Рекордьр по фалшиви положителни тестове: Мъж доказва за трети път, че не шофирал дрогиран

Положителен тест за амфетамин може да се даде и след употреба на медикаменти за настинка, разкрива експерт

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Интересно защо дрегерите за алкохол отчитат по скалпа от 0.5 нагоре сипил и има наказания . а за упойващи вещества е без скала и кой дрогиран кой се лекува всички под ножа .

Нека приложат на полицейския шеф, същото-бърз тест, арест, лишаване от управление на МПС, кръвна проба която да излезе след няколко месеца, отстраняване от работа през този период и чак след това да му върнат книжката. Пропуснах унижението на което ще бъде подложен, но му го желая!

Полеви тест -положителен и айде без книжка сваляни на номера на колата Ама кръвния тест бил миродавния МВР от къв зор раздават присъди Като няма влязла в сила присъда от съда МВР кви книжки взема кви коли спира от движение

Какви експерти, какви 5 лева, откриват топлата вода. Да видят в чужбина какго правят, много е сложно. Дава положителен тест пред полицаите, взимат го, карат го в първата болница и като излязат резултатите се прави заключение, взимал ли е или не. Бахти некадърниците.

Sofiaone

Крайно неприятно, тестовете трябва да се усъвършенстват. От друга страна, като гледам какъв ужас е настанал с дрогирани шофьори и трагедиите, които причиняват, трябва да има тестване и то усилено, за да има превенция. Хмм, и само да споделя нещо което си мисля, мнителност, може би - в момента са на път да приключат две -три тежки тежки дела с наркомани-убийци на пътя и ей така случайно почва тази тема и набира сили. По всички медии се пеят едни и същи песни. И виж ти - точно същите песни като на адвоката на причинителя на катастрофата с Милен Цветков, неее, не е наркоман, чайчета пил и зъбките с паста си мил...

Така става като полицаите тестват безпричинно. И като опря до тях се разкри какво правят с живота на обикновения човек. Знаят да протестират за повишаване на заплатите, но такъв проблем не ги интересува докато не опре до тях и не могат да се усетят че това което са правили ще се обърне срещу тях. Полевите тестове ще отпаднат не за друго а за да не излиза че полицаите са наркомани. Жалко за хората които са били подложени съзнателно от полицаите на такъв тормоз. Задържане, белезници, стрес за едно нищо. Това е голям срам за полицията, но не е изненадващо като се има предвид какъв разграден двор са. Има много да се чисти в участъците. А на тормозените граждани поне да им изчистят регистрациите.

Сред лекарствата, които могат да провокират фалшиво положителен резултат при тестване за наркотици, се включват: нестероидни противовъзпалителни средства: употребата на препарати, съдържащи ибупрофен, може да доведе до фалшиво позитивен тест за марихуана, барбитурати и бензодиазепини, докато употребата на напроксен и оксапрозин се асоциира с риск от фалшив резултат за барбитурати аналгетици: трамадол, използван за лечение на умерен до силен болков синдром, може да доведе до фалшиво позитивен резултат за фенциклидин и опиати деконгестанти: псевдоефедрин е една от основните субстанции за производство на метамфетамин, поради което при някои лица, приемащи псевдоефедрин, особено в по-висока доза, може да се получи фалшиво положителен тест за амфетамини лекарства за суха кашлица: декстрометорфан се съдържа в редица медикаменти за лечение на суха и дразнеща кашлица, кодеин се открива по-рядко в състава на различните противокашлични средства, като важна особеност е рискът от получаване на фалшиво положителен резултат при тестване за опиати и фенциклидин антибиотици: левофлоксацин и ципрофлоксацин от групата на квинолоните, както и рифампицин, използван главно за лечение на туберкулоза, могат да доведат до фалшиво положителен тест за опиати антихистамини: дифенхидрамин и доксиламин, използвани главно за лечение на нарушения на съня, могат да провокират фалшив резултат за метадон, опиати и фенциклидин антихипертензивни средства: лабеталол (бета блокер), дилтиазем и верапамил (калциеви антагонисти) могат да доведат до фалшиво положителен резултат за амфетамини и други халюциногени перорални антидиабетни средства: метформин, използван за лечение на диабет, метаболитен синдром и инсулинова резистентност, може да провокира фалшиво положителен резултат за амфетамини антидепресанти и антипсихотици: тази група има най-много представители, криещи риск от фалшив резултат при тестване за наркотици. Сертралин, тразодон, кветиапин, бупропион, флуоксетин, венлафаксин, амитриптилин могат да доведат до фалшиво позитивен резултат за халюциногени (главно LSD и амфетамини) психостимуланти: метилфенидат, използван при синдром на хиперактивност и дефицит на вниманието, както и ефедрин, могат да доведат до фалшиво положителен резултат за амфетамини и метамфетамин лекарства за лечение на HIV: лечението на подлежаща ретровирусна инфекция с ефавиренц може да доведе до фалшиво положителен резултат за марихуана други: инхибитори на протонната помпа (омепразол, есомепразол, лансопразол), лекарства за редукция на теглото (фентермин), кортикостероиди (преднизон), лекарства за лечение на болестта на Паркинсон (амантадин), антипсихотици, както и редица добавки, съдържащи витамини от група В, канабидиол, макови семена, хинин и други могат да провокират фалшиво положителен резултат при тестване за наркотици Списъкът с лекарствата, повлияващи тестовете за наркотици, не се изчерпва с гореизброените групи лекарства.

В такъв случай се плаща обезщетение.

Сега и депутатите ако тестват ще повярвам в думата безпристрастност.

Абе я стига глупости. Като пиеш хапчета за настинка и някой случайно ме спре, трябва ли да ми губи времето да ходя по болници, та белезници, та не знам си какво. Ай сиктир. Или ги усъвършенствайте тези тестове или баста. И както беше казал някой, няма количествено измерване, пушил ли си преди един ден, преди 5 мин, все тая. Имаш следи. Значи си дрогиран.

Проблемът се решава лесно: пострадалият трябва да заведе дело срещу министъра на вътрешните работи, или премиера, зависи кой я е подписал наредбата. След като бъдат осъдени, и даже преди това, ще я изменят веднага. Интересно, че никой не споменава тази елементарна и взаимоизгодна възможност.

И от къде на къде ще пребъркават апартаменти на база показания от полеви тест? Много пъти сме чували "ние ги хващаме те ги пускат". Явно не хващат правилните, а само злоупотребяват с власт

И защо са му правили толкова тестове за наркотици? Карал е не на зиг-заг, а направо през дупките? Имало ли е поне някаква предпоставка, проверяващите органи да му правят подобен полеви тест? Или първия път са си го вписали в базата данни, като наркоман, и въпреки отпадането на основанието за обвинение, си го водят престъпник? Сега, освен да съди държавата, друго няма какво. :( Предвид сериозните последствия, които води след себе си подобно обвинение, би трябвало МВР да организира изследването на кръвната проба в рамките на най-много ден, а не след месец. Още от римско време е постулирано, че по-добре 10 нарушители да избегнат наказание, отколкото един невинен да бъде наказан погрешно. А нашата лаборатория, нищо чудно да събира проби два месеца и да ги праща в чужбина...

До т.н. разследващи журналисти: Проследете парите!!! Задайте си въпроса от кога започнаха масовите тестове за наркотици. След това се поинтересувайте коя фирма има договор за доставка на въпросните тестове. Поинтересувайте се на коя дата въпросната фирма започва да прави огромни поръчки от чужбина на въпросните тестове и дали тази дата не предхожда широкомащабната акция започната от Бойко Рашков. Проверете колко струва един тест, колко се правят месечно и колко струва това на данъкоплатците. Дали нямаме случай на олигархична връзка между министерство и вносител и дали не става въпрос за корупция в особено големи размери на гърба на всички нас. Обзалагам се, че никой няма да приовери нищо, защото т.н. журналисти в България са до един на хранилка при някого.

Тези са за съдебни дела и да изплащат сериозни обещетения. Откога си виновен до доказване на противното. Не беше ли обратното? Полевия тест не трябва да е причина за отнемане на книжката, след като доказано дава валшиви положителни резултати

Ще ми е като печалба от тотото ако ме спрат и тестват. Задължително ще грейна като коледна елха предвид лекарствата, които вземам /всичките с рецепти и описани в телка ми/. Една година без книжка докато излязат кръвните проби, още две години дела, бе 3 години ме оставят без автомобила ми /с ортопедично заболяване/. Ама аз имам много познати бакшиши. Касови бележки за 50 лева дневно ще ми осигуряват. Минимум за 150 000 лева ще осъдя МВР за тия три години в които са ме оставили без автомобила ми.

На теория сте прав, но пропускате субективния елемент на българският съд, където масово при подобни дела намаляват обезщетенията като не признават иска в целия му размер, независимо, че са предоставени годни доказателства за конкретни и измерими имуществени вреди. Ние не сме държава и нямаме съдебна система и от там надолу тръгва целият гнилостен процес.

Средно обезщетение за хората, завели дела след като НАП на Отличника им изтърва личните данни - 180 лв. Справедливо и безпристрастно като българския съд.

Не може резултат от кръвна проба да излеза след 3, 6 или 9 месеца, а през това време въпросното лице да се води, едва ли не, наркоман-престъпник. Това е безумно просто... И на какво основание претърсват жилище след положителен полеви тест? Да са намерили пликче с амфетамини в него, ок, ама така... Странна работа...

Значи този образ като дал позитивата, веднага го заключили с белезници и му изтарашили жилището. На колко от ченгетата, които показаха наскоро същите позитиви на същите тестове, им се случи това?

Ибупрофен и Метформин също дават положителни! Първото е обезболяващо и антивъзпалиъелно! Другото го вземат масово диабетици за висока кръвна захар!

излизат след няколко месеца резултатите от кръвните му проби, които се оказват отрицателни, оневиняват го, връщат му книжката....... Нещо гнило има у тоя съюз... .... тест за наркотици наречен на саксонски означава че е от съюзо....кой го е приел за факт? Как може нещо което да не показва правилно да се приема за дефинитивно за НЯКОЛКО месеца ЛАБОРАТОРЕН тест.....

Минус

ACAB

Представете си как би изглеждала държавата, ако дрегерите за алкохол показваха, че си пиян дори ако си пил последно преди седмица. И дори ако си пил боза.

40мин след литър боза, дрегерът не показа нищо. Или бозата е била кофти или дрегерчето е било фалшиво...

Или ти си идиотче.

Както винаги каруцата пред коня- една лаборатория за цялата страна. Къде отиде презумпцията за невиновност? Едва ли не те окошарват, губиш си работата и после, ама "сори". Пък ти води искове срещу МВР за претърпени вреди, доказвай загуби и диндири миндири още една камара години, докато съдът се произнесе. Ама кредита в банката си идва на датата и като не платиш, хайде апартамента на пеблична продан

САщ които са технологично напреднали, все още разчитат на стария и проверен метод. А именно, следене на зениците(чувал съм че са разширени) при движение на пръст, стоене на един крак, ходене по осевата линия и др. Полицаите са обучени да разпознават по външни признаци. Там полеви тестове не правят.

Правят полеви, но много рядко. Да не говорим, че не те спират, ако не изглежда като да шофираш нещо зле или не си в някакво нарушение. Така че може и метър да минеш доста пъти, ако пийваш или зобиш нещо.

и пак че поръчкова а дописчица се утече ЛЪЖЕ нескопосано цел да оневини ченгетата !

Yann

Как така резултатите излизат след няколко МЕСЕЦА??? Та това става за часове! Цялата новина изглежда съшита с бели конци...

Изобщо не си в час!

На кой свят живееш? Още преди 1-2 години имаше подобни репортажи и на господари на ефира, и на телевизии. Хората, професионални шофьори, чакат по 1 година да им излязат резултатите в МВР лаборатория и си губят работата. Нищо съмнително няма в тази новина.

Yann

МВР няма лаборатория! Стига си лъгал! Използват частни лаборатории, които са спечелили държавната поръчка за обслужване!

Илиян Илиев

Хората си губят работата защото нямат профсъюз който да ги защити !

ефедринът от лекарствата за грип е прекурсор на амфетите

мхм, и по логиката на МРВ, всеки настинал е прекурсор на бос на нарко-картел :)

фалшивО положителни, не фалшивИ положителни...

Интересно как тази история излиза чак след като тюфлеците изреваха по лични причини, че тези тестове били неточни.

Гледал съм поне 3 репортажа по темата последните 3-4 години. Потърси в господари на ефира. Но иначе и аз съм съгласен, че трябва да се подвигне въпроса, защо милиционерите си траеха досега и се оправеха на ударени? За да рекетират хората? Хората могат да ги тестват с тия неадекватни тестове, да чакат по половин година МВР лаборатория да изкара резултата, богопомазаните полицаи - не може.

Илиян Илиев

Ми да беше прочел , че това е работа на СБА ! Или не знаеш какво е СБА , глупако ?!

Нещо май си нервничък, а? :))

лъже.

Да не мислите , че това единичен случай ! Само СБА и профсъюза на бакшишите ако си върешха работата на това отдавна щеше да се обърне внимание !

добре, че почнаха да ловят колегите си пияни и дрогирани да се окаже че 2/3 от тестовете са фейк...

Не са фейк - просто в голяма част лекарства за ежедневна употреба такива дето се отпускат без рецепта и ги рекламират по теевизията има съставки които дават положителен резултат.

е, не са ли фейк? това са тестове за наркотици, а не за медикаменти.