Рекордно ниска избирателна активност на вота за кмет в Благоевград

Към 17,30 часа тя е 20% от имащите право на глас. За сравнение по време на местните избори през 2019 г. по същото време тя е над 40%

Обратно в новината

Коментари - Рекордно ниска избирателна активност на вота за кмет в Благоевград | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Няма бюлетини, няма герберски мангали които да си снимат бюлетините….няма 50лв за вот…

Даже и най простите мангали разбраха че Бойчо е перушан и без пара няма да му гласуват

Без купеният, контролиран вот, герб пътуват здраво към бунището. Как е им беше лесно с хартиените бюлетини дават на мангала попълнена, а той и връща празната която са му дали вътре за да я попълнят за следващият дупедавец. Така до безкрай, ако случайно някъде не са купили достатъчно се намесва Мишо Костантинов за да произведе необходимите "невалидни" бюлетини. Мутри вън!!!!

Къде е купени вот!!!!!!!???? Това ли са избирателите, а!?

нема ли ку-во-ляк от Американскио! Я некое натокано, сите македонци че гласуват

За следващият вот искам сензор за топки.Ако са космати -гласваш,ако не у лево.

Протестърите и Славуца пак под вода ще са активни.

Днес герб загубиха един областен център, в който имаха силни позиции. Тези вече са в историята.

Силни позиции?? Досегашния кмет не беше от герб

PEYTSCH

С огромната подкрепа на ИТН и БСП бяха закупени с народна пара супер техника за да видим плачевния резултат и на 11.7. Народе, плащай на Слави и Нинова, на Радев и 145 депутата от 45,НС, които набързо те набутаха в машинения вот...

Повтаряйте си ги тези глупости… Ама реалността е че мангалите ви няма да излезнат да гласуват без да им платите

Като няма купен вот това е резултата!?

Честито на организаторите на машинният вот Пълни невнятници

Хахаха…същата активност ще е и на парламентарните избори

И баце ще управлява като Ким пожизнено до век и веков

Ха дано! Чул те Господ!

Целта постигната, модела работи! Надяваме се изпълнихме очакванията Доган Бей ????

Давайте по един син и един черен варел ...и топчета...накрая бройм..

Като не искаш да се броят гласовете - както е с машините - защо да се разкарват хората, направо да спуснат резултата и толкова.

Накрая ше видите че машинките ще отчетат 95% избирателна активност ;)

Циганите не са гласували заради машините,защото са неграмотни,българите по принцип не гласуват и останаха деменциите да избират БСП на власт! Ако не са циганите и най възрастните,БСП и ГЕРБ нямаше да ги има!

По-нататък можем да продължим, че ако ги нямаше жените в България, БСП нито един глас нямаше да вземат. Та дай да се дигнем и изколим жените! Ако ги няма мюсюлманите няма да гласува никой за ДПС. Дай да изгоним всички мюсюлмани, цигани, турци, помаци.

Глупости, как са грамотни да четат на хартия а не на екран. Никой не си прави труда да гласува защото всички разбират, че машините са пълна измама, няма как да се провери "резултатът" който изкарват има ли въобще връзка с получениет гласове.

Причината за ниската активност не са машините , а липсата на свестен кандидат за кмет. Аз лично отидох до секцията и гласувах " не подкрепям никого"

Проблемът с машините е, че не може да се проверят резултатите от тях. Съответно за всеки това значи, че просто няма избори, дори като тия досега с подредени кандидати. И съответно никой не си губи времето с "гласуване" като знае, че то няма дори да бъде отчетено.

Трябва да се проучи, дали циганите са гласували с машините. Ако не са успели заради машините, трябва да се отмени машинното гласуване защото иначе това е дискриминация. Могат да осъдят България в Съда по човешките права за което.

Щом може да пазаруват от магазина, значи може да гласуват с машина , проблема е, че не могат да си "снимат" почерпката" така с машината. Сиганин без да му платят не гласува.

Пазаруването е едно, а гласуването с машина е нещо съвсем различно. В магазините НИКОЙ не пазарува с избирателни машини! Това нещо говори ли ти?

Искаш да ми кажеш, че Сиганина не може да смята ли???? А стига бе доматите не ги ядем с колците.

Нисшите не трябва да гласуват! КОГА ЩЕ ГО РАЗБЕРЕТЕ ШИБАНА ИЗМЕТ?! БЪЛГАРИН СЕ РАЖДАШ, А НЕ СТАВАШ НИКОГА! КОЙТО НЕ Е БЪЛГАРИН ТРЯБВА ДА БЪДЕ КЛАН!

Истината е че нямаше никаква разяснителна кампания как и къде се гласува.Нито имаше разлепени плакати с указания/ инструкциу как да ползваш машините,нито пък бяха указани къде са секцийте за гласуване според местоживеене.Отделно какво пречеше да се напечатят брошурки с адресите на секцийте и кварталите които ще обслужват и да се разнесат по пощенските кутии и хипермаркетите? Няма един плакат по центъра да пише "Кмерски избори на 27.06.2021 -НЕДЕЛЯ Как искате хората да гласуват като дори не знаят за изборите???

Истината е че нямаше никаква разяснителна кампания как и къде се гласува.Нито имаше разлепени плакати с указания/ инструкциу как да ползваш машините,нито пък бяха указани къде са секцийте за гласуване според местоживеене.Отделно какво пречеше да се напечатят брошурки с адресите на секцийте и кварталите които ще обслужват и да се разнесат по пощенските кутии и хипермаркетите? Няма един плакат по центъра да пише "Кмерски избори на 27.06.2021 -НЕДЕЛЯ Как искате хората да гласуват като дори не знаят за изборите???

Как може румпата премиер и пак ниска избирателна активност? Нали комунделите щяха да донесат промяната?

Искаш двама полицаи да те закарат до урните? Да не си добитък?

Трябва да се научим да си създаваме политици. По наше подобие, и в рамка, в рамка, от която те да не излизат. Но ние сме твърде пазивни и неглижиращи, иявно не ни пука, че не можем да им обясним, как искаме да изглеждат те. И какво да правят и как да работят, а, трябва да ги научим, че трябва да работят. Но ние не правим нищо,, а пък те ни внушават че трябва да гказуваме. И ние го правим, гласуваме, и толкоз,. Но така, ние играем тяхната игра, не нашата може би, защото вече ни убедиха че сме просто зрители. Ами не, нашите предци не са ни учили така

за кого си гласувал при машинен вот, даже невъзможно Драстично е спаднал интереса да се купуват гласове, а доста хора свикнаха , да им се плаща за да гласуват А пътк който го е страх от машини, да седи в гората

Излиза ти разпечатка,на която пише за кой си гладувал.

Право на избор.

Точно така. Като падне участието под 20 % тия дето редят изборните листи се виждат принудени да направят нещо за да събудят интереса на хората, няма друг мирен начин да бъдат принудени да правят преомени. Агоднизиращо бавен процес разбира се но за предпочитане пред алтернативите.

ЩЕ СЪДЯ ДЪРЖАВАТА ,ЗАЩО СА МИ ОТНЕТИ ПРАВАТА ДА ГЛАСУВАМ.А КЪДЕ Е КОНСТУТАЦИОННИЯТ СЪД ДА КАЖЕ ,ЧЕ СА МИ НАРУШЕНИ ПРАВАТА.МАДУРО ДАВА КОМАНДА.ИМА И МНОГО БЪЛГАРИ НЕГРАМОТНИ ПО МНОГО ПРИЧИНИ.ЕДИН УРОДЛИВ ЧОВЕК ИСКА ВЛАСТ,БОГ ДА НЕ МУ ПРОЩАВА.

И много правилно, че ще я съдиш! Защото има и хартиени бюлетини. Обаче, ако насила принуждават хората да гласуват с машини, а те не могат с машини, но не им позволяват тогава хартиени бюлетини ТОВА ВЕЧЕ Е ДИСКРИМИНАЦИЯ!!!

Със зърна от боб и леща е още по лесно, или фъстък и кашу, не смяташ ли.

Никой по света НЕ ГЛАСУВА Със зърна от боб и леща или фъстък и кашу. Обаче в цял свят се гласува С ХАРТИЕНИ БЮЛЕТИНИ. И когато цигани или възрастни хора НЕ МОГАТ да гласуват с машини, но не им се разрешава гласуване с бюлетини, ТОВА Е АБСОЛЮТНА ДИСКРИМИНАЦИЯ!

- Защо Тарашков в последно време ходи все насран ? Радиото отговорило: - Защото докато се чуди в коя от 12те си тоалетни да отиде и се насира! (Поздравления за коментатора от друг сайт, когото препечатах)

А ЧЕТЕ ЛИ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ САЩ И РУСИЯ? И ТОГАВА ГО ПИСАХ : КАЖЕ СЕ НЕЩО АМЕРИКАНЦИТЕ ТАМ ПРЪДНЕ НЯКОЙ РУСНАК И ТИЯ С ПОДСЛУШВАТЕЛИТЕ ПАК ТАМ, ПОМИСЛИЛИ ЧЕ СЕ ГРЪМНАЛО, КВО ДА ГИ ПРАЙШ АМЕРИКАНЦИ

Споко бря, у Благоевград 20, ама у БУРСА ки са 120 процента. Благодарете за което на наркомана Учиндол

Ами,то, когото и да избираш е все мафия.

11 юли ще е пълно фиаско благодарение на клепоухия летец и сбиротака Чалгаря,Мая общата и Ристьо десантчика

Даа, пълно фиаско ще е за ГЕРБ.

Бих казал за държавата. С тия лъжливи некадърници.

Хората имат право на глас но нямат право на избор. И са длъжни да избират политици, които са им предложени, а не такива, каквито искат. Малко ще ме разберат, много ще ме плюят, но това е реалността, която рядко виждаме

След 1944-а никога не са предлагани на избираеми места хора без контролни досиета. В първите години след 1989-а имаше бъркотия и е възможно да са сбъркали тук и там (имаше и убити поне двама депутати, явно погрешка допуснати там) но нищо значимо.

2021-06-27 19:56:43 Тъжен ден за България, тъжен ден за демокрацията! (нерегистриран) Хората трябва да гласуват, защо не го правят!? --- НЕ МЕ ЧЕТЕШ ВНИМАТЕЛНО ПРЕЗ ГОДИНИТЕ ... А АЗ ВИНАГИ СЪМ ТОЧЕН В ПРОГНОЗИТЕ... КАТО КАПАК НА ЦЯЛАТА ТАЗИ АБСУРСДНА СИСТЕМА 1 ГЛАС/4 ГОДИНИ, ТИЯ КАПУТИ РЕШИХА ДА СИ ИГРАЯТ ДА ИДЕ МИ-ДОЙДЕ МИ И СТОЯХА 2 МЕСЕЦА И ЗА ДА ИГРАЯТ ПО СВИРКАТА НА ОНЯ ДЪЛГИЯ ИМПОТЕНТ, РЕКОХО ДА СЕ РАЗПУСНАТ, ЗА ДА ВРЪЧАТ ЗА 3 МЕСЕЦА "ЖЕЗЪЛА" НА КРЕМЪЛСКИЯТ КАПУТ- МУНЧО ГРИПЕНА!

Сега на изборите ще гласуват 25% и още толкова ще са гласували в чужбина които ще ни определят съдбата и кой ще ни управлява. Ако знаете какво купуване на гласове и под строй отиват Българските общности в чужбина в САЩ в Англия в Германия и на другите места. Там няма МВР, няма контрол и всичко се гласува под строй. Затова беше този зор за машини да се намали активността в България и много секции в чужбина за да се купят изборите.

По-тъпа герберастка опорка не бях чувал.

Хора, не гласувайте на машините! Манипилират ги! Изчакайте 5 минути пред машината и по протокол трябва да ви дадат бюлетина да гласувате нормално!

От опашката зад теб няма да те чакат толкова, бъди сигурен

че при тази активност ГЕРБ печелят на първи тур.

Я да видим, кога сте честни....Дали, когато твърдите, че "българите са велики", или пък, че "сме една от най - интелигентните нации в Света"??? или пък е вярно твърдението, че е трудно да гласувате с машини? Само се питам, дали ако картата за гласуване е дебитна карта, тогава ще се затрудните? Мошеници!

Надеждата ми е във вас....да не ви виждам никога повече

легитимността на политическия "елит" става откровено призразчна ;) и 25 % са им прекалено много ;)

Да не се окаже, че ГЕРБ всъщност са имали 3,5% реален вот на миналите избори, но ще го научим след предстоящите.

Внимавайте в някоя секция да не се окаже че 80 % са гласували за ....... Мадуро.

Хората са бойкотирали машините.

Ами с тия машини на хората им е ясно, че вече няма дори да се броят гласовете, за какво да си бубят времето. Лайнарите от мафията ще си въведат резултатите които са готови преди изборите и толкова. Не че и преди това допускаха до избираеми места някого без контролно досие ама сега няма да се кахърят и да предлагат контролирани "алтернативи".

Айнщайн го е казал, само абсолютен идиот може да прави все едно и също, и да очаква различен резултат. Хората вече започнаха да разбират, че през последните 30 години просто ги правят на идиоти

Щото преди това не ги правеха, с 99% резултати. Аман от щатни врякалници.

И тогава, да речем, беше по принуда. Но, сега никой с нищо не ни задължава, и ни дават право да гласуваме по съвест. И, явно съвестта ни е същата като на политиците, защото политиците могат точно толкова колкото и хората гласували за тях. И по добре да вряскам, отколкото само да мълча може поне един да ме чуе

Интересен феномен. Толкова огромен ли е бил купуваният вот?

Май гербаджийте не са пазарували гласчета!!! Е,при машините не може да се влиза с попълнена бюлетина!!!

Хората трябва да гласуват, защо не го правят!? Изборите в Благоевград са малко или много генерална репетиция за извънредните парламентарни на 11 юли и е редно да си направим някои изводи. Избирателната активност е наполовина в сравнение с изборите през 2019. Това е катастрофален спад, показващ, че очевидно има някакъв проблем. За съжаление, този проблем ще се прехвърли и на гласуването за народно събрание, което е доста притеснително. Дори в момента при избирателна активност около 55% едно обикновено мнозинство има легитимност сред около 1/4 от обществото, а представете си какво се случва при активност 30%-40%, ако дори успее да стигне толкова на 11 юли. С какви очи някой ще тръгне да управлява цяла държава - 7 милиона души - с гласовете на едва 15% от имашите право на глас!? Който и да е, ще му бъде изключително трудно да реализира идеите си, защото съпротивата ще е огромна. Необходим е спешен анализ на какво се дължи тази ниска активност в Благоевград, за да се избегне национална катастрофа, независимо от това коя партия ще спечели. Просто защото дори някоя от тях да спечели с 50%, когато се сложи към цялото население, нещата изглеждат страшно…

Който разбира поне малко от избори знае добре, че единственият гарант за честни избори когато се гласува с бюлетина това са членовете на комисията. Ако всички членове в комисията се "пробият" тогава всичко може да се случи и да се напише в протокола. Но това е много опасно, защото при съмнение могат да преброят бюлетините, които се носят също, а те се раздават под брой на комисиите. Но на колко места може да се случи това? В няколко секции, което няма да изкриви по никакъв начин изборния резултат. Единственият гарант, за честни избори когато се гласува с машина това е да се събират отрязъците от всеки гласуващ и накрая да се види дали броя отрязъците по партии съвпада с генерирания резултат от машината накрая. Точно това е премахнато от ЦИК да не се прави. Сега честността на изборите е в ръцете на Рашков, което е много притеснително! Докато служител на МВР разнася машината винаги може да отбие някъде "случайно" където да остави машината за малко някъде и да изпуши една цигара. Софтуерът който може да се сложи е например всеки трети глас за някоя партия да отива например за Трифонов. Тези избори няма да са честни от сега ви го казвам!

Прави се засечка с броя положени подписи в списъка и броя гласували от разпечатката, отрязъци имаше и от хартиените бюлетини но никой не ги брои, така че споко.

А ако някой подмени разпечатката на машината? Как се гарантира, че разпечатката е оригинална? Въуобще това да не се броят разписките беше демонстрация на сила.

Въубще, ха ха ха. Въубще се върни в първи клас и ела след 12 години да коментираш каквото и да е

Бях член на комисия, и пак ще бъде на тези. ГЛУПОСТИ говориш, разпечатката е САМО са потвръждение. Реалното четене е през USB флашка и паметта на машината.

Дайте го това изказване на вожда ви, дето бил построил половин милиард км магистрали, срам ли ви е или друго? Дреме ми че благоевградските тъмнозелени не могат да си вземат 50-те лв щото било машинно гласуването.

Електронно гласуване, ама по интернет - да видите тогава!

те компютрите освен за тролене стават и за друго, ама тупан като теб от къде ще знае?

НАКРАЯ ПОЛУЧАВШ НОВА ТРЪБА И НОВА ПОРЦИЯ "ВЕЧНА" БЛАГОДАРНОСТ, И ПАК НА 3 МАРТ ШЕ ТЕ КАРАТ "ДА КОЛЕНИЧИШ" ПРЕД КОНЯ ! АЙДЕ НЕМА НУЖДА ... ГЛЕДАМЕ ГО ТОЯ ФИЛМ 30 ГОДИНИ... ПЪРВО ДЕМОНТИРАЙТЕ КОНЯ, ЗА ДА ПОВЯРВАМЕ НЕГЛАСУВАЩИТЕ, ЧЕ НЕЩО СЕ ПРОМЕНЯ...

На всички избори губи най голямата партия, тази на негласуващите, а те са над 50 процента. Мислите че е странно, не не е. Това е напълно резонен резултат от пълната пародия наречена политика и управление на държавата. На хората им омръзна, повръща им се и много, много ги е яд-на всички. За разумните хора говоря, другите продължават да живеят в друг свят, и реалност, но пък те са най ухажвсни от политиците, ама каквито политиците, такива и избирателите

Сега, ако се окаже, че конституционните права за гласуване мургавите са накърнени - Българския Хелзински комитет ще се скъса да ни съди в Европа...

Никой не ги е спрял да учат братята, проблема си е техен, а и на Бойчо.