Асандж: 80% от печалбата на Google е от разузнавателни данни

Oснователят на организацията Уикилийкс Джулиан Асандж заяви пред Би Би Си, че основната дейност на Google е да събира разузнавателни данни.

Обратно в новината

Коментари - Асандж: 80% от печалбата на Google е от разузнавателни данни | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

пастирите пасът овцете, а те хрупат ли хрупат.

Това, което австралийският компютърен гений казва, че Гугъл събира данни за страните, ако е вярно, е прекрасно. Така правителствата на Запада ще имат абсолютно точна информация за състоянието на държавите ни. Без тъпотиите на десните маньци, без излишните словестни витиевати лъжи, без цялата пудра на едно недорасло общество. Браво на службите на посолствата им у нас - добре си гледат работата. Западът трябва да се е убедил, че работи с една криминална държава на мутрите. За нормално общество е абсурдно да се говори.

Да живей краварското ЦРУ!!! най-демократичното и подслушващо разузнаване в света! Вийй кво си мислите бре! те хората си имат разрешение издадено от Обама да подслушват всичко и всички!!! И това всичко е в името на защитата на краварника и световната и най-вече хамериканска демокрация!!!! Така че всички да говорят и пишат на англиийски да им е по лесно на тия в Ленгли! няма да се потят момчетата като негри бе! нали тка?Ч!

Е и кво като подслушват? Дреме ми на чепа! А къде не подслушват? Даже маймуните в Африка се подслушват! Откриха топлата вода! Кът не искаш да те подслушват, затваряй си плювалника!

Нямаш си на представа колко дебилен и малоумен кретеноид си! не е истина! щом ти харесва да те подслушват отивай в Хмаерик!!! Там си плямпай колкото си искаш простотии....В България хората искат да имат личен живот. Ясно ли ти е или си прекалено дебиленз а да го разбереш? Да ти го нарисувам в картинки, след като не можеш да четеш?

Ей сега се притесних - ще разберат къде налових 20 кила кефал на въдица. Догодина сигурно ще се разминавам с катери на ЦРУ, джонки на турското разузнаване и подводници на КГБ.

това не е кефал, а самоуправляеми разузнавателни дронове с биологична обвивка.

Абе, добре, че не писах къде улових лефера :)

Пич, ако хората разполагат със средства, с които могат да се самоунищожат, те ще го направят рано или късно. Ако разполагат с информация, с която биха могли да злоупотребят, отново ще го направят рано или късно. Това, разбира се, не се отнася за всички индивиди, но винаги ще се намерят и "правилните" хора.

Случващото се в психологията се нарича "конформизъм". Дори има много игрални филми, например, "Divergent". Хората в общи линии се делят на две групи - овцете, които приемат конформизма, и различните, които са трудни за управление. В света има система, в чиято основа седят много малка, но изключително богата и властна група хора. Тази система управлява човечеството.

Айде за хапчетата.

то в махленския магазин ни знаят какво купуваме, че гугъл ли няма да знае

Злоупотребата е неизбежна, в човешката природа е.

не така Злоупотреба има там където законите не действат, в случая САЩ.

Законите са създадени да се нарушават, нали така. Иначе нямаше да има съдебна система.

Ще ми събират данни накъде ми сочи дедовия....който е достатъчно тъп, да публикува лични данни...кой му е виновен.

аман от конспиратори :Д като не искате да ви следят на ползвайте компютри и интернет и толкова. никой не ви налага насила услуги - ако някой ви спами с реклами просто сменете услугата с таква при която няма реклами. а иначе - ако няма какво да криете и не правите нещо нередно - какво като ви следят трафика - няма лошо - това е все едно да не искате да проверяват пътуващите от африка за ебола на летищата, щото нарушава правата им :Д има опасност - хората следят трафика и толкова ...

Едно време хората така не са се противопоставили овреме на нацистите, а после дълбоко са съжалили. Същото се случва и днес, когато лека-полека се отнема човешката свобода в името на "сигурността".

Колко е наивен горкия.Чак ми става жал.Ама естествено че тази компания се занимава основно с това.Да слухти шпионира,да се пъха на хората в личният живот да ги превръща в мравки на които животът е определен от момента на раждането до момента на смъртта.Всяко гугъл птиложение събира информация буквално за всичко.Най-смешното е че потребителите са съгласни да плащат за да могат да ги шпионират и подслушват.А най-жалкото е че въпреки всичко това така наречените Велики сили никога не са били по-слаби жалки и безпомощни.За сведение вижте колко години се влачат проблемите в Украйна, Сирия и тн.Тумба мангали с калашници кара Обама да формира международна коалиция със почти милиардни армии.И пак нищо.

Тероризма е създаден с единствената цел да вкара хората в кошарата и в "правия" път.

Наивникът си ти. Тумбата мангали е уж непобедима просто, защото големите точно това искат. Искат да има някакви терористи и да ги гонят. Покрай гонката им се развързват ръцете да правят каквото искат. Ако някой не слуша - може да го обявят за терорист или да пуснат някой да го убие, уж пак жертва на терорист. Най-елементарното противодействие срещу т.н. терористи е информационно затъмнение. Ако никой журналист не говори за тях, никой шейх или аналог на кадафи няма да им даде пари. А ония може да се бият за Аллах, но се налага да вземат и заплати.

Е добро утро то това ни е известно доста от одавна... Файбука е създаден единствено и само с тази цел също...

Въобще не ме интересува дали някой събира данни. Гугъл е перфектната търсачка. Гугъл мапс със стрийтвюто ми върши страхотна работа, когато отивам на място, което не познавам, Фейсбука ме държи в контакт с приятелите ми, а който има какво да крие е добре да бъде държан под око.

Доброволно се отказваш от свободата си. В крайна сметка, това е основната цел на занятието. Но имай предвид, че веднъж откажеш ли се, после връщане назад няма.

Защо да се отказва от свободата си ... човекът няма какво да крие и не му пука кой ще следи къде се рови, какво пише и споделя. Ако, пък е и интелигентен и не се връзва на разни реклами и проучвания ... още по-добре. Аз също съм много доволна от интернет-пространството /но ползвам друга търсачка/ ... неограничен достъп, до неограничено количество информация. И не мога да разбера, защо като се чувствате като роби, ползвайки съвременните технологии ... ги ползвате изобщо. Ами то трябва и малко акъл ... никой, насила не е принуден да споделя снимки: какво и къде ял, спал, видял ... какво чувства сутринта, докато ходи по нужда, след н-тата раздяла или докато слуша поредната чалга - сензация!

Ако под свобода разбираш правене на самоделни бомби, наркотрафик и други дребни удоволствия си е твой проблем. Никой никого не кара насила да ползва компютър и интернет. Явно като пасеш овцете не ти трябва интернет така, че не се притеснявай за личните си данни, ако някоя по засукана овца ти хване окото.

Между другото, така егоистично мислят и крадците, и продажниците, и предателите, и корумпираните - след мен и потоп.

Перфектния роб!

Роби бяхме когато за един виц се влизаше в затвора. Сега можеш да заявиш мнението си открито и да не ти пука за последствията...е разбира се ако не си решил да се взривиш на площада и да ходиш при девствениците.

А после ууу колко са лоши доносниците и какви досиета има за мен! ;) Сега досиетата ви ги прави Гугле.

има и други търсачки не полоши от google.

"Един пустал вълк вървял край селото и срещнал едно угоено куче. Вълкът попитал кучето: Кажи, куче, откъде вземате храна? Кучето рекло: Хората ни дават. Навярно ви е тежка службата при хората. Кучето казало: Не, нашата служба не е тежка. Нашата работа е да пазим нощем двора. Значи само за това ви хранят така рекъл вълкът. Ами че аз веднага бих се заел с вашата служба, защото ние вълците мъчно намираме храна. Че какво, заеми се рекло кучето. Стопанинът и тебе ще почне да храни така. Вълкът се зарадвал и тръгнал с кучето да служи на хората. Но като пристъпил да влезе през вратата, видял, че козината на кучешкия врат е охлузена. Той рекъл: Ами това, куче, от какво е? Така казало кучето. Как така? Ей така, от синджира. Нали денем стоя на синджир, та затуй от синджира се е охлузила малко козината на врата ми. Тогава прощавай, куче казал вълкът. Не ща да живея при хората. Може да не бъда тъй охранен, но поне ще съм свободен. " Лев Толстой

и на сниммката изглеждаш лаком..за рубли ..

Добре бе, Асандж! Направи нещо полезно и градивно най-накрая. Като си такъв спец, създай поне една търсачка бърза и добра като Гугъл и ще се откажем от него. За такива като теб народа ни се е произнесъл отдавна - "Най-обичам маану да намирам".

ти вявраш ли му на тоя? От години няма захранване с нова информация, и изведнъж изцепва нещо от никъде. Същия като Сноудън

Един човек или малка група от хора е невъзможно да се справят с подобно начинание за кратък период от време, още повече че са необходими доста ресурси. Но ти винаги можеш да последваш примера и да сбъднеш американската "мечта".

Major Payne

От къде знаеш, че не съм я сбъднал?

Да невъзможно е. Те даже си карат данните там с камиони. Имат огромни дата-центрове. Все пак трябва да съхраняват почти всичко в интернет.

а тъпанирите снасят ли снасят информация за гугъл и фейсбук- качват лични снимки и се кефят

Голям тъпак си бе - и какво ще прави гугъл със снимките на бай ганьо, а?

Мани, мани в този форум повечето се вживяват като герои от шпионски роман. Някой ги преследва, някой постоянно иска да знае къде са, конспирации на световно ниво! Да се чуди човек при толкова противници на технологиите как така се обезлюдява българското село :-))))

как какво,кой колкото даде.

Ами живей си в пещерата, кой ти пречи.

Не е идеята да се живее в пещера, а да са ясни и приети правилата на играта и играчите да ги спазват.

ОТ ЦРУ СЕ ОПАКАХА , ЧЕ ТИЯ ОТ ИСЛЯМСКИЯ ХАЛИФАТ БИЛИ ТРУДНИ ЗА ХВАЩАНЕ , ЗАЩОТО ОБЩУВАЛИ САМО ОЧИ В ОЧИ ИЛИ С БЕЛЕЖКИ И ПИСМА ПИСАНИ САМО НА ХАРТИЯ :))))

Някои хора все още вярват в чудеса и си мислят, че едни двама бедни евреи се събрали, направили алгоритъм за търсене и на следващия ден се събудили начело на мултинационална и мултимилиардна корпорация. Аналогична е ситуацията и с Зукърбърг и Фейсбук. А всъщност всичко е проект на службите.

Ами САЩ имат повече от 20 години род армия за кибервойна. Тя трябва да има и портал. Нали? Само пъпчивите тролове си мислят, че една бъдеща война би била в окопите на полето.

Повечето автори на алгоритми не са милиардери или начело на многомилиардни компании, нито имат участие в такива, дори не са и евреи.

Така е! И Бил Гейтс и Стив Джобс са подставени лица на службите, където разни неизвестни пчелички за едната заплата изградиха империите им и създадоха всичко. Ако знаете каква информация събират Уиндоус и Айфоните, ще ви паднат калпачетата и ще ви провиснат потурките.

Ами тогава почвай на блъскаш на РС-то под DOS 3.1, с мобифон или уоки-токи - и нЕмаш никакви ядове!

Каква информация събират?

В Русия съм, в Русия съм! Сещингс? В Шоуто на Слави, ще ти дадат добра работа ;-)

Добро утро. Има ли все още някой невежа да вярва, че тази фирма е частна и дава луди пари да пази данните му безплатно? Да си помисли пак.

А ВСИЧКИ КОМЕНТАРИ ВЪВ БЪЛГАРСКИТЕ ФОРУМИ СЕ СОРТИРАТ В ИЗЧИСЛИТЕЛНИЯ ЦЕНТЪР НА НАШЕТО ПОСОЛСТВО НА УЛИЦА КОЗЯК 16 В СОФИЯ .... И КОГАТО НЯКОЙ ДОЙДЕ ДА ИСКА АМЕРИКАНСКА ВИЗА СЕ ПРАВИ СПРАВКА В ЕЛЕКТРОННОТО МУ ДОСИЕТО - КВО Е ГОВОРИЛ , НАВИЦИ , ПРАВИЛ ЛИ Е ИЗКАЗВАНИ ИЛИ ПОСТОВЕ ЯРТИВ САЩ , ГЕЙ ЛИ Е ИЛИ НЕ И Т.Н ....:) ... С ЕДНА ДУМА ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ ИЛИ КГБ НО В СВЕТОВЕН МАЩАБ :)))

За да не те закачат с твоите антиамерикански изявления, значи ти си подставено лице на американските служби и агент-провокатор. Отдавна те подозирахме, но сега направо си призна.

Същото се отнася и за теб с твоите анти-руски изявления.

Има стоки, които се ПРОДАВАТ и КУПУВАТ на смешно НИСКА цена. Друг е въпросът кой КАКВО плаща и кой КАКВО печели. Известно е, че парите СЪЩО са стока. Разбира се, това е така, докато съществува ВЯРАТА, че огромното количество постоянно печатани пари ще имат стойност и УТРЕ. Когато тази ВЯРА изчезне, хартиените пари внезапно започват да струват ТОЧНО колкото хартията на която са напечатани, защото тези пари реално НЯМАТ стойност САМИ по себе си. Човешкият мозък също може да се разглежда КАТО стока. Особено ако НЯМА проблем с печатането на пари. Защото хартия и мастило ВИНАГИ ще се намерят. Затова, колкото и да плати за ЕДИН качествен мозък, купувача и ВИНАГИ купувача е на огромна печалба. Защото качественият мозък има способността и да се РАЗМНОЖАВА. Трябва само хартия и мастило (пари), докато ОВЦАТА (мозъкът) НЕ разбере това, нали?! Парите днес НЕ се създават от хората, които произвеждат, а от представителни политици, правителства и финансови институции, които определят каква ще е стойността на вашия труд в зависимост от собствените им финансови интереси. В тази ИГРА Вие сте СИГУРНИЯТ губещ, вашият труд ВЕЧЕ е ПРОДАДЕН, вашата свобода ВЕЧЕ е ПРОДАДЕНА, вашите пари НЕ са ваши, те са Ви отпуснати в ЗАЕМ с ВИСОКА лихва. Лихвата е вашият живот. Разбира се парите са САМО инструмент, но този инструмент НЕ е във ВАШИТЕ ръце. Парите се превърнаха от средство за оцеляване в средство за ПОРОБВАНЕ. Парите вече не са следствие, а причина Вие да сте РОБИ тук и сега. Ето по този начин, представителната демокрация Ви държи в РОБСТВО. Защото РОБЪТ няма право на ВЛАСТ и РЕАЛНА ИНФОРМАЦИЯ, точно като ВАС тук и сега. РОБЪТ има право САМО да ИЗПЪЛНЯВА заповедите на ГОСПОДАРИТЕ си, точно като ВАС.

Радвам се, че има все още трезвомислещи реалисти.

Дрън, дрън ярини! Продължавай с гледането на телевизия Алфа и до още по големи просветления ще стигнеш!

А на асандже доходите му са 100 процента от разузнаване. Кремъл цака в евро и долари.

да не би цру да ти плаща в рубли?

Е каква пък новина е това? Дали им излиза по-евтино на американците да използват гугъл. В Китай това с това се занимава огромно подразделение към разузнаването, което едва ли излиза много евтино.

ЙАХОО, ГЪГЪЛ И ТУИТЪР СЪБИРАТ ДАННИ ЗА САЩ , АЛИБАБА ГРУП ЗА КИТАЙ , ФЕЙКБУК ЗА ИЗРАЕЛ , ВКОНТАКТЕ И ЯНДЕКС ЗА РУСИЯ И Т.Н..... .... ОБЩОТО Е ЧЕ В КОЯТО И ДА Е ТЪРСАЧКА ОТ ИЗБРОЕНИТЕ ПО-ГОРЕ ПОЧНЕШ ДА ПРАВИШ ТЪРСЕНИЯ НА "КАК ДА ЗАСТРЕЛЯМ ПРЕЗИДЕНТА " , ЩЕ ДОЙДАТ И ЩЕ ТЕ ПРИБЕРАТ - КЪДЕ ЧИЧКО ДОКТОР , КЪДЕ ПО-ЛОШИ ЧИЧКОВЦИ :))

Ами естествено, ако си малоумник, който иска да реже глави, мястото ти не на свобода.

Твърди се, че над 60% от акциите на Гугле са на държавни компании. То ест Гугле си е почти държавен. Само че работи на частен принцип. И други от големите са частично собственост на държавни фирми. Фейсбук примерно 20%.

основателя на Гугъл е против режима в Москва.

Естествено пак Путин е виновен, щото Сергей Брин е русак. Хе-хе.

СЕРГЕЙ БРИН Е ЕВРЕИН И КАЗВА ЧЕ Е ЕВРЕИН , А НЕ РУСКИ :))

Евреите са гяволи, и ако физкултурата беше полезна, на всяка висилка щеше да виси по един евреин. Ама не е. Правете си изводите.

Не казва пентагон, а гугъл и компания ! Не казва пентагон, а тайните служби ! Не казва пентагон, а "ТЕ" ! НЕ казва пентагон, а американското правителство..... - за това го ползват, да Не казва пентагон, защото там е написан и неговият сценарий!

тоя го позабравихе и взе се показа пак, да не вземе да изчезне напълно

Голяма новина, няма що! Гугъл отдавна няма нищо общо със свободата в интернет, иновациите и т.н. Знаят ти името, пощата, интересите, контактите, номера на кредитната карта, къде се намираш, само понякога не успяват да се доберат до телефонния номер и затова постоянно питат за него, защото имат само предположения. Ако не ти изнася, може да си ползваш Нокия с фенерче и да четеш вестници.

Чудесно е да използваш нокия с фенерче. По-добро не е измисляно още в този сегмент.Седмица без нужда от зарядка е сериозно предимство дори и в кризисни моменти. И най-важното ти контролираш телефона , а не той тебе.

Много точно му го каза.

Чудесно е да си мислиш, че негативите от съвременните технологии се отнасят само за последните модели телефони...

И какво от това?

Тоя пък защо си мисли, че казва нещо неизвестно или пък прави сензация?!Едва ли има нормален човек който това не го знае.

сложи минус на Георг???

Не се чуди- всякакви ги има! :)

Е, ако има някой, който сега научава за това, то той не представлява интерес за Гугъл, защото е очевиден пример за мозъчна дистрофия. "Безплатно е само сиренцето в капана за мишки" - спомнете си за това, следващият път, в който "безплатно" търсите "случайни" резултати или безплатно се фукате с дъкфейса си във фейсбук.

Другарко, изумявате еуектората с познанията ви за жаргона на западните техноуогии. Поредно доказателство, че който е с партията не старее! СПОУКА, СПОУКАА..!!!

Аз твърдо съм се законвила в "Вконтакте". КГБ просто са ми по-симпатични от ЦРУ ;)

Оле, ами аз като си търся порно, сигурно съм влязъл в архивите им като секс-маниак.

Искаш да кажеш, че е безплатно за мишките.

НЕ бе.... за какво им е да пазят. Като си търси порното този в гоогъл, то те пускат 2 породисти кучета да му го търсят. Тоя хабер има ли си как се прави търсачка в интернет.