Ремонтират Паметника на Шипка за 14 млн. лева

Реставрацията ще започне лятото и ще продължи три години

Обратно в новината

Коментари - Ремонтират Паметника на Шипка за 14 млн. лева | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ремонтират Паметника на Шипка за 14 млн. лева Тук няма ли да се приложи опита от ПСА и ди си наложи демонтиране на фигурите на лъвовете за реставрация, поради износването им и опасността за посетителите.

пак реставрация. Аман от тия русофили. Ние от офиса в бизнес центъра си мислехме - Взривявай и паметник на Рамбо. Дъртите русофили да пикаят азерски газ.

Заради тъпите сосросоиди думата реставрация стана мръсна.

Ще бъдат демонтирани всички камъни и балерефи, и след ремонт ще бъдат върнати обратно

"Усвояваме, усвояваме и нищо, че е есен"

Във връзка с 200-годишнината от Лайпцигската Битка на народите е направена реставрация на 91м-вия паметник край Лайпциг и още 70 по-малки паметници в околностите на същия град забележете: за 150 000 евро!!!. Реставрацията е направена на място за всички паметници без сваляне на отделни части и без затваряне на монументите. За сравнение: Паметникът на Шипка е висок само 31м !!! и е завършен 1930 г, т.е. той е на по-малко от 100 години!!! Сравнете стойността на ремонта:: 14 млн лева, срещу 150000 евро, сравнете височината на паметника: 31м срещу 91 м плюс още 70 по-малки паметника ремонта на които влиза в същата цена, сравнете времето за ремонта: 3 години за нашия срещу 2 години за 71 паметника в Германия при това без затваряне и демонтаж на последните и ще разберете за какво става дума: за огромна кражба и лъжа!!!!

Зависи какво правиш, само го измиваш или правиш тотална реставрация.

Абе ти тъп ли си или не можеш да разбереш елементарен текст? Според теб какво означава думата РЕСТАВРАЦИЯ???? При това след 200 години!!!

А ти разбра ли късия елементарен текст???

първо най вероятно 3 г няма да се ходи там, второ за този период ще излязат УСЛОЖНЕНИЯ, които ще доведат до неговата промяна и подмяна, докато стане безинтересен ..... аз викам да се ремонтира и плевенската панорама, натовски командоси ще стоят чудесно по стените

Според мен ще го дърцат като заложник, за послушанието на Булгарите. Ако Гъкнем , ШЕ ГО Съборят! Законно!

Браво. През 1926 са го построили за 4 години и 5 млн. лева, а сега нашите евроатлантически тъпани ще го ремонтират 3 години за 15 млн.

ЩЕ СЕ ОТКРАДНАТ 14 МИЛИОНА......

Тез 4 милиона са били 140 Ма оркофолите сте прости парчета Как да знаете ?!

Тъпчо си ти!

За Освобождение Затова паметника е там Орките само са къркали

Оххх....душица златна, опълченска....

Оооо , не , шиши и Ко ще орезелят най Българския символ.

Това са много милиони дано не откраднат половината по стара родна традиция! Стъпалата към паметника и зелените площи наоколо са ужасни - не пише нищо за тях???

Първата буква “Д” ли е или “Р”?

така ще ремонтирате този символ на руската агресия?! Консултирахте ли се с Бай Доньо и Урсулина?

Явно целта на Посолството е да се пролеее българска кръв. "Разделяй и владей" е стар прийом за управление на държави чрез разпалване и използване на враждата между отделните групи хора.

само се пита кое е посолството.

Няма нужда от толкова средства! Да се събори летящата чиния в близост и матриялът да се ползва на Шипка! Ако работят затворници ще излезе направо без пари.

Не може без много средства. Евроатланти сте все пак....

кефи ме, че се прави разлика между фалшивата история, измислена след 1944 и истинското ни освобождение от 1878, направено от армията на императорска Русия както и нашите георои опълченци. Реалният прочит на историята трябваше да се направи още през 90-те и щяхме да си спестим много дрязги и заблуди през последните години!

Мутрата ходила ли е на Шипка а+ в-

Гледам, че кремълските тролове и с новината за реставрацията на паметника на Шипка се мъчат да разделят обществото, както с махането на МОЧА. Сега вече и децата са наясно, че са ви платили от Кремъл да внасяте раздор с всички средства. И естествено не се гнусите от нищо при изпълнението на поръчката. Кремълската школа.

Проблемът ви е, че обществото си е доста обединено по този повод и на шепичката ви продажници това не им харесва.

Никой в обществото няма проблем с този паметник. Място за почит и преклонение е за всички истински българи. Шепа продажници се мъчат да създадат проблем за пореден път. Познават се по това, че правят проблем от грижата за паметника.

Ще държат 3 години пометника на Шипка, като заложник! Ако гъкне Българина и не изпълнява, ще го съборят !

усвояването продължава 14 милиона= 3 детски градини

В нашите демократични времена е нормално да искат да реставрират и паметника, символизиращ терористичната дейност на български сепаратисти под диктата на руски окупатори срещу законната османска власт. Все пак лидерът на ДПС е бил в затвора за тероризъм по време на лошия комунизъм, не е демократично да поддържаме такива паметници, които да напомнят тези лоши за него и останалите ни русофоби времена. Пък и премиерът ни вероятно се притеснява всеки ден от мисълта за паметник с руски топове и руски войници, държащи пушки.

Да не могат да се събират хората за празника... Това няма да ни спре, даже ще ни амбицира още повече!

Нека при реставрацията да сложат ЛГБТ символ, а също и турски полумесец, за да демонстрираме верността си към нашите западни и южни съюзници, и към видния ни русофоб Делян Пеевски и неговия бей, хи хи хи! Ако, разбира се, направо не го "реставрират" с флексове и после да се почерпят с тортичка с нарязани опълченски парчета, хи хи хи!

Тя тая власт освен да руши и събаря друго знае ли? Защото друго не сме видяли .

Денков ни докара и приемане та няколко хиляди бежанци. Условно и ориентировъчно, хи хи хи!

Е, за 14 млн, какво ще се ремонтира?! Освен на върхът му да се поставят златни бюстове на Шиши, Бойко и Кирчо, а над тях да се издига символа на ПОСОЛСТВОТО.

Паметника вероятно е построен за 10 години, щом само ремонта му ще отнеме 3.

Антибългари, не пипайте Шипка!

Избраха чудесно време да го ремонтират. Паметниците са на мода. Сега ще тролят скърбящите по паметника на Съвецката Армия :) Ще се появят торни с нарязана Шипка и какво ли още не :)

Тези педери да него ремонтират, както "ремонтираха" Паметника на Съветската Армия?

Сглобката-да не го бутате ей!

А някой да те пита? Ето и ПСА го "реставрираха" въпреки решението на съда, в най-добрите демократични традиции, в които уж имало върховенство на закона и властта била в ръцете на народа, хи хи хи!

За 14 млн ще построите нов паметник бе, кретени! Но не можете! Едни павета не можете да наредите, камо ли каменни блокове!

Аз само да питам - тортичка ще ядете ли накрая?

Украсена с нарязани парчета от костницата под паметника, хи хи хи!

Сатрапът Гурко, който е беларус, е отговорен за геноцида на поляци и украинци, осъществяван през времето на окупацията от руската имперска армия за повече от 10-годишен период, когато е бил назначен за генерал-губернатор на Варшава!

Той ли е опожарил Стара Загора?

Кой ви ражда такива съвършени идиоти?

Как кой? Други съвършени евро-идиоти!

Почна се "реставрацията" и на Шипка, хи хи хи! Да живее евроатлантизъмът, да живее лидерът на българските русофоби Делян Пеевски, хи хи хи!

Предлагам когато се проектира //ТУНЕЛЪТ под ШИПКА// в проекта да се заложи АСАНСьОР. Така че от тунела да може да се излиза горе на площадка наблизо до паметника. Мисля че няма да се оскъпи кой знае колко много.

като гледам какви цени праскат , асансьорчето ще е 10 милиона ...

бате, Ердоган прокопа втори Босфор. Ние един опикан асансьор ако не може да платим, по-добре да бяхме останали под турско

Прокопа??? Кога???

И там ли ще режете и къртите по нощите, бе скапаняци? Щото и там е имало братушки!

Паметникът е в отлично състояние и не се нуждае от никакъв ремонт! А глупостите, че паметникът е стане метеорологична станция граничи с пълен идиотизъм! Няма по света паметник- метеорологична служба и няма и да има! Какво - ветропоказател ли ще закачат на върха на Паметника? Който говори такива глупости е пълен кретен и лъжец. само един академик-идиот и Киро Тъпото могат да измислят подобна глупост.

Шило

Със сигурнсост се налага реставрация. Все пак не е в музей, при изкуствени условия. Температурни разлики, влага, замръз. Все неща, които водят до ерозия. И по-добре е сега да го оправят, вместо да чакат по-големи щети.

Да, видяхме вече как реставрират щетите от ерозия нашите евроатлантици, хи хи хи! Особено като се касае за паметници, които вадят очите на бея на видния ни русофоб Пеевски, хи хи хи!

Абе, дебил, това са огромни здрави дялани скални блокове, какво мислиш, че им се е случило за толкова години, освен че са улегнали и са се напаснали още по-добре? Хайде да не говориш за неща, от които нищо не разбираш, а?

Шило

след 100 години?

Ние ще сме първите в света, които ще реставрират скален монумент! Академикът ще влезе в книгата на Гинес с тази простотия.

Като не става за бизнес център, що ша го събаряме? Ще го поправи е за некой леф? Далавера. А нема кой да го провери дали е така.

Всъщност, основната част от тогавашната руска армия, са били украинци, имало е и финландци, румънци, поляци, много литовци, латвийци и естонци. Голямата част от руснаците, особено командването, генералитета са етнически германци. Чистите етнически руснаци са били шепа хора, които са изпълнявали помощни функции - да лъскат обувките на офицерите, да почистват оръжието и да се грижат за добитъка в армията, основно коне. Самите руснаци са недисциплинирани и не умеят да воюват, често не изтрезняват и дезертират, за да откраднат нещо от мирното население: пиене, злато, кокошки, много жени са изнасилвали!

Шило

Дрън, дрън.

Изнасилен ти е най-вече акъла. Толкова глупости си написал, че може би не си отишъл нито в един музей, нито си прочел една книга.

Нито една от изброените етнически групи нямаше да дойде да воюва тук, ако не беше организирана и мотивирана от руския император.

Е, явно са си взели забележка, щом сегашната им армия направи НАТО за смях пред цял свят, хи хи хи!

Не разбрах защо ДИР-а изтри коментара ми. Не ви е удобно как евроатлантиците пренаписват историята ни ли? Използвах тези цитати от учебник по история, който беше предложен преди няколко години

С флекс ли ще го ремонтират? Че те... имат такива наклоностти и желания.

Да не го демонтират и него евроатлантиците

Дали няма просто да го нарежат?

Това чуждо правителство да не пипа паметника на Шипка.

Реставрация или "реставрация"? Щото демонтажа се оказа вандалско унищожение с флекс. Има нещо гнило в идеята, точно когато назначената власт напира за изтриване на Трети март от историята ни, изведнъж, точно сега, точно в този момент, да почне реставрация на символа на Трети март. Та, кажете направо: ще бутате ли Паметника "Шипка"?????

Не е за вярване. Та този паметник и паметника на "Александър-II"- Цар Освободител" пред парламента са трън в очите на "Продължаваме промяната" и "Демократична България". Ако зависеше от тях тия паметници отдавна трябваше да са демонтирани. Особено паметника пред парламента. През 1877 година руския император "Александър-II" обявява война на Турция и навлиза с войските си в границите на Османската империя. Европа и Турция го обявяват за агресор,защото е нарушил границите на суверенна държава. Българите обаче му издигат 12 метров паметник точно пред Парламента си и го наричат "Цар Освободител". "Продължаваме промяната" и "Демократична България" са за Европейската позиция и с радост биха демонтирали паметника. Страхуват се обаче, че може да бъдат убити с камъни, защото те са далеч от българското и българщината!

Цар освободител да се преименува на Цар окупатор!

Шило

Не го казвайте дори с ирония. Със сигурност има такива,които ги мислят нещата по този начин. Всъщност, това е истинската трагедия на България.

Окупаторите ще ги видите сега и се налага да вземеш 2-ма афганистанеца, по един за жена ти и един за дъщеря ти, да се почувстваш европеец.

Цар Освободител го наричат неговите поданици, защото е отменил крепостното право. Затова мисля, че думата "Освободител" е не на място на този монумент.

Шило

А какво предлагаш да е? Не ти ли се струва, че това, което е направил за България потвърждава прозвището му?

А торта ще има ли, с останките от МОРА - Монумент на окупационната руска армия?

Каква ирония! До паметника на свободата летящата чиния на най-големите душмани на българите!

Паметник на свободата!? Ама каква свобода, чия свобода? Тоз, който ни освободи, той и ще ни зароби! Единствената истинска свобода е евроатлантизма!

Строежът на паментника започва реално в края на септември 1926 и е завършен през 1930, т.е за 4 години. Камъните тепърва били добивани от съседните скали и оформяни на място, другите материали се качвали с каруци и дори на ръка, без пътища (в началото Шипченският проход не е бил готов), без нищо. Един век по-късно, при наличието на всякаква възможна транспортна и строителна техника, път, електрозахранване, комуникации и хеликоптери, една подмяна на плочник колкото два мутренски апартамента и запълване на малко фуги, ще се влачат ТРИ ГОДИНИ!!! Засрамете се.

Шило

Нали не мислиш, че реставраторите ще имат сърцето и душата на строителя му- Пеньо Бомбето?

Прав си сърце нямат! Ама имат джобове - дълбоки при това! Та да се усвоят едни пари - били народни сега пак са народни, защото за тях народа това са те....другите нито ги виждат нито ги интересуват.....И пак ще викам "ура" ако не му лепнат един полумесец отгоре или отпред .....

Като знам, че ще го правят ППДБ и ГЕРБ тоя ремонт, по добре да си седи така пметника, че най много да го опорочат

Този паметник на нас не ни е нужен, но можем и трябва да съберем тези средства и да ги дарим на бедстваща Украйна. Като толкова настояват някои хора да има такъв паметник, може да се премести в Музей на руската агресия и имперско и тоталитарно изкуство! Даже може да се направи един пластмасов макет или от восък, както се практикува в целия демократичен свят, а материалите от оригиналния може да се вложат в изграждане на инфраструктура, металите могат да послужат във ВПК за производство на снаряди за мир по съвременни натовски стандарти! Допълнителен плюс ще бъде, че няма да се налага, особено при неблагоприятни климатични и атмосферни условия да се струпват големи маси хора с риск за здравето!

Сто пъти

Тагарун ли си, Тагариди ли си, пълен олигофрен си. Щом си толкова загрижен за "бедстващите" украинци какво правиш тук, а не си заедно с тях на фронта? Питам?