Ресторантьори дават под съд "Активни потребители" за данните, че морето е мръсно

Недопустимо е институциите, особено Министерството на туризма, да не реагират срещу негативната кампания, която отблъсква туристите, заяви председателят на Сдружението на заведенията Марин Сотиров

Обратно в новината

Коментари - Ресторантьори дават под съд "Активни потребители" за данните, че морето е мръсно | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

След тази новина, която изпраща послание, че не им пука за здравето на хората, аз лично скоро на нашето черноморие няма да стъпя...

Чудя се , че още има хора да ходят на Лайноморието. Разбирам единствено разни разгонени пубертети , невидели женска дупка на живо и чакат някоя пияна кака да ги отрака, другите трябва да са умствено увредени или да не са излизали от село. Мръсно, шумно , долнопробно , нискокачествено на цената на Малдивите .

....

Не само по Черноморието - мнооого боклук, баце!

Абе, мутраците патрЕотЕ ли са почналЕ да го раздават?!? Тва е ново. Записвам си.

на лйноморието да ходят само русняци, хем да плуват в говната хем да ги тресне няко я мина от техните, дето напълниха морето с тях

Руснаци няма. Пълно е с украинци и поляци.

Админите, кога ще разкарате всички неадекватни, досадни и платени тролове? Този не е стъпвал на морето поне година, сигурно е натикан в някаква панелка, но пише някакви неадекватни коментари.

Удивително е как на кафявото можеш да кажеш прозрачно. Тези организации са вредни за хората и за бранша като цяло. Някакви хора плашат от името на всички. Сигурен съм, че има и читави ресторанти, но масата е един голям ужас.

На мътрво море са много популярни калните бани. Ние в БГ пък ще патентоваме фекланата баня. Плуваш, гмуркаш се, даже пиеш и после след няколко дена на системи и пазене на нужника отслабваш 10 кила. Също така после няма да те хапят комари! Колко много ползи има! Ще го направим eu/trademark BG-shitdive.

Скапаните мутри овладяха и съсипаха всеки елемент от държавата и държавността. Заграбиха държавния ресурс, планини, море, съд, здравеопазване, образование. Всичко е съсипано от тази сган, която ни управлява. Четох как скапаната мутра, убила младия мъж в Дупница си ходи на погребението на авера си скапан брат "Галев", който пък неясно как е влезнал в България, бивайки издирван от Интерпол. Всеки ден се трепат тъпунгерите, овладели и съсипали тази държава. Алексей Петров, Черепа, Бойко, Галеви, МАджо, ТИМ, Маргините и тн., всички тези дебили съсипаха държавата, заграбиха, каквото можаха, но и каквото не можаха да заграбят, пак осраха. Черноморието е просто един частен случай! Но при всяка възможност показвайте ПРОТЕСТА СИ чрез парите си--- не давайте пари за нищо, което е мутренски продукт, или поне колкото можете по-малко. Ние за съжаление, нямаме енергията да се освободим от това робство и тази мафиотска подчиненост, но поне да покажем протеста си, харчейки парите си на други места. Мамицата им мръсна !!!!

А вас, кой ще ви осъди за боклуците, които севрирате?!

Написах, че собствените им мръсни канали се изливат на плажа, докато се жалват, че някои им наранил реномето и ми изтриха коментара. БРАВО

Т'ва е Дир. Спонсорите се бранят. Иначе не плащат за платени публикации пак.

Фалит, фалит, фалит за скапаните мутри! Още един-два сезона и пускат кепенците! Масово летен екзодус към Гърция, Турция, Патагония, ако трябва. Хайде, много сме, можем! Духай супата, Алибегов, ТИМ, БИМ и прочее тъпа сган. УРААА!

Само така, Иве! :) Браво!

Не е мръсно, гнусно е! От години толкова мръсно Черно море не съм виждал.

Бойкот на наглите тъпи мутри, съсипали родното Черноморие!!!! Изобщо не ви ям по ресторантите! Мамицата ви мръсна! Свети Константин и Елена приличат на Юнивърсал студиос -- супер фейк, супер презастроено, супер кич!!!! и цени по 200 евро за нощувка...По плажовете бар до бара, вътре нервни мутри без клиентела! Гласувайте с парите си, народе, това е единственият начин! Бунт и бойкот до фалит!

Сега съм на морето. Водата наистина е мръсна. В Гърция е много по-чиста. Тук при дълбочина около 60 см въобще не се вижда дъното. Южно черноморие. Обмислям да зарязвам оставащите ми дни в хотела и да тръгвам към Гърция. Все пак това ми е отпуската и дните са ми по-важни. Предпочитам да ги изкарам на хубаво място.

Значи от черноморска мида ще се превърнеш в гръцка мидичка. Ако искаш намини към Ситония, пък ако си в настроение, може и да те отворя.

Кажи къде си в Ситоня, може и да намина. Как е там?

Сарти, с гледка към Атон. Приятно и спокойно е. Поразгледай в нета. Пиши, ако наминеш, задължително ще черпя някой друг екзотичен коктейл ;)

Нормално е да има разлика в прозрачността при еднакво замърсяване, заради солеността и видовете скали, изграждащи брега. Но мръсотията е безспорна, и конкретно каналната вода в морето.

Тея тъпанари кръчмарите пак ли се дървят и пак ли някой друг ли им е виновен? Щяха да съдят клиента с пържолката за милиони, сега размахват мускули по "Активни потребители". Още малко ще започнат да съдят клиент, че им е влязъл у заведението и не е поръчал поне за хилядарка на калпак. Нагли, нагли, до немай къде!

Водата в морето е чиста. Става за пиене. Гаранция!!!

явно вече си натровен баЦе и бълуваш от треската!... :-D

Местен е.

Ресторантьорите и заведенията да се погиржат за проблема с естествените нужди на клиентите си защото си е проблем. Докато все още ходех на нашето черноморие да дам пример каваци , смокиня..дюните зад плажните барове се използваха за тоалетна от клиентите на въпросите и за помийни ями от персонала на заведенията, където се изливаха всякакви отпадъчни течности, за обитателите на караваните дори няма да споменавам..Така, че господа не врякайте много, че да не ви подгони сериозно ХЕИ

Това се нарича кризисен PR. Всички знаем каква е истината, всички сме я виждали и помирисвали. А тези алчни копчета, вместо да плюят по истината, да вземат да променят реалността, да се обединят, да изискват по-строги закони, мерки и контрол, за да спрем да говорим за лайна веднъж и завинаги.

Заседанията на съдът да се предават по националните радиостанции. Крайното решение да се публикува в държавен вестник.

Разбира се! Вади радиоточката! Ловиш ли вече сигнала? Или още пращи?

В ,,Работническо дело'' ще ги отпечатат. Щи взема един брой като излезе решението.

Истината е, че имаме супер природа, но всичко е заградено от мутри. Онзи ден бях на Градина - сложили са някакви симптатични къщички, които на сайта изглеждат супер (там пише, че имат готина гледка). Когато отидеш, разбираш, че гледка няма, защото пред къщичката ти има каравани със съхнещи прани гащи и скари. Почти целият плаж е зает от шатри по 200 лв и празни заведения, в които като влезеш сериозни батковци те гледат лошо.

Природа на морето вече няма. Имахме. Нека бъдем реалисти.

В Гърция дето ходите по тези села на трите ръкава има ли пречиствателни станции. Дръжки има. Всички фекалии се изливат в морето. Ама за тем не ревете бе. Що така. Обичате гръцки лайна ли?

Там вс са със септични ями. Абсолютно забранено е изливането на фекал в морето. Само информативно ти казвам, да не пляскаш простотии друг път.

От 20 всяка година година ходя на тези три ръкава. Никога не сме се разболявали! Нито аз, нито децата! Преди това на на "лайноморието" всяка година болни! Ти ми кажи дали в Гърция било същото!

Охоо, един БГ хотелиер/кръчмар се е изказал

А да видим сега някой някога дали ще каже лоша дума за плажовете... И въобще, такива опити трябва да се прекратяват веднага, иначе какво ще стане? За епидемията от Е.коли защо се мълчи? Не е само по морето. Ако беше ковид, щяха да са ни нарънчили с ваксини

Последно спрях да ходя точно защото водата в морете край Царево приличаше на тоалетна. Но беше преди 5-6 г. Сега не знам как е, но се съмнявам някой да си е мръднал пръста. Разчиташе се, че хората не забелязват, което по принцип е така.

Когато плуваш в лна и някой каже, че има лна, той е виновен - съгласен съм. Най0големият проблем е, че някой е казал. Не е проблем това, че всъщност е така. Не ме гледай какво правя, гледай ме какви ти ги приказвам. Приказката е най-важна. С едни такива приказки един толуБ даже беше министър-председател 12 години. Евала.

Тези вместо да си правят реклама, те ще съдят, като някой си каже мнението или тук изкара нещо. Как мислят ще го приемат хората?

Те хората вече са го приели и затова са толкова изнервени. Никой не им стъпва в долнопробните, но ужасно скъпи барачки, наречени за красота "ресторанти". Това им е проблемът.

Опала....код кафяв флаг. Само на слънчака! На хотела го окичат директно след големия дъжд на часовника в рецепцията. За който има проблем с обонянието на приземните етажи, рецепционистката обува ботуши гумени посред лято. Клайънт ориентейшън, ко да прайш.

Много хитро. Вместо да съдят замърсяващите съвет тези които са казали че има замърсяване. А замърсяване знаем че има. Знаем и кой е виновен. Не са активните потребители да подсккажа ако някой се чуди.

Е... как да съдят себе си...

Не само, че НИКОГА няма да се оправим, а и НИКОЙ не е в състояние да ни ОПРАВИ!

докато се изчисти водата - да ходят по голяма нужда меду блоковете

Лопати трябват. Много е камениста почвата.

И са кво? Патриоти не сте били, ке искате чистота, спокойствие, природа и инфраструктура. Предатели майкопродажни, що не сакате да гушите мутряците с пари. Уникум....еми радост за окото е повръщащо от четиринайстия етаж британче 7 клас на песъко на първа линия на 5звездния хотел на слънчака. Лайф стори за маса за цял живот

Явно за средно-статистическия българин единствената алтернатива е Гърция и Турция, защото на практика останахме без, морски курорти, защото те вече са опасни за здравето! Те, т'ва е тъжната истина...

Черна Гора, Хърватска и Италия също стават. Не навсякъде е много скъпо. Извън купешките курорти е супер и цените са колкото у нас, да не кажа и по-евтино.

Не забравяй Албания!!! Там също все още има малко бетон и е уникално красиво!!!

Ами казали са истината за нашето лайноморие,която всички ние знаем.

Добри сме само да ревем и да се оплакваме и все някой друг да ни е виновен... Но вече е безобразна наглост сега да се обявява, че недоволните и потърпевшите били виновни, че надигали глас! Направо е стряскащо как над 30 години не взехме поне малко пример от съседите гърци или от турци, италианци, испанци, португалци и т.н., които са решили проблемите си с морските курорти и са ги превърнали в наистина приветливи и привлекателни места за туристи и летовници! И да, държавата-мащеха е виновна, че "няма връзка с главния мозък" и че нито регулациите, нито законите се спазват, а само кинтите под масата "вършат работа" за мутро-чалгарската морска мафия и за пълненето на гушите на ояли се общински администратори, полицейски шефове и мръсни политици, които сигурно и неотменно води до доунищожаването на родния туризъм! Факт!

На лайната плуващи в лайноморието, вече им казват кафяви морски краставици!

За да съдиш някого трябва да си засегнат от негово действие.Интересно,каква правна връзка има морската вода с ресторанта на Алибегов в София.

Косвена. И морето, и ресторанта са с небесно-кафява окраска.

Като дете родителите ми ме водеха на море по южното Черноморие. Почти всяка година ходихме. Всеки път се разболявах. 5-6 дена страшни болки в корема. Докато се оправя идваше време да си ходим. От 20 години ходя на море в Гърция. Никога не съм се разболявал ! Нито децата ми! Когато най-накрая съвсем о.сере.. черноморието моля ви не идвайте в Гърция!

от международна институция по водите са разработили - кафяв флаг

То и от Чернобил, нямаше нищо, ама комунягите ядяха друга храна. Сега и на украинско зърно расло между 2 окопа му няма нищо и искат да го правим на хляб, та морето да е замърсено, моля ви се глупости,

До мутро-чалгарските владелци на Мръсноморието: "На скапаната ракета, Космосът ѝ крив" - и вашата "работа" е такава! Когато се научите, как се прави туристически бизнес и го докажете на практика, тогава очаквайте нещата да се променят положително и за вас! В бизнеса има едно желязно правило и то е, че за да получиш, трябва да дадеш. Проблемът е, че боздугани като вас, нито могат да го проумеят, нито могат да го приемат, защото няма далавера в това, да печелиш пари с труд и старание! За това, българинът с парите си ще ходи в съседна Гърция, а вие ще посрещате в скапаните си прехвалени хотели, най-долните слоеве на западнаЛАта клиентела трактористи и багеристи с дивите си семейства, както и млади лумпени, дошли да се давят в евтин фалшив алкохол, да тряскат местни въшлясали жрици на любовта, да се въргалят дрогирани по алеи и пейки и да спят в оповръщаните си чаршафи... Това е картинката! Мислете си!

Вместо да харчат пари за обречени каузи, по-добре да изградят нормални пречиствателни инсталации. Ма не, "ден година храни" е ситуацията и после "кой ме а,,а в гащите". Ми как кой- туристите, дето са сглупили да плажеуват в България.

Откакто в БълХария кашаварите станаха "Шефове", много им порасна работата! Пълен бойкот на лайноморието и мутренските ресторанти! Няма логика стек в Амеркански "Стек Хаус" направен от хора които цял живот само това правят, използват истинско месо, узряло по съответната технология, да е в пъти по евтино от това в България, което е внасяно по знайни и незнайни криминални канали (ако изобщо е такова)? Останете си със здраве, аз няма да се включа в тяхното спонсориране, изкарвам си парите с работа, но дори и да ги бях спечелил от лотарията пак нямаше да им ги дам.

Само димки, ще съдят. И за какво. Водата не е тяхна собственост, нито плажовете. За какво ще е иска. Вместо да плашат, по добре да се съберат всички бетонособственици и да си направят читава канализация и пречистване. Заустването е грижа на държавата.

Девойче, наивно си. Всичко, което струва пари не интересува мутробетонджията. Него го интересува да смуче пари. По възможност да работи с надценка между х10 и х20, където може да стриже и до х30. Не е лесно с 2 месеца брутално смукане да изкараш 12, но те някак успяват - смучат и от държавата като се наложи, прибират проститутки, бежанци, продават наркотици, квото падне.

А морето си е мръсно - неоспорим ФАКТ! Стомашно-чревните инфекции на тези, които са опитали солената водица, го потвърждават! Взетите проби също...

От 17г. не съм виждал говно в морето, що не ода на черньото морие. Кой има нерви, да оди н атая убавиня

Мутрите искат всичко те да контролират... Само с лайната не смогват, та затова направо в морето!!! А иначе нашето министерство ряпа да яде, на заплата и на Хлад. Зимата ще изследват водата, дотогава отричат всичко

Аууу. Ще се просълзя. Ние за това там не стъпваме. На пияните ви западни сополанковци им е все тая, че плуват в екскременти и стъпват в тях при по-обилен дъжд. Нас ще ни върнете, когато т. нар. испански модел дойде и у нас. Багер, природа, чистота и спокойствие и така. Дотогава се радвайте на десетя евро ол инклузив алкохол, повърня и пикоч по улиците, спане в кашпите и миене на мръсни крака в шадраваните. Това таргетирахте 20г., това получихте. А мръсотията, кой не е идвал и нее попитал, той не знае.

много добро описание на нещата...

.... тези т.нар. ресторантьори първо да кажат - давани ли са някога техни членове под съд за това, че клиенти са получили хранително натравяне?

кое е по-малката злина - хранително отравяне или гаден буламач? Понеже хранителното отравяне ти спестява по няколко гадни буламача...

4 дневна почивка от Торонто/Монреал/ Отава във Варадеро (Куба) е около 350 - 500 кандадски $, All Inclusive Vacation 4+ звезди, включен и двупосочният билет за самолета!!! За чий хуй трябва да плащам 2 500 $ за самолетен билет до БълХария и след това да си доплащам за да се насера до ушите от прокиснати манджи и да спя в разни мухлясали "хотели" на мутри и селски тарикати???? Хайде няма нужда. Мутрите си ги спонсорирайте сами, аз отдавна съм забравил за тях.

Баш Куба не се слави с качество, но щом казваш.

Не говорим за качество, говорим за равностойна почивка, въпреки че в България качеството е доста под това там! В Куба можеш да наебеш знойна, огнена мулатка за използван дезодорант или шампоан, да отидеш на риболов с катамаран, да се нагледаш на много забавно развлекателни програми, и няма никаква опасност да се насереш, да бъдеш обран или дискриминиран по някаква причина.

Г-н Бъхльо , яж си хамбургерите и работи на 3 работи да свържеш двато края , и бъди щастлив . И мрази България и всичко Българско .

300лв пържолата!

Малко е! Това е кулинарен Мишлен шедьовър. Поне 600!

Искате не "Ден година храни!", ами "Час година храни!"...