Георги Димов: Ердоган се самопокани в София

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган реално се самопокани в София да дойде за откриването на централната джамия в София „Баня башъ".

Обратно в новината

Коментари - Георги Димов: Ердоган се самопокани в София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ПАТРИАРХ-НЕОФИТ

Патриарх Максим ли е присъствал? Или сегашния български патгриарх?

Нищо против Турция, ама защо ли нямаше български знамена на думалмата?

Говори лошо за нас, ако Турция покани Борисов за Св. Стефан, а ние не поканим Ердоган за софийската джамия. Благодарности на Турция и на реставраторката. Чудесна работа.

говори ти главата, кой кого е поканил за църквата не се знае! Но Ердоган си направи добър ПР засметака на българия, тиквата и брадатия!

Какви заслуги за оправянето на църквата имат тези бивши посланици ,добре ,че Ердоган и кмета на Истанбул се ангажираха с реставрацията и я платиха иначе църквата щеше да падне ако чакаха на нашите боклуци от правителствата и синода ,тази уникална църква трябваше да се възстанови изцяло със средства на българската църква и държава ,а не да ни я плащат турската .

Двамата диктатори - Ердоган и Борисов!! Трябва да ги свалим веднага!

Пропусна Путин!

Tози бивш посланник със проявите си и със анализите направени за южната съседка Tурция ,никога не може да се отреди към групата на българските реални политици, оценяващи икономическият , военният и геостратегическият гигант република Tурция. Tози бивш посланник е провокатор с тоталитарен комунистически характер и най лошото е ,че налива масло в огъня поддържан от антитурските и антиислямски настроени среди. Hякой трябва да му изтегли ушите , може би самият борисов, няма да е зле.

its

"С Турция яж, пий и си пази задника" Бай Тошова мъдрост ( ако го е казал де ). Просто посланникът казва да си пазим задника,

its

Едно е да се реставрира бълграски храм в Истамбул. Друго е да се реставрира Османнски (цитат) паменик в София. Нели?

Hе си познал турците , може би се дължи на интелектуалната деформация причинена от изкривената и недейсвителна българска история,на която бяхме жетви всички ние . Aз за разлика от теб си сверих часовника , като придобих информация от неутрални исторически архиви.

Значи, когато Ердоган ходи да открива джамия в Москва, това е хубаво. Ако дойде у нас, е лошо. Когато Ердоган се среща с Путин и според руската пропаганда двамата кроят планове Турция да напусне НАТО, това е хубаво. Когато се среща с Борисов и се правят опити Турция да си подобри отношенията с ЕС, това е лошо. Поредното излагане на руската пропаганда. Това даже не е и двоен аршин, а много, много жалка постановка.

Роско Плевналиев, ти ли си бре мекере? С какъв акъл сравняваш България с Русия - посрано джудже с великан. България винаги е била в поза "партер", няма какво да дадем, какво да предложим, няма кого и с какво да заплашим дори. Така, че на Боко Салама са му скръцнали със зъби - "Идвай веднага да откриването на църквата" и той подвил опашка пристига при Ердоган. Преди да пишеш глупости, помисли малко с тая кратуна - виж, че нямаме един свестен политик, ако тия дето ни управляват в момента може да се наричат политици.

Слаб опит. Измисли друго. Вие същите хора леете дитирамби за Ердоган, когато Вождът ви се среща с него, прекроявате геополитическата карта, а сега ви е яд, че се правят опити за нормализиране на отношенията между Турция и ЕС. Неслучайно коментарите под новината са малко и са дежурните ви глупости за фесове, ятагани и прочее елементарни внушения. Нямате полезен ход.

Голяма работа, че е самопоканил. Може би иска да уважи "приятеля" си Боко Суджука? Той от своя страна трябва да тренира как се взема паднал на пода сапун, за да не се изложи пред въздушния сокол.

А когато се среща редовно с приятеля си Путин и него ли също така го уважава?

Нищо лошо, че се поканил. Ердоган е глава на съседна традиционно приятелска държава. Може би трябва и нашия президент да го покани и да го посреща. Има едно лошо нещо, че затваря политическите си противници. Но може би в Турция няма друг начин.

Дипломатическите визити не са като да се видиш с приятел на по бира в кръчмата. Причината за идването на тоя турчин е двойно по-позорна, най-вече в България, за която впрочем същият тоя Реджеп наскоро намекна нещо за едни територии от времето на една империя, на която той е голям почитател.

Поредното доказателство, че българското племе е жалка, позорна сбирщина с преклонена главица. Гледайте поне посещението на султана да не продължи пет века.

нормално за един султан - да се самопокани да си провери вилаета ..

това пуснато изказване или по точно ПР е съвсем целево щото Боку няма как да откаже нали са другари с Ердоганчо!

Кога Ердоган ще върне на християните катедралата "Св. София"?? И кога ще признае геноцидите над християнските народи в Османската империя??

Какво се ПРЕСТРУВА и ни ЛЪЖЕ тоя убиец и измамник- Ердоган ?? Нали турците избиха всички Гърци в Мала Азия( Турция) и 1, 5 милиона арменци Християни... Нали гръцко- византийската- църква Света София в Истанбул я ползваха като Джамия и 500 години, арабските ходжи проповядваха Ислям с ятаган в ръка... Все едно някой сериен убиец и крадец, убил милиони да извика някой просяк да да каже по телевизията че ще му даде 1 лев, от парите, които е взел от убитите... Никакви Джамии НЕ трябва да се строят в България.. Ако трябва и Б. Борисов трябва да убият, но не трябва да разрешат строене на джамии.

Eвтина пропаганда , лош познавач на балканската история , евтин недодялан балкански провокатор. Tова си ти .

Да дойде, ако имам време, ще ида да викам "УУУУуу"! С каква радост, дедите ни са бутали джамиите. НЯМА ДА СЕ ЗАБРАВИ. Свобода или Смърт. 1876.

Дедите ни не са бутали джамии, само комунисти са правили такива работи - не само джамии, но и църкви

Според него ремонтът на Желязната църква в Истанбул е заслуга на дългогодишната работа на поредица български дипломати,,,ама разбира се бе ние сме много велики на приказки,да бяхте дали и малко пари от тия дето откраднахте ,че да не се налагаше да ползваме парите на ,,лошия ,, Ердоган ,

Хайде да го кажем така, че и хората завършили само 3 клас да го разберът: Европа е християнска и в ЕС се приемат само християнски държави.

Разбира се, че ще дойде - по случай 140 години от Освобождението, да ни говори за "общото наследство". За да е пълна гаврата с Батак, с Ботев, с кланите българи, насилваните българки и потурчваните българчета в продължение на 500 години. Тук вече въпросът не е дали Борисов е боклук, защото отговорът е повече от ясен. Въпросът е към нас самите - какво седим и чакаме? Какво гледаме, докато държавата ни остава без население и открито подава задник на 500-годишния окупатор, под диктата на една проста банкянска мутра без образование?

Не искам да има нито българска църква в Турция, нито джамии в България. Искам тези неприятни фесове да ни оставят на мира с тяхните религиозни тъпотии!

да срутиш най-голямата джамия в Европа, която с намира в Москва.

Защо Борисов беше при султан точно по време на честването на Великия Ботев !

Боко Суджука го сърби задника и резаната бургия на Доган го чеше редовно. Само вижте кой строи магистралите и метрото при нас - Шиши!

Кой/коя е Шиши?

сме сега бе джанъм Задунайская губерния, американски протекторат. държава от ЕС или турски вилает ?

гръмна новината, че боко-тъпото обикаля като мисирка по черквите в които си крие дрогата

Абе с какви Църкви ни занимават тия ??? Църквите бяха до 1500 г в Европа. А в БЪлгария, до 1945 г... В момента, църквите са просто като паметници. До 1500 г, Турците събориха всички църкви в Турция и ги наравиха Джамии. В Европа, от 100 години е ЗАБРАНЕНО строенето на Джамии.. Обаче арабите- турци са едни Примитивни животни- полумаймуни и тъй като са с 500 години НАЗАД от Европейците и затова приказват за Църкви и Джамии... Арабските крокодили, змии, маимуни и динозаври трябва да умират.. Или ги убиваш, или тия идват и ти взимат всичко. Изяждат те..

Това ли е толерантността-има ли българи, чели за многобройните обезчестени жени, а църкви, опожарени и превърнати в джамии???! Народе....???! Левски зове!!!

" Бойко Борисов и Бинали Йълдъръм, Патриарх Максим, Вселенският патриарх Вартоломей, главният мюфтия на мюсюлманите в България Мустафа Хаджи " Максим кога възкръсна ?

Божа ралта, брат! Шефът да има лично отношение към теб придобива изцяло нов смисъл като си патриарх.

А ще припомним ли Батак

Патриарх Максим ли?

А у нас Бойко ще му припомни ли за събитията от 1877-78-ма, както Ердоган вчера напомни за "завладените земи" ?