят !

Идва време за февруарски протести.

А какво ще правим с укриващите данъци ?!?! Съберете се и решете за тях! Хайде бъдете народ!

Другарю учител, може ли да се влвзе в СМГ без "частни уроци"?

Пунта Мара са - моля да се придържаш към автентичната лексика на Вожда;)

пак ли ще подава оставка

Нали се отмени протеста на хотелиерите? Или това са ви казали да напишете и да потулите протестта срещу правителството.

Този протест показа поне едно нещо - управлението на ГЕРБ току що се сдоби с 300-400 000 вбесени гласоподаватели, които на парламентарните избори ще гласуват ПРОТИВ това управление. Миналата година, с помощта на услужливите телевизии успяха да задържат хората в неизвестност за предстоящите промени и така минаха между капките и на евро изборите, и на местните. Сега вече всички знаят, за какво и на кого да благодарят!

Може би визира бизнеса с боклука.

Всеки ден протести, докато не си подадат оставките !

Хъбов влиза от скандал в скандал! ГЕРБ! ХУБАВО Е!

защо всички трябва да страдат за сметка на тези които крият данъци - а те сигурно не са много - след една истинска проверка от проверяващи с висок морал може да се установи кой какво крие или не крие дали е честен или не