Референдум в Гърция на 5 юли за споразумението с кредиторите

Гръцкият премиер Алексис Ципрас свика референдум, за да се излезе от безизходицата около спасителния план. Дейселблум вижда в това невъзможност за преговори.

Обратно в новината

Коментари - Референдум в Гърция на 5 юли за споразумението с кредиторите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

5-ти юли - началото на края на Еврогейския съюз.

Браво! Няма да се падава на шантаж на ЕС!!!

Референдум за приемане или отхвърляне на условията на кредиторите, които вече няма да са актуални - Бравос, Бравос - на това освен върховна некадърност и умишлено водене на Гърция къл фалит, друго не мога да го нарека.

Ами,след,като мандалото падне и Цирк-Парад,да направят,все тая!...Нищо,дачата на Ментакис,Плашипутакис и сие е готова,за да ги приюти,заедно с другарите,им!

Гърция има по-голяма армия от Германия-факт който променя положенито критично. Меркел и да иска както преди да пусне танковете няма да стане

Фактът, който променя положението драстично, е че Германия има пари да си плати на армията, а Гърция може да плати на своята с трънки. А двете страни са членове на НАТО, за кви армии, за кви 5 лева приказваш?

Още един ЛУД за връзване ли,за бесене ли-гърците ще кажат след около 1 месец.

тоя референдум е малко след дъжд качулка.

гърците неправилно разбират демокрацята, която се състои в управление на демократите. а демократи по определение са онези, на които така наречените "международни финансови институции" са гласували великото доверие да съсипят дадената страна. останалите са "комунисти", "негодници" и "терористи"

Алеко, големият разбирач. Там хората имат достойнство и го защитават, за разлика от нашите соросоиди. Факта, че България се управлява от пожарникар и даскал по физкултура говори за интелекта, който ни се наложи от "улицата".

Защо ли мт се струва, че този референдум е безкрайно закьснял?!?! Вьв вторник предстои на Гьрция плащане на 1,6 милиарда Евро кьм МВФ, а гьрците ги нямат парите.... При това положение Гьрция фалира вьв вторник, а неделя могат да си правят референдуми, но вече извьн Еврозоната......

Не ти се струва - човекът иска да играе покер, ама не знае правилата. На търна вече са го били, а той продължава да залага и на ривъра, ставайки за смях пред всички!

Защо моето европейско име е такова??

Къф референдум, кви пет лева? На 5 юли те вече ще са фалирали и кредиторите ще са изтеглили офертата понеже ситуацията ще е коренно различна.

Тарикатите в Гърция, сигурно си правят сметката да станат от Европейската маса и да седнат на Руската.

България е бедна, защото ЕС отпуска заеми на Гърция не ги връща , пък за България програми и помощи за Бедните по 45лв.

Малаките ще задължат с референдум ''тройката'' да им плаща 16 та заплата :))

постоянно ревът, пенсиите са им по 800 евра , да ги намляват както в България !

Какава радост сред атакисти и комундрели беше когато Ципрасчо (като почти комунист) спечели властта! И сега кво? А? Такова ли си таковата?

Пут-чо, не бързай да злорадстваш, защото нали знаеш, който се смее последен се смее най-добре!

Знаем, че знаете кой пише и защо, но Тъпите ви агентчета ви лъжат както си искат и вие се питате сега какво става и работата се усира яко. Свържете се с нас за да ви разкажем истината ! Имам и доказателства за някой неща ! Пък и с медиите няма да е изгодно за вас !

Дайте координати.

София, 4ти-км. 2 етаж

Знаем, че знаете кой пише и защо, но Тъпите ви агентчета ви лъжат както си искат и вие се питате сега какво става и работата се усира яко. Свържете се с нас за да ви разкажем истината ! Имам и доказателства за някой неща ! Пък и с медиите няма да е изгодно за вас !

Не се хабете повече да обсъждате тоя референдум. Излезе следващата новина и референдумът вече е безсмислен. Ес е на път да отреже Гърция - вече се обсъжда бъдещият и дефолт.

Браво Алекси, нека народа да си каже думата и да отсвири омразните евро-гейове и ционистки-неолиберали, които са го поробили с кредити. Не им връщайте нито цент на тия алчни Кончити Вурстове!

И от къде мангизи.....Я да обясниш....

Ще ги храни с ракетки!

При залюханите комунисти работата не опира до връщане, а до оцеляване, до липса на способност за самоиздръжка. Отново избягвате от реалността и го ядете дебел, па и четвъртит. Но видите ли го в червено, го поемате отвсякъде всякакъв размер, да ви се неначуди човек на капацитета за оскотяване! Нечовешко е.

На тоя комунист му е платено да изкара гърция от Еврозоната и да я прати там от където ние си мислим ,че сме се измъкнали..... Докога ли? Докато неизпростеем пак като Гърците и не върнем комунистите отново на власт....

така като гледам ти повече няма накъде да изпростяваш.

Че то от 1944 година до ден днешен само комунистите са на власт. Може ли някой да каже колко от днешните депутати и министри не са членували в БКП или не да наследници на БКП величия?

Няма безплатен обяд и гърците ще го разберат това много скоро, независимо от изхода на референдума...

Абе, няма ли да я обновите тая новина? ЕС вече ги отряза гърците, няма какво да се съгласяват на 5-ти. Та референдум е безсмислено да се провежда.

Хитрата сврака цопна с двата крака!

Боку цопнал мчи кой не го знае

Какво пък? Референдума е начин, по който народа на Гърция ще може сам да предопредели бъдещето си. Да мислят и да избират, но каквото и да изберат, трябва да знаят, че банкета свърши.

Референдума е начин Ципрас да си измие ръцете с гласа на народа за провалената си политика. Много си наивен/а. Този референдум е противоконститоционен спрямо гръцката конституция. Просто агония преди разстрела на Ципрата.

"Незаконен референдум" е оксиморон. Правителствата се избират за да служат на хората, а не обратното (поне на теория). Гърците си носят отговорността за избирането на това правителство, а референдумът е начинът, по който САМИ ще имат възможност да изберат бъдещето си.

И да, и не. Да, в основата си това е пилатово измиване на ръцете в невинност; ползвайки волята на народа, която по тези закони няма как да е незаконна. Това е усилване на престъплението и опит за измъкване от отговорност. Каквото сам си направиш и най-големия ти враг не може да ти направи.

Атакиста гъркоман е бил винаги предател на България, защитавайки чужди интереси. Преди се кланяше на Путя, днес лижат подметките на Ципрас. Абе болни шамшали с какво гръцкия пенсионер да взима повече пари от българския, да не би да е работил повече, мммм?

На теб само Атака ли ти е в главата. Да не са ти правили трапанация. Ако те изхранва някой от сегашната Държавна номенклатура си кажи. Освен Атака има много други които ще те подминат и винаги ще има. България без теб няма да оскотее. И въпреки всичко Атака казва неща за които на други не им стиска

Германските неонацисти,еврогейовете и сатанистите се плашат от пряката демокрация в Гърция!!!Защо?Та нали Гърците са модел за демокрация в педерасткото ви западно общество?

Не забравяй, че освен демокрацията, гърците са дали на света и п...растията.

Гърците са измислили секса, а римляните са открили, че може да бъде правен и с жени.

Много умен ход от страна на гърците.Някой ако каже, че референдум е недемократична мярка ще трябва да го разпънат на демократичен кръст.Само народа,чиито жизнен стандарт трябва да се влоши, има правото да вземе решение.И решението е ясно-евро банкерите ще пият голяма студена вода без узо.А иначе страната има много апетитни обекти и може да сте сигурни , че ще ги изтъргува за много пари.А Китай отдавна чака предмостие в Европа.И може скоро да видим в пристанищата на Гърция да се веят знамената на две империи-руската и Поднебесната.А един такъв съюз ще хвърли в ужас нашите нови "братя"/които май са сестри/.

С колко чифта розови очила си? - 5, 6, май над 10 броя :-)))))))))

а си махни черните очила че си като киорав кон.

Не заслужавате да сте част от европейската цивилизация. Диваците си остават диваци... Само Путин и Китай ще ви оправят. Не знаете какво говорите.

маи диваците сте вие,че превърнахте държавата си в джунгла.

гледали 1 млрд китайци на 11 млн фалирали гърци? едва ли със респект или уважение , по -скоро като стака защото ще са ги купили . да не говорим какъв ще е гръцкият суверенитет при веещи се чужди знамена

Хапнаха мазната опашка гърците,след 30 юни нищо няма да има.САМО ФАЛИТ

Глупости! Референдума какво решава, да не донесе пари или да реши как да намерят пари! Тези левандури съсипаха държавата!

Реферндум не храни осрани комунисти, пич! Пак пропусна, че никой никога не е подлагал на съменние демократичността на избора на комунистите в Гърция. Споменава се настойчиво, че гръцкият народ е подведен и върви по грешна пътечка, от където се пада лошо. Демокрация не означава доходи. А демокрация, осъществявана от комунисти, означава провал и глад. Ето това се твърди и вече се доказва, че е така.

Това гръка е голяма работа. само той може да го сложи на чифута. Референдума е много як ход.

Така работи истинската демокрация!!!МВФ явно не иска така да работи,защото измамите ще бъдат блокирани!!!Отцеляването на МВФ и демокрацията са две неща от различни планети!!!Гърците освен създатели са и все още пазители на демокрацията!!!

Финансовите министри на страните от Еврозоната не смятат да продължават програмата за финансова помощ на Гърция след 30 юни, съобщи Франс прес, позовавайки се на свои източници.

гръцката валута от днес се казва ГЕВРО-от геврек с дупка.

По-добре е ГАВРО, а най-добре ще е ГО.НО

Да здраствует Грецкая Советская Цоциалистическая Республика!

Умеят да се защитят , за да получат максмилното, Ципрас е с дебели нерви, но без Варуфакис ще е мишка . Браво на Варуфакис- мнооого умен и далновиден

В НАЙ СКОРО ВРЕМЕ ГРАНИЦАТА НА КУЛАТА ПАК ЩЕ Е БЛОКИРАНА ОТ ТЯХНА СТРАНА. АЗ КАЗАХ.

и ще бъдатправи,след като не са в EC.

Ще трябва да вдигаме ограда по цялата южна граница. Егати.

И като натикат близо800х емигранти при нас ще стане кеф защото няма да са еврогейци.

Само нас никой НЕ НИ ПИТА. За нищо! ДЕЙСТВАТ СИ и това е то!

Кой та има за народ -несме ли стадо??

Идва време да си припомним филма време разделно когато ще нахлупим чалмите без мърдане.

А ако случайно се объркат и ни попитат за нещо, то ще е незначително, както го е намислил Плевнята.

Писнаха ми. Тия византийци ще вземат да предизвикат някоя патаклама на Балканите, ако продължават! Няма ли кой да ги накара да работят бе? И да си купят врътовръзки като хората, а не да ходят из Европа като агрономи на нива.....

виш новата новина и си купи чалма.

Тия са модерни комундета - те връзки не носят...

страхливците сте много, затова сме на това дередже-ако и ние (по-точно нашите управници)държим на себе си и държавата,трябва да постъпим като тях и да ги подкрепим в борбата им срещу финансовото,икономическото и социалното робство в което иска да ни вкара така наречения ЕС-който е добър само за финансовите акули от Германия,Франция, Ангрия и САЩ-даже техните народи вече страдат от тази политика....но това е тема за разговор с по-умни хора !!!

излезеш от разговора по-бързичко.

Е,след 5-ти,някои боклуци,ще затънат в г----та,до разкопчаните си яки!...

да ще затънат глупаците от европарламента, а меркел ще бъде линчувана.

Някои думи,се пишат с Главни букви,неграмотен глупако!

Другара комиссар Йерун Дейселблум трябва да е цист немец от Йерусалим...

Господин Йерун Дейселблум е холандец, но не очаквам платен драскач да е запознат с подобни детайли.

Не пречи пак да е роден в Йерусалим ...

това нагло изчадие ци прасчо само главоболия създава и трябва някой да го махне от там

ще го махнат собствените му избиратели освен ако не си тръгне сам преди да са го пребили с камъни.

Варуфакис и Ципрас че сложат вратовръзка, когато Болен спечели избори у България.

Джанка ти от кога зе и с политика да се занимаваш?

Хахахах Соросоидните до преди няколко часа го оплакваха ципрас че нямало какво да направи че било безисходица че щели да го обесят на червата му и куп още глупости. А ето...има какво да се направи и никой нищо няма да му направи. Предполагам че и други финтове са измислили комшиите и на лихварите ще продължи да им се вие свят. Хахаха

Те,финтовете,на любимите ти другари,са за тях,самите!Така,ще се самофинтират,че и от Москва-няма,да им помогнат!

гарците се оказаха по глупави и от африканци чака ги фалит ако не се обарнат последня момент

фалита е за европа глупако.

Фалит и преврат. ЕС се опита да ги предпази, ама глупавото си е глупаво.

Пишман демократ преврати сънува.

В световната история да си чул за фалит на държава? Това са измишльотините на ИЗМИСЛЕНИЯ ЕС!

През последните 70 години кои са живели по - добре - гърците или българите?Ако може кратък отговор.

По умните винаги живеят по - добре!

Въпреки всичко мисля, българите. Преди Втората Световна война имахме по-висок стандарт. Поне до средата на 70-те години България имаше по-висок стандарт на живот от гърците. В Гърция краварите още преди 89-та година наляха милиарди долари за да направят една миризлива маслинова плантация витрина на капитализма и реклама към такива като нас. Сега берат плодовете. Но сега ние българите сме отчайващо зле и изпадаме от всякакви европейски класации. Напоследък даже имаме по-ниска минимална работна заплата и от половината държави в Африка, сравняваме се с държави като Габон, Гамбия и Екваториална Гвинея.

Ако обичате прочете още веднъж въпроса и ,ако обичате дайте кратък отговор.

Никой не твърди, че комунистическа България е жияла по-добре от Гърция. Но че Гърция се подхлъзна на комунистически фекалии - ето това се твърди с основание. Гответе се за емигриращи гърци! Освен че не могат да произнасят звуци като ч-то и "ш_-то, са мързеливи и тарикати, пазете се!

Ромеите развяваха чучела на Меркел и други западни лидери, а се докараха до безизходица. И в двата случая на мангустите ще им е вътре. Ако излязат от ЕС - фалит. Ако останат, ще трябва да приемат строгите изисквания на кредиторите си и с това много по - ниски доходи отколкото заслужават. Това е чудесна перспектива, чудесно е и това, че ще страдат българските гъркомани от поредния провал на комуноидната система.

Не вервам да се случи точно така!

браво сипрас за елина исландия.елините на ръце трябва да те носят.за разлика от българия,защото ввсички са от боклук нагоре.и българите няма кои даносят,защото си броят стотинките.

Исландия и Гърция нямат нищо общо в начина по който се опитват да се справят с икономическите си затруднения. В главата ти е пълна каша, защото предпочиташ да коментираш вместо да четеш по темата.

чети по внимателно ти,че големия член е за теб.защо българите не се връщат от гърция ,нали е лошо.

ПУКА ИМ НА ГЪРЦИТЕ! БОЙКО ВИЖ КАК СЕ ДЪРЖАТ ГЪРЦИТЕ И СЕ УЧИ ОТ ТЯХ. 5 ГОДИНИ ВСЕ ФАЛИРАТ И ПАК НИЙ СМЕ ВИНАГИ ПО -ЗЛЕ ОТ ТЯХ.

Нищо няма да научи тази празна тиква. Той ти дава за пример гърците колко са зле, даже не може да допусне с празната си глава, че не е така.

За 5г. гърците загубиха -25% от БВП А ние сме по-зле,защото комунисти ни управляват 45+15 г.Не като гърците само 1г. Но ще понаваксат още.

Прав си, комунисти като Боко простото ни управляват седма година.

Една себеси уважаваща нация си връща борчовете.Не можеш да печелиш 20 лв ,а да харчиш 40?