Фандъкова: Пълна забрана на реституцията

Кметът Йорданка Фандъкова предлага да се сложи пълна забрана на реституцията в София.

Обратно в новината

Коментари - Фандъкова: Пълна забрана на реституцията | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И утре всички на манифестация! С цветя и рози!

С нетърпение, наистина с нетърпение чакам да дойде времето за гласуване за кметове за да гласувам против тази ... Толкова вече ме дразни вече положението в София и състоянието на града, че нямам думи!

А къде спа общината , реално има достъп до всички актове за реституция. Защо се правят , че не знаят и са изненадани.Просто в общината си правят квото искат и нищо не проверяват и зачитат и когат някой предяви правата си почват да се правят на изненадани и да го очернят. Тия гадове са толкова негодни и мързеливи , че дори за повечето собствени общински имоти не с напавили актове за общинска собственост , въпреки , че от 20 години има закон , който ги задължава да го направят. г

Така е. Между другото миналата година майка ми и леля ми продадоха апартамента, в който живееха родителите им и който се намираше в ж.к. Сердика, община Възраждане, както знаем една от общините в центъра на София. При подготвянето на документите се оказа, че община Възраждане няма архив! Вие представяте ли си! Къде живеем и в кое време! Сякаш става въпрос за някое индийско село, след като вече навсякъде се ползват компютри! Освен това в регистрите на същата община леля ми, която е съсобственик още от 2000 г. в споменатия апартамент не фигурираше в регистрите на общината като дъщеря на майка си и баща си, въпреки че когато е станала съсобственик в гореспоменатата 2000 г. е станала такава защото е дъщеря на баща си! Така че тя трябваше да доказва, че е дъщеря на баща си, за да продаде собствеността си! Изобщо без коментар!

А сетиха се ... Оср*ха хубави квартали в София, унищожиха паркове и зелени площи, чак когато пипнаха метрото - свещената крава на ГЕРБ се сетиха!!!

Това реституцията е едно от най големите престъпления на прехода.Да реституираш нещо на осъдени от Народен съд е предателство към народа.

Проблема ще се реши лесно. Процент от генерираните приходи от въпросната спирка ще отиват за собствениците на земята. Все едно плащат наем. Ако земята е била частна, то е редно да се върне. Вие как бихте се почувствали, ако разни шумкари ви отнемат земите? Дедите ни кръв са проливали за тези земи.

това обаче не прави строежа законен!

а аз сега какво да кажа, като разни дебелаци - мутрафони си "възстановяват" земи след 27 години от първата възможност за това????? С какво смяташ, че тия са по-добри от ония. Онези поне построиха, а тези акат на построеното, щото за тях задникът им е приоритетен.

фандъкова, ми изкарай нотариалните актове на община софия, до 1946г,и виж кое е било общинско, и кое сте заграбили от законните му собственици!

Много документи за реституция са фалшиви,извадени в първите години на дИмокрацията,строи се безразборно,без да се спазва разстоянието между съседните сгради.Е не може от цяла България селяните да се преселят в столицата.Трябва да се спре тоя наплив,подобен на хуните от Близкия изток.Подкрепям Фандъкова,нека и тя да направи нещо добро за София.

ти не четеш ли, или не можеш да възприемаш? всичко за което държавата и общината нямат нотариален акт е заграбено от някого! това какво общо има с факта, че комунягите реституираха за себе си чужди имоти с фалшиви актове?

Реституцията трябваше да се извърши за срок от 5-6 години и след това край! Кой ял, ял! Колкото национализацията е била разсипваща и несправедлива, толкоз и реституцията после!

Народа обеднява все повече ,но ще трябва отново да плаща на реститутките ,които не спират да се множат !?? Придобитите имоти навремето са от кожите на бедният народ и връщането им отново на кръвопииците ,както и земята са най-голямото престъпление на "прехода" !? Вместо държавата да има пари за инвестиции и социална политика ,ще трябва да обещетява безделници-паразити !?

Освен ако родата ти не е била безимотни ромляни и ти или поне вашите са реститутки!

Първо изявлението на Фандъкова е рязко несъответно на закона за собствеността. Второ метростанцията в Младост 3 се намира под земята. Метрото е обект на инфраструктурата под земята и ползва право на преминаване. Може да се говори за съсобственост на обект над земята, за ограничение в строителството над земята без разрешение за изкопни работи поради наличие на метростанция, но да се говори за реституция е юридически неточно. Наличната метростанция под земята не може да бъде собственост на лица, които имат собственост върху земята. Направете разлика. Ако има строеж на спирка в чужда собственост може да се допусне съсобственост в метрополитен и да им се заплаща някаква сума, в което няма нищо лошо. Може да се изкупи собственост по пазарни цени съобразно печалбите на дружеството. Фандъкова вече е изчерпана.

а учреден ли е сервитут питали ли са собственика на земята а сега айде едно обезщетение и ако искат да изкупуват! а защо не са очуждили когато му е било времето и както му е бил редът а дали е законо това строителство без права върху земята?

Калоян ми е пра пра дядо и цялото софийско поле е мое по наследство.

само дето реституцията е за одържавеното от ком партията. Калоян пра пра дедо ти срещал ли се е с тях или не е?

Цялата земя от Босфора до Виена е моя!

Вземай си я, не ни трябва !!!

това са стари неприключили преписки! в студентски град дето имаше мораториум за строителство остана ли место пиле да кацне.

Приятелско семейство. Хукнаха да си купуват в Студентския. От новото строителство. - най-доброто - Над 80К евро, Под 75 кв.м. ..,без гараж/паркомясто...без мазе и таван... Ърълъци. ... Видими окабелявания. ... Дограма де-факто еднодневка. Теглиха майната. Купиха за Под 90К евро Над 100 кв.м. Центъра. ..таван...мазе...паркомясто.. Висок !, 3.2м вътре...дограма Върхът...за 5-6К евро стана кукла.

това кой какво купува е друга тема. Въпросът е че в момента се застрояват всичко каквото може да се застрои в Ст град а ни балалайкат с глупости като таргета е завистливите селяндури дето вече са толкова много че оформят и обществено мнение без да имат ни най малка представа от истината и селския фъндък ги пързаля както си иска!

За Протокола : - както Навсякъде, така И по собственостите (Хеле пък В кавички !) на земи - 'наште' СА заложили Всевъзможни 'минирания'. ----- Дори около околовръстното откъм Планината - Е бъкано с такива 'собствености'.

Забрана за приватизацията ама забрана и за национализацията, спирате отчуждаванията, ама няма да стане защото спира далаверата по лапането от готовите пари. Данооо даноо, кой ти мъти главата, има съд да знаеш и в Страсбург, ма ти пари имаш па и ти дреме.

Напротив, сега на държавата трябва национализация - да се върне всичко заграбено от бандити и алчни реститутки.

ЗА ! ...ама Първо - да Създадем Държавата !

а не трябва ли, преди да се започне един строеж да се устанави на каква земя ще се строи и чия собственост е тя, и ако има въпросителни, те да се изчистят и тогава да се започне строежът? ако това не е направено, ще има ли проверка за установяване на виновниците и подвеждане под отговорност? със сигурност е по-лесно да се обяви някаква забрана, но тя няма да реши конкретния случаи

Трябва първо да се забрани градския транспорт за да няма гратисчий

Има нещо гнило. Защо собствениците сега се сетиха да претендират, нали говорим за документ от 1992, къде спаха? Или сега им се падна да изкарат фалшификата и бързат да го реализират. Защото, ако си бяха изразили претенциите при правенето на метрото, щяха да бъдат солидно обезщетени.

Не знам, дали някой помни и интересувало ли го е, случая със строежа на новата писта на летището. Когато започват да обезщетяват собствениците на имоти, върху които ще е пистата, се оказва, че 19 са на един човек, тогава депутат от НДСВ. Копе-ето явно много добре е знаел, какво се планира и е изкупил максимален брой имоти от бабите и дядовците от Враждебна. Това, ако не е злоупотреба с власт и положение???

Фандъкова , реституцията продължава досега поради държавното и общинско беззаконие и упорство да мачкате хорат, които си искат откраднатия им имот. Ка изтече това време. Истината е, че държавата от 25 години се гаври с реституцията. Първо не връща имотите. Второ дава ги на трети лица. Трето вкарва собствениците в епични съдебни битки ,поне 5 години, след което рядко оцеляват. И след като са имали шанса да спечелят делиото , това а е само началото. Отказват да изпълнят съдебното решение и не нанасят имотите в кадастъра. Следват нови дела, често две три. Ако и тук успеят следват нови изненади.Не им дават да строят и правят планове. Нови съдебни дела. Паралелно понеже властта се прави, че не знае за реституцията, често продава имотите на свои хора или прокарва собствени мероприятия без да зачита реституцията. Следват нови дела . Понеже държавата е срещу реститутите често съседите гледат да се възползват и окупират или си променят границите за сметка на реститутите, а други от злоба пречат на нови пупове и строителство . Нови дела. Една успешна реституция минава през десетина поне дела по поне 2000 лева на дело само хонорари плюс вещи лица , такси , почерпки и бол свободно време. Един познат води 30 дела и накрая стана юрист покрай тях. Реално трябва да си готов с 50 хиляди лева и готовност за люта битка с администрацията , съда, безправието , далаверата, злобата и чиновничеството. Накрая за всичките усилия да си защитиш правата ти лепят прозвището реститут. Реално на горните битки издържат и печелят не повече от процент от хората ,тук не слагам върнатите мизерни нивици по селата. а другите си остват безимотни.

Кичо, Бог е отредил собственост на земя за всеки индивид само от по 2 кубични метра. За някой дори и толкова не е отредил! Всичко останало е далавери на алчни човекоподобни...

Стига крякахте бе лапачи. Каква реституция искаш - преди тебе земята е е била на турчина и ти е харизана след това или просто общинската мера си я делнахте селяндурите и сега искате да освините столицата като застроите всяка педя земя, съсипвате зелени площи и тровите хората.

Ами то в цялата страна е така. Дадат някой лев на съдията и гледай какво став - училища, детски градини, паркове, площади, пасища и мери, язовири, пътища, застроени терени, жилищни блокове, цели квартали и какво ли още не - всичко им връщат. А от потърпевшите съдът иска такива документи, каквито и с Интерпол не може да откриеш. И естествено мнимите реститути печелят делата.

Браво, МА! Защо за едни да може, а за други не? Или забранявате всички и правите публично разследване на ВСИЧКИ реституционни сделки от 1990 до днес, или нищо не забранявате.

Въртях сукаха, сега забрана докато си продадат отмъкнатото на хубава цена, егати смотаната държава дето ги избира тия наглетци от кол и въже.

Тази е по-зле от комунистически функционер! Как така ще забранява реституцията ??? Хората с години доказват собствеността си заради бавни съдебни и общински процедури и това отнема много години! Да са гледали като са отчуждавали земята!

"Ще поискам цялостно спиране на този процес" - от кого, не ми е ясно. Нали уж е изтекъл още миналия век. Докато бившата кметица на Младост или който там е дало разрешение не е в затвора, далаверите ще се множат. Вашите хора ги правят, Данчееее!

Интересното е, че примерно в Бояна истински собственици на земя (с истински документи) бяха ощетени от държавата, защото негова светлост беше решил да си направи футболна тренировъчна база в резиденция Бояна (и я направиха) !!! В същото време държавата признава напълно фалшиви документи за други имоти в и около София, но на неслучайни хора.

Крадеца каза:дръжте крадецаааааа

Hail Hitler! Ако са чисти нещата бая ще се бръкнеш.

Ами като е съмнителна, да разследват, да обжалват. Ако е съмнителна да вземат земята, ако всичко е наред - да я купят.

Не знаех обаче законите на гея Лучников - общината не е страна във възстановяването и не може да обжалва - единствения начин е да възпрепядства вписването в Агенцията по кадастъра и да се отиде на съд за отказа, но първо това зависи от благоволението на агенцията, която е независим орган и второ това пак няма да му отнеме собствеността дори при положително съдебно решение и ще трябва второ дело за реституцията

тя първа продаде с Костов разбира се и Техноекспортимпорт и Техноимпекс. Верно бяха агенции - имаха само милиони долари И не ми говори за кенефи в двора. Кенеф в двора имаше Георги Първанов, но сега горд притежател на два хотела - по един за момчетата си. Фандъкова си е много добра за софиянци, а ти си селяндур.

а на политпроституцията няма ли да поискаш, нагла герберастка селянко?!

Обръщам внимание общинските съветници от ГЕРБ, отхвърлиха 14хил. подписа събрани от жителите на кв. Младост за рефендум за засторяването и решиха на всичко отгоре, че избраната с мнозинство на жители в тези квартали нова кметица е некомепетентна. Сега нещо много бързо рипнаха като видяха н акъде отива работата. Сега да го кажа на общинските съветници: "майките ви да са живи и здрави и още нещо.", вие сте мафията.

Става дума за документ, с дата от 1992 г., подписан от починалия през 1999 г. Иван Иванов. На база на документа е изваден нотариален акт за 2,2 дка, които на практика включват даже стълбите на съоръжението. Така метростанцията няма да има паркинг, а до нея ще се появи блок. Скандалното в случая е, че в архива на Втори нотариат такъв документ от 1992 г. няма.

Какво всъщност ще забранява другарката Сандъкова? Иска да забрани закон?! Това се прави с гласуване в народното събрание. Тя не знае, че има висящи процедури не по вина на гражданите и дръжавата ще бъде осъдена да заплати луди пари. Това е непознаване на закона и много погрешно решение. Ако част от метростанция, което означава, че се намира под земята, попада в границите на имот, ние имаме задължително съсобственост, защото държавата може да изкупи съсобствеността. На каква се прави тази даскалица?

Тая пЪ кифладжиика.Дошла от село с кенефа на двора,мъжа и направи клиника за 26 милиона ,сега реституцията и пречи. Кой допусна този гаф с метростанцията? Кой от СО е виновен? А когато НАЦИОНАЛИЗИРВАХА ЗЕМИТЕ НА ХОРАТА? Кой ги питаше?

А като са строили метрото не са ли видели, че тези земи са частни ( не че защитавам реститутки, приватизатори и проститутки). Но няма ли някакъв ред в този град , за да се знае кое какво е и на кого е?

престъпници и мошеници. Те спали, чакали да се построи метростанцията и сега - наша е! Да, ама не! Трябва нов закон за нотариусите. Значи всичко може да узаконява, да разпродава без да прави обстоен преглед и дори без оригинални документи. Браво Фандъква, ама питам се кога щеше да се сетиш, не може да не си знаяла за подобни случай, ама да живее телевизията!!!

Браво, Каката! До сега с Боко имате 4 мандата и не се сетихте! И кога ще влезе забраната - след още 10 мандата ли?

Може да видите каква реституция се прави в Студентски град.Строят се жилищни сгради,под формата на частни студентски общежития.Не останаха места и сега ще застрояват градинката на ул.Атанас Манчев.Безобразия

На това му викат "след дъжд качулка". Колко фалшиви реституции се извършиха! Хванеш двама "кошеревски" свидетели,прилична сума,естествено, и готово.

Да ама те са техни реститутки и вече може и да се забрани...Тая е толкова лъжлива и крадлива че сигурно като се гледа в огледалото се чуди чий образ гледа...

Крайно време беше да се спре тая порнография....Прави се градоустройствен план....бившите собственици се обезщетяват с терен съответстващ по размер на отнетото ...Ако искат искат.....ако не... да си гледат работата....

На морето, може ли на морето?

Отнели на дядо ми имот на Парчевич и Ангел Кънчев, а ще ме обезщетят с имот със същите размери в Мало Бучино. Много си умен, ей!

"От това, което виждаме, разбира се, ще сезираме още днес прокуратурата, защото изглежда че това е престъпление" Престъпление което накрая ще бъде без виновници и наказани защото не съществува реституция в България за която някой да е понесъл наказания.

А национализация, за която някой да е понесъл наказание?

Ама и мошениците от нагли нагоре, бе! Да си реституират метростанция ;)) Направо на НДК преди Председателството на ЕС да бяха скочили.

До сега не съм виждал никъде, където съм бил (а съм бил на много места!!!), на входа в метростанция да се плаща на две бариери! Пак ще се прочуем с иновации! Абе, откъдето и да ни погледне човек сме си печени! Никой не ни е равен дори!!! А ти - "мошеници"!!! Откъде накъде?

"Във WC да го затворят - лаФка ще отвори!" Наистина има таланти.

Това не е всичко, общинарите от ГЕРБ отхвърлиха искането за рефендум за застрояването и 14хил. подписа на жителите на кв. Младост, в допъление иарекоха "некомпетентна" кметицата избрана от тези хора. Сега като се опариха, точно от такава скндална реституция, не къде да е, а пак в кв. Младост изведнъжа се извъртяха на 180 градуса.

Как така забрана на реституцията??? Тая жена за каква се мисли и в кои времена живее? Загарабиха маса земи на хората, а сега край на реституцията. Вместо да разберат автентични ли са документите, тя ще я забранява. Това не са работи за даскалици по руски език, фандъкова, това са неща за смели и разбиращи от работата си хора, а не за послушковци! Безобразие след безобразия се творят от нейния екип!

ЕК окончателно отдели Румъния от България и ни прати в трета глуха Въпреки приказките на родните политици и най-вече на управляващите, че Европейската комисия много оценявала българския напредък и реформи, оказва се - действителността е съвсем друга. Днес, при посещението си в Букурещ председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер похвали напредъка на страната, потвърждавайки, че за нея ще отпадне Механизмът за сътрудничество и проверка (МСП), както и, че се очаква съвсем скоро тя да стане член на Шенгенското пространство.

Скоро нито ШЕНГЕН нито ЕС ще има ! Пирова победа !

Работата е там, че по закон частната собственост е неприкосновена, ма общинската и държавната не са неприкосновени. Граби, народе възродени.

айде с демокрацията, капитализма и частната собственост до тук - национализация като при комунизма, а който има имоти за връщане взети му от репресивният комунистически режим, довиждане! гроб е равно на бкп2, няма съмнение!

Който крал - крал! Сега е възможно да се краде само от калинките (щото те окрадоха всичко, което можеше да се краде), а това е дълбоко недопустимо! Ведь так, товарищ Йорданка!

Данче кога най-после ще забраните да има офиси си в жилищните сгради ако нямар отделен вход ?! Кога най-после хората ще започнат да си закл. входове , а не да зеят по цял ден заради някакви фирмички и да създават предпоставки за обири ! Всички офиси над 1 етаж в офис сгради !

Кога най-после на хората няма да им се налага да си заключват входовете?

Никога ! Кражбите са съществували дори по време на Римската империя !

Добре ма, Данче. Платете земята 5 пъти над пазарната цена и си стискаме ръцете. Щом моята наследствена земя е от огромно значение за държавата, добре. Вземате я и плащате НАД ПАЗАРНАТА цена. Така се прави.

Щото ще те осъдя в Страсбург. Европейска държава сме все още и частната собственост е неприкосновена.

Като докажеш че земята наистина е твоя, ще получиш друга но не тази която вече е застроена

Имам нотариални актове.

"земеделец" звучи гордо и не разчита на далавери в държавата. Затова ти си земеделец, колкото аз съм Далай Лама. И тук не иде реч за земеделци и честни измамени собственици на земи, а на огромна просташка и елементарна схема за кражби в огромни размери на наш гръб с участието на нотариуси, общинари, поземлени комисии и т.н.

Значи в такъв случай Данчето като не може да се справи, да не приказва глупости.

Е, тебе пък кой те научи, че "така се прави", бе? Къде по света се плаща пет пъти над пазарната стойност, освен в нашата калинковска мафиотска държава? Браво на тебе!!! Ти да не си от калинките-реститути, та искаш 5 пъти над пазарната цена? А защо не 10, или 20, или 100......? Не бъдете толкова скромни, поискайте си! Може и да ви се даде от ортаците срещу скромна коминсионна!!!

Не пич, аз съм от онези реститути, на които беше измислено това грозно име. Аз съм от онези, на които отнехте бъдещето. Не ме интересуват вашите селски скандалчета.

Ехаа, Юрданче, Окрадохте ли всичко до шушка? Кво стаа с Царските Конюшни?