Новият британски самолетоносач вече е в ремонт

Най-новият и най-скъп самолетоносач на британския военен флот се нуждае от ремонт, съобщи министерството на отбраната на Обединеното кралство.

Обратно в новината

Коментари - Новият британски самолетоносач вече е в ремонт | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Пак добре като не го е ударил някой рибарски кораб или изтърван шлеп като онези американските в тихият океан наскоро които вече дори не подлежат на ремонт.За такива самолетоносачи сух док няма.

А ти недей на краставичари краставици да продаваш. ако някой разбира от корабостроене това са англичаните. Те са научили всички останали как да строят кораби. И те ще се оправят - не ги мисли.

Вие англичаните не ги мислете. Концентрирайте се върху фалита на Русия и изчезването на руските тролове... поради безпаричие.

Взиамай още българи на работа!

Toз самолетоносач от корабостроителницата направо отишъл за ремонт. САЩинският цумволт таман излезе от фабриката и аха да потъне в Панамския канал. ГРОБ ли ги е правил?

НЯКОЙ ИМА ЛИ НЕЩО ДА ПЛЮЕ ПО РУСКИЯ САМОЛЕТОНОСАЧ !? А БЕ, СОРОСОИДНИ ДЕМОКРАТИ ! ЩО МЪЛЧИТЕ ПОПИКАНИ !?

за какво е пусната новината в този сайт, ако не за такива като вас да се изпол.цират на това, някакво проблемче възникнало, теч и видиш ли същото било и положението с кузя, пърдящ чайник някакъв на 100 години с допотопна техника, урааа

британските медии пишат -то допотопна е британската техника а руснаците са друго изрмерениса и поне 15 години напред и то в чисто технологичен план.Иначе британцтите като тестваха балистичната си ракта от 1960г-изстреляха е на изток от атлантика а тя пое курс на запад към флорида че се наложи деактивиране.

Обединеното кралство е свободна страна. там, за най-малкия проблем медиите веднага пишат. А в Русия даже и да потъне единствения им самолетоносач я се разбере, я не Има проблем - решава се. Навреме и с всички предпазни мерки. А не се замазва както биха направили в Русия. Нека си спомним когато потъна подводницата "Курск". Още в началото са знаели че егръмнала, но никой нищо не каза. А чак след като я извадиха се разбра какво е станало. и то благодарение на чуждуите водолази, дето са видели цалата трагедия. Ето това е разликата между демокрацията и тоталитаризма.

по руски самолетоносач, ама )))))

Е тези англичани ли ще се бият с руснаците, та корабът ще потъни и без да е ударен от руска ракета....

нали някакви офце го бяха потопили, а курск извънземните ...

Имам въпрос. Колко от тези 280 метра и 65 000 тона се връщат обратно в пристанището след първото плаване.

Този най-скъп самолетоносач на британския военен флот е трябвало да бъде вкаран в състава на флотата още преди 2 години. За съжаление от пускането му на вода през 2014г. до сега се случват постоянно тежки аварии, което прави невъзможно пускане в редовна експлоатация. До момента на този самолетоносач са извършени повече от 1000 ремонта. Комисията по отбраната и флота при долната камара предложи този кораб да бъде даден за скраб, тъй като разходите за ремонт се увеличават драстично и до сега са надхвърлили многократно прогнозната цена на самият кораб. Най- вероятно е самолетоносачът да бъда нарязан за скраб и да започнат да правят нов!

Така е, като не са го поръчали на китайците. Все-пак е позор за Великобритания да не може да си направи най-големия кораб.

Казва се "скрап" не "скраб" - идва от английското scrap, scrapping - хвърлям на боклука/бракувам.

те тия бозавите нефелници от острова сите са за скраП или скраб се тая нали ги знам какви утрепки са

Абе, оня, пише се скраП (идва от scrap)....

Западналите наркомани една топлийка не могат да направят. На ФАШкиите преди 2 дена влезе за основен ремонт "саморазрушител" струващ 12млрд, който беше пуснат на вода преди месец. Вече и 80%ните могат да си представят ФЪ-22 как е напълнило памперса като е видял Суто да се задава. До колето: Абе 80%тен ФЪто е пуснало ракети за разсейване на ракети тоест е било засечено и напълнил памперса.

2 год закъснение за подобен самолетоносач са нищо. В Расеюшка майсторят падлодка за 25 години, и проста фрегата за 10.

А Българиюшка в 21 век си доставя хляб с каруците!мбухахаха марш у евронивата да бИреш ягУди ве чирак !!!

нека да ти изсъхне езика за всичките ти лъжи, вече си го е заслужил!

Кат ти влезе русское торпедо изодзадзе тогава ще врещиш !

По правилното наименование на тези самолетоносачи е пералня за пари. При нас някой перат пари с магистрали,а тука с желязо....Шолмо Паси няма ли да се разплаче и да покани коритото да посети някое бг пристанище-няма да се учудя...

Кошера е протекъл и сега ще се търсят пчели да събират меда, защото търтеите няма да могат да смогнат с яденето.

Напълно нормално събитие за нов и сложен кораб минаващ изпитания. На въодушевените путенуиди предлагам да помислят върху следното - как Великобритания при ПО-МАЛЪК военен бюджет успява да строи големи кораби - самолетоносачи и разрушители, а Рашка само ракетни катерчета и недоделани фрегати?

хихихиххихи какви сравненя между едно куцо пиле/Англия/и Русия за която самата Англия казва /Файнешъл Таймс,Гардийн/ че Русия е с едни 20 години технологично напред.Проблема не е джуджето Англия , а сравнението е между САЩ -с 10 пъти по голям бюджет от РФ и РФ която с 10-пъти по малък бюджет помлая дружките и чалмите на САЩ в Бл.изток и САЩ само гредаха отстрани .Причината -оръжията на САЩ са едни ръждясали тенекии от 60-те години,другото е холивудски фирлми и фантазии и мокри пиратки

да вземеш да потърсиш някой друг да ти превежда чуждата преса, че сегашния или е некадърен или недобросъвестен. И така - не САЩ строи британските кораби, британския военен бюджет а с около $10млрд по-малък,от който плащат истински заплати, и все пак- самолетоносачи, разрушители, атомни подводници.. Проста да падладеиш!

Само да попитам, как ще реагирате ако си купите нов, модерен и скъп автомобил, и докато го закарате от магазина у вас , вече трябва да му се прави ремонт. Или пак ще кажете "напълно нормално"

Грешна аналогия. Автомобилите се прозвеждат в големи серии, но предсерийните прототипи са разбира се пълни с проблеми. Както стоят нещата - самлетоносачът ще постъпи на служба догодина. Сравни само с простата фрегата Адмирал Горшков пусната на вода през 2006 и още не е. А подводницата Лада? А Иван Грен?

Кузнецов пуши, ама няма да потъне.

тя и ползата от него бе толкова - клюхтя и пуши 1 месец с 6 възела до Сирия, метна в морето 2 самолета, другите само превози за да излитат от летища на земята. Сега му предстои основен ремонт.

и едни митове бяха че сирия ще я разделят, асад щял да си ходи а то горкият кузнецов направи от другарите на сащ -миндили ичалми камък върху камък и камили, а гледам и сирия цяла и асад -там и сащ по корем

Я виж ти! Ма той не бил руски кораб, а английски! А аз си мислех, че само рашките си оставят ръцете на това, което правят. Май разликата е в цената на "ръцете"? За 3 милиарда брак - това си е сериозна работа! Наш ББ трябва да отиде на обмяна на опит там. Проблемът му е, че докато навремето с Лужков, когато се учеше как да краде от строителство, можеше криво-ляво да мине без преводач от руски, докато сега и преводачът ще е посветен в далаверите и ще трябва да се правят мокри поръчки.

Нищо страшно, просто са се разсъхнали дъските на корпуса. Сега ще насмолим кълчища, ще уплътним и готово.

Да го бяха поръчали в Китай, както правят за всичко останало.

Ти пък да не си въобразяваш, че са го събирали англичани в Англия? Съвсем даже напразно!

Не англичани, а шотландци.

АНГЛИЙСКИЯТ Е ДЪБОВ - ПО-ЗДРАВ!!

Уважаеми коментатори ,нямате ли си друга работа ,та се изказвате по теми, за които сте дълбоко,ама много дълбоко некомпетентни. Колко кораба сте построили или издавали ,знаете ли изобщо що е това Sea Trial ,качвали ли сте се изобщо на новопостроен кораб ? Ами намерете си друга тема ,например футбол,по ще ви отива. Моля,не бъдете на всяко гърне мерудия

Брех маа му. Имали сме тук и корабостроител.Абе аз не съм строил, ама съм потъвал няколко пъти и то след ремонт. Оставили си ръцете баш майсторите.

"Кралица Елизабет" получита теч под ватерлинията и отишла спешно на сух док за смяна на памперса.

Така строят "честни частни компании, които сами си изкарват парите"! С бюджетни пари по държавна поръчка и с гарантирано лапане за безкрайни ремонти след построяването. Схемата е класическа.

Този самолетоносач (гордостта на британската флота) е пуснат на вода още през 2014г. До сега не могат да го сложат на въоръжение, защото се чупи редовно и авариите са наистина тежки. За три години има над 1000 големи ремонта. Англичаните са измислили 10-ина вица за чупещият се самолетоносач, който стана за посмешиште. Преди месец имаше предложение корабът да бъде нарязан за скраб, защото разходите по ремонтите растат в геометрична прогресия и отдавна са надхвърлили по абсолютна стойност прогнозната цена на кораба.

Египет ще го купи и заедно с Мистралите стават световна морска военна сила.

Тоя самолетоносач, да не е правен от компанията Rover?

И какво стана: Руския самолетоносач - най-здравия самолетоносач! Браво дир, страхотна новина, бой по гнилия капитализъм :D

Проблемът на Запада е, че всички поискаха да стават търговци и адвокати, вместо инженери. Когато английските и немските инженери бяха най-много като качество и количество в света, двете държави бяха на върха. Днес са просто пробити корита.

точно казано, но лошото е че и нас направиха пробито корито и даже още копат под него...

Англия не е това за което се мислят...това е една вечно пияна нация, крепяща се на предишната си слава!

Ъхъ... За това са втора икономика в Европа, отстъпвайки само на обединена Германия.

Втора като се гледат финансовите показатели ако изобщо стопляш какво ти се пише. Образно казано - най-много пара в свирката на футбола, а на световно никакви ги няма. Германия е друга работа ...

правена от пришълци

Не се бъзикайте с военната техника на Русия, рашаните разполагат с две дизелови подводници, разпознават се лесно по черният дизелов пушек който бълбука от морето, подвижния вулкан Адмирал Кузя на въглища наричан от рашаните самолетоносач и девет лодки снабдени с матроси с гребла, на които свърши ли им водката ... до тук с ПР.

И за това американците треперят от руснаците и не ги хваща сън! Погледни доклада на НАТО за въоръжението на Русия.....че не са способни да окажат противодействие в днешно време на Русия!

Смеем се значи на енгелезите, ама добре че пуснаха на вода "Джералд Форд" ... щото щеше да стане така, че Адмирал Кузнецов ще мине покрай него и гледай какв майтап за лудите кравари!!! Първо хамериканците трябва да разберат от къде иде пушека, за да не се изгубят още в екваторията още, второ да се убедят, че на Форда наистина има противогази и очила за нощно виждане!!! Той Адмирал Кузнецов може да прилича на ютия но за сметка на това така пуши, че на 50 мили покрай него, нище се не вижда и хайде "Джералд Форд" на ремонт.

Шило

Хихихи, вярно е, ама поне 40 годишния старец нито са го влачили от някъде, нито е влизал веднага в бокса след производство или ремонт. Па, нека си пуши.

Джералд Форд наистина се оказва проблемен кораб по ред показатели. Като например системата EMALS, проблемно кацане на самолетите, и т.н. Но както се казва, за 17 млрд. долара толкова...

Тъпите и прости и малоумни еврофекали не разбират, че братята са направили най-добрият самолетоносач. Кузнечика не само гори дизел но може да върви и на дърва. Стратегически и тактически се скрива от директните наблюдения на противника, и заблуждава всички участници в бийните действия, че се намират близо до горящ вулкан. Естесвено е, че от пушека и парата никой няма да остане около тях. Алоооо, това е стратегия и тактика, не случайно путкин е начело на държавата.

Това ли са новите инструкции от Брюксел? Да се използват всевъзможни негативни 'новини' за да се оплюва И явно разчитат на руските о$рани тролове да им вършат работата

Тъпите и прости и малоумни еврофекали като Рикардо КУРояярдо едно не разбират...Путльовци малоумни, руснаците строят здраво, надеждно и дълговечно! Това не са ви краварските бангии или британски бараки, които потъват на първото си плаване и струват милиарди долари! Не са ви и краварските бараки Ф-35 , който след 30 години строене още не е влязъл в строя заради купищата дефекти и струва 10% от външния дълг на Говедарника! Цели 2 трилиона долара! Руските кораби, самолети, въртолети, камиони, ракети, сателите, влакове, подводници са създадени да си вършат работата..А не да ги снимат в Холивуд! Затова и целия свят купува руска техника, а никой не иска да ползва неефективните краварски бараки! Дори лудите говеда купуват руски ракетни двигатели РД-180..А дори НАСА подновява договора си с Роскосмос да ги качва до МКС, който впрочим пак е построен благодарение на руснаците! Никой в НАСА не иска да се вози на краварските барраки на Илън Мъск, защото през една се взривяват! На никой не му се иска да се повтаря фиаското с Челинджър и Колумбия! И това са факти!

Руските техника е нарицателно за бракма!F35 е на въаоражение освен в САЩ и в Израел и успешно трепе хизбуласи и путлераси в Сирия,Газа и Палестина!Руската космическа програма е реализирана от немски инженери,а благодарение на американските долари Роскосмос и МКС все още съществуват!Мъск за няколко години застигна и задмина постиженията на руските товарни космически кораби разработени от германци!

N. S.

Пич, ти колко пъти си чул как се произнася името на Elon Musk ? Не прочел, колко пъти си чул ? Нали се водиш за осведомен. Trump, Musk, money, fun, punch, buddy, buggy и т. н.

Ти нали не си Рикардо КУРояядо, а само го поемаш отзад и се кефиш на коментарите. Голям европедал си значи, трепаш таралежя с ... и се натскаш отгоре.

Ники

Пак са виновни дядя Вова и руските мужики-пияници, които започват да се трудят на 2 чаши водка. От това престават да им треперят ръцете.

прав бил "кузя" .сега дискусия на руснаци с британци има резолъуция "кузе" ракет жалко на "лизку',сама утонет! кузя-самолетонасач а.кузнецов *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Западналите наркомани една топлийка не могат да направят. На ФАШкиите преди 2 дена влезе за основен ремонт "саморазрушител" струващ 12млрд, който беше пуснат на вода преди месец. Вече и 80%ните могат да си представят ФЪ-22 как е напълнило памперса като е видял Суто да се задава.

N. S.

На доста хора тука не им е ясно, че като стане дума за бюджет, за разходи, за цена на самолет, на незнам какво си, нещата опират до яко крадене. Крадене, с ръцете и с краката. Крадене, за живите и за умрелите. А не че толкова струва. Та от там се научиха и българските юнаци. Едно време един километър магистрала струваше 50 000лв (примерно), сега струва 5 милиона. Това са нещата днес, братя и сестри, нереален земен свят (както се казваше в една песен на Щурците).

Абе тва със сутката защо не го казаха първия ден когато ф22 облетя другите две сутки ами чак на другия ден когато ф22 си беше в хангара? Голямо мислене е било в кремъл как да излезнат от срамната ситуация.

Получилось как всегда.

Кое бе английската кошница ли хахаххаха

до англето гардиян ти умник краварски обясни на простолюдието защо наииииии големият ф з5 закъсня в израел с час и полвина на парада в тел авив защо мъглата е проблем за него или е само е пари на вятърът то ан 2 да беше летел то и би долетял на време с обикновен компас а този наиии наии надут с рекмами самолет е брак на говедата мъглата е домокледов меч за него

едно съвременно торпедо потапия наи модерният самолетоносач ... така че ползата от тиях в реална воина е никаква ... а в нереална поне ,има достатъчно място да се опънат телове да си сушат изпраните от жълто гащи като ги уплаши някои ... ха ха ха

Красавец !!! Само да не минава по близо от 200км до Кузя, че немогат го изтърка от сажди после

здрасти бе цървул страхлив :) я сега напиши тук като канада закупи от англия подводници как ги влачиха на буксир до тук ха ха ха

Абе то защо се подписеаш с ООО, като си само ОО..... моля моля, омръзна ни лайнарите да се правят на 3 х О.....

кузя си дими ама на ход а този на стапела и за ремонт анадъмиш кузя на 30 години на пенсия този левент ама с дъно на 80 годишен пенсионер на които без хапчета и е опушил картофите и на другият свят

Тъпий.....Кузя е в работилницата за 2г, ама явно толкова следиш новините !!! Димящия кумин на Кузя ще го видиш чак 2020г !!!

може да не си приличат ,обаче нищо читаво серийно не могат да произведат. Що се отнася до конкретия случай,това въобще не означава, че не е произведена поредната наистина вечна машина. И едните идругите трудно доклащат нещата ,ама като ги доклатят....

е малечко прехвалените невидимки с преправени двигатели на Рлс Ройс гаче ли летят пък за космоса си е РД 180....ама щом казваш тъй ще да е сигур в Купертино са пуснали страхотна "серия" може и с лъскав капак дае ...хи хи

Сега ако съм Британски данъкоплатец ще гръмна с оръдието директно по Бъкингамския дворец да я сплаша тази кралица, която на втората седмица и се й се равалят корабите !!!

соросоидни онанисти, я се разлаите как пуши "кузнецов"?!:)))))))

ГОРИ БЕЛИ ГАЛОШИ

Това е проблема на модерните краварски и европедалски технологиии...Че колкото са модерни, толкова и не стават за нищо! Една измислена бутафория, която не става за чеп за зеле! Британската барака е същата като краварския Земволт, който тръгна да потъва по средата на Панамския канал, та месните папуаси го спасяваха с гребна лодка.... Същия е и краварския Форд, който вече го строят близо 10 години!!! И още не е влязъл в строя, то какво ли не му се скапваше, катапулта, радара, компютрите, силовата установка...Абе западните таралясници, са като новите им коли! Чук и гек за купища пари, а не стават и за чеп за зеле!

Еи ама на такива като теб, устата се затваря само с удар, като на руска кола. Кав калашников си бе Запорожец?

ИЗПОЛЗВА ЯДРЕНО ГОРИВО СИНТЕЗИРАНО ПО УЛТРАМОДЕРЕН НАЧИН ОТ БЕЛИ ГАЛОШИ

Да, точно за това не потъва - галошите са по-леки от водата.

Кузя квот ще гориво да използва, ако ще да дими кат парен локомотив..Ма си плава:) А не потъва като тази гемия за 5 милиарда долара, която едва излязла от пристанището, и забелва корем като рибоче :) Хахахахахахх

Емиии то и идиоти като теб забелват корем, ама не бият тОпан.

Тя и кралицата се нуждае от ремонт - със сигурност дава теч, но ...

не си запознат с женската природа - вече не дава теч

Глупчо, виж какво е "инконтиненция" ;-)

Прав е Тръмп като казва, че съюзниците от НАТО не стават за нищо.

Как англичаните искат "прехваленият" им самолетоносач ново поколение да бъде перфектен, след като кръстница му е 94 год. баба/кралицата де/!?!?!???? Наивници!!!!

Е... значи не само Топлофикация-София гърми и тече зимата...

Имам подозрение че за да спестят от цената са го поръчали в Китай...

По скоро в Русия е поръчван. Китайците правят вече съвсем свястни оръжия докато рашките са си на нивото от 17 ти век - всегда недоделушки делает.

а ти откъде знаеш рикардо,да не си китаец или духаш за боико безплатно?

Това ми напомня как БГ еврофекалите, лудите говеда и британците се подиграваха на Кузнецов че пуши...Ми пушеше си Кузя!!! Но си плаваше а не потъваше като бритаксите бараки! А и дори само Кузя без ескорта си, е напълно способен да издуха британското корито и ексорта му от водата! Защото Кузнецов е авионосен крайцер! И е доста добре въоръжен за крайцер със свръхзвукови противокорабни ракети с голям радиус на действие Гранит!

АК-47 Тъп си като никнеймът си. Освен това АК-47 е плагиатстван от немско оръжие. Чети бре! Колкото до "Кузя" - той не излиза от ремонтния док. И сега е там. Плава си ама като макет - в легена. то вие червеногъзите русофилистици сте със бетонни чутури и само едно си знаете - дайте всички руски задници за да ги разцелуваме - щото българо - съветската дружба била от векове и за векове. Боклуци - повръща ми се от вас.

И това ми го казва един истински уйоядец еврофекал като тебе ли ве педик?:) Я мри в кофите с останалите платени говедарски козяшки лайна:) А за педик като тебе да взема да поясня нещо, Кузя сега е на док путльо, защото му сменят цялата силова установка, и корабчето минава модернизаця:) Капиш ПЕДИК?:) Поне не потъва още на първото си плаване като краварските бараки и техните британски аналози:) А тъп пудел неизклатен като теба, дори не знае капутляка че швабите и Шмайзер са копирали най-нагло съветските СВТ-38/40 и АВС-36, дори сами си го признават! Дори немската Пантера Т-5 е едно жалко копие на Т-34! Факти путляк! Факти! За уйоядец който не е бил в казармата дори, много сереш! Кисни си на площада в Кьолн да те пънат отзад мюслитата, и не сери в сайта:)

Хаха мниго добро сравнение ! Слава на Русия ! Гнусния лицемерен Запад да г о ду. Х . а !

То ингилизин футбол да играе - до никъде не стига, кола да направи - ще е с десен волан, параход да направи - айсберг ще уцели, самолетоносач прави - аквариум става. Ами леви резби и толкоз.

И за 100 години не се научиха от коя страна на пътното платно да карат