2 пъти откриваната магистрала ”Марица” се руши

Откриваният на два пъти участък от магистрала "Марица" между Харманли и Любимец - от тройната коалиция и от премиера Бойко Борисов, отива на втори ремонт в рамките на година.

Обратно в новината

Коментари - 2 пъти откриваната магистрала ”Марица” се руши | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ама скъпи журналисти, така ли няма някой да зададе неудобните въпроси на нашия любим премиер, а само му се слагате....

чepen някакъв май е откраднал някакви пари!? С кого ли е в комбина??? Моля споделете информация.

Дали пък да не беше редактирал и следното изречение -"Пътпроект" е собственост на "Пътинвестинженеринг" - защото няма много смисъл към темата, а само създава интрига !?!

Добре се живее в България, това каза премиерът слънце.

Магистралите и големите обекти като Метрото и Спортната зала ги строят три фирми : ТРЕЙС, Главболгарстрой и "Черепа" :) Тези фирми строиха и при тройната коалиция, разликата е че сега корупционните отчисления са от по-ниска база, т.е. цената е намалена, а % е увеличен...Как да има качество ?! Олигарсите са си доволни, дреме им, всички Правителства са си техни...

Направиха 16 километра магистрала за 30 часа в САЩ а ние строим ли строим с години а междувременно и ремонтираме непостроеното.

Кой ще открива ОТ/ремонтираните участъци? Предлагам един за СерГей, един за ББ и т.н.

как няма да се руши? На една първа копка Боко сам си каза, че в Германия 1 км магистрала струвал 22 мил, в Румъния 17 мил, а ние го правим за 7 мил. Като извадите от тези 7 милиона и съответната част. която ще се открадне, то тогава и на малоумниците е ясно, на тази цена какви материали са се влагали и дали се изпълняват необходимите технологични стандарти.

Не знаеш ли, че заплатите в Германия са над 3000 евро, пенсиите около 1200-1400 евро и т.н.? Ха сега смятай!

Ах милите:). Ама как ще поеме гаранцията на нещо което не е правил. Последната фирма само е сложила износващия пласт асфалт и е уширила платното с една аварийна лента. Нали веднага ще откаже гаранционно обслужване , защото проблема е с основата примерно. Ама констатации, ама технически експертизи, ама няколко години в съда и готово. За да се движим без дупки сега, драги сънародници, ще трябва ние да извадим сега тези пари. Това става защото в държавата и преди и сега изобщо не се спазва предписаната законна последователност на проектиране и изпълнение на сгради и съоръжения, ами в момента когато има финансиране, надве-натри се прави работен проект и се изпълнява пак така. Честито.

докато всичко в тази държава се прави с идеята "НЕКА ДА Е НАЙ-ЕФТИНО" така ще става.

Моля Станишев, Сакскобурготски и Борисов да излязат и да обяснят защо Черепа така си е свършил работата, за която му е платено като за магистрала през Гранд Каньон. Не, всъщност искам да обяснят защо срещу тези лица не се водят дела!

дайте отлюспения асвалт да го изядем

някои е лапнал паричките сложилиса от гадния асфалт и готово какжо толкова се чудят незнам,прост народ

Какво като се руши,лентореза нямя почивен ден.

Радо

Уви,невероятно права си!

Уви, така е!

БОРИСОВ , ИЗКАЖИ СЕ ПО ВЪПРОСА ,ХОРАТА ЩЕ ТЕ РАЗБЕРАТ ,след което ще ти теглет една цветуста фраза АЛА СТОИЧКОВ ???

Той нали му е приятел.По манталитет и еродиция са две капки вода.

2,5 часа не чух една смислена дума в Народното събрание...:::)))))))))) .................................................... Не чух нищо смислено : нито споменаха христо стоичков или южната дъга , нито ТИМ-и кмета им , нито Харвард- симеоново ..Не стана дума за кучета или пожарната ..Никой и ИПОН не спомена - може ли така ..Dаже и тъщата на Цв. - не споменаха ..ЗАЩО не се каза една свестна дума за Цветито, златев или филиите с мас ?? А моят колан по таекуондо - и него не споменахаA пък пашата и СИК - да не споменат !!?? Може ли така? ТЕ не заслужават ли ?? А другарят тодор живков , от когото само съм се учил??? А за моите мачлета и Вучката ?? А за това , че гледам сам , като куче, футбол ?? А за залата, сега ?? Паметник вместо да ми издигнат , само ме ругаят.. А за това , че се крия и не уважавам парламента ?? И не си губя времето в него ?? А че съм черен като текезесар от обиколки- и това ли не забелязват?? :))))) И има и друг, по- черен , опечен от обиколките, министър председател в ЕС, от МЕН ?? И това ли не забелязаха

Това е пътно строителство, когато става дума за неспазен стандарт и нарушени технологични изисквания, трябва да има разследване и присъди, а не само глоба (която е нищо в сравнение с икономическия ефект от нарушението) и гаранционно обслужване. Друг е въпросът, че тук умишлено са заложени предпоставки за ремонти след изтичане на гаранцията, просто в случая проблемът е лъснал по-рано от планираното. Ако подобни случаи се разследваха, както едно време, щеше да стане ясно и кой как е получил тази държавна поръчка. Но млъкни, сърце!

Ехххх, да му се не види! Магистралата трябваше да се скапе чак след края на мандата!

Ами така ще е като избират винаги най-ниската цена от офертите за строеж

ти не си излизала от българия много ми се види.

Това е все едно да отидеш на зъболекар и да ти извадят здрав зъб, а след това да ти кажат - ама спокойно бе, наша грешка, ще ти извадим и болния, даже безплатно!

Абе каквото и ще да си говорим, тая магистрала до сега първо я почна бай Тошо и после я достроиха Доган, Станишев и сие! Лошото е, че като я строиха и взеха, че махнаха тук таме дигата на река марица и после се чудиха как и защо марица на пролет залива земите наоколо! Те и напоителните тръби, дето беха вкарани под земята извадиха и не ги възтановиха после! Аз само за такива "ГЕНИАЛНИ" строителни решения знам, но явно и още "ПО-ГЕНИАЛНИ" строителни работи са свършили, щом като на 6 месеца "магистралата" требе да се ремонтира! Колкото до боко-тиквата на него му дай открития да прави, къде що има лента требе на него да даваме да я пререже, щото явно за друго не става човека!

Е, нека да продължава да си брои лентичките ПАЛЯЧОТО!!!!!!!

Всъщност, митът за победилата ГЕРБ е само една от проекциите на съвременния политически мит, наименован Бойко Борисов. Поредният мит в българската политика , поредният спасител. Помним , как този спасител първо се появи като полицай, после се превъплъти в кмет, а от 2 години ни е премиер. Чакаме да видим, дали е решил да става президент. Както е характерно за структурата на съвременния политически мит , Борисов дойде на власт, за да въздаде справедливост. Получавайки даром тази власт, бившият главен секретар на МВР имаше целия ресурс да направи края на прехода по-справедлив и по-успешен. Само след 2 години е ясно , че това не се получава. Той просто не го може. Вместо да обедини нацията и да потърси и намери изход от кризата, Борисов раздели обществото на добри и лоши, на справедливи и виновни.

Какви са тия завои, какви са тия лупинги бе, ченгесар, започнал "бизнеса" си с червени пари от куфарчета? Това ли са новите повели от партията - майка кърмилница? Или ще кажеш, че някой ти е откраднал ника? И ще заприличаш отново на оня крадец, дето викал: Дръжте крадеца! Ама теб отдавна си те знаем. Дира, пак ли ще ме изтриете?

Не може и няма как строителният надзор, а още по-малко инвеститорският контрол (как - при положение, че фирми за инвеститорски контрол няма защото инвеститорът се отъждествява с възложителя) да покрие ремонта. Защото изпълнителят на строителството е отговорен за цялото строителство от началото до края и в гаранционния срок. Затова строителят поема разходите, които трябва да е заложил предварително. За надзора остава "реномето" му и... застраховката му. Така е и по света, и у нас.

Тя и Тракия се руши където Боко Тиквата открива детелината след Чирпан.Всичко се руши защото не се спазват нармативите и се краде.Те затова правят уж пътища.Сега там е голямото крадене.А и Роската нали е с друга сексуална ориентация иска да е магистрална,а не квартална прост.....Цецо Крадецо защо не ги разследва?

Умню! За този участък подкуп е взело Посрано 20 - натам си отнеси питането! А щом има проблем, той трябва да се отстрани.

Амчи защо ББ я "откри" тогава тая магистрала?

Явно мутрата още веднъж открива и ще каже ОХАА! Още една магистрала откивам ! Хвала на такЪви управляващи и народоНаселението дето си ги избра !!!!!!!

Плевнелиев , изглежда се прие насериозно , но усмивката 'модел' Софиянски - не стига .. 1.ГЕРБ получи БОНУС от ЕС - защото са нова партия на власт и успя да ИЗЛЪЖЕ -ЕС- комисията , че е нещо "различно" от Трой коалицията ..ТОВА е до време.И ЕНП скоро ще вдене , че ГЕРБ=МАФИЯТА, която управлява ..Скоро..::))))))) 2.НЕ ти правиш проектите за магистралите ,, отчужденията на имоти , не си намерил ТИ - финансирането и дори търговите документи - не са правени от теб . ..ЗА КАКВО се надуваш и гордееш ?? ЗАТОВА , че един полуграмотен ти е шеф??::)) 3.Приоритетите на една БЕДНА държава, са маааалко по-други..Но това ще го разберете на изборите ..::)) 4.Мазното ти слагачество пред мутрата - е вече под достийнството на един среден , нормален гражданин..Но при теб - то , слагачетвото , няма граници .. 5.Скоро ще 'цъфне" и качеството на строеж на фирмите на герб-има време .. ......................................................

................................ 5.Скоро ще 'цъфне" и качеството на строеж на фирмите на герб-има време .. 6.Та , не разбрах , с КАКВО се гордееш ??::)) С мангизите от ЕС - които скоро , ПАК , уви , ще бъдат спрени ?? Иняма начин , да не стане - щом спонсорите ви са : Черепа , ТИМ , герговци , ЛУК-на мутанта от Правец и т.н...Т.е, , добре захранвате МАФИЯТА..И това скоро ще се види от ЕС-комисията, колкото и добре да ЛЪЖЕХТЕ началото си на мандата ..:)) На мафията и на лъжата- краката са къси ::))) :D :D :D

още по-добре, пак ще я открия.

Ей,тия магистралки да не са ги строили за да се ползват!Те са украса!

Интерсно е какво става след като изтече гаранцията? Типичната комунистическа картинка ли? Помним ясно как строи Станишев. Хубави парички се събраха от тогава в партийната каса. Бойко не плаща, когато не се изпълни, както трябва. Жалко, че се е подвел без да провери какво са свършили предишните, когато е откривал обекта!

стига си плещил глупости

Нека да уточним - при герб няма дупки и пукнатини ! Това е наследство от комунистите ! Сега фирмата изпълнител ще кърпи ден за ден и след 5 години като изтече гаранцията ще се строи нова магистрала ! Важното е да се откриват обектите с лентички - качеството и гаранциите са на заден план ! Ако нещо лошо се случи са виновни комунистите, ако е положително - заслугата е изцяло и единствено на герб ! Това ясно ли е или да го обясняваме пак ?

Тъй вярно, другарю ръководител!

Права си vera_an. Само се всички седим пред компютрите и се жалваме и вайкаме, а не излезем навън и изметем боклука

Абе вижте кво, манете ги тез магистрали, квото и да се построи в БГ-то е боклук. Единствената магистрала, която трябва да се поддържа в идеално състояние е пътя към летище София -терминал 1 и 2, за да може хората да бягат от тази мутрогенска територия

Май, да.

Очевидно нещата са излезнали извън контрол. Очевидно е, че трябва да има разследване на проблема. Трябва ли прокурор? Някой е сгафил. Защо никой не упражнява контрол? Какво стана със скъпата машина, която казва колко качествен е пътя? Кой не си свърши работата? Някой ще поеме ли отговорност?

Е ми така беше при мафиотите най-върли крадци от БСП, ДПС и НДСВ - "батко на братко" той пък на Михалевски, а той пък на Гагаузов, та и пайовете за "Позитано", за "консултанта" Доган, за царя... и т.н. Е сега господа Борисов и Цветанов чакаме от вас за тези крадливи кретени, не да им бутате барбекютата, а като минимум да ги вкарате в затвора вкупом!!!!!!

ОТ КОГА ПРАВИТЕЛСТВАТА започнаха да строят магистрали бе? А аз до сега си мислех, че СТРОИТЕЛИТЕ строят, а не Бойко! ТОВА че крадливите мафиотски фирми не си вършат работата и пестят от материала, за да могат да се затъкнат, НЕ Е ПРАВИТЕЛСТВОТО, А алчноста на директорите на фирмата изпълнител!

Е как бе.... винаги педеройко казва "АЗ строя магистрали!", "АЗ строя метро"... за него всичко е АЗ, а сега, когато трябва да се поеме отговорност - пак ще са виновни "предишните". Аз знам защо магистралата е цялата в дупки - комунистите са виновни, а алексей петров им е платил да разбият магистралата.

Много си зле с мисленето, но да ти обясня - Бойко прави първа копка, Бойко реже лентичка, Бойко в новините и вестниците. Строители строят, Бойко събира лентички. А Бойко е и правителството. А фирмите - ГБС, В.Бож. - пак протежета на Бойко. Е, кого да питаме за лошо построените пътища? Простено да ти е - герперите не се отличават с интелект.

И правителството трябва да контролира строежа! Защото аз като извикам майстор вкъщи му вися на главата постоянно... иначе кой знае какви ще ги сътвори! За 9 милиона евро на километър - толкова. От тях около 1 за магистралата, и 8 - по предназначение.

Излиза днес някакъв нагъл тип от мррб по бтв и разправя, че той си бил свършил работата, всичко било построено и т.н. Абе комунизЪМЪТ не ще да си иде от тази държавица и туй то.

супер, да се разпадне на 100 места дано, та да може любимата тиква да открие 100 участъка, да пререже 100 ленти и да лети 100 пъти до там на държавни разноски! а ние 100 пъти ще гледаме противната му и грозна мутра по телевизията, какъв кеф!

Откриваният на два пъти участък от магистрала "Марица" между Харманли и Любимец - >>> от тройната коалиция

Ей сляп дебилен гербер, като цитираш не го прави наполовина!!! "Откриваният на два пъти участък от магистрала "Марица" между Харманли и Любимец - от тройната коалиция И от премиера Бойко Борисов". Да му писне на човек от платени драскачи... поне да бяха ви намерили с малко повече акъл...

Чакайте, още нищо не сте видели. Чакайте да се построят магистралите и да започне ежегодната им поддръжка. Искам тогава да попитам демагозите тук, кое беше първо - заводът или магистралата. Гръбнак на икономиката, още от римско време се знаело, че пътищата първо, алабала и прочие глупости. Тепърва ще разбирате кое е първото и кое второто. Като ви коригират данъците със стрелка нагоре, изведнъж ще ви светне на каква чалга-политика сте се екзалтирали.

За сведение на незнаещите - никъде в ЗУТ НЕ СЕ ЗАБРАНЯВА проектант и консултант (строителен надзор) да са едно и също лице! Не е позволено консултантът (строителният надзор) и изпълнителят (строителят) да са обвързани. На журналистите, писали тая глупост - много им здраве!

Напълно вярно!!!

Няма страшно, магистралата има пет години гаранция и пари от бюджета няма да се взимат. Да ама, след пет години като изтече гаранцията ще си имаме магистрала от кръпки.

Е как да има и за Тиквите , Соколите и прочие престъпници с власт, за средния ешелон, за кой ли не по веригата и накрая и качество ?

Понеже не съм пътувал отдавна в тази посока, имам въпрос към пътувалите. През 2005 година участъка Любимец-Свиленград по всички карти беше показан като магистрала, но всъщност беше готово едното платно и си беше хубав двулентов път. След Свиленград и този път свършваше и до самото КПП се стигаше по обикновено шосе, даже не приличащо на първокласно. Може ли сега някой пътувал на скоро да разкаже какво точно е състоянието на пътя в участъка Харманли - Капитан Андреево - КПП-то?

От Харманли до Генералово (между Свиленград и Капитан Андреево е магистрала. До КПП-то на турската граница са около 4-5 км, минава се по старото шосе.

Благодаря!

Куминстическото весниче пак пише глупости тази отсечка е построена изцяло от Станишев , просто я завършиха 1-2 месеца след като Бойко взе власта.

"... Борисов се похвали, че това е първата законова магистрала, а пусканите дотогава ... били като двулентови пътища." Е да, неговото гардже е най-черното.

Път от първи клас, без статут на магистрала, е с ограничение 90км/ч.

Рекордно ниска цена, такова е и качеството. Българските фирми не се научиха да работят добре, а само се оплакват, че нямат поръчки.

Трябва да си луд за да правиш първа капка, на строящ се обект. Стига комсомолски вибрации и конвулсии.