Около 13 000 души не достигнаха за пълна сила на референдума

Около 13 000 гласа не достигат, за да бъдат решенията на референдума със задължителен характер.

Обратно в новината

Коментари - Около 13 000 души не достигнаха за пълна сила на референдума | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Мисля, че ако не беше отпаднал въпроса за броя на депутатите, доста повече хора щяха да излязат да гласуват на тия избори. И за президент, и за референдума! Аз лично, както и мнозина други, само заради липсата на този въпрос ВЪОБЩЕ не отидох да гласувам! Отнето ни би правото да им го начукаме на тия мръсници, депутатите, намаляйки ги наполовина! Ясно като бял ден е как щяха да гласуват почти всички!

, че май не мога да мисля, а!

И понятие си нямаш от психиката на българина.

обяснете ми... как ще гласуват в един референдум стотици хиляди неграмотни цигани и турци? Това не е ли означава, че от самото начало референдумът бе обречен и предварително се знаеше, че няма да стигнат съвсем малко гласове, малък процент от количество гласували в референдума. Значи и това е пунт и пластика!!!

че ще манипулират и няма да признаят този референдум за действиетелен. Инак всичките ни три милиона "ДА!" ще бъдат за властниците като със сърп по ташаци!

Правилно или не това си е решение на суверена-мнозинството в суверена каза ДА. Той да си сърба попарата. Ние досега такива буламачи сърбаме от управляващите,че съм сигурен вече 100 % че народът взима по-правилни решения.

Всъщност, МНОЗИНСТВОТО е избрало тия льольовци в парламента. Затова има изискване повече хора да подкрепят референдумът отколкото тези които са подкрепили парламента. Единствено при това условие референдумът е по тежък от парламента.

И ОТНОВО! -> Слави подаде с тоя референдум висока топка за воле на най-добрия футболист сред премиерите и най-добрият премиер сред футболистите!!! Защо??? 1. Големите играчи и най-вече ЦвЦв ненавиждат малките партии! Дори няма да си правя труда да ви вадя линкове от интернет! Те не обичат да търсят коалиция и го правят винаги от позицията на по-силният/по-големият брат, който мачка по-малките "партньори" - намаляването на субсидията ще затрудни максимално всички по-малки партии, а това е повече от добре за ГЕРБ, БСП и сие (което е съкращение на "съдружие") 2. Задължителното гласуване вече го има в ИК, така, че ББ със сигурност ще се позове лицемерно на добрата си коалиционна култура и ще пробутат тази глупост и за референдумите. 3. Мажоритарните избори са доказано печеливша формула за ГЕРБ и ДПС - резултатите от референдума ще дадат повод и извинение те да се въведат изцяло и да лишат около 50% от гласуващите от представителство в парламента. Не се заблуждавайте - това което се предложи не е същото като в Англия или Франция... съвсем не! В заключение мога да кажа, че наистина се оказа, че Слави е бушона на ББ за извънредни ситуации, а редовият българин така и не се научи да мисли преди да гласува. Тези липсващи 10-20-30 хиляди гласа не са проблем... въпросите ще бъдат одобрени от НС, а Слави доволен ще се хвали минимум 1 година какъв герой е. Но партия няма да прави.

Само БСП и ДПС могат да оправят България. Стига с тези референдуми, които бетонират ГЕРБ във властта.

Ама разбирасе. То това е ясно на всички. Луканов, Виденов, Станишев и Орешарски - това са мандатите на БСП и при всички тях страната е отбелязала огромен прогрес. Не като при ГЕРБ, нали?

Няколко пъти ни оправяха. Не, че нещо, ама взе да ме боли задника вече...

Няколко много "успешни" държави с мажоритарна избирателна система: Афганистан , Алжир, Антигуа и Барбуда, Азербайджан , Бахами , Барбадос , Белизе, Ботсуана , Бурунди, Централна Африканска, Конго, Кот Д`ивоар, Джибути, Доминиканска република, Eтиопия, Фиджи , Габон , Гамбия , Гана, Хаити, Ямайка , Йордания Либерия, Малави, Палау, Папуа Нова Гвинея, Сейнт Кит и Невис , Сейнт Лусия , Соломонови острови, Тонга, Тринидад и Тобаго, Зимбабве....

А ти що четеш гугъл, както дяволът евангелието? Ето: МАЖОРИТАРНА ИЗБИРАТЕЛНА СИСТЕМА Афганистан, Алжир, Антигуа и Барбуда, Аржентина, Австралия, Азербайджан, Бахами, Бангладеш, Барбадос, Беларус, Белизе, Боливия, Ботсуана, Бразилия, Бурунди, Канада, Централна Африканска република, Чили, Китай, Конго, Кот Д`ивоар, Куба, Чехия, Народна демократична република Корея, Джибути, Доминиканска република, Египет, Eтиопия, Фиджи, Франция, Габон, Гамбия, Гана, Гренада , Хаити, Индия, Ямайка, Йордания, Кения, Кирибати, Кувейт, Киргизстан, Латвия, Ливан, Либерия, Малави, Малайзия, Малдиви, Мали, Маршалски острови, Мавриций, Монголия, Непал, Пакистан, Палау, Папуа Нова Гвинея, Полша, Сейнт Кит и Невис, Сейнт Лусия, Самоа, Сингапур, Словения, Соломонови острови, Швейцария, Сирия, Того, Тонга, Тринидад и Тобаго, Уганда, Обединено Кралство, Танзания, САЩ, Узбекистан, Вануату, Виетнам, Йемен, Замбия, Зимбабве ПРОПОРЦИОНАЛНА ИЗБИРАТЕЛНА СИСТЕМА Алжир, Ангола, Аржентина, Австралия, Австрия, Бенин, Бразилия, България, Буркина Фасо, Камбоджа, Колумбия, Коста Рика, Хърватска, Дания, Екваториална Гвинея, Финландия, Гуана, Исландия, Индонезия, Ирландия, Италия, Люксембург, Мароко, Мозамбик, Намибия, Нигерия, Норвегия, Пакистан, Парагвай, Перу, Румъния, Словакия, Швеция, Турция, Украйна, Уругвай СМЕСЕНА ИЗБИРАТЕЛНА СИСТЕМА Албания, Армения, Камерун, Германия, Гватемала, Хондурас, Япония, Казахстан, Лесото, Литва, Мадагаскар, Мексико, Микронезия, Монако, Нова Зеландия, Панама, Корея, Русия, Сенегал, Сейшелски острови, Словения, Испания, Швейцария, Тайландия, Тунис, Венецуела

Того, Тонга, Тринидад и Тобаго.... Искаш ли да живееш там? Чалгаря ви каза само колко е хубаво във Великобритания и Франция с мажоритарна и колко е хубаво в Белгия и Гърция със задължителни избори. Впрочем, не даде пример за никъде където има и двете екстри, ама карай! Та, кой как чел Евангелието? Я пак!

мутро плевенска, не разбра ли за 27 години, че народни представители стават, тези които са не само мутри, но и криминални престъпници?!Наивник си ти, Славчо!

Ако референдумите минаваха така лесно, щяха да ги забранят. Стара максима.

Перифразираш може би думите на Марк Твен - Ако изборите променяха нещо, щяха да ги забранят.

someone

браво. радвам се. не ни стигат другите маскари, та и слави трифонов да влезне в политиката - не е за там.

Мръсната политическа шайка нещастници направиха така, че референдума да не успее. Плюс незаинтересоваността на част от българите. По-глупавата част. А да, и абсолютно не ми дреме колко ще ме плюете, жалки тролове.

Дали е възможно и в предходните години да са се раждали деца и да са измирали избиратели?

Слава Богу, че поне тая лъжа не мина.

John67

Има 80 000 недействителни гласа.Да ги разгледат един по един защо са недействителни и да се оспорят в ЦИК.Сигурно ще излязат 13000 валидни неправилно отчетени.

Всъщност и недействителните се броят към избирателната активност на референдума, просто не се броят при резултатите (т.е. не се броят към "за" или "против").

Лично аз не вярвам за тия 80 000 хил. Много бързо ги сметнаха в комисиите. А каза ли се колко са невалидните бюлетини за президент.

По данни на М.во на здравеопазването, само през 2013 г. са се родили 62217 деца.-без право на гласуване.През същата 2013 г. са починали 104345 предимно в напреднала възраст, т.е. избиратели.Направете си сметката за размерите на лъжата!

Колко деца са се родили няма никакво значение за сегашните избори. Има значение колко са навършили 18.

Колко са избирателите няма никакво значение. В закона е казано да са гласували поне толкова колкото на предишните парламентарни избори. Няма значение избирателна активност, мъртви души и т.н. Просто като бройка гласувалите за Референдума трябва да са 3.5 милиона

Ако на предишни избори е имало 100% избирателна активност, това означава, че никога не може да се достигне вече такава активност поради демографски приччини. И ако вземеш родение 1996, 1997, 1998 и починалите 2003, 2004, 2005 ще видиш, че потенциалните избиратели са 150- 200 хил. по-малко към 2016.

именно! Питай БСП-то защо така са го създали закона, а след това ГЕРБ и останалите защо не са го променили.

Населението ни по данни на НСИ кам 31.12.2015г. е 7153784 човека, а броят на избирателите сега е 6834000 т.е. 96 %. Във тези 4 % влизат бебета, непълнолетни, под запрещение, затворници и т.н. За какви 13000 гласа става дума?Няма такава държава.

1 000 000 мъртви души ги има в списъците на тези, на предишните и на по-по-предишните избори и така близо 15-20 години, но никой не рева. Сега чалгаджиите ревете, устата ви била малка. Га Славчо си изнасаше парите по офшорките не ревахте, нали?

Парламента трябва да гласува за Референдума с одобрение, защото не 3500000 човека да казват "Да", а 240 хрантутника да кажат "Не"

Парламента трябва да гласува за Референдума с одобрение, защото не може 3 500 000 човека да казват "Да", а 240 хрантутника да кажат "Не"

Събирайте си членски внос, бе, отворковци. Партийни книжки и подписчета - по левче на месец. Защо трябва да ви плащаме, че сме ви избрали?! Не стига, че ви надигаме, ами и да платим за това. Като се пъчите толкова с верни последователи, хайде да видим, колко ще са ви верни като стане въпрос за вземане, а не за даване!

Трябва сега на 13.11. всеки гражданин от чужбина, който не е гласувал за Референдума по причина на неправилната организация по изборите на 06.11 да даде своя глас за Референдума и тогава тези 13000 гласа ще се стопят, даже ще се преизпълни нужната цифра за да стане Референдума задължителен

И откъде накъде да трябва!? Референдума мина и не успя. Ако искате правете си нов референдум, няма да имате и 20% защото балъците няма да идат този път.

АКО 3 500 000 СА НЕУСПЕШНИТЕ ЗА ТЕБ......ГРЪМНИ СЕ БЕ ПРОДАЖНИК МРЪСЕН!

Не е реално право на глас да имат близо 7000000 човека...и най интересно е,че ако всички искаха да гласуват както е по закон как щеше да стане това след като държававата не може да организира и за полувината...

Най- много се впрягат за задължителното гласуване.Абе потрайте малко то ще се отмени след някоя година,но не е лошо да го има известно време докато нещата се нормализират.Да се игнорират до известна степен влияниата на платения вот,на етническия вот и пр.Хайде да сме малко търпеливи и да не скачаме за свободите. Ясно е е,че е за извесно време

Евала, пич! Имало мислещи. Малко обаче :( Мръсната политическа шайка нещастници направиха така, че референдума да не успее. Плюс незаинтересоваността на част от българите.

Човекът ти обясни, че сега не му е времето, но пустата функционална неграмотност.

бе това е глупост!!! нали и сега гласуването е задължително???? а гласувалите са само 4 милиона.. това да не би да значи, че има 2 милиона мъртви души + затворници + луди? Съвсем не! Просто има си едни 30-40 % от населението, които активно не гласуват. А закона е врата в полето.

референдума не успя ТОЧКА

ВАЖНОТО Е ТИ ДА СИ УСПЯЛ!

Толкоз си тъп че направо светиш.

Все още не съм убеден, че баш тия 3 въпроса в частност са най-важните за обществото ни и точно те ще ни "оправят" . Но от друга страна мисля че, пряката демокрация в по-широк план може да я свърши тази работа. За тази цел трябва по-често да се допитваме пряко да Суверена и да се съобразяваме с решенията, взети по този начин. Хората още до някъде подценяват референдумите. Но ако се натрупа опит и този проблем ще се реши.

Да де, ама нещо не е както си требе... Хем искаш да промениш системата, хем вместо са им шибнем един шамар с най долното квадратче за президент го пренебрегваме и си гласуваме за Герб, БСП, Патриоти , Аптекари - Бензинджии и прочие...

А за кого? За чужденци ли да гласуваме ?

Най-долното квардатче няма смисъл, освен в случая, когато се превърне в целенасочена кампания. Да е ясно, че щом го задраскваш, протестираш. Иначе и 60% да го задраскат от партокрацията ще ви кажат " тия са гласували щото е задължително, иначе си нямат мнение и за това са избрали тази опция"

дългуча - храненик на ДПС пак се издъни

Единственото, което ги интересува е да гласуваш за някой от тях. Мнението ти по други въпроси не носи нито пари, нито власт. Сътветно не ги интересува и грам. След избори те изхвърлят зад борда, като баласт и си до там. А, да...да не забравяме - и ти вземат левчетата от джоба, за това, че си ги избрал. Има такса, за това, че си киснал по опашки заради тяхното светло бъдеще - най0скъпата такса в Европа!!!

Така е. Ако не дърпаш чергата към някой "туз", си много лош човек, неминуемо глупав, че и по-лоши неща.

има и други важни въпроси. Вместо задължително гласуване - образователен ценз. Не може не говорещи, непишещи и нечетящи български език да гласуват. И намаление на броя на депутатите. И естествено - да не има плащаме субсидия за собствените си гласове! Имат "членска маса" - да си увеличат членския внос. ГЕРБ го намалиха на 1 лв. на човек.

Прав си за образователния ценз но всички плащат данъци. Иначе проблема с образованието се решава лесно Махат се номерата и се пишат само имената Четеш- задраскваш

Небългарските граждяани живеещи в БГ също плащат данъци но нямат право да гласуват. Виждаш, че си много объркан. Плащането на данъци не дава избирателни права, брачед!

Сега парламентът с удоволствие ще отхвърли резултатите от референдума и за пореден път политическата мафия ще докаже, че води война срещу народа си ! Народе, война се води с оръжие, не с бюлетини !

"Народе, война се води с оръжие, не с бюлетини !" - за подобни призиви трябва да полежиш в карцера

А може и жена ти да ми полежи на дедовия малко ...

Не си разбрал какво правят политиците. Ще направят един два реверанса и най-вероятно ще намалят субсидиите, защото са прекалени на фона на този недоимък. Но предложението за задължително гласуване няма да мине. Мажоритарното също не. Електронното или машиноното гласуване ще го въведат след време, когато управляващата партия е сигурна, че ще продължи да е на власт за да прибере комисионните от 200 милиона лева за въвеждане на машини за гласуване в избирателните зали.

Нямаше секция в която да няма нарушения, тъй като навсякъде питаха дали искаме да гласуваме за референдума, което не е редно. Един дядо пред мен на петото питане се обърка и се отказа. Много ги е страх тия политици бе. Уж са богати, всесилни а в същност са едни мишки!

Песента на Слави за боклука много ми хареса... Но за кой боклук става дума - за тези, които ни управляват, за тези, които не гласуват за Референдума, или за тези, които гласуват за тези, които ни управляват - казано иначе - за всички боклуци на сметището, в което си живеем...добре :-(

Ако на българите в Европа беше дадена възможност да гласуват нормално гласовете щяха да са много повече.

Ако депутатите на уважат референдума, вече никой няма да гласува за тях. Ще ги изхвърлим.

Ще въртят, ще сучат и пак ще пренебрегнат гласа на народа. Тояга му е майката. Да видим тогава

Истината е, че изкуствено се наду цифрата на хората, които имат право на глас и от 7 милиона в България изведнъж се оказа, че право на глас имат 6 800 000 души. Реално обаче с право на глас на например 5 500 000 души. Само и само да не се окаже по документи, че референдума е минал 50%. Защо се прави тази гимнастика ли? Ами защото така се варди кокала, дами и господа. Партиите си искат щедрите субсидии и искат да остане сегашният начин на гласуване, където си редят в листата техни хора, които никой не познава, но те отиват в парламента и никой не го е.е за обикновения човек.

как я надуха тая цифра? разкажете ако знаете.

Бре каква паника и що мнения по поръчка са се издраскали за 15 мин. от 3-4 трола, заради един "тъп,чалгарски,глупав референдум". Страаааааах!

има си хас да достигат! значи заради 13 хиляди гласа ще омаловажите 3 000 000? жалка работа. тези 13 000 гласа ще са като смокиновият лист, зад който се крият срамотиите на герб, боко, и на всички политици и партии от годините на прехода

Ама от тези около 3,5 милиона само около 5% гласуваха с "не харесвам никой" другите си Аресаха кандидат за президент... Сега да бъдат така добри да отидат в неделя да си го доизберат...

Чакай да видим и невалидните бюлетини. Щото и те сигурно ще са около 5%, та положението отива към т'ва, че гласувалите с "що не си таковата м....." са плътно до партиийте с твръдите ядра. Демек негласуващите са първа политическа, гласуващите против всички 3 политическа сила.

Съмнявам се да има правителство което ще каже че заради 13 хил. гласа няма да приеме резултата. Това ще е политическо харакири.

Е то след балотажа ББ подава оставка и нЕма да има правителство, Плевнелиев пак ще назначава пионки.

се мерна заглавие, че е намерен чувал с бюлетини да кофа за боклук. Дали не са липсващите гласове

Сега трябва да излезем и да принудим депутатите да се съобразат желанието на толкова хора

Сега просто това, което трябваше да стане без участието на депутатите, ще трябва да мине през парламента. Да видим дали ще посмеят да не се съобразят с решението на над половината избиратели (реално много повече, не е възможно хората с право на глас да са 6,8 млн.).

ТОЗИ РЕФЕРЕНДУМ Е ПЪЛНА ПОРНОГРАФИЯ! Няма да допуснем да се случи!

Порнография е сегашната политическа система и наглеците, настанили се там. Прееб.н е все народа.

Тези 13000 гласа щяха да дойдат от негласувалите от чужбина, където благодарение на нашето външно министерство им попречиха да гласуват.

ЦИК е независим от правителството орган! ПАТРИОТИТЕ блокираха българите в чужбина! С техния безумен закон за ограничавана на броя на секциите !

ЦИК няма нищо общо с организиране на гласуването. Външно министерство е този, който прави организацията по изборите. Не може в Англия да карат хората да гласуват в помещение от една педя в някакъв офис за недвижими имоти, а вън на дъжда да чакат стотици хора.

СКРИХА ГИ КОПЕЛЕТАТА, НЕ ИСКАТ ДА ИМ СЕ ВИЖДАТ КЕРЛИВИТЕ ГАЩИ . ЩЕ ИЗЯДАТ ЛАЙНЕНО ВЪЖЕ ЗА ДА ОСТАНАТ ПО СТАРО МУ. ГОСПОДИ ДАЙ МИ ТЪРПЕНИЕ, ЧЕ АКО МИ ДАДЕШ СИЛИ ЩЕ ГИ ИЗБИЯ ....

Аз предлагам да организираме референдум със следните въпроси: 1. Искате ли журналистите и работещите в медиите (или пък банкерите и чиновниците в министерствата) да не могат да взимат месечно повече от две средни работни заплати? и 2. Искате ли да бъде забранено участието на българските граждани в офшорни фирми, и забранено на такива фирми да оперират в страната? Защото примерно Слави Трифонов Трифонов, който е инициатор на този референдум, взима по 70 бона на предаване, и на всичкото отгоре има офшорна фирма в Кипър, за да плаща по малко данъци на държавата! Та след като този индивид се е загрижил толкова за държавата и нейното устройство, може би и държавата трябва да се позагрижи и за неговите доходи и фирми!

Ебаси! Ти го изкара с 1,5 млн лв. месечен доход!!!!!! поне като мислите простотии направете ги по-реалистични някак

Не'ам идея за офшоркие на дългия. Ама предлагам да действаме твърдо, пращаме му данъчни за ревизия, като ги придружава ГДПОБ и натръшкват всички в шоуто при т'ва в ефир. Арестуваме дългия и го оставяме в ареста докато Плевнелиев не подпише специален указ за освобождаването. ББ отнема лиценза на БТВ и заплашва всяка телевизия, която подпише договор с Трифонов да и се случи същото. Ако т'ва не помогне преминаваме на сталинкси методи, няма човек, няма проблем. Е в такава държава с ред искаме да живеем!

Вече знам защо живеем бедно и сме нещастни - от злоба!Някой реши да направи нещо добро" в ползу роду" и веднага се изляха тонове помия, заплахи.Защо бе хора?Даже и да не одобрявате нещо от така поставените въпроси, това е първа крачка към народовластие.Какво се хванахте какво има или няма Слави - може го човека - прави го.А вие какво правите освен да плюете?Добре, че има и разумни хора, не само инфантилни глупаци!

Сътвориха чудеса от глупости за да попречат на гласуването в чужбина.Но това ще им се върне тъпкано!

И как да успее референдума, като партийните подлоги от всички партии (така наречените наблюдатели) се прескачаха да шушукат "приятелски" на пенсионерите "да не се занимават, че не било сериозно това, нямало смисъл от този реферндум, да си гласували, както си знаели". На един направих забележка, че не ми е приятно какво чувам, всички ми скочиха, че съм създавал напрежение, че не съм бил разбрал за какво говорели, да не съм се месел и създавал излишно напрежение.

СТАТУКВОТО Е НЕПОКЛАТИМО

Konstantin

Status quo не само е непоклатимо, но и ще те прати в казармата...

Събев, що говориш глупости, бях в комисия и толкова пенсии накуп не бях виждал на избори... Имахме даже 5 човека със старите зелени паспорти...

за първото айде,. и аз искам мажоритарни избори ,но истински, а не като кметските "мажоритарни" дето пак първо чекваш партията майка и после кандидата. 2. кой луд иска задължително гласуване ?!?!? 3 защо да, като аз искам партиите като са толкова яки да се самофинансират, а не да искат пари от мен непартийния и то повече пари отколкото се дават на един БЪЛГАРСКИ ученик !

Еми кой те спира, отиваш гласуваш с "не", нали за това е референдум. И аз съм против задължитеното гласуване, но щом повечето хора в обществото го искат, аз като част от това общество ще трябва да се съобразя.

виж сега , така и съм направил. Не съм гласувал с три да. Проблемът по-скоро е : защо се махат смислените въпроси и се заменят с безсмислени на всеки проведен до тук референдум? Пример: Какво има да обсъждаме и гласуваме колко лева да е субсидията, като главния въпрос е да има или да няма?!? Ако се реши да има чак тогава идва въпросът колко.

Ъхъ... "цели" 13 000 гласа не достигат, за да се съобразят политиците-"избраници народни" с гласа на над 3 МИЛИОНА?!;)) Да ви се намира по-смислено обяснение за увъртането и нежеланието си?

Колко са спрямо имащите право на глас,че да ги задължат?

Да махнем ли циганите, които получаваха чувалчета с ориз, брашно и захар и попълнена бюлетина на дъното и никаква за референдума?

Ами като махнеш около 1 милион "мъртви души" в списъците, тези, които са гласували за референдума са в пъти повече от тези, с които ще ни бъде избран президента;)

Обективно погледнато ако не беше вързано задължителното гласуване за президентските избори с чалга референдума нямаше да има и 20% гласували за него. Просто повечето овчици приемаха набутаните им бюлетини за референдума като си мислеха, че това е част от задължителното гласуване за изборите вместо директно да ги изхвърлят в коша..

Само като ти прочетох заглавието и веднага разбрах, че си платен трол.

Защо смяташ, че и другите хора са прости като теб?!

Г-да революционери чалгаджии и ти учиндолски модераторе, нагласеното "електронно" гласуване в случая няма да ви помогне. Между другото директното бъркане в базата данни води до уволнение нали модераторче, шефовете още не са те усетили?

Имах си аз да е действителен и да го признаят. Апропо въпрос към евроатлантическите демократи: след като въпросите от референдума са лоши, противоконституционни и т.н.. Какво да кажем за ТИПП и СЕТА? Нещо много набързо с пълно мнозинство приехте нещо, което противоречи на същата тази конституция. Или ще я гледаме само когато и както ни харесва, м?