100 деца не отидоха на училище в Рибново - директорът спрял изучаването на религия

Около 100 деца от гърменското село Рибново не влязоха в класните стаи днес, тъй като родителите им са недоволни, че в училището вече не се изучава религия по заповед на новия директор Манчо Джуркин, съобщи bTV. Той пък е категоричен, че школото ще се развива в светска насока.

Обратно в новината

Коментари - 100 деца не отидоха на училище в Рибново - директорът спрял изучаването на религия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Помаци има по целия Балкански п-в.Ама тия от Рибново са най-големи.Изглежда там са наляти най-много пари от ЕМИРСТВАТА.Но Тато през миналия век им смъкна черните фереджета и забратките,които помакините замениха със сини и някой се осмелиха да ходят гологлави/по-младите/.В това село всичко се е възстановило-фереджета,шалвари,забратки и всички помашки атрибути.Защо в Девинско,Неделинско,Смолянско и много други места отдавна са цивилизовани и помен няма от мюсюлманлък.Време е властта да изкорени/унищожи/тези зловредни "кълнове"по земята ни.Този учител го оприличавам на отец Саръев.Браво!Хвала!Хвала!

Няма как помаците да са по-българи от останалите,понеже останалите българи са християни,а съвременната цивилизация е построена на основата на християнските принципи.Тези принципи са 2 вида: позитивни -учи,и научи и другия на правилното/научното,труди се неуморно,но и почивай,уважавай и т.н.,и неготивни -забрани ,защото извършването им е престъпление -не кради,не лъжи,не убивай,не проституирай /в оригинал е не проституирай,подменено с не прелюбодействай/.....Добрите цели за поддържане на живота се постигят по правилните начини и стратегии -учение,труд ,без престъпления .При мюсюлманството ги няма така ясно формулирани прниципите на човешко поведение на земята и често ислямисти постигят целите с кражби,насилие -нападения,отвличания,измами ,убийства и терор ,а колкото повече се угажда на терористи да им се дават чуждите пари от изнудване,измама,търговия с дрога и оръжия ...РЕЛИГИОЗНАНИЕТО ДАВА СРАВНИТЕЛНА ПРЕДСТАВА ЗА ОСНОВИТЕ И ПРИНЦИПИТЕ НА ПОВЕДЕНИЕ НА РЕЛИГИОЗНИТЕ ОБЩНОСТИ

-Бате Доган, винаги само за тебе гласуваме,а ти нищо не правиш за ромите .-казва Манго. -Движението за права и свободи много се е борило за вас,за правото да говорите майчиният си турски език и за правото ви да ходите на джамия. Борихме се за вас, да можете свободно да се движите и ходите където поискате, даже ..еей...на майната си !

България е светска държава. По отношение на религията - източноправославна. Основен и задължителен език в държавата - българският.

Заради циганите и помаци ,като рибновските,сме на първо место по неграмотност в ЕС.Да си сменят имената с български,ако ли не,заедно с имама директно в Анадола .Нали това искат?

Ако са с християнски имена,дали ще станат по-грамотни?!

Понеже въпросите със ескалацията на ислямизма по нашите земи ще става от ден на ден по актуален няма да се уморя да повтарям.НЕ ВСИЧКИ МУСЮЛМАНИ СА ТЕРОРИСТИ.НО ЗАЩО ТОГАВА ВСИЧКИ ТЕРОРИСТИ СА МУСЮЛМАНИ.Искам да припомня един не известен ефакт на българските мусюлмани.Един от първите и най-гаден терористичен акт в Багдат беше срещу университета в града и то само защото са го посещавали и момичета.В действителност от къде се пръкнаха терористите.Всички те са минали своята закалка през медресетата.Нали ги виждате в Пакистан какви мутанти и клонинги се създават там.Какво общо има всичко това със съвременият свя.т.Това е голяма тема и за това призовавам всички участници във форума да подкрепим директора на училището.

браво на директора и дано не го уволнят.

Религия ли ? По добре да се изучава устройството на летателните апарати,а не на "летящите килимчета". Браво на директора - светското образование достъпно за всички е гаранция за личен и държавен просперитет! Духоните лица от всяка приказка да обучават под контрола на държавата в техните си храмови места / . Попа и имама ходят на доктор нали ?,при това с железни коне-коли,айде да не говорим за лицемерието и отглеждането на електорат...

Тези помаци в Рибнево са ми супер странни--живеят в някакъв си техен,измислен свят..! Само като ги видя как са облечени---дънки,елеци и отгоре манта и забрадка и направо умирам от смях!

Става ли въпрос изобщо за изучаване ? Може би иде реч за задължително фанатизиране ?

Добре е направил директорът! Браво! Жалко за децата, чиито родители със сигурност са неграмотни и с поведението си тласкат и тях към неграмотност! В 21 век е безобразно глупаво задължителното изучаване на религия.

Тия дето колеха бабите и дядовците ни? и мръсното им поганско семе??? ТАМ, ТАМ ДОЛУ В ТИНЯТА, КЪДЕТО БЯХМЕ НИЕ 500 ГОДИНИ.

За каква религия става въпрос ? Едва ли е основи на вероучението !!!

ти май не си чел историята като те гледам, вземи попрочети малко за Батак и тогава пиши

Абе каква майна ,къде майни в Плевен,д,ге..а? Будиста не е българин и никога няма да бъде ! То по тази логика онези недомаслените наркомани от Харе Кришна и те ли са българи ? Та те приличат на порове в менструация ! Българина е православен християнин,най много католик или протестант ,ама с мярка д,г е.ба!

Не се тревожете,за шовьорска книжка съгласно закона се иска средно образование,изпита е пред камери и вече с овца или теле не се "взима". Радители които истински обичат децата си правят всичко възможно дори с лишения да ги изучат. Тези които ги спират са зомбирани и вече загубени за България /манипулирани живеят във "виртуален"свят моделиран от имами и ДПС /

Браво на директора! Трябва да се спазват законите и правилата от всички. И за всички е най-добре да няма радикалисти.

Тея няма ли да са спрат най-сетне?Луд умора няма.Да затварят училището и да ги пращат да бачкат като не им се учи!!!Или да ида в турция и да бият чела по цял ден в чергите...Прав им път...

Глоба и хайде обратно в клас. Пък джамията да си напарви неделно училище и да ходат там да се клатят и четат Корана.

Колко училища са построили турците за нас, докато бяхме окупирани? Отде на де, аз ще им строя детски градини, училища и университети на тия маймуни?! А и ще плащам на учители да ги правят хора?! Е там за хамали или на тютюна и да не са шукнали!

и забележете 100 дерза ,но самo 7,8 жалб, и то анонимни!!!хората сигурно от страх от тия ислямисти не са си пуснали децата ,там требва да се пипне с твърда ръка!по скат даваха касабов как българи мюсулмани искат да погребат роднината си в ковчег и облечен а хоята им забранл,требвало да го погребат гол,та беше станал скандал.здрава ръка требва!

е това е директор ,които е срещу радикалистите.kоито иска ислям да се изселва в турця !

То и Тамръщлията е бил гостопремен ама е изклал половин Перущица ,като му завил ходжата от минарето ! Ако за теб помака е по българин и от теб ,за мен не е и никога няма да бъде! Много не българи са допринесли много повече за модернизирането на БГ-власи ,гагаузи,арменци,евреи! Българинът е само православен християнин от памтивека,защото такива са били прадядо ми и на него прадядо му и на прадядо му, прадядо му !! Какво ни е общото с тях -жените ли ,дето моята учи втори висше и се облича семпло и изискано ,а неговата прилича на коледна елха и освен до пощенската кутия никъде не е излизала другаде !Децата ли -аз моят син не го уча от малък как се коли пиле,коза и овен а как се работи с електрожен,дрелка,флекс и др Като иска да е българин -приема Светото кръщение при дядо поп и в пашапорта му пише Антон а не Абдуламумула ! Анадъмну !

ти да не бече том като ги е клал *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

ЗАКОНИТЕ ВЪВ БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА ДА СЕ СПАЗВАТ ОТ ВСИЧКИ ЕТНОСИ ЖИВЕЕЩИ В БЪЛГАРИЯ. В БЪЛГАРСКОТО ОБРАЗОВАНИЕ НЕ СЕ ИЗУЧАВА ВЕРОИЗПОВЕДАНИЕ КАКВОТО И ДА Е ТО. ЗАТОВА НЕ ВИЖДАМ ЗАЩО ТЕЗИ ОПРЕДЕЛЕНИ ХОРА ПРОТЕСТИРАТ ИЛИ ПО ТОЧНО КАЗАНО ОТ МЕН ИМ Е ПЛАТЕНО ДА НАСАЖДАТ ЕТНИЧЕСКА ОМРАЗА СРЕЩУ ДРУГИТЕ РЕЛИГИИ ВЪВ БЪЛГАРИЯ.

законите са ЗА ХОРА, А НЕ ЗА ГОВОРЕЩИ МАЙМУНИ! За тях, както в демократична Америка, след 5-ти клас един зад врата и да бачка докато мърда!

Представяте ли си някъде децата да не отидат на училище, зашото директорът е забранил да се изучава Библията?! Направете сравнение и си помислете за свирепата пропаганда на исляма по нашите земи и за дремещата роля на нашата църква и правителства.

Маймуните нямат нужда от училище, а от нискоквалифицирана работа след 5-ти клас! ....А България ИЗОБЩО НЯМА нужда от образовани маймуни!

Ти дали си образован?!

Право на дирекотра е да определя политиката в училището. А родителите са длъжни да ги изпращат на училище съгласно закона. Като не ги пращат да си платят актовете. + децата им няма да имат право 1 шофьорска книжка да изкарат. После ще се жалват, че са онеправдани.

и как точно да се изучава, единия час ще учиш теория а на Дарвин а другия как господ създал света- пълен ташак е това.

Редно е да се изучава религия. Несправедливо би било, обаче, тази религия да е ЕДНА конкретна. Ако ще изучават, да изучават ВСИЧКИ религии. Учебника да се състави по "Златната клонка" на Фрейзър, оттам нататък недоволни едва ли ще има. И общата култура на населението ще се повиши чувствително.

Пич, светска държава, училище... Редно било да се изучава религия. Кое му е редното?! Който иска да си я учи. Начини много. Трябва ли да е точно в училище? Дай сега между физика, геометрия, химия, география... да намърдаме и религия. Щото било редно...

А ти чел ли си Фрейзър? "Златната клонка" много пъти е обявявана за най-добрата книга на всички времена. В нея религиите (всички, от древността до наши дни) са разгледани научно, причините за възникването им и последствията от прилагането им. Ако към науката се подходи наистина НАУЧНО, (както би трябвало да е в училище), нещата ще се развият в правилната посока, не мислиш ли?

Българското училище е светско училище и не е място за попове или имами. Нито пък за забрадки и шалвари. Децата трябва да се учат като всички деца в България. Подкрепям новия директор. Да се направи бързо ревизия на стария.

Който не харесва законите на Б-я да си ходи в Турция.Там свободно ще си изучава религията.Не знам дали в турските училища се изучава християнска религия.Тия започнаха много да искат.

Значи религията в църквите и джамийте, ученето в училилището. На който не му харесва- марш в "демократична" турция.

Не е важна теистичната ориентация на учениците за светската държава. От там се генерира и противопоставянето чрез етническият произход(в случая). 2013_ идва, а с нея и премахването на различията по пол, етнос, народност, социална позиция, цвят на кожата ... Единствен критерий ще стане ГЕНОМЪТ.

Хората в Рибново са си чисти българи !Конфликта въобще не е етнически.Уважаеми мюсюлмански "лидери" ,по-полека.Не се правете на Хомейни .Оставете хората да си живеят живота.

Минчо ли е или Манчо? И защо тези помаци си разиграват коня, нали когато дойде на власт, тиквата обеща ред и законност? И затвор за доган и неговите коджабашии по места?

Браво, Джуркин! Имаш подкрепата ми! Крайно време беше някой да го направи! Тук е България и има правила и закони, които са за всички граждани с български паспорти!!!

МНОГО ТОЧНО И АЗ ПОДКРЕПЯМ ДИРЕКТОРА

Тези помаци винаги са били на дивата част от населението в БГ от Вазов до днес.Ако утре избухне война ,познайте в кои редици ще застанат тия?В нашите ли ? Горчиво се лъжете ! В редиците на албанци,босненци и турци .Няма по лицемерни и подли същества от тях !Стига журналистически залъгалки,колко били трудолюбиви,запазили традиции,жените им били интересни и т.н

"... срещу тях обаче не беше повдигнато обвинение" . Имате ли въпроси?

Не могат да пишат и говорят на български,иначе искат религия!Да си изучават скапаните религии в местата където ги изповядват!

говорят си на чист български, помаците не знаят турски, но са толкова първично и закостеняло племе, проверете в историята от кои е направено баташкото клане

Интересно от смесените райони където преобладава турско население няма желаещи да се изучава религия. тук нещата са съмнителни кой иска и кой не

Че те винаги са били по турци от самите турци,само им виж исляма който проповядват -арабски ,няма нищо общо със светският сунитски ислям в Турция.Всички са с български европейски цивилизовани имена-Беймумла Мумумула,Хулулула Абдурахма докато не отидат в ЕУ на работа,там много бързо си спомнят бай Тошовите гяурски имена-Бисер Методиев,Христо Ангелов и прочие иначе екмек йок !Както им изнася !

Мюмюн=МАЙМУН!

В грешка си.В България да има 1% турско население.Другите са Българи изповядващи исляма.