Москва ще активира съветска разунавателна база в Куба

Русия тихомълком е постигнала временно споразумение с Куба за откриването наново на нейна база от съветско време на острова, от която шпионираше САЩ.

Обратно в новината

Коментари - Москва ще активира съветска разунавателна база в Куба | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За последните 15 години хамериканците и Нато строят бази и яко разполагат ракети около Русия. Даже руснаците закъсняха!

май си търсят белята съвсем целенасочено...

Вероятно ще е по-скоро наземна станция на ГЛОНАСС, ама... Защо му е на Путин да подслушва хамериканците, те достатъчно проблеми си имат и без да ги подслушват, пък и Путин се доказа като миролюбец, макар и да няма Нобелова награда като обонго, дето запали колко войни вече...

освен куба,венецуела и никарагуа путин няма приятели.диктаторите и агресорите май никои не ги иска.пожелаваме му успех все така да му върви

EЙЧ

Бразилия, Индия, Китай, къде ги забрави,... към тех можем да добавим и Иран, Турция, и др още.

Отчаян ход на отхвърлен от обществото човек, това значи тази визита! Путин, нямаше ли кой да ти каже, че това е излишно и само показва твоята слабост! Кубинците тепърва вкусиха благините на нормалният човешки живот, тоест да имат възможност за частен бизнес, да имат коли и пр... И това не е твоя заслуга. Мислиш ли, че кубинците не знаят какво е нормален и хубав живот?! Много хора от Латинска Америка посещават Шатите и те със собствените си очи и уши виждат и чуват как се живее нормално. Така че трудно някой може да ги излъже. Бразилците недолюбват Дилма Русеф, Венецуелците мразят Николас Мадуро. По презумпция тези двамата нямат шанс за следващ мандат. Търсиш подкрепа, но дали ще я получиш?!

Ти май си отчаян, сумирай населението на Китай+Индия+Русия+Бразилия+ЮАР и виж отчаяният човек без приятели :) Гледай малко новини и запомни, че БРИКС ще се разраства, а САЩ ще запада.

Какво значи отчаян? Според тебе кораби на Шести американски флот могат да се разхождат около Севастопол в Черно море, а руснаците да си седят в къщи и да чакат О'бамби да ги управлява? Ай'си'фон!

по последни данни край куба вече са разположени 500 москвича 600 лади и 300 жигулита

И всичките с вертикално излитане и по 8 ракети на външна подвеска. Искам и аз такъв москвич да си имам в хангара.

Това е логичния отговор на Русия на агресивната американска политика. Те водят под носа им военни дедйствия в Украйна, реципрочното действие е военна база в Куба.

Преди няколко години Руската Федерация имаше и Украйна и Куба. После само Украйна. Сега само Куба. Никога повече и двете заедно. Това е мъдрата политика на Путин.

браво на путин.някога сталин не повярва,че хитлер сте удари и всички знаем какво стана...вадят си извод от исторята, ами ние....ялко за нас! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

А в тази разузнавателна база колко ракети с ядрени бойни глави ще има?Ще стигнат ли за всеки щат?

Руските разведчици веднага щом ги пратят в Куба първи ще се хвърлят в морето и кой с дъска, кой с плавници, кой дори без бански ще отпрашат на бърза скорост към Маями, Флорида, за да избягат от "демократичния" руско-съветски рай!

могат да подпишат отделни отбранителни договори с USA. Независимо от НАТО.

Грузия гризна руското дръвце,пита се кой е на ред???????????????

Явно болката в главата е силна. Но все пак преди да се изложиш още проучи какво означава ДЕИНДУСТРИАЛИЗАЦИЯ и ИНДУСТРИАЛИЗАЦИЯ. Без яснота по тези въпроси болката в главата ти няма да мине.

Каквото повикало такова се обадило!

Пратете им и малко нови лади, щото тия дето им ги пратихте преди 40 години се разпадат :)

В Русия се правят и други автомобили. Рено, Нисан, Шевролети, Мерцедеси. Ти кубинците не ги мисли. Радвай се на 17г. си беемве.

Правеха се....................!

Задачка-закачка, Топол-М ще бъдът стопени запомни както другите ракети и на САЩ и Русия-мисли защо! Андропов казваше,че може да разцепи земята а какво стана скапа се соца-мисли защо??!! Путев прави дослук с бедняците! После им плаща масрафа но с нашия и на мужиците труд-мисли защо??!!Да си чувал,че САЩ държат 3/4 от световния научен потенциал-мисли какво значи това??!!Да си чул за енергииния проект на САЩ и Япония извън земята,който ще обезпечи само той енергийното захранване на цял континент на земята-мисли какво става??!!и т. нататък,а ти хълцаш емоционално по Топол М!! Мужиците ще отгладуват мното Тополи още щом това само могат! Брутен вътр.продукт на САЩ =16 трилиона,на Русия под 2 трилиона-мизерия въоръжаване безсмислено,олигархия богата в главе с Путев и глад за мужиките!!Ега ти поклонничеството щом хвалиш ракетостроителството!

Аз едно време като млад слушах същите глупости. Даже по-големи като ЗВЕЗДНИ ВОЙНИ на Р.Рейгън. Е както виждаме нито потенциала им стигна нито пари. Така че леко да не се изпуснеш ти и да сътвориш нещо в кафявия спектър.

Абе че си наивен пък и се палиш :) такива професори като тебе само могат да убеждават балъците в пропагандните си тези..какво значение има БВП на г освен статистика, да значи нещо но не това което се опиваш да пробуташ. И както се казва ако в бара има 5 хамериканеца и техния среден доход е $40 000 на година обаче в бара влезе Бил Гейтс средния доход става $618млн на човек хахах. И изобщо какъв е смисъла да сравняваш само БВП без да се взима предвид цените на потребителските стоки и консумативите които са разходите и определят какво човек може да си позволи. Какво като имаш $3000 нетна месечна заплата ако сметките ти за ток вода и телефон и газ са 500, наема или ипотеката ти е 1000, застраховката на колите ти е $200, здравната $150, бензина ти е $4 а една пломба ти е $500 :)) и тн. А в другата страна където заплатата е $1000 но всичко е 5-10 пъти по евтино..

ФОРУМА МАИ ИМА РАРАБОТНО ВРЕМЕ ?!?!?!

БРАВО НА РУСНАЦИТЕ ЗА АМЕРИКАНЦИТЕ ТРЯБВА ВИНАГИ ДА СЕ СЛЕДИ И ПРОСЛУШВА !!! ТЕХНИТЕ ПРЕЗИДЕНТИ СА СЛУГИ НА ШЕПА АЛИГАРСИ !!! ДАЖЕ НА ФОРУМА СИ ИМАТ ХОРА КАТО БЕГЕЕЦА ( СНАИПЕРА) НЯМАМЕ ОСНОВАНИЕ ДА ИМ ВЯРВАМЕ ( СНОИДЕН И ШПИОНИ В Г-Я)

Сега остава да върнат и едни други неща в Куба, наскоро им опростиха дълговете от времената на СССР и си помислих, че ще последва нещо такова.

Каква база - с какво ще я възстановят... газовия им монопол в Европа отива към края си.

Климатът в района доста се промени напоследък - земетресения, урагани...

нещо не разбирам за какво е всичко това - да пратят един су-24 на 50+ години и един Т-34 от войната и американците ще напуснат.Те тия реликви са толкова страшни-или поне така казват от москва а аз само на тях вярвам...

ДРУГАРКИ И ДРУГАРИ ДАМИ И ГОСПОДА(РИ) Пределно ясно и открито РУСИЯ ПОКАЗВА, че се ЗАВРЪЩА към ПРАВИЛНАТА И НАПЪЛНО АДЕКВАТНА П О Л И Т И К А. За тези, които не вярват в правилността на подобна политика УМОЛЯВАМ ВИ НЕ СЕ ЗАСЕЛВАЙТЕ НА полигона "УКРАЙНА",

Доживяхме пак светът да заговори за Русия, както в доброто старо време за ВЕЛИКИЯ СЪВЕТСКИ СЪЮЗ!

брикса на световното, единствения оцелял отнесе 7 парцала, че и домакин беше, след 4 години ще е още по-забавно, мухахаха

Живеехме си добре и спокойно, що им трябваше на ЕС да правят оферта на Украйна?

Не е база , а ще бъде ресторант. Както знаете, кубинците нямат макове. В същата време Путин реши да бори маковете с кухня от поробените от Москва народи. Новият ресторант База, ще предлага на кубинците следното меню - Богатырский Чизбургер Царский Чизбургер Царский Бургер Царский Чикен Двойной Люкс Бургер Люкс Чизбургер и Крушова лимонада Зеро. Друг е въпросът дали ще имат кубинците пари за този ресторант или ще плащат на руснаците в натура?

ЯВО МНОГО БЪЛГАРИ СА СИЛНО ЗАГРИЖЕНИ ЗА БЕДНИТЕ РУСНАЦИ

ЯВНО МНОГО БЪЛГАРИ СА СИЛНО ЗАГРИЖЕНИ ЗА БЕДНИТЕ РУСНАЦИ ХА ХА

Това е типична социална дейност на Кремъл. Тъй като поради тежката социално-икономическа обстановка във Русия обикновения руснак не може да си позволи круиз до Карибите, ще го пращат на база в Куба. Това е истинския социализъм в действие.

ха ха преуспелия българин се загрижил за бедния руснак.СВЕЩЕНА ПРОСТОТА

Обикновения руснак пътува до където си иска, а пък крайно време беше и Русия да отвърне на усилията на САЩ да обгради Русия със свои бази възможно най-близо нейната граница!

голям спец си в областта на соц. подпомагане , сигорно сам живейш на помощи? Всеки средно статистически Руснак има огромна възможност за пътувания.

За тези 32 милиарда които опростиха на Куба, лиценз за Хавана клуб да бяха взели руснаците повече щяха да спечелят отколкото с тази база.

Абе и американците ония 5,000,000,000 долара за майдана-ако ги бЕха дали на порноактрисите от XXL,нямаше да ги загубят ама те-не!! На майдана да ги дадат.....Ето ти на сега........

НЕЩО МИ Е ЧУДНО КОЙ ЩЕ СЕ ОПЪНЕ НА ИНДИЯ,КИТАЙ,РОССИЯ,ЮАР И БРАЗИЛИЯ???СВЕТНИ МЕ БЕ ББ

обонго и протестна мрежа......... хахахахахахаххахахахахахаххахахааа

malinovboian@abv.bg

Обонго съм го уредил градинар в двора на ЕВО МОРАЛЕС

Евреите ще ги опънат. Индия и Китай имат териториални спорове. Русия има проблеми с Китай в Далечния Изток. Бразилия е зле както се разбра покрай Мондиала. Евреите ще ги купят по отделно и ще ги скарат. Тази бриксова радост е единствено храна за руската пропаганда.

malinovboian@abv.bg

мечтат не вредно

ХЕ ХЕ МЕЧТИТЕ СА БЕЗПЛАТНИ МОШЕ .

на герберасто седерастки соросоид! Ще ви се, ама не ви се урежда въпроса!

За какво опъване говориш, драги? Само САЩ имат по-голям БВП от цялата тази групичка заедно. А БВП на ЕС е дори по-голям и от този на САЩ. След това има и страни като Япония (3-та икономика), Канада, Австралия, Мексико... И ако забелязваш, в БРИКС няма нито един технологичен гигант, т.е. почти всичко, което правят им пристига наготово от тези дето уж не можели да им се опрат...

И батковците им и калековците и сваковците, които работят в полицията и имат пистолети :-) Бояне Боянеее, Бояне.... като дете на 5 години разсъждаваш... Кой ще помогне на Русия, когато Китай предяви претенции за Сибир е въпроса...

Ко ша праим са? М, че то купола на балистичната ракета, като я зареждат в шлюза, ще се вижда при ясно време от Флорида. Къ го проспаха това добре платеното ЦРУ? Ааа не го проспаха, провалиха се. Номерът с демократичната революцийка не им мина в Куба. И сега ще си берат гайлето.

хаха, къде са тези ракети бе мечтател, нали последния път когато се опитаха да прекарат ракети кенеди им каза да изчезват че ще им е.. мамата и рудснаците напалиха!

Нещо не си разбрал - спора на кризата е бил американците да махнат ядрените ракети от Турция - за това руснаците са почнали да инсталират технитев Куба и след като Кенеди се е съгласил да махне боклуците от анадола, руснаците са отстъпили с разполагането на ядрено оръжие в Куба. Тва е положението

ХА ХА а бе те БРИКС си направиха банка в шанхай,разположиха установки навсякъде ,днес всички лидери на Ю Америка са заедно наште АМЕРИКАНСКИ ТЪПИ ПОДЛОГИ БЪЛНУВАТ ЗА кИМ фИЛБИ

Дано направят още няколко. Тази дотук им струва 32 милиарда и тепърва ще харчат за нея. От базата ще комуникират със знаменца и прожекторчета с преминаващите руски кораби и ще шпионират колко американски круизни кораби ще минат покрай Куба на път за Карибите.

А как му пука на Обама... Нали народът му живе добре, а руснаците пият, за да изпаднат в пиянско шастие, че друго няма. А, и освен да влязат войски в Крим, от което реално нищо не получават, освен поредното опиянение. САЩ от столетие не е анексирал чужда територия, но американците живеят като царе. Руснаците едва оцеляват с нефта си, а не от развита икономика (третия свят). Кубинците получават 20 долара месечн осредна заплата. Трагедията на грешния избор на комуниста.

американците живеят добре?обикновените американци?имаш ли представа какво говориш изобщо?

Major Payne

А ти имаш ли представа какво говориш? Ако не си и помирисвал Америка поне питай чичо ти Гугъл, за средна заплата, качество на живот и т.н. За отскок ще ти кажа, че бензина там е по-евтин от този в Русия и България.

ХАМЕРСКА ПОДСТИЛКА-КОНЧИТА

живеят и масово трупат здраво мас.Почечето са над 100 кила........странното е че и наще цигани по кила приличат на американците

А преди столетие ли краварите анексираха Пуерто Рико???Мамин изклесък...марш да си учиш уроците и да поднасяш венци пред паметника на американските пилоти бомбардирали София!

новинка за лека нощ:два СУ-25 са свалени преди около 2 часа в Донбас.леки сънища,платени помияри....

Независимо кой кого е свалил втрещява ме идиотското задоволство, което се усеща в постинга ти. Лекувай се.

от захарна тръстика! Новото тайно оръжие на Путин!

мечтаят за черен банан

НЕ ЛИ ТЪПЪНАР ТОЯ ПОМИЯР

Колкото повече БРИКС страните се развиват, а Г7 западат (главно някои от тях), толкова повече ще четем такива новини. Ако ЦРУ ходи до Украйна, КГБ ще ходи до Куба. Ако МВФ скубе Аржентина, тя ще отиде в новата банка за развитие. Ако САЩ правят съвместни учения с НАТО, Русия ще прави с Китай... Няма нищо по-добро лошо от еднополюсния модел. Слава богу с него е свършено.

ПРАВИЛНО СЕ НАСОЧВА ДРУГАРЯ ПУТИНОВ, КУБА, СЕВЕРНА КОРЕЯ, НИКАРАГУА, ВЕНЕЦУЕЛА, ВСЕ ОДБОР ЮНАЦИ. КОМУНИСТА СИ Е КОМУНИСТ, КЪДЕТО СТЪПНЕ КРАЙ С ТРЕВАТА ЗАВИНАГИ!!

дето могат да кажат на Сащ да духат супата....китайците все още не смеят,а това дава достатъчно ясна представа кои са руснаците така че не обяснявай глупости

Че на теб какво ти пречи да им кажеш същото. Важното е дали ще те послушат. Щото те и кубинците и севернокорейците им го казват. Я да се стегнеш :-)

Май куба останаха последните балъци дето джуджето путин да върти на малкия си пръст, и няма да се учудя някой ден и тях да искат да превземат

Преди тях са Китай, Индия, Бразилия, ЮАР, Аржентина, Венецуела, Чили, Иран, Сирия, Алжир, ..., ...

Да,да-точно така...... Айде лягай сега,че утре в Ленгли,рано-рано ще те викат,да избистриш геополитиката........

И КУБА СЛОЖИ ПРЪСТА НА КОЛХОЗНИТЕ СВИНЕ :) НЕ РУСИЯ ОТПИСВА 35МЛРД $ ДЪЛГ, А КУБИНЦИТЕ ИМ ПОКАЗАХА ЕДИН БОЛШОЙ, СРЕДЕН ПРЪСТ :) ЗАЩО СВИНЕТЕ СА ДОСТАВЯЛИ ТАНКОВЕ, БТР И ДРУГА НЕНУЖНА СКРАБ НА КУБА НЕ Е ЯСНО. МОЖЕ БИ ЗА ДА ПРЕПЛУВАТ С ТЯХ МОРЕТО И ДА НАПАДНАТ АМЕРИКА :) НО Е НАПЪЛНО ЯСНО, ЧЕ ВСЕКИ КОЙТО ПОВЯРВА НА КРЕМЪЛСКИТЕ ПЕДЕРАСТИ, НАКРАЯ СЕ ХВАЩА ЗА ПАЛЦИТЕ!!! ГОВЕДОТО ФИДЕЛ РИСКУВА ЖИВОТА НА 10 МЛН. КУБИНЦИ, А ЗА БЛАГОДАРНОСТ ВМЕСТО ПОТРЕБИТЕЛСКИ СТОКИ И НОРМАЛЕН ЖИВОТ, ПОЛУЧИ ОТ РУСКИТЕ СВИНИ СМЕТКА ЗА 35МЛРД $, ЗА АБСОЛЮТНО НЕНУЖНИ ВТОРИЧНИ СУРОВИНИ!!!

пейст,малоумнико напъни кухата кратуна да измислиш нещо

Кой дурак иска да имигрира в Куба или россия ?!

човек неспособен да се справи с живота в родината си....какво има да ми хвалиш имигранти....виж ако ще ходят на Луната или Марс да ги колонизират тогава шапка им свалям

Симетрията е красота. Симетрията е най-естетичната, проста и честна форма на баланса.

наздраве на всички руснаци скоро от чешмите им щяло да тече направо водка да не се разхождат до магазина

Ееееехххххх.... Де да можеше и от твоята-малко акъл да потече батка........

всички руски президенти си бяха алкохолици елцин даже не се и криеше

нито един не е бил црън

Негъра и капка да не сложи в устата си е пак негър. Американска народна мъдрост.

вчера видях пияни руснаци посред бял ден на плажа щях да повърна грозна гледка ви казвам всеки руснак е алкохолик само путин не пиел ама като няма :)

махмурлия ли беше та само от мисълта за алкохол ти се е драйфало

Повече съм чувала за пияни германци, но някои не са надживяли......затова така мислят. Ако ИСТИНАТА не се казва , тя рано или късно дава своя дан. Трябва да бъдем обективни , а не разделени. Или не сте чували приказката за "разделяй и владей" , така се постигат по-лесно целите.