Карловци бранят генерала, обвинен за злоупотреба

Карловци започнаха подписка в подкрепа на командира на 61-ва Стрямска механизирана бригада ген. Димитър Шивиков, обвинен от прокуратурата.

Обратно в новината

Коментари - Карловци бранят генерала, обвинен за злоупотреба | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Често виждам такива като теб сутрин треперещи да се редят пред една сграда на ул. Одрин.... Не си мисли, че си единствения трол, който изпитва удоволствие от чуждо страдание!

Офицерите като не можаха да опазят народа и държавата , сега се налага същият този народ и тях да ги пази от политиците.

що ми се струва, че селянина дето си копае градината, за да има какво да яде не е по малко достоен, само дето никой не пише за него

Спокойно може да напишеш научен труд на тема "къде е избродирана звездата на пагона от снимката", че и доктор на тъпанарските науки ще те направят. Трол ли си или така си миришеш, ама скоро от такива като теб няма да се оправи България. Прекалено много злоба таите.

Я си измий очите и пак прочети буква по буква, дума по дума какво съм написал! Много ти е ниско челото и с "хубава акустика" междуушието, троле!

има преплитане на интереси.ще пратят някои некадърник.

това е нещо нормално в българия.

ех, добре си беше под соца воиничета ти работят и никои не се сеща да те пипне за това!

На лявото и дясното му рамо се вижда пагон на старши офицер, като на дясното се вижда и една бродирана звезда (това означава, че е поне подполковник, т.к. на майора звездата е в средата между двете "релси", а едва ли е бил полковник, тъй като на тези мисии до сега винаги пращат подполковници). Също така се вижда и зелената бронежилетка, която е стария образец - новите са пясъчни като камуфлажа му. Вижда се още на снимката кевларена каска, на която тогавашния подполковник Шивиков се е подпрял с лявата си ръка. На лявата му ръка има халка (отварям скоба, че това ми се стори странно, т.к. православните християни носят халката на дясната ръка, а снимката не е обърната, защото ясно се чете Българска армия на емблемата, но това си е негов проблем къде ще му е халката...). От тук е и извода, че снимката е сравнително стара, че той е или преди или по време на мисията за Ирак. Тази униформа не се нови в България. Предназначена е само и единствено за мисии в арабските страни (Афганистан и Ирак). Кърпата е типична арабска, обясних и в предния пост защо се носи - едно на ръка за показване почит към месното население, и друго, че пази от пясъчни бури. Да продължавам ли да изброявам какво се вижда на тази снимка? Защото излиза, че май ти не си от "занаята" и много ти знае устата да бълваш глупости!?!

Така се УНИЩОЖАВА един човек, без значение каква е ПОДБУДАТА или ПРИЧИНАТА!!! НЕ забравяйте как беше "ОТСТРЕЛЯН" Доминик Строс Кан!!!!!!!!

Доминик Строс Кан е изнасилвач келеш!

шефче

Доста плиткоумничък си, пич!

Не случайно в редакцията на столичен вестник има надпис "С вестник можеш да убиеш муха и политик", няма какво повече да се добави.

Шивика беше свестен командир. Ще ми е странно ако се окаже, че това е вярно. Ще значи, че се е променил мноооого.

на негово място в Брюксел ще сме сигурни кой му е скроил кюлафа.

Поредната герберска простотия ,борба за власт!?!

Ако са му помагали в почивните си дни, да минава за приятелска помощ, но ако е следвало да са в поделението е нарушение.

Командирът на 61-ва Стрямска механизирана бригада бе обвинен от Софийската градска прокуратура в злоупотреба със служебно положение, тъй като неправомерно е използвал труда на четирима войници за ремонт на апартамента си в София Поредната политическа поръчка към прокуратурата.Това се случва веднага , щом се разбра , че ще ходи в Брюксел.

Егати нагласената работа. Още нищо няма доказано, а човекът вече е очернен по медиите, че и прокуратурата още малко и ще го осъди.. После иди доказвай, че нямаш сестра.

През първата световна война на командира на 41 софийски полк е отпуснат файтон, тъй като е скован от ревматизъм.Файтонът обаче се използва предимно за нуждите на войниците.Един ден синът на полковник Хараламби Тошков, войник от съседен полк, моли баща си да му отстъпи файтона за разходка с приятели.Отговорът е-"Синко, син си ми, но не си от моя полк."

Не знам какви са тия поредни простотии в България. Ако военнослужещите са работили през работно време, ова е нарушение без значение дали са му рода или не. Ако са работили през свободното си време и те самите не са се оплакали, че са принудени за това /да не говорим, че единият му е роднина/, значи няма никакъв проблем.А дори да има нару00шение, в случая неговият началник трябва да го накаже с някакво дисциплинарно наказание. Та ако за това се занимава прокуратура и го съдят човека, то нито повечето от парламента и от политиците отдавна трябва да са осъдени.

Ох Генерале, щом са извадили кофата с помията и то от Софийска прокуратура, не се коси. Ти поне имаш достатъчно информация, много малко от реално билите на реални мисии са прогресирали във височините. Особенно пък командния състав, трудно ще ти е с политиците, защото си високо място, виждаш нещата професионално и явно се грижиж за подчинените си да са живи. Но историята помни структурните бързите "рИформи" (сиреч масово изхвърляне на л.с от армията, като мръсни котета, а пък на генералите им връчваха заповедите за уволнение служителките от Секретна секция. Генерале, идва времето и ще трябва да отговориш на въпроса и да изпълниш задачата за участие на бригадата в съвместно учение на войски на НАТО в Украйна? Само да изпращаме "Тунджи" няма да стане! Ей го пак ида високия гост от Хамерика, в тия "Тунджи", освен боеприпаси ще иска и да има в тях мех. водачи, мерачи, подносвачи, е разбира се, че ще са инструктори, ама знаеш ли как ще се стекат обстоятелствата...... та Генерале, не вярвам да е заради торбите цимент дето ти ги е качил кумът.......вземай си пенсията и ги остави да си чукат главите, а като почнат вместо Тунджите" да се връщат ковчезите, тогава може и да изтрезнеят.......

В никакъв случай не трябва да изпращат тоя ганьовец да ни излага в Белгия. Сигурно получава огромна заплата, ама решил да мине тънко и му се досвидяло да плати на няколко строителни работници!

Тъпана си тъпан, но от простака отърване няма.

имам да ми се мажат 3 комина.. 130 кила съм и не е за мен работа. гледам в нета - по 40 лв бройката. питам строител колко, кога....ша видим?! патил съм от - ша видим. сега трябва да помоля някой от конкурентната ми фирма да ми ги измаже. иначе, виждате - лошо!

абе .. как се става натовски генерал ... щото у гадния комунизъм с висше се стигше само до подполковник .. за по нагоре трябваше академия ... тоя като го гледам май е с диплома за сърдечен хирург

Освен сладоледа на бай Тошо, нищо друго не е видял и взел от него, смятай, сега сме 2015г, на колко може да е бил 1989г

Даже само до капитан. После с нашата академия до полковник. За повече ходеха в СССР. Шивика има завършена ВА Раковски и някъде в САЩ ходи ама не знам къде.

Ако е ползвал безплатни ..услуги... то трябва да си плати Навремето като се уволних запо4нах работа в ПЕК Димитровград кадето имаше един зам директор строящ вила на Стоиките и всеки петак определяха по /////желание//// по 4 4овека за ба4кане на ангария и няма не ща и не мога

Нещо много поръчки последно веме към наще прокурори - чак не могат да смогнат да ги изпипат читаво! Явно нещо ги е подплашило ...

В какви "операции на алианса" ще участва механизираната бригада? Война ли ни е уредил Боко рапоня с господарите си от партньорските служби?

jingiby

"Преди няколко дни стана ясно, че Шивиков ще бъде изпратен като военен представител на България в командването на НАТО в Монс, Белгия, пише "Сега"." Да, ама не! Сега ще отиде връзкарят, който го натопи за ремонт в размер от 200 лв. Демек, големи "злоупотреби", борба с корупцията и прочие простотии. А румънците? Румънците като нямат генерали-престъпници за по 200 лв. с които да се борят, да ловят тия с престъпления за по 2 000 000 евро....

И това ако е прокуратура.....Смешници

ТАкива абсурдни но формално правилни обвинения бъкат в щатите или в някои страни от ЕО (испания например) и се базират на метода Сноуден, т.е. компютърен анализ на комуникациите на политически неудобни лица. Явно генерала е повече патриот отколкото е приемливо за някои наши "приятели".

E, това ако е злоупотреба, значи всички в народното събрание трябва да са на топличко! ОК?!

Войниците - за ремонт. А за какво ползват "хубавиците", назначени в Карловското и Казанлъшкото поделение?

кажете какво става в Македония, вместо да пишете за тоя шапкар.

Карловци да си обединят усилията за поважни за града им дела, защото званието ГЕНЕРАЛ значи не само да си здрав, силен, патриот и родолюбец , а да доказваш всичко това с достойнството да си плащаш сметките. Важен житейски урок са пропуснали много хора с висок ранг, че да си плащаш сметките ,това е висока степен на свобода.

при условие, че вече няма наборна служба, е тъпо да казваш, че някой идва да ти работи без пари и се възползваш от служебно положение. Все едно аз да поискам от мои приятели да ми помогнат с ремонт, на които приятели аз съм шеф, и да ме обвинят в експлоатация!!!! Това да си войник вече е професия, хората са пълнолетни, не са на наборна служба, т'е' имат работно време.... значи могат да помагат на който си искат в извънработно време.... Явно в Бегето вече стана нормално да хвърляш лайна върху някой, защото не ти е неудобен.

Това е начина в БеГе, отколе е така. Циганите се обединяват, когато е нападнат един от тях, а българите се обединяват, за да нападнат един от тях.

Като е на висок пост може да помисли малко и да се сети че е по добре да използва някой друг приятел да му помогне.

Чест се отдава на униформата, не на човека зад нея - като не са в униформа що да не са приятели?

Ако помолиш баджанака ти да пренесете три торби цимент плащаш ли му?

черпя го

Комунягите са много мръсно племе, нищо чудно тази простотия да идва по заръка на Москва.

А най-мръсния и гаден човек е простака . Съжалявам хора , като теб -измет

За простака си прав. Но ако на запад е пълно с идиоти, не значи че на изтока са свестни. Комуняшките лъжи обаче могат да са повече от нагли. И между другото комунизмът всъщност е другото лица на капитализма

Досега не бях чувал полковници да ремонтират апартаменти. Щом са му приятели, ремонтиращите де, няма как да са редници, сержанти или лейтенанти - трябва да са от полковник нагоре.

безплатен ремонт няма

ами збележете-десанчик генерал-ама той жив войник виждал ли е докато е бил млад офицер........не е виждал и после за да стане генерал го правят някакав командир.и ако някой ми излезе с тезата че минал през всички длъжности(десантни) ще го наплюя защото десантни войски такоз чудо замо за да скачат от въртолети има..........и вижте му снимката-абе генерал си все пак какви са тез забратки по тебе не може ли една униформа да облечеш кат свят........а карловци малко да си траят щот и там са едни артисти........

Ганьо, Ганьо... На снимката е с пагони на подполковник - тоест правена е преди доста години, когато е бил в Ирак. Затова и камуфлажната му дреха е с пясъчен цвят, затова е и забраден - в знак на уважение към местните от една страна и от друга да не диша прахоляка... За обвинението мога да кажа, че е кокошкарско защото тук не става дума за отношения началник-подчинен, а за чисто човешки отношения. Ако имам познат, който може да ми ремонтира колата и той го направи, но по служебна линия ми е подчинен - това прави ли ме нарушител ако той го е направил доброволно? Другия въпрос е дали тези войници са работили в или извън работно време, защото това е много деликатен момент. Ако говорим за събота и неделя, когато те са в почивка не мисля, че генерала е нарушил каквото и да било, както и войниците не са отклонени от служба. И последния момент е защо продължава да се крие автора на този донос? На база анонимен донос не бива да се стартира наказателно производство. Със същия успех някой от нас може да бъде осъден от анонимен съдия...

Виждал е войник и то не един, смешко... Минал е и през всички длъжности. Преди да стане генерал и да отиде в 61-ва бригада, Шивиков служеше в 68-ма бригада Специални сили в Пловдив. За подготовката на военнослужещите там ти хал хабер нямаш, иначе нямаше да се изкажеш неподготвен. Аман от комплексари като тебе!

сега в нато ще назначат друг палячо ... тоя пак че гони Михаля из пустините

От журналята не се разбира къв е генерала.Ако е руски кавал значи Дръжавата си гледа интересите ама ако не е значи че ДАНС требува да да ги погне всички рубладжий

А той от луната ли пада че не знае, във всяка структура по света се дебнат и разчитат на грешки на конкурентите . Като иска да прави кариера-много добре, уважавам амбициозни хора. Но да си пази гърба и да не прави грешки.

Каква грешка...нещо четеш през ред Я па отначало и бавно - от ляво на дясно

Използването на " приятелска помощ" в кавички защото го цитирам , а не иронизиам. Мисля че генералска заплата би му позволила да наеме 3-4 майстора за ремонт или строителство. А така има почва за подозрения, че използва служебнато си положение.

Такива офицери са патриоти, русофили, русофоби, натофили и натофоби, само келепир да има.Бай Ганьо в камуфлажна униформа.

Какво предлагаш - не разбрах!? Или ти тъй след дрямка се поразкършиш у dir-чето

Това не ели политическа намеса? Кмета не беше ли председател на СДС? А пък армията била деполитизирана? Шо не му прати общински майстори в София да му ремонтират апартамента за сметка на "приятелската" община Карлово?

Пак потвърждаваме, че край нашето казанче в ада - дявол няма!?

НАТО плаши другарите и за това му мислят лошото на генерала. Алоо Чибурашки, армията ни в НАТО не е като онази от Варшавския договор с циганите трудоваци. Тогава войника се ползваше основно за бачкане.

Що са натискаш да объркаш боя с еб..та?

абе сдухания ... новината е от вчера .. не от преди 30 години ... да ти пик.. на натото и на войската

Тез воеените нямат никаква мярка за наглост. Да ги закриват. Нищо не вършат, само натовски поръчки изпълняват. На никой няма да липсват!

Много грешчици, неграмотнико! Как така даваш оценка с неграмотността си????????

Явно някое руско мекере се е напънало от злоба и го е натопило.

Ами значи тоя си живее още в соца, тези практики тогава си бяха в реда на нещата. Вие не знаете ли, че по принцип военните тикви са малко изостанали в развитието си.

ТО ВИНЕТУ КАКЪВ ТРЯБВА ДА Е В МОМЕНТА СЛЕД КАТО ЕДИН ВОЕНЕН ГО МАХАТ ЗА ДРЕБОЛИЯ.

тоя левент ми е защитил интересите в ирак и авганистан ... оставете го да ми ги защити и в белгия ... остро се нуждая ... и баба и тя вика че интересите и белгия са в опастност

Левентът прилича на селки мераклия-продавач на арпажик...

... а всичките, работили му на "ангария", се надяват да продължат същото... в белгия!

Скалъпено или не, НЯМА ПРАВО да използва ПРОФЕСИОНАЛНИ ВОЕННОСЛУЖЕЩИ за собствени облаги в работното им време! СБОГОМ, ГОСПОДИН ГЕНЕРАЛ! ЧЕСТИТО ПЕНСИОНИРАНЕ!

Много добре познавам човека. Имаше някакви добродетели и качества докато стана майор. Оттам нататък стана палачинка, фурнаджийска лопата. Дори не го поздравявам като се засечем по парашутни мероприятия. Много ми е паднал в очите. Че са му скроили шапка с тази смешка за нерегламентиран труд е ясно. А иначе явно са си подливали няколко кандидата за клатикрачковското място в Белгия и просто той е първият хлъзнал се.