Реакциите за Шенген: Брюксел ни хвали, у нас - сдържаност и разнопосочност

В съседна Румъния, за разлика от колегите им в България, премиерът и президентът вече се поздравиха с успеха

Обратно в новината

Коментари - Реакциите за Шенген: Брюксел ни хвали, у нас - сдържаност и разнопосочност | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Некадърни рожби на БКП като Мирчев-Свирчев и Божанков-Боклучанков реват, че ги преследвали "руски проксита"?! Ами шарлатанските овци да ходят да ги пазят. Иначе работата е БОЗУК или даже башибозук: 1) Вероятно е задействано превръщането на БГ в КАТУН за мигранти, нежелани в Европа; 2) Докато се разиграват циркове има вероятност БГ да бъде въвлечена във война с Русия. Пърденков май отдавна бил готов да подпише "покрай другото". Както 1 така и 2 са престъпления изискващи доживотен затвор и отнемане на всички пари и имущество.

Бяте Гойко каза, че вече бургазлии могат да изкачат от морето и във въздуха. А да им е честито на бургазлии, да о водата е вече чиста от нефтохима и дано топлите зимни нощи им сгряват сърцата, че излизайки пт студената вода в Шенген...

Как няма да хвалят, след като в България никой не се радва на подобни новини и си го мести от единия крачол в другия. Все едно нещо голямо е станало, а то е едно нищо за България и българите.

Когато едната страна по договор започне да хвали другата страна, означава, че яко са я преев@ли при сключването на договора. Класикът казва: "Нямам нищо против да ме мислят за глупав, докато преговаряме. Проблем е ако продължават да мислят така и след сключване на договора." И тук се получава така: От ЕС ни хвалят за договора, управляващите се хвалят за успеха (според тях) с подписания договор, но не уточняват какво са подписали и премълчават отговори. Само запознати с истинските текстове алармират за най-голямото предателство с договора към държавата и народа. Но платените медии мълчат, сякаш няма такива коментари.

Ако се спазва Дъблинския регламент, всички кюрди, пакистанци, иранци, афганистанци u uракчани, отиват обратно в Гърция, а не при нас. Ако не помните едно време по-новините по-лесно е да се влезе в ЕС пътя Турция-Родос с детски надуваеми лодки. Сега ще ни пращат 6000... Нищо не е това, горките ще ги е страх да си покажат носа на вън... Като са афганистанци и други такива да не мислите, че са страшни... Вас произходът им, а не друго, ви плаши... Тия недохранени, изтощени, изтормозени от системата, не са такава заплаха за каквато ги мислите. Това са пили. Не са ли поне 20 на бой не скачат. От всякъде където минат мизерии правят. През България като минават, защо не смеят? Бъдете умни и се адаптирайте. Големи възможности за предприемачество се откриват. И некои от тях да излезнат по-смели, все на някой наш пизо ще плащат, ама българи... съмнявам се да посмеят да закачат. Нека ни пратят повече, да замирише силно на евро фондове, нови работни места (трябва персонал да има който да ги адаптира...) и увеличения на минималната. Направо се замислям в България да се връщам. Много пари се правят покрай тия емигранти. Всички те ще получават помощи, и то високи от ЕС и ще мине бая време докато ги пуснат да работят... А докато чакат могат само да харчат...Хора, мислете практично, не показвайте страх, покажете знание, умение и сила. Робите са те, а не ние.

Няма ли да се изкаже и оня скопения от Банкя,още ли ще поддържа продажниците от ППДБ,за да изчезне с тях. Ако не развали тази отвратителна сглобка,тя цялата няма да я има в следващия парламент,защото сигурно обмислят нови унижения за влизането ни в сухопътния Шенген.

всички които получават киселини когато стане дума емигранти;)

третират ни като индианците при заселване на европейци в Америка. Гордейте се!

ВНИМАНИЕ! ТАЗИ СТАТИЯ Е АТАКУВАНА ОТ ОРГАНИЗИРАНА ГРУПА ПУТИНСКИ ТРОЛОВЕ! Те масирано подкрепят военнопрестъпника Путин. Така изкривяваm реалната картина на общественото мнение в България!

Трол фермите на Козяк работят извънредно. Напъните да променят общественото мнение са напразни. Основна причина за това е умствения капацитет на наетите юрдеци, които ринат с нос земята, хванати за палците...

Щом те хвалят наглосаксите значи те са в изгодна позиция а не ти. Със сигурност няма да публикуват това което е договорено и размера на мигрантскта паплач.

Само някой заблуден украинец и руснак дето бягат от братоубийствената война останаха в България! Честит Шенген! По-малко моткане по летищата! Мигранти от други страни няма да има, защото не им харесва в България, бързо ще се върнат на Запад!

По-малко моткане по летищата! Мигранти няма да има, защото не им харесва в България, бързо ще се върнат на Запад!

от измекярите,възхваляващи грандиозното осиране на сглобката и правителството ѝ,да каже какво точно ще се промени в наша полза спрямо сегашните условия при пътуване със самолет???Благодаря му предварително;)

отговорите са особено красноречиви;)

ако това стане продавам всичко в тая кОчина и се изнасям

освен нашите дупедавци,корумпирани политици. през онази ми работа е Шенген по въздух и вода.Пълен въздух е. Писнало ми е когато пътувам да вися мъде с часове по гадните граници и разни тъпи митничари да ме гледат като малоумни и питат глупости.

Тъпаци сме! Прецакани! Жалки!

щом Брюксел ни хвали, значи сме прекарани, т.е. прецакани

ще забавляват жълтопаветните негролизачи и скапаните им жени

Вече всяка продажба на интересите на България, в полза на Брюксел, се отчита за голям успех! И даже лъжат без да им мигне окото. Един издаде за 6 хил. мигранти, които ще ни пращат (заявката беше само от Австрия) - без да кажат за месец, за година? А мантрата, която извадиха " И в момента сме задължени да регистрираме и приемаме мигранти - наш ангажимент по Дъблинското споразумение" - едно е да ги регистрираш, а друго е да ти ги връщат тук от ЕС!!! Умните хора ни предупредиха, че при пълно влизане в Шенген, всяка западна страна можа да си праща неблагонадежните емигранти в "страната, от която са влезли в Шенген"! Румъния не е такава и може да си се радва. А нас ни прекарват да приемаме обратно бежанците, без да ни допуснат рално в съхопътен Шенген! Пълно прекарване е това решение!

Вчера съветските троли тук си бяха взели почивен ден. Днес пак са на работа.

Фатмакът чака да види как ще реагира поселението, та да си настрои изявлението да пасва. Д'еба тоа президент с малко "п", д'еба!

Австрия наложи ветото когато Румен Радев и неговите шарлатани яхнаха властта "Това решение бе взето след най-малко 12 години на преговори. ЕК го приветства и припомни, че от 2011 г. тя е смятала, че България и Румъния са готови да се присъединят към Шенген. Но Виена беше наложила своето вето миналата година, за да протестира срещу прекалено много незаконни мигранти, пристигащи на австрийска територия, преди да се съгласи да вдигне ветото в замята на гаранции. София и Букурещ приеха да се борят повече срещу незаконната имиграция в обща декларация, подписана вчера с Виена. България и Румъния се ангажират и да прилагат напълно европейското право, предвиждащо кандидатите за убежище да бъдат поети от страната, в която първо са пристигнали мигрантите, отбелязва Франс прес." https://www.bta.bg/bg/news/world/594076-chuzhdi-medii-za-reshenieto-na-es-za-prisaedinyavaneto-na-balgariya-i-rumaniya-p Най-важното е най накрая - "България и Румъния се ангажират и да прилагат напълно европейското право, предвиждащо кандидатите за убежище да бъдат поети от страната, в която първо са пристигнали мигрантите, отбелязва Франс прес."

*Честито спящ Българино, имаш шенген по въздух, само дето скооро няма да имаш въздух за дишане, защото ти го взимат и са към финала, а ти го проспа. И остави себе си, но закопваш и децата си, както и тяхното бъдеще с тва си спане. И да, знам, че е трудно да се събудиш и да си буден при всички подли атаки на враговете ни да те държат роболепен, задремал и дебилно смирен, но ако искаш да докажеш, че си рода на истинските древни суверени по нашите земи, то положи усилия да се събудиш наистина, за да се налага да кажем за теб и децата ти, "жалко за тях, а можеше да не стават храна и жертви на демони, ЕК фашисти и местните им марионетки и наши национални предатели, можеше да са сред нас и да добруваме и пребъем по тези земи!"

.......събудиш наистина, за да >НЕ< се налага да...

Уж трябвало да се изпълнят някакви стандарти за да влезнеш в Шенген, ама май накрая трябва да си платиш за да те приемат. Явно си е търговийка всичко и това със стандартите е за пред простолюдието.

БЕЖАНСКО гето СРЕЩУ ВЪЗДУХ. На печелившите честито!

До тук длбре. Сухопътният Шенген за България е сериозно предизвикателство заради българо-турската граница. Огромният брой амуджи през лятната ваканция ще се изсипват по стотици хиляди на денонощие от западна Европа през август. Сега Унгария, Сърбия и ние на Калотина ги разреждаме и забавяме. Но паднат ли границите на Румъния с Унгария и България, ще е катастрофа. Милиони тористи изсипани за много кратко време на границата с Турция. Пропускателният пункт на Капитан Андреево трябва да утрои капацитета си. Особенно трудно е при връщането им обратно. Всеки 10-ти опитва да прекарва наркотици в Западна Европа. Така, че изграждането на способности на българо-турската граница изисква време и помощ от ЕС. До две-три години може и да стане.

Щом брюксел ни хвали, значи сме се О...ЛИ (да ме прощава Господ)!

Илиян Василев: Лошата вест за Кремъл и такива като Петков и Волгин - влакът напусна гарата 30.12.2023 Източник: личен архив След като не излъчиха интервюто на Волгин с Митрофанова, от Кремъл се ориентираха към предоставяне на трибуната на собствените си медии на противници на правителството и на властит Това бе мисията на екипа на Россия 1 в България, да предоставят трибуна на български агенти на руско влияние, за да достига "правдата" до българските граждани. Поредното интервю бе взето от Румен Петков, който на "брилянтен" руски говори за шайки български политици, които свалят паметник по нареждане на "американското посолство". Тези пропагандатори в Москва действително са в шок - и трябва да намерят спешно обяснение, защото в "тяхната" България свалят паметници на тяхното влияние. Драмата става още по-голяма и защото очевидно не контролират дневния ред у нас, не могат да спрат процесите, тенденциите са срещу тях. От една страна, тези въпроси към Петков са и сърдити - защо сте допуснали това. И дясната ръка на Първанов се опитва да спретне наратив как това не е народа, тези 80 процента русофили, които се изпариха. Агентите на Москва не контролират настроенията и все по-трудно се залъгват че зад тях е по-голяма част от българския народ. Недоволството на Кремъл е обосновано - плащат си, а тукашните юнаци не им осигуряват влияние и нещата ще стават все по-тежки. За това повдигнах въпроса с допускането на екипи на Россия 1 в България, което е равнозначно на съдействие на остра хибридна кампания срещу правителството и властите. Това няма как да се толерира. Обяснението, че въпросната журналистка била по шенгенска виза не отменя правото и задължението на гранична полиция да зададат въпрос с каква цел влизат в България и да не допуснат влизането и в страната. Ако граничните полицаи нямат инструкции, за това са отговорни от МВР, ако имат, защо не ги изпълняват. Руските медии все по-охотно ще предоставят трибуна на агентите на Кремъл у нас и битката на информационно-пропагандното поле ще става още по-жестока. Поради тази причини е абсолютно наложително да не се допуска повторение на случая с екипа Россия 1. В известен смисъл Кремъл поставя ултиматум на своите хора у нас - или спирате процеса на ерозия на контрола на Русия върху политическия, стопанския и обществен живот или спираме кранчето и ще търсим други начали и канали. Нищо чудно да прибягнат до остри мероприятия. Как да реагираме? Ресурсите на Москва за пряко купуване на елита у нас ще намалеят рязко в степента в която ние престанем да купуваме енергийни им ресурси. За това е важно да се сменят ръководствата на БТГ и на Булгаргаз, които контролират тези процеси. По темата суров нефт - новата руска опорка е, че трябвало 500 милиона долара за да премине Нефтохим към неруски нефт. Пълна глупост. Правителството и парламента бавно и системно ограничават възможностите на Русия да генерира свръхпечалби, но трябва да се знае - геополитическия риск свързан със собственост, която е под контрол на Кремъл върху критична инфраструктура у нас само ще нараства. Единственото решение е смяна на собствеността. Нито войната ще свърши скоро, нито някой ще смени Путин. Втората писта е природния газ - въпреки, че Булгаргаз не получава пряко руски газ от Газекспорт, нашия държавен търговец получава непряко, през посредници, руски газ от Гърция и Турция. Има и пряк внос на руски газ през компания на Лукойл, който нараства. Това трябва да спре - няма как да ни налагат газова блокада и ние да позволяваме на някой друг да вкарва газ от Газекспорт у нас. Трябва да търсим дългосрочно решение за ограничаване на транзита на руски газ през България, заедно с ЕС. Вече отбелязах, че само по тази линия на посредничество всеки месец се разпределят над 100 милиона лева между български и чужди посредници. И тези пари отиват за издръжка на руските мрежи на влияние в България и региона, включително издръжката на екипи, които заснемат Волгин, Петков и сие по Россия 1. Затегнете контрола и върху финансираните от ВТБ крупни проекта - като започне от Виваком и ще видите, че Петков и Волгин ще си говорят сами. Лошата вест за Кремъл и такива като Петков и Волгин - влакът напусна гарата. Нито Червената армия ще окупира България за да дойдете на власт, нито толератността на българското общество е безгранична. Тази вълна на сваляне на руски паметници и символика не може да бъде спряна. Ако Путин не беше нападнал Украйна, "наркотикът на Освободителя" можеше да продължи да действа още. Приключи. Трябва да се знае - бруталната атака на Русия срещу Украйна изключва всякаква форма на примирие и мир в обозримо бъдеще. На Путин му трябва да унищожи Украйна. Това означа война до победа, в нашия случай брутална информационна война за изваждането на България от режим на активна подкрепа и най-вече от равновесие. Илиян Василев, Facebook

Кой го устройва това тъпо съглашение??? Ние със Шенген граница по вода нямаме,а на летищата се чака за проверка за сигурност,а не за паспортен контрол! Ако политиците ни бяха читави трябваше да ударят една тройна такса за транзит на газ за Австрия докато не ни приемат безусловно и на Нидерландия непрекъснато вето за всичко в ЕС защото са създали морковите оранжеви !

За 2023 г. България е приела от Австрия 113 души, търсещи международна закрила, съгласно Регламента Дъблин. Това съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет, откъдето предоставиха данни за заявените и осъществени входящи трансфери от Австрия към България за настоящата година.

Но не уточняват, че пак са избягали от България.

резали са глави и обгрижвали българки против волята им.... Нали това ни чакало?

Две добри неща за 2023: демонажа на МОЧА и приемането ни в Шенген. Нямат ни още доверие за сухопътния, но и това ще стане. Със страна като България с руски шпиони и агенти на влияние до най-високо ниво, вкл. президента, трябва да се действа предпазливо. Всичко е в наши ръце. Оттърсим ли се от руската зависимост, ще ни приемат и по суша.

Бул. "Черни връх", що го забрави! И там шпагин има, пък е и псевдо костница!

Крачка напред, ама към пропастта. Обаче тройната коалиция и Денков първи ще паднат в нея. Киро вече лети надолу. На 20 метра от земята извика, че дотук се справяме отлично.

Ако допуснем това да се случи,то Турция това чака и ще почне засилено да буна мигрантите към нашата граница,за да се оттърве от тях.

е тотален провал за руските тролове и на руските разузнавателни служби

"Обединителят" на народа Радев оглушително мълчи!

Дъблински регламент (на английски: Dublin Regulation), с номер 604 от 2013 година, наричан още Трета дъблинска регулация (а преди Втора дъблинска регулация и Дъблинска конвенция), е нормативен акт на Европейския съюз[1]. Той определя коя членка на ЕС е длъжна да проучи кандидатурите за бежански статут, за хората, търсещи защита по Женевските конвенции и Квалификационната директива на ЕС, в рамките на Европейския съюз. Тя е в основата на Дъблинската система, която се състои от Дъблинския регламент и регламента EURODAC, създаващи обща европейска система за пръстови отпечатъци за имигрантите без разрешение да бъдат в ЕС. Дъблинският регламент цели "бързо да определи членката на ЕС, длъжна да отговори на бежанската жалба и да подготви преместването на жалбодателя в тази страна-членка. Обикновено отговорната страна-членка е държавата, в която жалбоподателят първо влиза на територията на ЕС.

Добре го копираш постоянно - дай пример за държави приели мигранти по този регламент?!?

Италия. Испания.

"В отговор на тази криза през 2015 – 2016 г. някои държави престанаха да прилагат регламента. Много мигранти, пристигащи от Гърция, Италия или Испания, не са регистрирани в Евродак поради липса на ресурси, но също така и в отговор на липсата на солидарност между държавите членки. Констатацията е ясна: системата от Дъблин, останала почти непроменена от 1990 г., вече не функционира." https://www.europarl.europa.eu/doceo/document/A-9-2020-0245_BG.html

Дал съм линк - официален документ на европейският парламент. Който не е доволен, да се обърне към евро депутатите, а да не ми слага минуси

Пожелавам на целия български народ здраве и успехи , а тези подлеци , унищожители и пишман "управниците" на святата ни РОДИНА да изчезнат за винаги от българската политика ! Да бъде !

Такова унижение никога не са ни предлагали,а раята мълчи и навежда глава. А бе вие хора ли сте,че допуската да ви се подиграват? Вдигнете се и ги изметете тези боклуци. Такъв Шенген не ви трябва. Тези бежанци ще превземат България,а българите ще бъдат изгонени да се скита по чуждите държави "не мили не драги".

Дъблински регламент (на английски: Dublin Regulation), с номер 604 от 2013 година, наричан още Трета дъблинска регулация (а преди Втора дъблинска регулация и Дъблинска конвенция), е нормативен акт на Европейския съюз[1]. Той определя коя членка на ЕС е длъжна да проучи кандидатурите за бежански статут, за хората, търсещи защита по Женевските конвенции и Квалификационната директива на ЕС, в рамките на Европейския съюз. Тя е в основата на Дъблинската система, която се състои от Дъблинския регламент и регламента EURODAC, създаващи обща европейска система за пръстови отпечатъци за имигрантите без разрешение да бъдат в ЕС. Дъблинският регламент цели "бързо да определи членката на ЕС, длъжна да отговори на бежанската жалба и да подготви преместването на жалбодателя в тази страна-членка. Обикновено отговорната страна-членка е държавата, в която жалбоподателят първо влиза на територията на ЕС.

Румъния няма обща граница с Турция. През нея мигрантите минават само транзит. На нас ще ни ги натресат, както си беше първоначалният замисъл на евро-фашистите. Да превърнат България в гето за непотребните им мигранти.

Почвам да мажа вазелина бате

е тотален провал за руските тролове и на руските разузнавателни служби

"Според австрийското вътрешно министерство засега не се водят преговори и няма дата за пълно присъединяване към Шенген и със сухопътни граници. "

Интересно защо Радев мълчи, докато румънския президент, премиер- министър и политици вече се изказаха радостно за новината. Що за хора са тези, след като толкова се радват, а ние ще приемем всички бежанци по света у нас?

Дъблински регламент (на английски: Dublin Regulation), с номер 604 от 2013 година, наричан още Трета дъблинска регулация (а преди Втора дъблинска регулация и Дъблинска конвенция), е нормативен акт на Европейския съюз[1]. Той определя коя членка на ЕС е длъжна да проучи кандидатурите за бежански статут, за хората, търсещи защита по Женевските конвенции и Квалификационната директива на ЕС, в рамките на Европейския съюз. Тя е в основата на Дъблинската система, която се състои от Дъблинския регламент и регламента EURODAC, създаващи обща европейска система за пръстови отпечатъци за имигрантите без разрешение да бъдат в ЕС. Дъблинският регламент цели "бързо да определи членката на ЕС, длъжна да отговори на бежанската жалба и да подготви преместването на жалбодателя в тази страна-членка. Обикновено отговорната страна-членка е държавата, в която жалбоподателят първо влиза на територията на ЕС.

Голяма Крачка за България е ШЕНГЕН, браво на ПП ДБ, браво на Денков, Василев, Петков, Тагарев, ето това е прозападно правителство, смазване тотално на руските гномове в България, докато не бъдат закопани всички руски морзилки тук, няма да спрем възхода, БРАВО и смело напред в партньорство с ЕС

Предателското Правителство на ПП ДБ и ГЕРБ.Мигрански център до къщата на Бойко в Банкя и три афганистанчета в жилището на Денков.

Голяма Крачка за България е ШЕНГЕН, браво на ПП ДБ, браво на Денков, Василев, Петков, Тагарев, ето това е прозападно правителство, смазване тотално на руските гномове в България, докато не бъдат закопани всички руски морзилки тук, няма да спрем възхода, БРАВО и смело напред в партньорство с ЕС

Ха ха ха - колко си посредствен - още копирай - на всяко копиране ще ставаш по-умен и ще се увеличава рейтинга на правителството

Ти си пълен,глупав идиот. Не ни ститат нашите цигани,а и още други насила ще ни ги натресат.

Голяма Крачка за България е ШЕНГЕН, браво на ПП ДБ, браво на Денков, Василев, Петков, Тагарев, ето това е прозападно правителство, смазване тотално на руските гномове в България, докато не бъдат закопани всички руски морзилки тук, няма да спрем възхода, БРАВО и смело напред в партньорство с ЕС

Голяма Крачка за България е ШЕНГЕН, браво на ПП ДБ, браво на Денков, Василев, Петков, Тагарев, ето това е прозападно правителство, смазване тотално на руските гномове в България, докато не бъдат закопани всички руски морзилки тук, няма да спрем възхода, БРАВО и смело напред в партньорство с ЕС

Голяма Крачка за България е ШЕНГЕН, браво на ПП ДБ, браво на Денков, Василев, Петков, Тагарев, ето това е прозападно правителство, смазване тотално на руските гномове в България, докато не бъдат закопани всички руски морзилки тук, няма да спрем възхода, БРАВО и смело напред в партньорство с ЕС

А нашите продажници като няма кой да ги похвали и сами се хвалят.

Така ли правят тия гадове!

Да сте живи и здрави. Наздраве.

смятам, че това е една голяма подигравка с България, която уж р равноправен член и тн и тн……,

подигравка, исках да кажа….