Хотелиери и ресторантьори: България трябва спешно да издава визи на руски туристи

Сега нe е моментът Външно министерство да прави политика и да се опитва да показва мускули, заяви БХРА

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Вече даже от Украйна идват повече

Гръкоманите да си хпдят във гръцко. От тях файда на черноморието няма. Не копуват нищо а само лапат домати и кремверши във стаите/ осраха всичко / От тях само кяр имат стациите за лайна. Ако си мислите че вие граждани пт селски происход спасявате сезона жестоко се лъжете 80 процента от хотелите и добрите къщи за гости миналият сезон останаха празни Селтиците предпочитаха селата и ефъеноте квартири. Не ви щем Идете при паликаретата ама там хич не ви ебават/лапате. ДУМАТЕТУ. на земята На нас ни са нужни Руснаци, Англичани, Скандинавци и балтийските републики. ЗАТОВА ВИЗИ ЗА ВУСНАЦИТЕ НА ЛЕТИЩАТА/КАКТО ВЪВ ГЪТЦИЯ И ТУРЦИЯ / ИНАЧЕ И ТАЗИ ЗИМА ЩЕ ТЪРСИМ КЪДЕ СЕРАТ ГЛАДНИТЕ

Разбира се, че трябва да се подкрепи туризма от страна на държавата - с организационни мерки, с лесни визи и т.н. и БЕЗ директно наливане на пари. Също така трябва да е ясно, че докато има ковидни мерки туризъм през крив макарон. Аз лично няма да спазя нито една изискване, свързано с тая помия и затова ще си стоя тук тази година.

Да разпъват чадърите между ракетите и танковете Аре чиба

тези визи изобщо! Щом това е един от основния доход на бранша нека да лобират за своите интереси.

Отписал съм го и този летен сезон. Ние сме вечно в някакъв ваиант на темата яйцето ли е първо или кокошката. Докато туристическите ни конкуренти привличат и яйцата , и кокошките.

Прав си,така е,защото българина силно обича и силно мрази... и в зависимост от ситуацията-предава и продава ГолЕмия си брат... (преди СССР ,сега САЩ )

същите с хотелите имат и сгради за офиси и тях ли да им напънилним Бог дал Бог взел парите им паднаха отгоре трябваше да инвестират кво реват

Руснаците пълнят луксозните хотели в Анталия, докато нашенските олигофрени плюят по тях и чакат силен туристически сезон. Но идея си нямат с какви туристи. Българите отдавна се отказаха от мутренското лайноморие...

българите ходят в малките семейни хотелчета лятото си бяха пълни

Българите масово ходят в Гърция и Турция, драги...

Едната година 2017?2018? беше докладвано че от черноморието са събрани толкова данъци колкото от някакъв голям завод за автомобилни части. Забавно.

Лично аз съм мн доволен от перспективата да няма никакъв турист по морето. Миналата година беше рай. Дано и тази е така. Е, все някой ще го отнесе, ама това си е негов проблем.

А когато гонехте (и накрая успяхте) българските туристи не ревахте, а? А когато бетонирахте родното черноморие, а когато зауствахте лайната в морето не ревахте, а? Дори и КОВИДа не успя да върне крайно разочарованите български туристи на морето. И тази година няма да стане. Докато и когато не ви уври главата, че българския турист е най-ценния - няма да има промяна. Но като знам алчния ви и къс мироглед ще трябва да мине много, много време. Дотогава - селски туризъм за българите в България.

Някой колеги в туризма почват да се самозбравят .."да се опитва да показва мускули чрез остри изказвания срещу Руската федерация" , Вие сериозно ли си мислие , че геополитиката ще се подчинява на келепира на няколко морски хотела ?

ДИР нали ви пълним форума всеки ден айде дайте материал защо олиото от тая седмица поскъпна двойно дайте ни обяснение щот така до лятото ще е 10 лева за литър

кой го изнесе къде го изнесе кой разрешава защо разрешава хотели, дрън, дтън колко хора имат хотели и откъде взеха пави за тях айде, дайте матетиал за нещо което засяга нас милионите българи

Добра идея, дедовото,ама не се връзва с успешното управление на ГЕРБ!

не ми дреме за управленията на никого

ако си толкова беден, че си се загледал в цената на олиото /ама вярно ли е поскъпнало?/ спри си интернета за икономия. Омръзна ми от хора, които си губят времете да мрънкят във форуми, вместо да работят и изкарват пари.

Какви визи, та те всичките са шпиони! Да видим тая малоумна политика с шпионите за чия глава ще бъде. Разиграват ни смехории за баби и дядовци по над 70 години как си играели на шпиони. Какви наши тайни са шпионирали и защо са действали толкова дилетантски е отделен разговор. Ако обаче и тук обвиненията не издържат както при Малинов, ще платим много скъпо заради нечия простотия. Тия дето ги разиграват тия оперети дали се сещат, че вземат заплатите си от бюджета, а той се пълни от туризма? Ще се потърси ли сметка от тези, които с действията си в тежка обстановка нанасят щети на бюджета? Да се надяваме, че новото мнозинство ще прочисти всички структури от малоумници, които изпълняват поръчки!

Ти си експерт по туризма ли ? :)

Махнете визите на рашъните, визи трябва да има само за европейските, и американските и еврейските пендели!

Ти като крупен хотелиер ли се изказваш ? :)

И колко точно са американските туристи по БГ черноморието? :) Смешно...

чужд турист не трябва да стъпва тука щото е русофил или руснак,това политиката на сороските турци

Руснаците порязаха Ердоган с удар по туризма, след като бай султана се заигра с Украйна, и тръгна да им продава дронове, и да прави изказвания за непризнаване на Крим. Ако още малко се разшава, абсолютно сигурно е, че ще има тежки бомбардировки в Идлиб, и възобновяване на либийските крамоли.

Ако не бяха андолските орди живеещи в средновековието по законите на Шериата, този отдавна да е увиснал обесен с главата надолу на някое дърво като Мусолини. Само че тия там са мнозинство и дори лирата да върви 1 милиард за 1 долар, пак ще го подкрепят. Нали вият ходжите и си бият главите в земята, всичко е ОК.

Много грешиш. Само в момента в Турция има над 30 хил. туристи руснаци, около 70% от тези.,които миналата година дойдоха да почиват у нас. Но положението в Турция с Ковид излиза извън контрол и при толкова усилия да се ограничи заразата в Русия, е нормално да се ограничат полетите в Турция. Но не и да се спрат!!! Защото все още остават директни полети от Русия до Турция, каквито няма повече от година до България, впрочем.

Нас ни управляват престъпници и българомрази, които никога не са мислили за общото благо и просперитета на държавата, а само за собствения интерес и оцеляване във властта. Така че, няма шанс за подобен ход и жест към руснаците за общото ни оцеляване. Част от коментарите тук също го доказват. Как пък един път не се поучихме от съседите си - турци и гърци - които хем са по-дълго от нас в НАТО, хем не си развалят отношенията с Русия, защото си знаят интересите. А ние имахме приятелството и доброто отношение на хората им, а правим всичко, за да ги отблъснем напук и на здравата логика, и на собствения интерес. Много са еднакви марионетните правителства по политическия си слугинаж. Погледнете страните от Прибалтика, Грузия, ако щете и Украйна..... Всичко е като пид индиго. Печалните резултати, както и у нас също са сходни и налице.

От къде акъл да разберат .... Търговията е просто нещо, но не е за прости хора! Това е психология !

Прав си. Руски колхозници не ни трябват. А сега там и ври от корона вирус. Ама ти от къде да ги знаеш тия работи? Нали трябва да си махнеш русодебилските очила.

Бъдещето на Европа е в тесни икономически, че и политически и военни връзки с притежателя на по-голямата част от природните ресурси на Земята - Русия, но трябва да побърза, докато не я е изпреварила Азия /Китай/. В противен случай център на земната икономика и цивилизации ще стане Азия и китайските туристи ще посещават Европа и САЩ, за да се запознават със залезли цивилизации, както сега посещават Египет, например. А България и сега може да се гордее само със своята залязла преди 600 години мощ и цивилизация! А, Благодарение на Русия, България преди 140г. отново се появи на световната сцена, но не успя сама да се задържи там, когато Русия я остави самостоятелно да се оправя..

Турците не са балъци като нашите политици. Канят всички туристи целогодишно и им вземат парите. Даже хранят половин Русия с плодове и зеленчуци. Турчина си знае интереса, затова в Турция няма гладни хора. И няма да има. Да знаете в Турция е много евтино,кристална вода и супер обслужване. Има над 200 000 руснаци живеещи целогодишно в Турция.

А в Москва е най-голямата джамия в Евразия ! Лично Путин я откри ! От тогава преди да се цопне за да вади ктъста се кръсти и като католик и като православен за по-сигурно. После отива в Сибир за да лови есетра по гумени гащи.

не гледай там,гледай тука как расте броя на джамиите със твоята помощ бе фес,там в русия има доста мюсулмани,но те са си коренни жители там,а не като вас турските цигани мигриращи само по избори

Пич бедна ти е фантазията какви ги вършат каквказците и средоназитците из Русия .. ма нормално роден русофил без представа от живота в Русия

Турците не са балъци като нашите политици. Канят всички туристи целогодишно и им вземат парите. Даже хранят половин Русия с плодове и зеленчуци. Турчина си знае интереса, затова в Турция няма гладни хора. И няма да има. Да знаете в Турция е много евтино,кристална вода и супер обслужване. Има над 200 000 руснаци живеещи целогодишно в Турция.

Много евтино, ама парите им нищо не струват. Скоро ще почнат да се разплащат в злато, ама тогава няма как да има кредити и лихви.

Туризма е 20 процента от БВП на страната. Тази година ще умрял и няма да има пари в бюджета.

МНОГО НАПЕЧАТАНИ ПАРИ ЗА МАЛОУМНИТЕ РУСОФОБИ! БОКО ПАК ЩЕ РАЗДАВА ОТ ДЖИПКАТА! СЛАВУЦА СЛЕД НЕГО ЩЕ КУЦА И ЩЕ ЗАБЪРСВА С ДЪЛГИЯ СИ ЕЗИК. ОТРОВНОТО ТРИО ЩЕ ПРОТЕСТИРА, А МАЯ ОТНОВО ЩЕ Е ОБЩА ПЧЕЛИЧКА. ОБИЧАМЕ МУСТАФАТА КАК СЕ БЛЕЩИ! БЕЕЕ, БЕЕЕ, БЕЕЕ...

За хотелиерите въобще не ми пука. Това е топадъка на обществото.

Ако не са руските туристи, няма да има туристи. Туристическа държава без туристи ще гладува.

Рушняшките туристи да го духат, заедно с хотелиерите!

2020г - 4 577 101 туристи са посетили България! от тях само 46 565 са россияни! в неделя приключи туристическия сезон в пампорово, и никой не разбра, че алкашите не дойдоха въобще!

Ти под "алкаши" англичаните ли имаш предвид? Щото тях няма кой да ги бие. Е, и през лятото няма да ги видим. И това е добре за всички останали.

Гербаджиите режат руските туристи ,за да се подмажат на САЩ.

Защо трябва да се пазя от културни сирийци с бодлива тел и кучета, а трябва да пускам евразийски варвари без виза в Цивилизацията ?

от къде са дошли на Балканския полуостров?

Ти явно не си запознат с матетията и е по-добре да си мълчиш. От джагалите, които нахлуват през границата ни, сирийците са пренебрежимо малко. Освен ако на смяташ, че Пакистан и Ирак са сирийски провинции. Или, че Сирия владее и части от Африка.

И ние така мислим за БГгето - пристигащи с зелените карти.

Ало, хотелиерите, България не показва мускули, а позиции на суверенна държава. Стига разни разюздани товарищи са ни давали акъли, правили оценки и т.н. Или и вие се подредихте в редиците на отцепродавците и г@золизците само и само да припечелите нещичко, независимо на каква цена. Всички търпят загуби, даже на животи, вие да не сте Богопомазани?

Боко да не се е споминал

Бе направо да им харижем държавата на руснаците. Желаещи да продадат и майките си рубли ще се намерят? Искането на РИСТОРАНТЬОРИТЕ показва точно това...

Не бой се! Вече сме я харизали на янките, няма как да го направим още веднъж.

и вашия ред е близо, ще се молите за копейки, а не за центове!

Как ти сега ли копейке ? Надай се докато те гушка нежно шайгу !

Хич и не ни трябват даже. В Русия бъка с Ковид повече от тук, нямат никакви мерки. Лъжат хората за положението. Маса ти и народ измира, а го пишат пневмония, за да държат статистиката ниско.

А защот тяхното да не е истина :) а нашето лъжа и сервилничене?

За теб най-вкусната маруля е чернобилската такава ли мурзилке ?

Хващай за Москва

на руските въшлюфци да стъпват на българска теретория за неподчинение растрел

При такива неграмотни като теб, скоро и грамотните българи ще нарамят куфарите и ще се махнат, за да си седиш сам пред салатата с ракията и да се тупаш в гърдите колко сме велики.

Слави и Мая ще оправят нещата! Те знаят как! Нинова и Черепът ще съветват при нужда! Оправихме се!

За съжаление е така. Руската агентура взе властта. Трябва да им се признае. отлично го изиграха.

Б_я трябва немедленно да предложи не само визи, а безплатна французкая любов на всеки руски турист

На тоя етап остава францускаята от страна на рашкие женщини по околовръстните у нас !

си прибери сестрата от околовръстното. После пиши за другите.

Никой не е виновен на българските хотелиери, че са затънали в кредити и сега не могат да си ги обслужват.

_stankow

А тези, които организираха корона-истерията не са виновни, така ли ? Един бъдещ съд ще реши !

Вън руските помиари от България.

в задния двор, говедо джендърско!

насирате се да помпате с по 10 плюса на поставен минус ;))) Направо се размирисахте... Уф че миришее!

гледам някой пишат колко имоти имат россияните в България та се сетих, че путя съвсем скоро подписа указ за отнемането на имотите на чужденци в крим! време е да вземем пример от товаришч путин и да отнемем имотите закупени от рашките в родината ни!

_stankow

Указът не беше за "отнемането" на имотите, а да си продадат имотите онези неруски граждани, които имат имоти край руски военни бази. Няма нужда да надничат какво става. Вземат си парите и да си купят парцели другаде. Възмездно отчуждаване. Ето, имотът на Доган е точно срещу военноморска база Атия, една от малкото ни останали. Прекрасно се наблюдава оттам какво става. Но Доган е български гражданин.

с Русия зле, ама без Русия още по зле.......спомням си времето когато от ТКЗС-то сетовареха плодове и зеленчуци независимо много от качеството и се изнасяха за Русия, а сега дедовия, само внасяме боклуците и доматето с колците и се перчиме, че сме у ЕС...да де ама вече ни земеделие имаме нито животновъдство, защото под "вещото" ръководство на ГЕРБ за чужди интереси, се изклаха и говеда и пилци и какво ли не!

тъпи, търговския баланс на България с россия е отрицателен ! на минус със 5 500 000 000 $ с толкова россия ограбва държавата ни ежегодно! благодарение на бсп!

_stankow

Нещо не мога да разбера. Русия ни внася в повече газ, отколкото ние изнасяме стоки за Русия. Главно защото американците са наложили всякакви санкции да търгуваме. И какво, да не плащаме ли за газа ? Дълго ли ще ни доставят газ, ако спрем да го плащаме ? А плащането на доставена и потребена стока какъв "грабеж" е ?

защо си функционално неграмотен? Защо не знаеш, че чуждестранният туризъм в България е равностоен на износ на туристическа продукция за положителен външнотърговски баланс?!!

"той" е тъпак! Не се хаби да му обясняваш. Остави тъпака. САЩ има нужда от тъпаците в България;))

Тъпи краварски джендъри, всички сте се събрали тука, заслужавате турците да се върнат и да ви разпорат насраните задници.

Те сега го порят твоя и на твой фожд вова както е видно дарагой бляд !

Турците се върнаха под името рушняци.

най-капризните в света и правят сксандали от дреболии.С космически претенции и имперско самочувстви.Халал да ви са дрОгаре хотелиери руските курортисти.Жалко пак за персонала,че ще търпи и изнемогва пред тази азиатска паплач.

Руснаците щели да нападат Украйна... Вие знаете ли за Гагарин бе ! Ми я вижте каква статия написаха вчера в дир-чето... Ми за Гагарин ! После Руснаците заплашиха Турция да не продава дронове на Украйна... Защото нали с два турски дрона Азербайджан потроши всички Армати на руските Арменци за два часа и половина в Нагорни Карабах... След това Мута Фонова, ни нахално попита с кого сме с ЕС, САЩ, НАТО или сме с Русия. И след като яко й натриха муцуната, и й обясниха, че НИЕ ВЕЧЕ СМЕ ПЪЛНОПРАВЕН ЧЛЕН НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ С БРАТЯ ПО ОРЪЖИЕ от САЩ и НАТО И сега - някави си там "среднощни путкиновки" и " врангеловки - путкиновки" нямало да идват на морето И Костя Копейкин нямало кого да посреща с "морски путкиновки". Няма. Руснаци те само с ТОМБОЛА и ЗЕЛЕНА КАРТА след изпит по История на тема: 1. Къде са Монголо-Татарите от Монголо-Татарското Робство. И дали МоНголите не са МОГОЛИ, след като намерените им от археолозите мечове са с кръстове? 2. Защо са сменили хубавото българско име на княгиня Елена от Плесковъ, внучка на цар Борис 1ви от Плиска, на княгиня Олга Киевска? 3. В кои периоди и за колко години Крим е бил руски? Без 15те години под управлението на германката София Августа Фредерика фон Анхалт-Цербст. 4. Защо наричат българката Зоя Палеолог дето миналото лято намериха пръстена на баща й като Бойко правеше магистралата, католичка от Варна представена от кардинал Антоний за императрица на Изолацията, защо я наричат София ведьма Вся Русь (вещица на цяла Русия), Дер е Зоя, дер Русия и дер Католичка дер вещица, дер православна и дер Българка болярка...

А защо на мечовете на МОГОЛИТЕ от Монголо-Татарското Робство надписите са с християнски молитви на български? А вие можете ли да отговорите на въпроса от първи път: Защо рашките са вписали във военната си доктрина, че ние българите сме тяхната най-голяма опастност. И въртят та сучат, че не щат да казват за Кубратовите държави и има ли почва при тях...

А от първия път можете ли да познаете, защо по трупите идващи от Гулаг има надписи: "Помните мъй болгаръй" ... А бе накрая ще стоплите.

на негрите джендъре и сваляй гащите за дълбока оран!

Теб те разораха и препоръчваш ли бляд ?

Джендър е бил комсомолецът на който се е разйрачила пияната ти майка на бригадата

през 2020г България е посетена от 4 577 101 туристи! от тях само 46 565 са от путиландия! спокойно можем да си живеем и без тях! дори ще ни е доста по комфортно без наглите россияни!

И тия са много, като се има предвид, че няма почти година директни връзки между двете страни. А ако така се държим с туристите си, скоро не само руснаците няма да идват, но и всички останали. Изумен съм от българската простотия. Да угодим на менторите си, ще си жертваме и интересите, и приятелствата. За съмнителна изгода, и то не за държавата, а само за шайката от управници. Но както е казал шопът: "Пирон че си забием у главата, само да строшим на бръснаро машинката!"

goadron@

Крадците на пари и територии по морето да не наглеят , че скоро може да ги разследват окъде са им парите.

Ако трябва ще измрат от глад ,стотици хиляди кръчмари , хотелиери и техните семейства и деца в България - трябва да се забрани на Руснаци да идват в България докато не върнат Крим на Украйна . Победа до гроб - ще дадем и ние жертви в тази Война . Трябва да подкрепим Украйна и нейните деца и семейства .

Колега, откъде се взимате такива ястреби ? Дори немците няма да си спрат газопровода заради Украйна, вас какво ви боли фара ?

Виж как се вързаха с плюсовете - има хора в България които са съгласни да измерем заедно децата ни , заради Крим , Русия и Украйна - нормален човек ще ми отговори че му дреме на дедовия за Крим - Ние сме в България и трябва да живеем добре с Децата си , с Родители си , с Баба и Дядо .

ИЗНЕСЕ Българското олио за Москва, защото тъпите варвари бяха с купони. ОЛИОТО Поскъпна ! Ние какво сме виновни, за това, че тъпите диваци строят Армати и се дърлят на Украйна бе?

те фирмите за олио са техниса техни и зърнените комбинати също и повече от половината земеделска земя също

Хотелиери и ресторантьори ... мутра, милиционер, мутра, милиционер! Да си ходят в Евразия, като искат руснаци!

България трябва спешно да издава визи на руски туристи.Ама руснаците не ги искат тези визи. За какво им е да ходят на бетонираното кафявоморие

Да не мислиш , че някой иска пияни блядове да мърсят страната му мурзилке ?

Българският туризъм трябва да се затвори и запечата и на българският народ да му се забрани да се занимава с хотелиерство и туризъм.

Ти май не знаеш, но те това и направиха преди 1 година.

Ами какво искат сега, какви руски туристи...

300 000 руснаци имат имоти в България. Има и доста хотели собственост на руснаци.

Ще махнем двойното гражданство и да си изберат ЕС или Россия.

Алооо, хотелиерите, искахте ли разрешение от Соломон Паси? А от Елена Поптодорова? Не стават така тези работи!

580 коментара и повечето от тях са подстрекателство към омраза към един цял народ. В една Германия всеки един такъв коментар щеше да плати към 3000-5000 евро. А за неразбралите дето повтарят щеше да има и затвор. А тук дори и коментарите не им трият. Затова не сме и никога няма да бъдем европейци.

Че къде е омразата? Руснаците са такива каквито са. Те са си такива от векове.

Къде пък видя омраза? Аз виждам отвращение и подигравки към русофилите. Към руснаците няма омраза, просто не им се кланяме и се притесняваме от агресивността на Русия.