Реставрират паметника на граф Игнатиев в Техническия университет във Варна

От "Възраждане" се зарекоха да следят всяка стъпка до връщането на монумента на мястото му

Обратно в новината

Коментари - Реставрират паметника на граф Игнатиев в Техническия университет във Варна | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Явно в ТУ Варна преобладават БСП-ри и възрожденци.

Трябват по-строги наказания за тия вандали, а също и да им пишат имената. Тогава посегателствата над паметници ще престанат.

val val

Паметник на убиеца на Васил Левски в центъра на гр. Варна! И на същия този руски Боклук кръстили улица в София.

Слушайте история по чичко Сорос и пълнейте...

НЕ Е ВИНОВЕН ГРАФ ИГНАТИЕВ. ВИНОВНИ са БЪЛГАРИТЕ! А, ЛЕВСКИ е предаден от самите БЪЛГАРИ.Левски,много малко е знаел за РУСИЯ ,още пО малко за граф Игнатиев. Дейността на Левски е следена от самото начало.Хващат го и го обесват като престъпник против Високата Порта.Това е ИСТИНАТА.Предадено е и Априлското Възстание от Българи

Как така "Господин Смърт" Виктор Бут бе пуснат от американски затвор? До преди 30г чебурашките ни наричаха "братушки".

Игнатиев, заедно с Гърция,, прави всичко възможно, да не се случи Султана да обяви Българската Екзархия. Картината на г-нъ Николай Павловичъ е повече от красноречива: Екзархията я празнуват българите със своите Старци. Под стените на Високата порта с турското знаме и Българската черква. Няма гръцки "патриарх", няма "освободителей". Но има двама български селяни с характерната ТРАКИЙСКА КИКА - остригана глава с дълга плитка коса на темето. Точно както е описано в " Именникът". Много по-рано, преди да стане известен този български писмен паметник. https://www.google.comhttps://www.google.com/imgres?imgurl=https%3A%2F%2F1.bp.blogspot.com%2F-zpcqpWivB2k%2FXlgvoBPQ9bI%2FAAAAAAAAR3c%2F3OU1bRwpNLgHgeR9TMevsuQpzxWCa4XAwCLcBGAsYHQ%2Fs1600%2FEXARCHIA.jpg&tbnid=rnn3NSk0IO1RlM&vet=1&imgrefurl=http%3A%2F%2Ftoshev.blogspot.com%2F2020%2F02%2F150.html&docid=OxbDh5TBg9PugM&w=300&h=377&hl=en-US&source=sh%2Fx%2Fim%2Fm6%2F4

Друг повод не виждам, чебурашка да има паметник във ВАРНЕНСКИЯ тех.ун. Какво е направил инжинер Игнатиев для Болгарии: На 8 юли 1876 г. Русия сключва с Австро-Унгария секретното Райхщадско споразумение зад гърба на Великите сили. С него двете империи си разделят териториите на влияние на Балканския полуостров и предопределят съдбата на България и до днес, като приемат текст, който изключва създаването на голяма държава. Русия поема ангажимента да не възпрепятсва Австро-Унгария при окупация на Хърватия, Босна и Херцеговина, а Австро-Унгария – да не пречи на Русия при инвазия на Балканите, в частност на българска територия. Истинската трагедия за българската национална кауза се случва само половин година след това. По време на преговорите на Цариградската конференция, зад гърба на другите държави в Будапеща Русия тайно финализира с Австро-Унгария приетите договорености в Райхщадското споразумение и сключва с Австро-Унгария секретната Будапещенска конвенция.   Можем да считаме 15 януари 1877 г. за една от най-черните дати в историята ни. Веднага руският консул в Цариград граф Игнатиев е уведомен за постигнатото съглашение и той започва да работи по саботиране на постигнатите договорености на Цариградската конференция.   Ако беше призната територията от Британския проект, цялостна или поделена, това би могло да изпълни една много по-благоприятна национална идея, която да намали възникналото по-късно напрежение между българите и останалите народи на Балканите (би се предотвратила борбата за Освобождение на Македония, както и спорът между България и Румъния за Добруджа- Ако видя жива копейка от Возбуждение-Варна....за това предателство спрямо България, ще ми премине пълен инжинерен курс по ЛУСТРАЦИЯ. Без кръв комунягите няма да пуснат властта. Украйна го доказва.

Кого да четем бе,отрепко розовите историчари- келбечева , еужен де миндя, смилов и миджев дето ви учат ,че България е хранила 200 милона Съветски съюз цели 40 години?? кажи го това на който си искаш по света и веднага ще ви вкара в лудницата!

Нападат ви руснаци? Дългата ръка на Кремъл ви настига? Ватенки разпространяват руска пропаганда? Путин иска да превземе Европа? ЗАПАЗЕТЕ СПОКОЙСТВИЕ! Психиатрична болница "Св. Наум" винаги е на ваше разположение За контакти; ул. "Любен Русев" №1 1113 София, БЪЛГАРИЯ Спешно отделение: +359/2/9702130

До хахаха, мунчо и хм, Моля ви другари, товаришчи и други подобни, хайде вместо да тракате на секундата по клавишите на клавиатурите си, да отделите мааалко време и да прочетете (ако знаете да четете) и да проучите (ако знаете значението на тази дума!!!), да научите кой, кога и как е "помогнал" на България (особено така наречения ГРАФ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (недоказан!!!) игнатиев!!!!!! Пиша го със малки букви за да ви намекна, що за твар е той и какво е направил за да 'тегли шута' на нашата държава!!!!!!!!!!!!!!

Дай тук някой линк, да видим какво четеш и от де ги вземаш тез соросоидни сорсове. Той и османлията-турският паша е направил няколко добри по българските земи по онова време. Облажил е то'з-онзи тогиз, то сега що ще чиним ний сегиз? Да му сложим бюста на мястото на Игнатиев, да ти направим кефа ли? Или товят бюст там да поставим за да придобие соросоидна романтика то'з случай зловещ!

И защо моралния палач на Левски се радва на такова внимание?!?

Това е грешка! Ингатиев е мръсникът, настоявал Левски да бъде обесен и е безумно и унизително да има негови паметници в България. Оригиналите на писмата на този мръсник с които настоява Левски да бъде обесен, както и българските църковно-национални дейци да бъдат заточени по една щастлива случайност се пазят в България.

Хайде стига глупости! Седнал графа- пръв дипломат на една от най-големите империи, да се занимава със съдбата на един човек. Ако Левски за нас значи нещо сега, то тогава дали е представлявал интерес на Руската империя? Не бива да се подценява дейността на Апостола, ама не бива и да се надценява. Действително е имал един мащабен план за националното ни освобождение, ама колко подкрепа е получавал от другите? Оставен е бил сам да върши работата. На практика е създал три-четири комитета в Ловешко и Габровско, ама работата е била доникъде. Нито е имало строъна организация, нито хора, които да са в състояние да свършат нещо. Реално дейността му е прекратена в самото начало. А за тази му дейност, по действащите в Османската империя закони, е трябвало да бъде заточен в Диарбекир. Айде, да не си крием главата в пясъка и да си признаем, защо е осъден на смърт?

Вярно е това, че много българи са се изметнали, както от Левски, така и от Априлското въстание. Имало е предателства, българите сме склонни на предателства за съжаление. Това се случвало и тогава - затова съдбата на Левски е такава, не е виновен граф Игнатиев, педали сме го ние българите. Предадено и Априлското въстание, и след освобождението има предателства, септемврийското въстание е предадено. После Германия предадохме и по времето на ОФ има такива и по времето на соца. След това предадохме СССР, предадохме си разузнавачите работели за България. Ганев, бившият външен министър много помогна да се случи това. Сега един друг се предаваме. Още не е дошло време да предадем НАТО и ЕС и САЩ. Но и това ще се случи, спокойно!

Видяхме ви "българите" преди няколко години. Откраднахте за скрап елемент от оградата на паметника на Левски!

Кражбата не е добро нещо, но ти откъде знаеш че са били българи? Да не бе и ти там?

Само едно ми е чудно. Каква е тази убеденост с която разни сегашни разбирачи говорят като истина от първа инстанция за неща от преди къде 150 години. При това са убедени, че съвременниците на събитията, преките свидетели, знаят по-малко от тях - сегашните разбирачи.

Къде точно се пазят тези писма? Никъде ги няма в интернет, значи съществуването им е спекулация. Единственото, което се споменава е някакъв разговор на българин с някаъв високопоставен турчин, като и тук името на българиня и на турчина в различните версии се различава. Затова и аз не ги споменавам тук. Хората, които обвиняват граф Игнатиев нямат елементарното знание, че такова обвинение трябва да бъде доказано на принципа " Вън от всякакво съмнение" , което предполага материални доказателства. А такива няма.