Борисов се зае с ремонта на ”Александър Невски”

Премиерът Бойко Борисов разпореди да му бъдат представени варианти за ремонта на „Св. Александър Невски“.

Обратно в новината

Коментари - Борисов се зае с ремонта на ”Александър Невски” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Чета "Борисов се зае с ремонта на Александър Невски", и си викам: Еййй, тва Баце е голема работа! Рече и се зафана с баданарката, бояджийската стълба и капата от вестник, и сеги че ремонтирва храмо. Ама, не би. Чета по доле и кво да вида - ми той, Да Се Свети Името му, дал от нашите данъци на попчетата, оти они са бедни, като църковни мишки, горките! И сеги са чуда, Осанна ли да викам, или Разпни Го!

Ний пак сме недоволни ...

Свършено е с храмът.Щом Борисов се е заел- ясно.Ще започнат едни нескончаеми ремонти на ремонтите,също като магистралите и всичко останало.Явно и от този ремонт нещо ще може да се открадне. Борисов не прави нищо,от което не може да се краде.Жалко за хубавия храм.

Дали не смята да ги даде на Лиляна Павлова да ги облепи със стиропор,а пък отпред табела-"Санирано от ГЕРБ".

с чии пари ще прави ремонта с нашите или с неговите които са в офшорките и откраднати пак от нас

"Индулгенция - (на латински - снизхождение, преносно милост) - в римокатолическото учение - пълно или частично освобождаване от църковните наказания, наложени за извършването на даден грях. Допълнително значение - документът, който удостоверява предоставянето на индулгенция." Уикипедия Баце се поразбърза, за един ден си купи две тапии, мнооого още има да наваксва, усеща края... Друг въпрос е с чии пари, когато е с чужди, има отрицателен ефект.

Само светият Бог може да опрощава грехове. А индулгенциите са любимите на търговците в храма но не им принасят никаква полза. Обикновенна търговия.

Попа обещал на Бат Бойко да отлъчат от църквата всеки който плюе против него във форумите.Така че считайте се анатемосани.

Тъкмо бях забравил за един министър председател,който нарича бог "началника" и хоп ново двайсет.

Сюжет за икона на ктитор Бою: "...патриарха целува ръка на Бойко Симитлийския Содомит.":)))))))

петата дума е написана с малка, но съществена грешка!

Църковните имоти се дават под наем на частни лица за изграждане на заведения и търговски площи от които някой печели. Продажбата на свещи и църковни материали, дарения, отдаване под наем. Къде отиват тези пари, за да няма за ремонт на църквите? Нали затова искаха "Александър Невски" да е под управлението на църквата, за да може да я поддържат, защото държавата нямала пари. Сега какво се получи, приходите за църквата, разходите за държавата.

Всичко това беше поредният долен цирк. "Няма пари за Ал.Невски и за Зограф". Обществено недоволство. После на сцената/арената излиза"вечният добър"наш Херойко и оправя ситуацията-"Наредих,разпоредих,заповядах пари да има!!!" Народно доволство-"Ей,ако не е наш Геройко,за никъде не сме.....". Просто гениално,по гербаджийски.

Когато човек дава собствени пари за църква е ктитор.А когато дава държавни е клитор.

Как така Парламентът ще решава тоя въпрос и то по инициатива на БСП? Айде, де.... От къде на къде? Тези неща има право да ги решава единствено и само Бащицата!

Не разбрах само какви средства дава ББ за храма. Собствени ли? Защото държавните парламентът ги отряза, когато гласува бюджета.

Знае той добре това, но също знае че народа е прост, така че фалшивите дивиденти вършат работа. Да не се забравя добрия му инстинкт за оцеляване, той е мотиватора за трупането на фалшиви дивиденти.

Купиването на индулгенции с чужди средства ина обратен ефект.

Ivan

Другаря Тиквата, където взривяваше църкви през комунизма сега ги въстановява ... Демагог

Вие си мислехте, че е един тъп пожарникар, но я го вижте! Зидаро-мазач, бояджия, зограф и какво ли още не! И то докато си почиваот въртенето на Земята!

Мутрата много набожен взе да го раздава научили се барем да се кръсти, че за бая грехове ще къкри в казана.

За БПЦ: Те хубаво ще направят ремонт на Божия дом с парите на българския данъкоплатец, но основното няма да изпълнят. Няма да са духовни и морални водачи на българското общество. Няма да са, защото не могат, а и не искат. Угаждат на властта, като разчитат на хората с власт също да им угаждат. Угодници - уж божии представители, а все бивши доносници от ДС. Заслужаваме ги.

Църквата е такава, каквато я направят хората. В момента състоянието на църквата в България ТОЧНО съответства на състоянието на обществото.

Ако питате мене духовниците разчитат на това, че угодията не е описана сред основните смъртни грехове. Само че дявола е скрит в детайлите: едно е да угаждаш на Бог, а съвсем друго на користни хора с цел придобиване на разни материални благинки. Мръсна работа Ви казвам, но то покварата е повсеместна в обществото. Поне е сигурно едно - в ада БПЦ ще са с приоритети, подобно в житейското им битие.

Пак ли Той? Днес нашият президент направи нещо, което нито един политик нито е правил, нито може да направи - в рамките на неофициалното си посещение получи подарък от френския президент и летя с боен самолет. Това не е важно, по-важно е, че ББ пак в първо лице единствено число е направил нещо. Народе????

Кога оправи дупката на магистралата, кога подхвана ремонта на Ал. Невски. Нема умора тоя човек - или когато отмаря, го прави с въртене на саби в ориенталски ритъм.Шакадъм-шакадъм

Височайшата тиква лично ще носи тухли и вар, да ви е.а лизаческите "свободни" медии.

Чувства се потиснат от вниманието на Макрон към президента Радев....както и от радостта на българите от летенето му с Рафал. И какво ,какво за направи....реши точно днес да отпусне парите за храма та да се заговори с добро и за него... Ама на нас тия не минават....

+++++++++++

Добре че президентът полетя на Рафал, че да се заговори добро за него.

В заглавието на статията е зарито кучето. Целта е не НС да отпусне парите, а "великият вожд и учител, бащицата на народа". Даже Тодор Живков не си го позволяваше. Нали знаете какво е основното право на бащицата - да ни е*е майката.

И ГУЗНАТА СЪВЕСТ СЪЩО !

Какво, ще го санира ли? Или магистрала ще прокарва до храма. Тоя от друго не разбира.

Абе, на кого му пука! Важното е да се лапкат кинти от строителството! А на какво - е маловажно! Ей, не наяде се тоя търбух, бе! А уж Радой Ралин го беше казвал за друго време и за други хора! Да, бе, таратанци!

Хубава новина - предколедна. Жалко че има лумпени, които искат да омаскарят всичко.

С какви пари ще се извършва ремонтът? След като неговите хора отказаха да се включи такава сума в бюджета явно ще е или с негови собствени или в нарушение на законите ще се прави PR

Ти малоумен ли си? Бюджетът е за догодина, МС отпуска парите от събраните пари тази година. Ама за простия човек няма разлика.

Ти бюджет знаеш ли какво е? Дали тазгодишният или следващият там ясно ПАРЛАМЕНТЪТ казва на правителството какво може да харчи.

Парламентът взима решения на едро. Не му влиза в задълженията да се разпорежда за всяка тухла, керемидка или сифон, въпреки че може със специално записана в закона част да отдели средства за някое от изброените.

Значи и от там ше се куче влачи, диря няма.

Господ всичко вижда. За му мислят безбожниците комунисти.

Бойко Методиев Борисов - член на БКП, напуснал системата на МВР защото отказал да се деполитизира

Ние не мислим. Ние събаряме и взривяваме църквите.

Ето това е едно добро дело. Той няма да плати от джоба си, пак от нашия ще е (от данъците или партийната субсидия - все едно), но парите ще отидат за ремонт и поддръжка за националните ни светини. Не за гуляи и др. подобни. Браво, Боко така те искам.

Държавата,това съм аз. Луи ХIV,Кралят Слънце

Мутрата -престъпник от джоба ли си даде парите.

Мистрия има ли си , за отвес съм сигурен , че има.

Все едно с негови пари или труд се случва нещо. Бърка в държавната хазна, вади и раздава както прецени.

Ами раздава човекът. Не е като комунистите само да краде обществените пари.

Да раздава каквото е негово. С обществените така пак в кражба

Така трябва. Това е национален символ, строен с дарения, събирани от българския народ и посветен на именния светец и небесен покровител на царя-освободител Александър II.

Плюс.

В ГЛАВАТА Ви е пълна КАША. Нерде Александър Невски (Княз), нерде Александър II (цар). Ама Вие сте от Умните, с Ви'шо, коНпютър, Интернет и прочие.

Не четете внимателно. Църквата е посветена на св. княз Александър Невски, именен светец и небесен покровител на цар Александър II-царя освободител. That's it.

Боко брадата ли му целува. Голям праведник го раздава Боко, ама га размахваше бухалката в миналото ... беше друго време.

Великан. За такива неща трябва да се дават пари.

Ама лично ли се е заел. С мистрия и кофа вар маже стените?

Вие сте предполагам таксиметров шофьор? По умствения ви багаж е ясно... Хубаво е, че си харесвате простотиите.