Коментари - Рекорден брой самоубийства в САЩ през 2022 година | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

манипулативно Моника, много.

Ай стига с тия глупости, самоубийствата растат главоломно в цял свят, особено в последното десетилетие.... Бързият достъп на интернет до всеки и всяка точка на света, социалните мрежи, технологичните джаджи, наркотиците, дори мирът... откъснаха хората от реалността! Живеем в динамична психиатрия, която представя фалшиви, примамливи модели на живот, лудница в която се сравняваш със всичко и всеки и радостта от собственото ти съществуване чезне.. Трябва здраво заземяване, за да се върнем в реалността, гравитацията върши работа за телата, мозъкът обаче в много глави е изхвърлил.. Бъдете разумни!

според NamUs database в САЩ всяка година изчезват по 500 000- 600 000 човека, как да сметнеш какъв е процента на убитите или самоубилите си като не знаеш каква е съдбата на толкова много хора, айретен че америкаците броят само успешните опити... а някои бедали сред другите държави броят и опитите за самоубийства като правят статистиката си;)

Тези са загубили от лотарията "Американска мечта"

който е около 35 000 на година (реално дори ще е повече) жертвите в САЩ годишно става поне 100 000. За починалите от свръхдози наркотици + СПИН изобщо още не говорим. Някъде пишеше, че по БРОЙ огнестрелни оръжия САЩ имат 7 ПЪТИ повече оръжия, отколкото войските на целия останал свят взети заедно. Хайде сега, за да си намалят малко убитите, да подарят на България част от оръжията си за нашата войска. Нека да не се циганят, както е в случая с ракетите за новите Ф-16...

Те за това имали рекордно ниска безработица.Бре какъв рай.

Сега пак ще се опитат да ги обезоръжат. А ми е чудно що като в Швейцария във всеки дом има оръжие не се самоубиват така?! Според мен американският начин на живот е много тежък. Вярно е, че когато всичко ти е наред, когато имаш работа, здрав си и т.н. вероятно е прекрасно да се живее в САЩ. Но ако загубиш работата си, ако те осъдят да плащаш до края на живота си, ако се разболееш тежко, а не можеш да си поемеш медицинските разноски, сигурно е много трудно. Буквално трябва да си плащаш, за да живееш и когато се спънеш в живота, а такива събития се случват в живота на всеки поне по няколко пъти, някои просто не издържат. Потърсете в книжарниците или интернет книгата "Пълно ръководство за оцеляване по време на война". Не се знае кога и на нас ще ни стане полезна. Сега я намерих тук: https://kniga.oceliavane.com/

Американската мечта...

Каква стигма има като някой близък умре????

идва им времето и си го знаят, който го е страх, той си знае защо

НЕ САМОУБИТИ, А УБИЛИ СЕ САМИ ПО ПРИНУДА.

Значи сащ имат 50к самоубийства,50к убийства, 100к смърт от предозиране ,значи 200к годишно си отиват напразно (съболезнования за обикновенните жители). В същото време президента Бидън се смее на китайците че намалявали защото не се плодят .САЩ имат 1$ трилион военен бюджет и още по голям търговски дефицит а като капак само лихвите към държвният им дълг годишно също изпреварват военния им бюджет . Като си помисля че България е слуга на държава която задлъжнява с 2 500$ милиярда годишно или 2 500 000 милиона годишно и се чудя дали и ние няма да плащаме дълга на задокеанските ни господари . Имайте предвид че задълженията на правителството са 33 трилиона но целокупните задължения в САЩ доблизават 200 трилиона (частни,фирменни,щатски,общински,градски,образование,здраве,банки.... всичко е задлъжняло и скоро .....пук

Робите права нямат, само задължения и повече от това, което си написал.

250000 на година умират от лекарски грешки.

Ами много от тях са на антидепресанти, на които един от страничните ефекти е ... да точно депресия плюс склонност за самоубийство. Защо такива лекарства трябва изобщо да съществуват и защо следва да се предписват е съвсем друг въпрос. Капитализъм, кой ти гледа качество, етика и прочее тинтири минтирита .... Като изключим свръхдозите било с наркотици, било с транквиланти или злоупотребата с лекарствени средства

В наркоманския кенеф сащ това е нормално положение. 70% от населението ти се друса с всякакви видове наркотиси, още 20% са на антидепресанти и какво очакваш да се случи с тези пихтиени мозъци???

Прекрасния свят, в който живеем, а? И има още идиоти, които правят деца за да ги вкарат в ада, в който вече живеят.

Трябва да има. За да имаш деца, трябва да или съвършено безразсъден или голям оптимист. Радвам се, че има оптимисти.

Много пъти по религиозни причини или от срам или... Самоубийството се представя като инцидент. Пример един катастрофирал, но няма спирачен път. Някой паднал нейде, но никой не казва, че влачил депресия с месеци. Някой се удавил, никой не казва как бил изхвърлен от жилището си след като на 52останаш безработен... Пазете се и се обичайте, че повечето мразите дори себе си а това е страшно.

Това е най-важният показател за развито общество.

Нали САЩ е Рая на земята?

Интересно, че в Русия са повече самоубийствата, що така? Нали при Путин е рай?

Русия не рая, и никой не ходи там. Но нали всички драпат за САЩ, що така ??

И продължават да драпат ако не си забелязал. Хората в Тексас по река Рио Гранде ще ти кажат. Що така?

Нямаш данни за Русия, лгбт хемороид, и надали са по-високи нивата отколкото в говедарския наркоманско кенеф, а говедарите са и два пъти повече от руснаците.

Тъпа ватенко, сто пъти ти обясних, че тук броят на населението няма никаква причина. Коефициентът на самоубийства се изчислява на 100 хиляди души. За последен път го казвам за тъпаците русофили. И да, коефициентът за САЩ е 14 души на 100 хиляди, а за Русия е 25 на 100 хиляди. Има данни четете ги бе, идиоти!

в заблудаси в Русия ходят много ! Пълно е с мигранти от бившите република които избраха да се отделят!! Имат си огромни пробрлемзи с мигранти, емигранти и др. С идването на капитализма нещата станаха неспасяеми щото просто държавата не е държава!!

Като прекаляват с консумацията на краве мляко - така става! Млякото е отрова за възрастните - променя хормоналният баланс и т.н.

Гледай за бирата и женските хормони в нея.

Берат плодовете на "имунизацията". Който няма стабилна застраховка, при едни странични ефекти, не може да си плати изследванията. Идват на помощ и последствията от локдауна - масово обедняване и банкрути, а управляващите начело с Байдън изобщо и не се опитват да променят нещо

Мислиш, че Байдън е в състояние да направи каквото и да било?

Големият социолог Ерих Фром в написаната през 1957г. и издадена и у нас книга "Психично здравото общество" разглежда броя на самоубийствата и опитите за това в САЩ и Западна Европа. Те само се увеличават. Неговият извод е,че самоубийството е акт на тотално неприемане и несъгласия на порядките в обществото и липса на възможности за и смисъл за живеене. . НЕ МОЖЕ ДА СЕ ОТРЕЧЕ,ЧЕ КАПИТАЛИЗМА СТАВА ВСЕ ПО-АНТИЧОВЕШКИ, а в САЩ най-вече. Самоубийствата се увеличават много и в Полша, където вече са констатирани случаи на такива от хора на 6 годишна възраст по техни официални данни. У нас положението също не е розово.

А най - много самоубийства на мъже в целият свят бяха в Русия, интересно защо не я споменаваш?

Литва уж е първа. Но факта е, че при Путин преди войната, убийствата в Русия падат в пъти, а в САЩ се дигат и е вече спорно къде са повече на коефициент на убийства - убити на 100 000 за година.

капитализма никога е нямал човешко лице!! Сам овземете романите които са излезнали на Запад от преди 100 -150 години и ще видите каква жестока съдба са имали хората - бедняците, феодалните селяни и т.н. За това през 19 и 20 век има толкова много протести стачки и войни щото капитала няма човешко лице!!

Това нищо не значи, например в Европа Белгия е лидер в самоубийствата. А в държави като Хондурас, Ирак, Сирия самоубийствата са много малко (по статистика).

Лигльовците да се самоубиват. Не ми е жал за тях, понеже нали насилваните жени са някакви лигли, дето си го търсят, е и тези си го търсят. Като не се справят с живота, нямат място там.

Бай бале, да не те стига, казват възрастните хора. Че има болести дето и морфинът не помага.

насилваните жени не си го търсят сами ами с течение на времето се поставят сами в безисходица - най-вече няма къде да живеят и нямат работа . в един момент са 100% зависими . има и малко които си го търсят несъзнателно - пристрастяват се към адреналина и не могат да изкарат 1 ден без крещене и скандали

"...броят на самоубийствата с огнестрелно оръжие сред чернокожите тийнейджъри надминава този сред белите тийнейджъри..." Полицията открива чернокож тинейджър с десет огнестрелни рани. Полицаят клати глава "Какво жестоко самоубийство..."

САЩ - 14.2/100000 самоубийства годишно Русия - 31/100000

Колко е населението на САЩ и колко на Русия? Виж правилно процентите

цифрите са на 100000 жители, така че е нормирано. Фактите са си факти. Но може в Русия многото политически убийства да ги изкарват самоубийства и от там да е разлийата :)

По - скоро ти си функционално неграмотен, тъй като тук статистиката няма отношение към общия брой население. Човекът ти е дал информация, но любовта ти към ватенките замъглява разума ти.

Борисе, Борисе ей такива тъпаци крачат из нашата клета родина и я съсипват с простотията си. Пишат статия за САЩ и веднага набутваш и Русия. Кой е фукнционално неграмотния? Къде в статията прочете Русия? Ти можеш ли да четеш въобще? За мисленето го виждам. Това. че сте платени папагали е друга тема.

Ами защото тези, които коментирате САЩ сте фенове в 90 процента от случаите на Русия затова бе, идиот! Ти по - добре кажи нещо разбра ли от статистиката или още не ти е ясно, а недей извърта темата. Глупак!

Борисе ,Борисе глупав си моето момче и глупав ще си останеш. От къде знаеш аз на кой съм фен бе, мухъл? Аз съм фен единствено и само на България. Нито Русия ме блазни, нито САЩ. Не ми пука нито за едните, нито за другите, ако искаш да знаеш глупако.Другите 10 % според твойте изхождания във форума какви са ? Нали си много грамотен и работиш с проценти? Хайде кажи ми какви са? Борисе, глупак е ония дето трябваше да те избърше в пердето, а не да те слага на оная к.рва майка ти. Хайде остани си прост и платен.Ще е жалко да не взимаш пари за тия глупости дето пишеш, защото ще си останеш само прост.

Всички русофилски идиоти се правите външно, че сте независими и не сте нито за САЩ, нито за Русия. Няма да коментирам словесната ти диария, явно родителите ти много са се изложили с възпитанието ти. Явно сте от село с външен кенеф и без течаща вода. Ай чао, че си ми скучен с инфантилните си брътвежи.

Бягай борисчо, че ти е беден речника и няма какво повече да кажеш. Каквото повикало, такова се обадили. Научи се първо да тачиш родината, след което се замисли за какво и на кого се продаваш. Като цяло мисловната ти дейност е доста ниска. Прочети повечко книжки. Недей само да висиш по форумите и да се правиш на много умен и да даваш оценки на хората какви са. Когато някой иска България да е добре и не пее в общия хор веднага става русофил. Що за идиоти сте? Що за безродници сте? Как не ви е поне малко срам? Не ви ли е съвестно поне малко? Айде ходи да спамиш още по форума. че работодателя ще ти иска отчет довечера какво си свършил.

Ку ку, ку ку!

сащ 16 русия 25 на нас ни дават 9 , но не ми се вярва, защото имам познати полицаи а и личо знам за 4,5 успешни на далечни познати . предозиранията също не ги водят самоубийства, но са нещо междинно , не е точно съзнателно, но не им и дреме особено и поемат риска

Демокрация и свободи в краварника. Толкова им е хубав живота, че даже не искат и да го живеят.

А в русия много им се живее. Затова имат двойно на американските самоубийства на глава от населението.

Като напишат статия за Русия и нея ще обсъдим. Не бой се. Знам, че ти е платено. Не се натягай повече.

Естествено, че му е платено. Доларите са пари за разлика от рублите, които не струват и тоалетната хартия, на която са напечатани.

А някой да пише за България?! Колко са у нас?

Ами нашият рейтинг на самоубийства е 9.7, на САЩ е 16.1, тоест имат повече самоубийства. И принципно обикновенно мъжете се самоубиват около два пъти или повече от жените.

РАЗЦВЕТ на САМОУБИЙСТВАТА по БАЙДЪНОВСКИ. Американска МЕЧТА. УБИЙСТВАТА са друга манджа.

И по двата показателя русия води двойно на глава от населението.

А колко е населението на САЩ и Русия?

А бе тъй ли не разбрахте, че тук няма отношение броят население? Баси неграмотните русофили! Елементарни неща не можете да асимилирате!