Ресторантьори и хотелиери пробиха полицейски кордон и блокираха движението на бул. "Цар Освободител" пред парламента в София. Стигна се до сблъсък на демонстрантите с полицията.

Всички снимки вижте тук >>

Недоволните протестират срещу Наредба № Н-18, според която трябва да се въведе нов софтуер на касовите апарати в заведенията, който да бъде свързан с Националната агенция за приходите.

В района имаше и малоброен протест на партия "Възраждане", чиито активисти преди няколко дни обсадиха МРРБ и също влязоха в конфликт с полицията.

Представителите на малкия и среден бизнес протестират пред Народното събрание са недоволни от икономическата и данъчната политика на държавата.

След като блокираха движението пред парламента, те се насочиха към Министерски съвет с настояване за по-нисък ДДС и отмяна на Наредба Н-18.

Час след възникналото напрежение пред Народното събрание от Българската асоциация на заведенията се разграничиха от политическите искания на партия "Възраждане", изразени по време на протеста.

"Представители на тази или която и да било партия не са канени на протеста, не са участвали в организацията му и смятаме, че нямат място там. За пореден път заявяваме, че ние не сме ангажирани политически и нямаме политически искания! За нас е важно единствено да защитаваме правата на българския бизнес! Ние не търсим конфронтация, а решаване на възникналите проблеми и няма да позволим да бъдем употребени от каквито и да било политически интереси!"

Те уточниха още, че като организация са оттеглили готовността си за протест днес, но всеки ресторантьор е свободен да изразява мнението си, "включително чрез протестни действия, каквито има и в момента".