Подлезът на (НДК) ужасите (видео)

Неправителствената организация “Спаси София“, която сигнализира за некачествен ремонт на трамвайното трасе по бул. “България“, сега алармира за подлеза на НДК.

Обратно в новината

Коментари - Подлезът на (НДК) ужасите (видео) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всичките ви "майстори" са некадърници от Анадола и циганските махали из дълбоката провинция. Защо очаквате нещо по-различно?

Мога да кажа нещо и за майките на проектанти,контролиращи органи и за софиянци които са стъпвали на плочките час след залепването.

Да се крадат милиони с подставени в приоритет фирми и да се правят качествени ремонти - две несъвместими дейности...

При комунизма е така. Не само в България. Всъщност това е най-типичната характеристика на комунизма: разруха, която тряе дълго, понеже е в главите на хората, а всичко тръгва от главите на хората.

Специално при теб разрухата е в огромен мащаб.

"При комунииизма ..." ... Това, което наричаш "при комунизма", го няма вече от четвърт век - значи не е до "комунизма". Впрочем, по "онова" време нямаше разнебитени, покрити с дупки пътища и улици. Каквото беше направено, то се поддържаше. Май в твоята глава е станало нещо.

За съжаление състоянието на платното на подлеза, по който минават коли и авотобуси е също лошо. Дори и в слънчеви и сухи дни, когато не вали, там настилката е мокра и хлъзгава, защото тунелът тече! Това е наистина опасно и трябва да се ремонтира спешно, защото там минават много коли и има концентрация на спирка на метрото, абтобуси и трамвай!!!

Уви, такова е състоянието на повечето софийски улици и подлези! Грозни, отблъскващи, опасни... София не е 200м от бул. Витоша.

ама не от лепилата и плочките. То от строители, които не могат да прочетат инструкциите върху опаковката, защото са с килийно образование, от технически, които ще откраднат половината от материалите, за да ги поделят с фирмата за контрол, какво очаквате? Няма измъкване от комунистическия чип.

От 25 години София се управлява от "демократи" и накрая пак комунистите виновни! Пак те краднали, а "демократите" целите в бяло, а София като клоака! Де, бой, де!

Не е вярно, България не е спирала да бъде управлявана от комунисти, те не са слизали нито за миг от власт. Кога ще го проумеете това, кога ще спрете да вярвате на театрото, което червените другари вече толкова години ни разиграват.

90% от социално активното и политически активното население на България днес е образовано и възпитано от комунизма. Извинявай, че има толкова демократи и че мисията им е възможна! Я спрете веднага с тази демокрация, дето сте чули думичката, но не знаете смисъла й! Лъжете най-вече себе си, а лъжата е лошо нещо, както видяхме по станишев, манолова и миков. Пиша ги с малки букви, защото не заслужават да носят имена с голяма буква.

Само НДК да беше, като се почне с всички софийски улици, тротоари, подлези, надлези, паркинги (когато изобщо има такива) - всичко е пълна мизерия и тотален разпад. Улиците ни приличат на лунен пейзаж и то не само малки квартални улички, които също не го заслужават, но и по-главни улици, където се движи и градски транспорт, същото важи и за паркингите, за които се плаща на час, всъщност нищо не е спасило от разпад и сините и зелени зони, нищо, че ни събират пари за тях, подлезите масово са плашещи, тъмни, мрачни, мръсни, миришещи, надлезите, ако изобщо има някъде, са си направо опасни за преминаване. София се разпада, ако някой се заеме да подава сигнал за всички дупки, кратери и опасни участъци по софийските улици, няма да му стигне и половин година, за да ги заснеме, опише и да пише сигнали за всяко, едно по едно, защото така трябва. Ако подадеш сигнал, че в твоя квартал улиците са пред тотален разпад, ще ти отговорят, че това е много обща информация, трябва да си по-конкретен, хайде почвай да снимаш дупка, подир дупка .... оставям без коментар. Всъщност, като се замисля, да бяха само софийските улици, май в цялата страна пътищата са пред тотален разпад и градските и междуградските ... Каквато държавата, такива й и улиците.

Ама вие какво искате- качество? Нема как да стане! Тия в общината са си ушили огромни джобове и краднат като за последно. Когато комисионата стига до 75 процента от стойноста на строителството на изпълнителя не му остава много място за действие, камо ли да гони качество. А трябва и за гаранция да задели нещо, ако случайно от общината се отметнат от договорката за защита докато изтече гаранциата. Пример за подобна защита е за ремонта на Цариградско шосе, който още Боко направи, от Ропотамо до Орлов мост. Помните ли, че само след седмица трасето се нагъна, а сега под светофарите на Орлов мост има огромни коловози. Та, тогава се изприказваха цял камион приказки как изпълнителя щял да си го оправи иначе щели да не му върнат паричната гаранция. Аз оправяне не съм видял до ден днешен, обаче, преди около месец прочетох, че общината е включила в сметката за ремонт на Цариградско и този участък. Защо? Ами защото вече всичко е забравено! Така е и с метрото, така е и с парковете, и с детските градини, и Витошка!!!!!!!!!! и с всичко до което се докоснат тия крадци в тая община!!!!!!

Освен показаните снимки, моля да покажете рампите за инвалидни колички и бебешки колички в този същия подлез. Пълно самоубийство е, ако някой ги използва - едно, че са стръмни, второ разстоянието между двете релси е много по-голямо от нормалното между колелата на количка. С други думи, са абсолютно неизползваеми. Но, за сметка на това струват от скъпо прескъпо - от нашите пари.

Инвеститори, строители, надзор, кмет и зам. кмет - всички са специалисти! Какво можем да очакваме, след като сега си купуват дипломи за да имат поне тескере някакво. И много специалисти от строит. войски!

спасителя дойде! Хайде всички овчици след него! И това ако не е манипулация, след дъжд да ходиш да снимаш капещата вода отгоре до отворената площ на стълбищата! Доколкото си спомням, на парковото пространство отгоре му предстои ремонт след като си уточнят визията от СО. Не са и лошо залепени плочките. Или няма или не отговарят на спецификациите за натоварване. Затова се и чупят, но пък и щрабаг не са цвете за мирисане. Би трябвало гаранцията да го покрива ремонтът на плочките. Що се отнася до подалите сигнала, какви експерти са тия? Само като се види как единия подскача на плочките да се покаже малко вода между фугите и трябва да ви става ясно. Наскоро имаше по Нова включване от тия образи за трамвая на бул. България и никак не ми направиха добро впечатление. Те и тогава разтоварваха с големия говновоз, но се помъчиха да насочат темата към бул. Витоша. Там защо са се отказали да плюят?

вие сляп ли сте. това е най малкото некачествен ремонт. време е някои хора да бъдат подведени под отговорност за такива неща. не може да се харчат парите на данъкоплатците по този начин и да няма жесток контрол. по добре двойно по дълго да се прави но да е качествено. това е чудовищно погазване на всякакви правила и то в центъра на столицата. Фандъкова работо по този начин от години

Кое е некачественото? Дъжда ли? Нима не е снимано при откритото стълбище? Въобще не ми се спори с платени интернет тролове, измислили спирането на дъжд единствено над главата си! Самия факт, че вие и този под вас така скачате, означава че съм прав!

за да различиш кога едно нещо е некачествено или не. вие като правите ремонт в банята после излиза ли вода през фугите ? такова замитане и оневиняване на проблема е грозно и не ви праи чест. такива примери за некачествено изпълнени ремонти има за съжаление хиляди и не е нужно експерт да ми казва че плочките на метристанцията на стадиона са некачествени и затова се отмиват от дъжда и лъсва ЧАКЪЛА който са сложили вътре за да е по ефтино и бързо. експертите на общината дори не са и взели проби от плочките които са одобрили

това е практика от много години в София. некачествени ремонти,бързо разане на лентички и никакъв контрол. чудя се на Софиянци които толкова харесват Фандъкова. не виждат ли че това е едно безумно усвояване на средства с изкл'чително ниско качество, никакъв контрол и обръчи от фирами. ДОКОГА

Точно така трябва да се топим. Това е спасението..

Е докато сме такива андрешковци, няма да се оправим! Как може българите в чужбина да спазват общоприетите правила, да работят съвестно и отговорно, а когато са у дома, да карат все през пръсти и да гледат само келепира. За такива фирми - жестоки санкции и никога повече да не се допускат до обектите!!!

Кражбите са огромни и се извършват по най-безочлив начин.

Шопска му работа, какъвто подлеза така и цялата страна. Тази кочина и нейните кочове да си седят в шопско, а столицата да се премести. Нищо добро не е излязло от там. Само шовинизъм, простотия и ужас.

Понеже не е съвсем ясно, чия интеграция е по-невъзможна, тази на циганите или на шопите. Можем да ги заселим всички заедно в шопланд и да им дадем автономия.

Откога Ви викам да зарежете този смотан град и да си направиме другаде столицата? а? Ама вие не, та не! София била Божията Мъдрост! Може и да е ! Ама като дойде при нас тя става вселенската глупост! Затуи да заковем врати и прозорци и да се изнасяме докато земята не се е продънила и Витоша не е изригнал!!! Да! ---

Много кофти работа, точно преди избори. Трябва да се дава 8 години гаранция, барем натрупат точки за два мандата. После кой откъде е. Не да го духаме.

беите си на село ве ,там подлеза е идеялен ! :д

Едно време се построи много. Всички се поддъжаше в добър вид. Улиците се миеха редовно, дупки нямаше толкова много. И това във време, в което в магазините не се намираше почти нищо за купуване като сега. Сега се построиха доста частни къщи. Всеки си оправя само къщота, а общото не. Не е само тоя подлез. Идете да видите подлезът пред централна гара например. Преди 5-6 години беше пълно със сергии. После се ремнтираха с хубави стъклени будки. Там сега е празно, чух че пак дали пари да се ремонтира. И много други такива. Важното е да се усвоят комисионните, не очаквайте вече нещо да се направи за общото добро.

Няма ли гаранционни срокове?А София като цяло е затънала в кал,каквато няма и в селска нива,пълно е с кучета,които сигурно вече са колкото хората и в целия град дали има 3-4 тротоара,които да са сравнително прави и да не те пръска водата под плочките когато вали.Иначе самочувствието на столичани е голямо.

Природата ни показва, че всичко построено по времето на социализъмат трябва да си ходи. като цяло подлеза е мега тъп и безсмислен в този му вид. беше построен грандомански и помпозен.време е да се приключи с тази мъка. идеята НДК да има два входа един над друг е толкова олигофренска, че само идиот може да види някаква логика в това.

Крайно време е на идиотите да бъде забранено да се изказват !

То освен няколко части блокове друго след социалзма няма построено. Рушат се сгради, пътища, училища, да не говорим че младите не разбират думата санаториум, почивна станция, предприятие за работа на инвалиди. А ако имаш пари да се разходиш по любимата западна Европа, ще видиш цели квартали с къщи готови да паднат, изгнилли дървени стълбища, влажни мазета и течащи тавани, но отвън някак си замазани. А сега младите българи строят още по-грандиозни сгради в западната част на Европа.

БА! А някой може ли да ми посочи нещо в София, което да не се руши. Иначе пак си избирайте Фъндъка и другите Борисов-производни.

Аз съм за.

А може ли да си представите след така нареченото "безплатно саниране" какъв ужас ще бъде,,,

Не е задължителн санирането

С Витошка ще стане същото, иначе това е истинска гражданска активност.

Идват избори за кмет.досега гласувах за Фандъкова но, сега няма! Кучета,мърсотия и неработещ инспекторат - това е столична община!

Селяните негласуват в София!

До Баба меца. Може ли на Баба меца у г...ца. Защо защитаваш мафията бе плужек. Ти ако си с тях и лапаш също, хората по селата ги издави, сега след снеговалежа десет дена нямат ток и връзка с останалия свят, как се живее така?

При всички случаи главен виновник е Община София. Ако е калпав проекта, да не го е одобрявала. Ако е добър проекта с калпаво изпълнение, да упражнява контрол чрез звено "Инвеститорски контрол" и ръководителите им, треперещи от страх да не загубят работата си. Има едно правило - лош проект може да се поправи с добро изпълнение на строителните работи, но и най-добрият проект е обречен, ако изпълнението е лошо. Доста време ще им трябва да определят размера на вината на фирмата изпълнител. Като цяло строителството се оформя като перфектен отрасъл за пране и легализиране на пари. Неслучайно черепи, вълци, гърнета и тям подобни си откриват фирми въпреки кризата в отрасъла. Прост пример - осигурявам на 420 лева, плащам 1120 лева - 700 лева от незаконна дейност са законно вложени в обекта и няма как да се търси отговорност. Механизацията също позволява игри, материалите и те. Отделно всички инфраструктурни проекти се "крадат" от народа още на фаза идеен проект. Взаимодействието на държавните органи, Камарата на строителите в България и приближените им фирми е впечатляваща. Има за всички - партийни каси, чиновници и тарикати. От това страдат най-вече строителите, но и ние, гражданите, които плащаме данъци за рушвети, партии, измамници и некачествен продукт. Живи и здрави да са тарикатчетата. Рано или късно всеки си плаща сметката.

Няма подлез в София през който да не те е страх да минеш след 10 ч. вечерта. На бул. България и Тодор Каблешков подлезът е рухнал. Не само вода, няма плочки, тавани недовършени, няма осветление. Дори една година отпадъците от строителството си стояха. Преди ремонта беше по-добре. А сигурно много пари са дадени.

Мафията се е окопала здраво в общината. Всичко което се върши е с цел кражба и рекет на гражданите! Самозабравили са се отдавна. Но имат дебел политически чадър и затова нищо не се случва. Ще си продължават както до сега.

DIDA

В цялата ни татковина е така. Наемат се фирми приближени на управляващите, за да може да се краде яко. Според проф. Константинов откраднатото е между 50 и 60% от стойността на проекта.

Коментари,коментари...жарианти и т.н. ,но никой не се сеща какъв ни е проблема.Ами българи сме.Това е.И не ставаме за нищо!Освен за лъжене,крадене и да прецакаме другите...ТОВА СМЕ НИЕ.ТАМ НИ Е СИЛАТА!

Ми защо толкоз много я хвалят и обичат кметицата тогава!В Пловдив всички хулим насаденият кмет.Направи едно колело пред моста, да ти е драго да се изпикаеш на изпълнението му!

Яко и съвместно, лапане е в общината

Та тази австрийска фирма строи и летището, но се спъна в ел.инсталациите му и после имаше дълъг ремонт преди откриването. Явно е такава - некачествена Навсякъде по света ги има такива. Сега е ред на Общината да осъди и глоби изпълнителите на калпавия ремонт и то час по-скоро, за да не спекулират разни комуняги с името на Йорданка Фандъкова!

Фандъкова не си е свършила работата.

Цялата работа е,че се краде яко!!! Назначават цигани и ниско-квалифицирани работници на,които по документи плащат високи заплати,а всъщност им плащат съвсем малки суми,материалите за ремонтите са ниско-качествени,но по документи са с високо качество... И крадене,крадене,крадене!!!! Сега тази фирма да отремонтира подлеза за своя сметка,като едновременно да плати глоба за това,което е сторила,така трябва да се прави,за да се научат,че тези пари са дадени за качествен ремонт на подлеза,а не само за усвояване,крадене и потъване в неии бездънни джобове!!!!!!!!!!!

Лошото е, че най-вероятно въпросната фирма отдавна е закрита... И сега иди ги гони...

Точно тази фирма не е!!!

Безконтролна работа, знаят че закона не ги лови и не им дреме.

Защо само се прелива от пусто в празно? Толкова ли няма кой да упражнява качествен контрол на тези фирми и да им задържа 10% от плащането за гаранционния период? Но явно някой трябва да лапне парите, а в същото време е много популистко да кажеш - виж колко магистрали направихме, вик колко ремонти?!

Защото има ЗОП и съгласно него е избрана фирма, която осъществява стр. контрол или инв. контрол на "най-ниска" цена.

Чак до НДК не съм стигал, защото като сляза на ЦГ, стигам само до подлеза и се връщам обратно.

Иаснооо Комунистите запо4ват предизборната борба за Софиа Но ниама да иа полу4ат............................................

В грешка си, тия са младите кадри на РБ.

Браво на организацията "Спаси София" - дори бих давалл месечни дарения на подобни организации, които защитават интересите на гражданите, а не на крадливите политици ! Дано все повече такива като тях има, за да лъсне истината за безумните кражби в Столична община - 1,4 млрд. лв. !!! годишно е бюджета - това са огромни пари, а резултат от тях няма, защото повечето от тях се връщат в касичките на герб чрез безумно скъпи ремонти, спечелени от мутренски фирми !

Те не ви защитават интересите ей така, уверявам ви! Не случайно откриват предизборната кампания. Къде бяха досега? Помнете ми думата - след изборите пак ще изчезнат. Надявам се да бъркам, защото е време да възродим общественото мнение и то да е непримиримо към такива некачествени ремонти.

Много добре казано!!!

Тези хора са от най - големия световен форум link, където множество млади и интелегентни българи водят дискусии относто цялостната инфраструктура в България, за съжаление пишещите в dir.bg не са на това ниво.

Екипът на Спаси София се занимава от 2009 година с инициативата Спаси Метрото!!! Много от темите, които коментират в Спаси София още преди години са коментирани в Спаси метрото, като например ремонта на трамвая на България. Така, че преди на всичко да се лепва етикет - политическа атака, е хубаво човек да се поинтересува как стоят нещата!!!!

Тези ремонти са правени от Котараците! Нека премиера обясни защо така се получава!

Тези "котараци" точно са на строителния фронт от 20 години. Хайде да не бъркаме опорните точки с чак такива очевадни измислици, че малко ще започнем да губим електорат, а?

Strabag!? Че то не е ли АВСТРИЙСКА фирма?? Че австрийските фирми не са ли за чудо и приказ? Или фирмата работи по български - според инвеститорския контрол?? А кой упражнява инвеститорския контрол? И т. н.

Всички забравиха едно събитие - преди да започнат разкопките за метрото, Б.Борисов като кмет на София откри обществена тоалетна, построена за 220 хил.евро, в началото на градинката пред НДК, на ъгъла на бул."Патриарх Евтимии" и бул."Витоша"??? След няколко месеца беше разрушена за изграждането на метрото. Никой не може да докаже колко струва и защо бяха похарчени тези средства от бюджета на София,освен Б.Борисов!?

Фандъкова за доклад! Спешно!

Сигурен съм, че по пътищата на Донецк има по-малко дупки отколкото в София.

Добре,че имаше в България омразен "комунизъм" да построи НДК - довършен при денонощна работа в чест на някакъв конгрес от армейски части командвани от ген. Карамфилов. Сега, ако се започне такова строителство ще се нареди опашка от ДЕПУТАТИ И СТРОИТЕЛИ - А П А Ш И, които повече ще ОТКРАДНАТ отколкото направят.. Ремонтът няма да осигури условия за далавери. Има по далавераджийски номера за аванти.

На кметицата й е важно да даде едни пари на едни близки фирми и да направи откриване по телевизора. Качеството не е приоритет!

Фандъковаааааааа, коментирай.

Откраднаха "почти вечния" мрамор от подлеза на НДК и го замениха с едни келяви плочки, дето още на първата година започнаха да се чупят.... А и толкова КРИВ ремонт - рядко има. Всичко е през пръсти направено - колкото да се приберат едни пари...