Бетон под паветата на ”Дондуков”, вече слагат релсите

До края на октомври трябва да приключи реконструкцията на бул. „Княз Ал. Дондуков”, обяви кметът на София Йорданка Фандъкова.

Обратно в новината

Коментари - Бетон под паветата на ”Дондуков”, вече слагат релсите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Относно паветата: 1.шумно 2.неравности 3.разбиване окачването на колите 4.недобро сцепление при спиране сравнено с асфалта Ако искахте автентичност - запазвате част от паветата около парламента, а улиците с трафик - асфалт! АМАН от криворазбрана демокрация да се съобразяват непрекъснато с шепа кресльовци, които са контра на всичко!

Голяма тъпня сътвориха с тия павета - хем по-шумно, хем по-прашно и мръсно. Кой идиот реши, че трябвало да се запази "автентичния вид" на тази улица точно чрез настилката ѝ? То по тази логика не трябва да се променя и ремонтира нищо за да има автентичен вид. Ако става въпрос за жълтите павета - да, те са единствени в Европа, доколкото зная, но онези, които вече редят там, хората са ги отрекли отдавна за натоварени с голям трафик улици.

Общинските идиоти не могат да разберат, че икономията е майка на мизерията. Даскалицата от Самоков не става за кмет на Слфия, може би за Говедарци или Долно уйно.

Ква икономия? Да бетонираш и да редиш павета е по-скъпо, отколкото да слагаш асфалт!

Брейййй, много майстори павьори в тоя форум БЕ :))). Всеки разбирач - голяма работа :)))) мани, мани :)))

Ама,не се ядосвайте бе хора. Каквото направят,направят. Догодина отново ще ги ремонтират. Това е патент на ГЕРБ.

дайте на работниците кожени наколенки,утре може да не дойдат на работа. Сигурно нямат и охрана на труда...

въй въй въх ама какво стана с отсечката която трябваше да е готова до 20.07.2017 г. на ул. Шандор Петьофи сигурно от дъжда е утекъл и срока

на снимката виждам едни ЦИГАНИ, дето редят павета в ПЯСЪК!!!! Абе, малумници от СО, то ясно че сте събрани чукундури ама поне приказката за трите малки прасенца и вълка не сте ли я чели????? От кога ПЯСЪКА е се ползва за спойка на павета, отговерета АБОРИГЕНИ!

теб кой да спаси. Къде си виждал павета да се редят със спойка,винаги с пясък.

Не си виждал, защото си от долно Уйново. Целият стар център на София е от павета със спойка бетон. Така почти не се усещат фугите между паветата и настилката е много здрава. Когато решиха да подменят тръбите на парното разкопаха всичко и изляха някъде асфалт, някъде наредиха паветата както си знаят - върху пясък. В Париж пък спойката е директно битум.

абе, многознайко защо не научиш павьорите как и върху какво се редят павета иди в с. Дивля да им изнесеш една лекция, че да те понабият

Когато обяснявах преди година тук, че така трябва да се направят паветата, ако искат да не пропадат някакъв "гении" ми обясняваше, че съм глупак и че не се правело така...

loyola

Уточнение: "работи се с удължено работно време" за да се усвои по-голяма сума пари.

Няма ли да се откажат от това безумие с паветата!?

Цимент... Това няма да е железобетон, а нещо което ще се разпука и няма да даде никаква стабилизация, хлътването на тия павета е гарантирано, защото и транспортния слой сега ще е по-тежък. Хората поискаха асфалт, но кметът единодушно реши, че ще бъдат павета там, отвратителна история.

Мислим,че ако сложат 20-на сантима асфалт отдоле и паветата се фанат за него на 4-5 сантима / докато асфалта е разтопен/ ще стане нещо ефективно!

Ония, дето са ги слагали навремето, са били прости галоши.... не бетон, за по пиниз номер сложете под паветата асфалт.

ко фугите са от пясък, ще се изрови.

Ами нали трябва и догодина да крадем как ще стане ако пак не ги ''опесачим''...

А аз съм виждал бетон , намацотен с нещо и изглежда , все едно са павета... Та да не стане и Дондуков по този начин

За бетона под паветата не зная,но при нас за една дупка в асфалта 50Х 50 см изрязаха асфалта 16 метра на 3 метра и го подмениха.Сигурно правят оборот, иначе обяснение няма.Това е за трети път- трайност един сезон.

Човекът-ром, не е редили никога павета. Вижте колко изпъкнали страни на павета има на горе, които до преди да бъдат извадени са били на долу!

Ти като не си ром, що не дойдеш да ги редиш, но първо не разбираш от това и второ не ти стиска г--а

Тия за крадене на пари и върху асфалта паве ще сложат.. Кой болен мозък измисли че паве се слага върху бетон????

Глупчо, паветата трябва да са идеално гладки,като на Мачу Пикчу и да бъдат залепени на бетона.Май търсим работа за под изпълнителите...

Парите ще да заминат и по подизпълнители и по изпълнители отчели добра комисионна за тая фръцла ама работа като хората няма да е свършина..Догодина до амина пак ще ''ремонтираме'' ремонта на Дондуков както правим всяка година:((((

И тая няма да се скрие като ментора си и да спре да се прави на ударена за ''софиянската любов'' докато ръцете им са заети да плячкосват..ПОСЛЕДНО място от европейските столици фандък говори ли ти нещо??или ти се радваш че отзад напред сме ''първи''

е сега фугите на паветата ще задържат вода и ще е постоянно хлъзгаво щото отдолу е бетон и няма оттичане на водата... Абе или е паваж или по- добре асфалт, а сега на бетон паве...

dimka

Дано наистина ремонта се изпълни в срок.

Не разбрах какво стана с велоалеята-ще има ли такава?

Паветата са проблематични за София и този тип настилка винаги ще се деформира поради високите подпочвени води и нестабилна основа. Заради популизъм и криво разбрана култура, се вършат нещата недалновидно, сега и бетон ще лее, и скъпо ще стане, и ще си остане шумно и прашно. Популизмът - вечната тактика на нашенските политици.

Не са проблематични, където е пешеходна зона. Но, като знам натоварването по този булевард, отново ставаме жертва не меко казано хора с липсващи мозъчни гънки. Добре, че поне 8мо-ъгълника не успяха да спясят, та едно грозно нещо по-малко в града.

Както някой наскоро писа под сходна тема - Шанз Елизе е цялата в павета. И е десетократно по-натоварена от Дондуков. Явно не е въпросът в паветата, а в кадърността на поставянето им.

Мирослав

Натоварените улици с асфалт, правен по Бойкове време, по добре ли са? Вижте напуканият бул. Цариградско шосе, надлез Надежда, вълните на асфалта на ремонтираният (и помпозно открит от кмета Б.Борисов) участък на булевард Първа Българска Армия и още много други. Там където водеща е кражбата на средства, а не обществената полза, ако ще от злато да го правят, все ще си е калпаво. А сегашните приоритети са точно такива - да се открадне колкото е възможно повече.

Истинските софиянци помнят и знаят много добре какво значи паве дето не помръдва много години преди таквиз като тая и ментора и неразбиха всичко що беше здраво и годно за да си пълнят джобовете...

Що ли ми се струва, че това е някакъв тъпизъм? Твърда основа, отгоре пясък и върху него павета. Нещо не ми се връзва, но нали не съм пътен инженер, не ги разбирам тези работи.

Поне го направете както трябва, а не след една година да се наложи пак да се ремонтира. Както се случва всеки път с "Цариградско". А, да - и обезателно оправете и тротоарите.

Ами ако не ремонтират непрекъснато от къде ще краднат???? По разнебитена София от сега сигурно беше през бомбандировките . Витошка колко пъти я ремонтираха???ама като вървите настилката се вижда че вече е за нов ремонт//Милиони откраднаха тия само от ''ремонти на ремонтираните нови участъци''