Временната бюджетна комисия даде знак за оздравяване на КТБ

В НС временната бюджетна комисия прие решение, предвиждащо отпадане на автоматичното обявяване на банка в несъстоятелност при липса на капиталова адекватност.

Обратно в новината

Коментари - Временната бюджетна комисия даде знак за оздравяване на КТБ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Най добре да приемат решение да забранят всички Български банки. Ако не е КТБ, ще се краде през друга. А спасяване на мъртавци не става. Поде да беше в кома :)

И сега като започне едно прота-а-а-а-кане..............................

Ал

Нарочно оценяват лошите кредити на 4 милиарда, при действителни 1.2. Държавата дава "половината" от тези 4 милиарда - 2 милиарда и поема изплащането на гарантираните депозити. С 2-та милиарда от държавата "Оманския фонд" се разплаща с няколко по-големите вложители като Вежди Рашидов, Първанов и Доган, гушва остатъка от 1 милиард и естествено фалира банката (а вероятно ще го остави това на БНБ) и изчезва. Като Гад Зееви навремето с Балкан. Дори и за бивши СИК-аджии, днешни ГЕРБ-аджии, тази схема е твърде нагла кражба!

поне знам как да гласувам за Делян Добрев следващите избори. Втори път такава грешка няма да има

Какво не накара да гласуваш за Делян Добрев, вместо за Делян Пеевски!

..."НС трябва да приеме изменения в Закона за кредитните институции, които да задължат БНБ да предприеме действия за оздравяване на банките, когато собственият им капитал стане отрицателна величина, предвижда точка трета от решението." И какво е посланието с тази откровена тъпотия?! Посланието е следното: Банкери, наиграйте се на воля! Няма значение, че резултата от игричките ви може да доведе до колосални загуби! Данъкоплатците винаги са на линия да ги покрият, ако ще и правнуците им до 9-то коляно да потопим в дългове!

БЪЛГАРСКИ ПОЛИТИЦИ ГОРЯТ с МИЛИОНИ в КТБ! ВИЖТЕ ТАЙНИЯ СПИСЪК! Сергей Станишев и Моника Станишева- общо 7 милиона лева. Емел Етем бивша министърка и кадър на ДПС 2.5 милиона лева. Веселин Пенев депутат от ДПС 1.1 милиона лева. Митхат Метин депутат от ДПС 700 000 лева. Ахмед Доган на свое име има 880 000 лева. Отново Ахмед Доган чрез подставени лица и фирми, включително и купени активи в Булгартабак, Техномаркет и др. 50 милиона лева! Иван Костов на свое име и на името на своето семейство влогове над 1 милион лева. Стоян Александров, бивш министър и финансист 1 милион лева. Нигяр Джафер, депутат от ДПС. Янко Янков, депутат от ДПС. Георги Първанов, бивш президент на България 8 милиона лева. Александър Сталийски, син на бившия военен министър Александър Сталийски 20 милиона лева. Жената на Александър Сталийски-син 10 милиона лева. Вежди Рашидов, бивш министър на културата 2.6 милиона лева.

запита ли се какво означава, от една по-предна статия, за последните 12 месеца са раздадени, ако не се лъжа 2 млрд ??? Защо БСП са против оздравяванетооооо ???? кой води парада 12 месеца ??? КОЙ КОЙ КОЙ.

Питаш къде е гл. прокурор ? На май....а си у пу....та е, къде.

Задължиха БНБ да оздравява всяка фалирала банка. По същия начин малоумниците могат да задължат финансовия министър да оздравява всяка фалирала фирма. Или здравния министър барабар с патриарха и мюфтията да съживяват всеки мъртвец.

"Решението за отпадане на автоматизма на обявяването на банка в несъстоятелност бе прието с мнозинство" Значи, ако правилно разбирам, утре всички банки да рухнат - ще ги оздравим!!! Е това дори по-голяма кражба от тази с КТБ... След като има 2 млн лв за оздравяване на банка, какво пречи да се плати и за референдум по този въпрос, че и не само по него. Крайно време е да вземем нещата в свои ръце и да си сменим изборния закон, след като те няма да го направят!

Преди 20-тина години. Искров активно участваше в разграбването на Стопанска банка. Сега, по същия сценарий, участва в разграбването на КТБ. Ако за 2 милиарда се построят затвори, знаете ли каква полза ще има за държавния бюджет?

Алооо господин гл. прокурор време е да се събудите - къде сте?

И защо трябва да бъде оздравявана тази банка? Тя никога няма да върне доверието на вложителите. Остава там отново да се наливат държавни пари, за да могат да бъдат отново окрадени.

Защо не теглите кредит от 2 милиарда за здравеопазването, за пенсионерите, за образованието, за малките населени места, за полицаи и воини ?

Айде да е без полицаите, моля - МВР е с най-голям бюджет от всички министерства, докато останалите, които си изброил, са системно недофинансирани! Ако МВР съкрати наполовина чантаджиите, които са 1/3 от щата му - може и да намери пари за редовите полицаи!

НСИ имало дефлация.....?????????????????????????????

Какво оздравяване?Да дадеш 2 млрд на омански фонд?Познайте колко ще бъдат комисионните и след колко време ще се отдръпнат,тогава ще ги гоним и тях за още 2 млрд лева.Това с оздравяването е лудост.Държавата да извади 2 млрд лв и ги даде на българите,а не на чужденци..

КАВО ЗНАЧИ НАДЗОР?????? ДА НАДЗИРАВАШ ДАЛИ НЕЩО ФУНКЦИОНИРА КАКТО ТРЯБВА. Е, КАКВО ТЪРСИ ИСКРОВ ОЩЕ В НАДЗОРНАТА БАНКА БНБ?????????? НА ЗАПАД НЕ САМО ЩЕШЕ ДА СИ ПОДАДЕ И ТО НЕЗАБАВНО ОСТАВКАТА , АМИ И В ЗАТВОРА ЩЕШЕ ДА ВЛЕЗЕ ЗА УКРИВАНЕ НА НАДЗОРНИ ДАННИ ИЛИ ЗА НЕДОБРОСЪВЕСТНО СЪБИРАНЕ НА НУЖНИТЕ ДАННИ ЗА ОБЕЗПЕЧАВАНЕТО НА НАДЗОРА ВЪРХУ ОСТАНАЛИТЕ БАНКИ В БЪЛГАРИЯ. КАКВО ОЩЕ ТЪРСИ ТОЗИ НАГЛЕЦ В БАНКОВИТЕ СРЕДИ? НЕГОВИТЕ ДЕЙСТВИЯ, СВЪРЗАНИ С КТБ, ОЗНАЧАВАТ САМО ДВЕ НЕЩА - ИЛИ ЧЕ Е БЕЗОБРАЗНО И НЕДОПУСТИМО НЕВЕЖ ИЛИ ЧЕ Е НАГЛО КОРУМПИРАН И РАБОТИ ПО НЕЧИИ ПОРЪЧКИ ЗА ИЗТОЧВАНЕТО И ЛИКВИДАЦИЯТА НА БАНКОВАТА СИСТЕМА В БЪЛГАРИЯ. АКО НАИСТИНА ИМА ГРАЖДАНСКО ОБЩЕСТВО В ТАЗИ ДЪРЖАВА, НИКОГА НЯМА ДА БЪДЕ ДОПУСНАТО ОТ НАШИЯ НАРОДЕН ДЖОБ ДА СЕ ПЛАЩАТ НЕЧИИ ПРОВАЛИ! ЗАЩО НЕ ПЛАЩАМЕ ЗА ОЗДРАВЯВАНЕТО НА БОЛНИЦИТЕ И ОБРАЗОВАТЕЛНИТЕ ИНСТИТУЦИИ, А ПЛАЩАМЕ ЗА ОЗДРАВЯВАНЕТО НА БАНКИ. ХИЛЯДИ ОГРОМНИ ЗАВОДИ, ДАВАЩИ ПРЕПИТАНИЕ НА ХИЛЯДИ БЪЛГАРИ НАЙ-БЕЗПАРДОННО ФАЛИРАХА И НИКОЙ НЕ СИ НАПРАВИ ТРУДА ДА ГИ ЗАЗДРАВЯВА, НО.... БАНКАТА Е ДРУГО НЕЩО. ТЯ Е ЕДНА БЕЗДЪННА ЯМА ДОСТЪПНА САМО ЗА ЕДНА ШЕПА ПРЕСТЪПНИЦИ. ЗАЩОТО РЕДОВИТЕ ХОРА МИНАВАТ ПРЕЗ ИГЛЕНИ УШИ ЗА ДА ПОЛУЧАТ ЕДИН МИЗЕРЕН КРЕДИТ ПРИ ЛИХВИ ДОСТОЙНИ САМО ЗА АБОРИГЕНСКИТЕ ДАРЪЖАВИ.

.........Временната бюджетна комисия даде знак за оздравяване на КТБ....... .... Блажени са вярващите защото тяхно е царството небесно!

Какви са заплатите на ръководните постове в банките?

Никога и никъде в ЕС или САЩ не е имало случай, когато вложител с нормален депозит да загуби и стотинка от влога си ( Кипър е офшорка и само там се случи ). И това въпреки правилото за 100000 Е. Щом държавата и централната банка са дали лиценз на дадена банка, те имат пълен контрол над нея, те дават гаранция за тази банка и те носят отговорност за евнтуални ликвидни проблеми. За всички доказани нарушения на банкерите - отнемане на цялото имущество на цялото семейство и дълъг затвор. Так е по света , Вуте.

Ей, измамници, искаме си парите ВЕДНАГА!!!!!

Никакво оздравяване, а ПЪЛНА проверка на банковата система. Утре ако гръмне някоя друга банка и решите да не я "оздравите" ще се получи така, че прецаквате всички за сметка на КТБ. Ама там нали са богопомазани!

пак за сметка на ниските пенсии,а не на вашите увеличавайки си високи заплати по няколко пъти в годината,безсрамни и нагли управления от идиоти

Вълкът ще пази агнето. Ако БГ не беше в някакви договорки с други страни щяха да вземат парите на хората от всички банки. Айдуклък и лицемерие.

Това с оздравяването е пълна тъпотия! Просто се опитват да тупкат топката до нова година, за да минат в 2015 год. Но по-любопитно е, че вече се вижда коалицията, която ще ни управлява! На някой да му направи впечатление, че в бюджетната комисия се гушнаха ГЕРБ и ДПС и си гласуват "по съвест"... А после ще ми говори ББ, че ще прави коалиция само с Реформаторския блок... поза за пред народа! Но на такива "овци" такъв пъдар!

колко струва ''безусловната'' подкрепа на ДПС за правителството на г-н Борисов. Г-да от ГЕРБ , първо сложихте ръка на парите ни за здраве, а сега ще загробите и внуците ни да плащат за грабежа на века. Какво следва? Вместо да прекратите порочната практика вие приемате закони с които следващия път всичко ще е по мед и масло?!!!

Това ли е последната опорна точка но СтаниШев-Герб е виновна за КТБ, тя ще ни зароби, тя открадна парите за здравето на хората, а ние ги върнахме.

Не съм експерт по банково дело, но нещо не ми се връзват нещата, хем гарантираните депозити да се изплатят, хем оздравяване, че то като се изплатят гарантираните, какво ще остане в тази банка, кредитите......................

Тези които писаха закона за КТБ ще го защитават със зъби и нокти защото са в комисията. Мнението на специалистите по банково дело са с отрицателно мнение за неговото съмнително качество.

Рашидов сигурно много натиска за оздравяване, че иначе ще си изгуби милионите. Кой знае кои са и другите като него.

Вчера се видя бостана в действие. Хак да им е на всички протестъри. Боко и Пеевски се олигавиха взаимно. Всички българи които работим ще им платим масрафа на тия боклуци. Честито и горчиво!

Вече не ги е срам да "задкулисват" наяве. Ето ги новите еничари, които искат да изпият кръвта на народа, натоварвайки го да плати за кражбите в КТБ!!! За здраве, за пенсии, за образование - пари НЯМА. НО да покрием следите на откраднатото от КТБ - пари ще дадем колкото трябва.

Наложително е да се внесе промяна в Конституцията, така че промените в законодателството да влизат в сила при следващия парламент. Само така законодателите ще имат стимул да приемат закони в полза на всички, независимо от моментната конюнктура. Сега се приемат закони за конкретни случаи в зависимост от политическата обстановка. Това е предпоставка за нестабилност и непредвидимост.

Ал

Изключително добро предложение!

аха. тук, в дира, само милионери чатим.

Как може въобще да се говори за оздравяване на банка- пирамида! Според наредба 2 на БНБ трябва веднага да се отнеме лиценза на такава банка! Ако това не се направи, това е лош пример за другите банки. Може и те да приложат тази схема на кражба от клиентите си. И друго, когато човек решава къде да си сложи парите, в коя банка или инвестиция, той сам си поема риска дали ще спечели или ще изгуби. такъв е закона на финансите. Където лихвата е по-висока, то там риска е по-голям да си ги изгубиш. Ако не се отнеме лиценза на КТБ, то значи не живеем в правова държава, да не говорим, че сме европейска държава???

Да не се окаже, че най големият длъжник на банката е държавата

Госпожо Радке, това Ви изречение: "И друго, когато човек решава къде да си сложи парите, в коя банка или инвестиция, той сам си поема риска дали ще спечели или ще изгуби. такъв е закона на финансите." се отнася до борсите, а не до банките. Влагайки/ депозирайки спестявания, вие не спекулирате с активи да борсите и нне би трябвало да се говори за рискуване. Правете разлика между банка и борса!

Само като ходя до тоалетната не си правя сметка. Правете разлика между тоалетна и банка!

бензина- менте, банките фалирали, храната в магазините- отровна, лекарствата- преопаковани с изтекълк срок и на всичко това - лошо здравеопазване, мафиотски структури в еврофондовете и т.н. овце ли сме?

Щом след всичко това ощи си блеее от вкъщи българина, вместо да излезе и да им строши главите е ама старшно заблудена офца. Най- важно ли е първо да решавате за КТБ, бе идиотско правителство такова, хората в Мизия измреха, енергетиката ни в колапс, те банката ще оздравявят.......извод: не ги е грижа за народа а само си спасяват парите.......парите на много фирмички щели да заминат....ми проверете.....само на 5 от вложителите парите са калкото на всички останали..........АМА ПРОС НАРОД ТА ДРЪНКА.

Хей, ти, преди да пишеш нещо, научи български.

Абе хора опомнете се, абе как може да не знаят хората учили финанси и икономика какво да правят с една банка бе...как може такова некомпетентност от политици и банкери..абе къде се намирате бе вие долни крадци мръсни бе, вземате парите на хората без да ви пука...абе хванете тези крадци и им вземете парите бе и ги върнете на вложителите на КТБ...как може просто недоумявам че в България има толкова прости и некомпетенни политици и банкери и финансисти...мръсни изродииии....на ешафодааа глави да падат...българи съвземете се и да се вдигнем и да пометем тази паплач политици и банкери и финансисти и крадци като ДПС и всички боклуци до стената и калашника да пеее ..да пееее..да пееее......

Учудих се колко нагло се държа накрая на срещата Искров.Явно има усещането,че е недосегаем.Ама и кои го проверяват,леле мале.Всичките вчера в тази зала като,че ли са за изхвърляне.

Ако обяват КТБ в несъстоятелност- край на валутния борд и започва инфлация. БСП-то изяде парите по време на мандата и сега не гласува, иска още.

И защо мафията от БСП не гласува? Ако КТБ се обяви в несъстоятелност - това означава опрощаване на големите кредити. През 1989 г нали промените ги направих ъж, защото Живков взел 6 милиарда и онзи лудия Гриша Филипов даже ходи за това в затвора, а сега виновният уж избягал и пълен блъф. Мафията пък не гласува, ако може да изяде всичките пари на Булгарина и на държавата- най-добре за нея, като паразити са.

ПРИ НЕСЪСТОЯТЕЛНОСТ НА БАНКАТА СЕ ЗАДЕЙСТВА МЕХАНИЗМА ПРИ КОЙТО ЧАСТНИЯГ ГАРАНЦИОНОН ФОНД СЪС СОБСТВЕНОСТ НА 27 ЧАСТНИ БАНКА ЗАПОЧВА ИЗПЛАЩАНЕТО НА ВЛОГОВЕТЕ!! ЗАДЪЛЖЕНОТО ЛИЦЕ Е ФОНДА И ТЕЗИ ПРЕДСТАВЛЯВАЩИ ГО 27 БАНКИ КОИТО СА СВРЪХ ЛИКВИДНИ! Самият ФГВБ встъпва в правата на трето лице срещу КТБ и всички продадени от СИНДИКА активи на банката отиват в сметката му за удовлетворяване на направеното към ДЕПОЗИТАНТИТЕ !! Заинтересованото лице от продажбата на активите на КТБ се явяват тези 27 банки които по добре от държавата ще наблюдават поведението на синдика!! При СПАСЯВАНЕ на КТБ се допуска така наречените инвеститори които напрактика са БИВШИТЕ СОБСТВЕНИЦИ НА КТБ да изкупят дълга си към банката на 13% от номинала, а НАЛЕТИТЕ ОТ ДЪРЖАВАТА МИЛИАРДИ ЗА ПОГАСЯНЕТО НА ДЕПОЗИТИТЕ не само, че няма да са ОБЕЗПЕЧЕНИ, но ще сепревърнат наистина в ДЪРЖАВНА ПОМОЩ на "бедните" собственици на КТБ от Оманския фонд !!! ЗАВЪРШВАЙКИ ЩЕ ТЕ ПОПИТАМ- кой щеплаща ДЪРЖАВНОГАРАНТИРАНИЯ ЗАЕМ С КОЙТО ДЪРЖАВАТА ЩЕ ПОМАГА НА БЕДНИТЕ ОМАНЦИ!!! КАК ГОВИЖДАШ ДА СТАНЕ ТОВА!!

Като има хора които: 1. Не гласуват на избори. 2. Гласуващи за БСП и ДПС. Винаги България ще мизерства.Откажете се от тия две партии бе хора и всичко ще е наред.

Не виждаш ли тандема ДПС+Герб? Аман от такива като теб.

има закон на бнб по които всички банки за преводи над $20 000 са длъжни да я оведомяват и искат потвърждение ..... това значи че тази мърша искров знае перфектно в кои са парите на ктб .... да сяда и да пише , но от ареста ...

Не от ареста, а от централен софийски!

а е толкова лесно и просто ....докато намерят цецо мустака да вкарат говниора искров в ареста и да почва да пише списъците на преводите които са нареждали господарите му и списъка с кредитните милионери от ктб ...тои ги знае много добре .. после по списъка с мръсните милиони на доган,моника,сергеи,агент гоце и останалите уруди вече излезе така че прибирате и тях в пандиза а парите отиват обратно при редовните вложители ...точка

Изберете си кой да ви краде.Няма пари за здраве,пътища,образование,пенсии,.....а има пари за нови коли на НС ,субсидии, покриване на дупки в банкови пирамиди...до кога ли ще търпим?

Добро утро, тролове...както и на вас, които се задвижвате само от злобата си! Как така изведнъж ревнахте колко е прав Искров и сие...и всякакви няколко месечни врътки, само и само да фалират КТБ и така да заметат всички следи за ОГРОМНАТА кражба , която бърка и във вашия джоб, макар и коствено. И за тези, които не искат да разберат, че фалита ще им струва много повече от оздравяването на банката- вземете си сметалце и бройте топченцата:1.(Х-половината , дадена от инвеститорските фондове= ? Само заместете символа х с истинската сума- аз не я знам, а вие?!?!? А колко ще дадем само за изплащането на гарантираните депозити? Извод: оздравяване на Банката, затвор- най-сетне- за тези, които направиха потресаващата далавера и се опитаха да я прикрият, в бъдеще- невъзможност за такива престъпни действия от най- високо политическо ниво! Който от това ниво не иска да се оздрави банката и да излезе ЦЯЛАТА истина наяве- той е крадецът!!!

много, много, ама много си зле!

Абе какво оздравяване, има ли някой нормален, който от тук нататък ще си вкара парите в тази банка.

Нормалните хора не си държат парите в банки!

link

на бунт, не трябва да допускаме да ни стоварват на нас, нямащите и един лев в КТБ да плащаме кражбите на големите крадци !