Религиозното напрежение в Азия расте

Насилието на религиозна основа и религиозната нетолерантност могат да предизвикват войни и евентуална поява на нови държави в най-големия и най-населен континент, коментира ДПА, цитирана от БТА.

Обратно в новината

Коментари - Религиозното напрежение в Азия расте | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

откога призовавам девиза "свобода за религиите" да се преобразува в "свобода от религиите"

В името на религията са се водили безброй войни и са избивани стотици милини. В половината сури на корана се говори за джихад. Стария завет, което всъщност си е еврейската тора, е пълен с кръв и насилие. И християнството и исляма, в крайна сметка са деривати на юдаизма. И трите религии са подтиснически и дърпат човечеството назад.

И според мене, е точно така.

И не е само това. Тези религии са на практика култ към смъртта. Всички те учат, че животът е нищо, само едно временно неприятно изпитание, а чак след смъртта идва голямата работа - вечното блаженство или вечното мъчение или върховната справедливост или каквото и да е. Тогава не е чудно зсщо религиозните с такава охота бързат да изпратят себеподобните си там.

Религиите са отрова за човечеството. Човек би си помислил, че един религиозен би трябвало да смята, че вярата му ще му донесе "спасение на душата" и да е доволен и щастлив от това. Но не! Това въобще не прави религиозните хора доволни!. Те не могат да бъдат доволни и щастливи, докато не накарат всички около тях да възприемат тяхното умопомрачение. Със всички възможни методи, включително (или най-вече) с насилие и убийства.

Не мога да разбера, как хората все още се избиват за нещо, което даже не е доказано...

Боби, ако ДОКАЗАТЕЛСРВОТО се изправи пред тебе, в пълната си слава, на мига ще умреш от разрив на сърцето. Какво се случи с мене ли? От едно "бледо копие" на ДОКАЗАТЕЛСТВОТО, аз получих рак. Да, най-обикновен НеХоджкинс.

Абсолютно прав си !! Религиите са вредни за човечеството . Трябва да се премахнат и колкото по бързи стане това толкова по малко хора ще страдат и умират . Създадени са за да подчиняват хората и да ги държат в страх . Само пълен ИДИОТ би вярвал и подчинил живота си на нещо ...което просто не съществува :)

Ти прочете ли някое от тези писания? Или мама и татко ти казаха: недей, ами гради Светлото Петолъчково Бъдеще?

Аз съм ги чел и твърдя, че нормален човек, който прочете тези глупости, писани от козари през бронзовата епоха не би могъл да не се отврати от тях и от религията изобщо.

Човечество нещастно, погледни се колко жалко и заблудено си, докато още трае безсмисленото ти съществуване!

АНАТЕМА, антихристи, ще горите в ада

А пък ти ще гориш в Мордор, ако веднага не паднеш и не се поклониш на великия Саурон! :)

Така че- толерантствувайте приятели.

Ако наистина го мислиш това значи си пълен малоумник. Религията е основен социален фактор за 4/5 от населението в света. Факт.

Отнемете им парите и имотите и ще видите как ще се укротят!

"Силата на разума", "Апокалипсис".

"Границите на исляма са кървави"

Хората в миналото са имали знания и интелект, много по-големи от общоприетите схващания днес. В древните книги има информация, съответстваща на съвременната наука. Идеите на квантовата механика например имат поразително сходство с мистичните традиции на Изтока... Но както и да е, отделяме се от темата. Това, което казваш е пропагандираната представа. Всъщност, причината поради която религиите днес се явяват негативен фактор е видоизменянето им през вековете с определени цели. Поне що се отнася до част от тях.

напулно сагласна с това мнение,много от сегашните сващания за религият са погрешни ,хората я използват за собствени цели *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Абсолютно си прав за човечеството в древността. Единствения проблем остава религията, която остава огромна дупка в развитието на човечеството за справка "средновековието" и колко учени са били избити, само защото са искали да докажат, че църквата греши.

Ама да, разбира се! Добре че бяха източните учения, че да открием квантовата механика. Вместо да строят адронния колайдер, да бяха построили шаолински манастири. Вие добре ли сте? Май не.

Ами добре сме си, това че не пасваме в тесните възгледи на някого е друг въпрос... Опитвам се да ти кажа, че в древните свещени книги не са писани измислици и трябва да ги вземаме далеч по-насериозно днес. А що се отнася до колайдера, проектът стигна в задънената улица - за всички които още не са разбрали. И то поради факта, че се хвърляме на неща, които поне засега не са за нашата уста.

По-голямо зло от религията няма. Нито глобално затопляне, нито природни катаклизми, нито пренаселване ще ни затрие, но религиозният фанатизъм със сигурност ще ни погуби.

А ти в какво вярваш добро момиче? В парите? В успеха? В нищо?

Трябва ли момичето непременно да вярва в това, което му налагат другите? Всеки носи вярата в себе си и не е задължително тя да е свързана с поредния пиян поп! (или ходжа, все едно!)

Не разбирам защо някой е измислил, че човек трябва да се подчинява на нещо (не го назовавам нарочно), и докато свят светува се убиват хора, а уж е грях. Хората обичат да се кланят на нещо, и да живеят в противоречие, за да трупат богатство тези, които не познаваме.

счита кучето за мръсно животно и това е истина като гледаме как цапа,разхвърля и т.н. Иначе съм кръстен православен, но във всяка религия има по нещо ценно.

То има и хора които цапат, разхвърлят и т.н...

Ами вземи се резни! Така може да получиш просветление. Кучето било мръсно животно. Малоумник!

Е светът, т.е. цивилизованите и отговорни хора да си дадат с/ка за същността и природата на това, което се нарича ислям! Всички евфемзизми, които се използват по негов адрес, за да не се каже открито какъв е всъщност ислямът, са контрапродуктивни и само отлагат една предизвестена развръзка. Прочетете Корана, проучети истинската история на исляма (а не тази, която услужливо се разпространява) и ще видите за какво става въпрос. Впрочем събитията, които се разиграват пред очите ни вече толкова години, би трябвало да не остават съмнение в мислещите хора за истината за исляма...

Нали знаете,че е невъзможна каквато и да била забрана на която и да е от световните религии. Всичко зависи от религиозните водачи и би могло наистина да съществува толерантност и уважение и особено при днешната наука и техника,която достигна върхови постижения и е някак си странно и глупаво да се караме за религии.

Във фундаменталните въпроси, науката е безсилна. Там идва ролята на религията. Друг е въпросът, че най-големите религиозни институции в света всъщност никога не са били такива - те винаги са били политически.

а вие маи вярвате в дядо коледа още..наистина ли мислите че докато такива като вас толерасти проповядват мир и любов с хората исповядващи исляма, сащите тези ислямисти се множат като хлебарки и изселват или ислямизират все повече територии и изобщо не ги интересува какво е това толерантност към други религии, езици и обичаи.

Не, не знам. Защо смяташ, че е така?

Ако погледнем на историята от тоя аспект ще бъдем изненадани че най много жертви са дадени в името на религията.Така наречените кръстоносни походи които са били класика в жанра се са били нищо друга освен едни грабителски набези.Но и в тая статия се споменава че в основата на тези уж религиозни войни стои социалното неравенство и недоволство.Но защо ли за да се илюстрира това трябва да ходим чак до Шри Ланка и Мианмар за примери.А войната между шиити и суните не е ли в основата на всички кръвопролития в Близкият Изток.Голямата опастност за нас християните се състои в това че до обяд шиите и сунити могат да се избиват един друг.След обяд те могат да се съединяват и започват заедно да воюват срещу християните.Помните подобни случай в Югославия-нали?До като имаме такива инфантилни правителства тая опастност ще става все по реална.Някаква надежда за спасение дават само силните националистически партии.

Има само една религия, чийто пророк учи, че инаковерците нямат право на Живот, понеже те така обиждат техния бог. И докато фашизммът имаше за подобна цел няколко милиона, то за горните числото е около 2 милиарда. А сегашните политицие мълчат, дори не позволяват на собствените си народи да вземат мерки на ниско ниво.

Разделяй и владей! Староа като света. Обаче ислямът е най-удобното средство на съвременните кукроводи даподдържат изгодно за тях напрежение в света. Вижте кои от неислямските среди са най-голяма защитник на правата на религжиозните малцинства. В б-я те са Монката Пасито и Сие, а палячото президент само допълва картинката!...

не е само една. за кого работиш, антихристче? като чуя 'кан' и почва да ми смърди на втората...

НЯМА толерантна монотеистична религия!!! Нито Юдаизма, нито Християнството, ни Исляма са толерантни. Слава, благодарност и вечна признателност към нашия Небесен Отец за това, че сме родени в Православна България! Амин!

другарке, на мен пък ми писна да съм толерантен. последно, соросоидите с БСП ли са или против тях, че нещо ме обърквате.

Защо се правиш на БУДАла? По надолу съм написал кои са душманите ни, а БСПДПСЮРУШ са изпълнители на волята на "великите тъмни сили".

Нека да ме извинят вярващите, но малко са злините за човека, толкова опустошителни като религията. При това ни е генетично вродена - и на най откъснатите острови си имат шамани и жреци. Ние недолюбваме мюсулманите като цяло, а те помежду си се колят заради различните секти. Ами католиците и протестантите в Ирландия? Инквизиции, тамплиери, индулгенции, папи, имоти на Църквата.

Политическите партии не са много по-различни от религиите. Разделяй и владей. Затова са натрапени на народите и двете.

АКО СЕ ПООГЛЕДАМЕ В НАШАТА ДЪРЖАВА СЪЩО ИМА НЕТЪРПИМОС КЪМ ИСЛЯМА ИЛИ ВСЯКАКВА ДРУГА РЕЛИГИЯ А СЪЩО И КЪМ МАЛЦИНСТВАТА ОТ ДРУГ ПРОИЗХОД. А ЖИВЕЕМ В ЕВРОПА?????ДОРИ НЕ СМЕ ИНФОРМИРАНИ КАТО ГРАЖДАНИ ЗА РАЗЛИЧНИТЕ РЕЛИГИИТЕ. ДОРИ НЕПОЗНАВАМЕ ИСТОРИЯТА - НАШАТА СОБСТВЕНА - ТА КАКВО ОСТАВА ЗА СЪСЕДИТЕ НИ??2

500 години е имало "културно сътрудничество", с високо хуманната Османска империя. Българите са клани високо патриотично, и от цар Борис - I, и от от цар Борис - III, и от бандата на Георги Димитров, а сега има геноцид от страна на две-три семитски племена. Не посочвам имена, заради моментални обвинения за насаждане на религиозна нетърпимост. НАПРОТИВ, ПЛЕДИРАМ ЗА БОЖЕСТВЕНА ТЪРПИМОСТ.

Решението се нарича секуларизъм, така както е в Европа!