Рекорден брой на жертвите от огнестрелни оръжия в САЩ

Загиналите от стрелби са най-много от последните три десетилетия

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Проблем били руските олигарси?! А какво правим с американските оръжейни корпорации, които са си чисти олигарси лобиращи "законно", т.е. подкупват законно, което е абсурд, и хората се избиват с техните оръжия!!! Егаси лакомите демократи!!! Никаква защита за народа!!!

Демокрацията изисква жертви!

"Изследването е най-изчерпателният анализ по темата от години насам, каза Пол Хемънуей". Защо тогава размиват границата между убийства и самоубийства? Едното сам човек си го прави, другото е престъпление срещу човек. По последна статистика +/-60% от смъртните случаи са самоубийства, което значи че престъпленията са по-малката част и се размива границата за да се създаде шок фактор. После се обяснява за чернокожи жени. Ами, по гетата, където живеят основната част от тези жени и така не влизаха полицаи, а когато 2 години деморализираха и демонизираха полицията не се удивявайте че не искат да влизат след като всяка престрелка с престъпник излиза че е проява на расизъм. Същите гета са в градове с режим на огнестрелното оръжие по-строг от този в България и нормален гражданин няма как законно да притежава оръжие там с какво да се защити не се знае. Прокурорката на Чикаго даже влезе в скандал, след като при престрелка на улицата между 2 бадни отказа да повдига обвинение на заловените престъпници, защото това било взаимен бой и не трябвало да се разглежда като тежко престъпление това те да пуцат в всички посоки, даже и да ударят някой случаен човек.

Рекламен плакат на NRA: Мацка с глок - Защо нося оръжие, ли? Защото ми е тежко да нося полицай!

По-добре да обясняваш защо по престъпника има нови душки, несъвместими с живота, отколкото къде и как те е изнасилил.

Колко са убийствата в Уайоминг?

Няма лошо! С техните камъни, по тяхната глава!

я погледнете статистиките на престъпността от 1989 до 2022.

За 2021 загинали при ПТП: САЩ 43 000 на 332 млн население = 13/100 000 загинали. РБ 561 на 6,9 млн население = 8,1/100 000 загинали. Какво ми хвалите краварските селяндури.

Вкарай малък ъпдейт, последното преброяване сме 5 100 000 правено преди короната.... А сега кой знае.....Явно грао не :)

В изследването особено е наблегнато на контингента от чернокожи жени с нетрадиционна ориентация. Това говори красноречиво за стойността на изследването и изводите, които ни пробутва.

Епа то американците си имат оръжия , ние си имаме републиканска пътна мрежа

На кой нурмален му пука за наркуманцити?

Културни особености на населението.

Краварокаубойски забавления :)

Тези от ЛГБТ, когато и да ги пречукаш все е късно.

Според говорителката на "Белият дом" от преди месец два, а и въобще като се споменава тази статистика всеки месец твърди, че всички тези коментари и анализи са измишльотини на републиканците. И че няма нарастваща престъпност и убийства! Нищо че в Чикаго нещата са толкова зле, че поне 12 души биват убивани всяка седмица.

Чикаго нали беше българския град. Пак проличава влиянието на Ганьо :D

Всички избиват комплекси на дребно и ходят да стрелят където е най лесно...

Човек ще каже, че САЩ са във война...

Всеки народ си заслужава лидерите... САЩ не са изключение от правилото! Лошото е, че тенденцията в България е да копираме дословно всичко, което американците правят. Скоро ще ги стигнем американците, но не по положителните фактори, а по негативните

Ама в Блядистан има почти двойно повече убийства на глава...

това е сериозен удар по демократите. ако данните бяха излезли преди изборите, щяха да ги попилеят и наистина да има червена вълна.

Демократите точно такива статистики искат да могат да ограничат оръжията в САЩ…Републиканците точно обратното. Политиката на републиканците “оръжие-за-всеки” им коства гласове.

Едва ли щяха да повлияят на гласуването по пощата, особено когато основната маса бюлетини се брои нощем.

В Америка има вече много хора за лудницата. Нека да се трепат да не идват Китайците да ги ликвидират.

В САЩ броя убийства се увеличава. В Русия преди войната намаляваше в пъти, спрямо 2000-2002г. ли им бе голяма бройката. Като нищо сега в Русия да е по-безопасно за живот от в САЩ, без да броим в регионите на военни действия.

Има коефициент на убийства (убити на 100 000 за година). В САЩ е различно по региони. Разни градове преди бяха с коефициент 60, докато в Афганистан общо бе 15. В ЕС преди на много места под 1.

Да, в цивилизованите страни е около 1-ца (ние също сме горе долу толкова). Според последната статистика американците са около 5 човека на 100000, само че ако се сметне по спомената цифра от 47000 за последната година - нарастват до 14. Русия я дават около 8. Първенци са страните в латинска америка (Ел Салвадор, Ходурас и др.) с 40+.

Ами нормално, все пак има война!

не случайно другото им историческо име е Дивият Запад...

47000 убити за година, това прави по 120 всеки божи ден, все едно в америка се води войната в Украйна. Това изглежда е масов спорт и на никого не му прави впечатление. А някои се опитват да ни ги дават за пример, други са опиянени от тяхната свобода и демокрация, а за мен са просто кретени.

обучаваш насерението за войни по светът - емо кат се върнат си зимат квот им требва с оръжие, по навик. то си требва, правилно е.

а правописа, как е?

ми нъл вижаш - зле. колкот могъ -толкос могъ

0.01% убити, за да имаш нормална държава си струва. Но скотския бантускот това не може го вдена!

Какво определяш за нормално?

47000 убити е нормално !!!??? А ти, като нормален ли се определяш ?

Колкото повече, толкова повече

От кръвожадни примитивни варвари - толкова.

ами те там така си живеят - битовизми

Ами естествено е да се увеличат като се е увеличил броя на жителите. От 80-та до днес са добавени 100 млн. жители.

Бройките, а не процентаз, е се цитират нарочно, защото ще се внася проектозакон за забрана на легално притежаваното оръжие от граждани.

Обаче ние даваме десетки пъти (!!!) повече жертви като процент от населението във войната по пътищата!

Глупости, статистиката за убитите там по пътищата е съвсем отделна, и в тези бройки не се включват убийствата с оръжие

САЩ последната година имат повече жертви на 100хил жители от България. При това: 1. Там има повече коли. 2. Там плътността на населението е два пъти по-малка. 3. Там карат повече. 4. Там имат много по-широки пътища. 5. Там пътните нарушения се санкционират много по-строго. 6. Там въпросът с паркирането е много по-добре уреден и практически няма инциденти от липса на видимост.