Разузнаването осуетило политически атаки срещу България

За първите 6 м. разузнаването е осигурило изпреварваща информация за действия, създаващи рискове и заплахи за суверeнитета, териториалната цялост на България.

Обратно в новината

Коментари - Разузнаването осуетило политически атаки срещу България | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За първите 6 м. разузнаването е осигурило изпреварваща информация от изрезки от стари вестници, за действия...

М. Андреев пред Фрог: Борисов разпределя порциите, Доган е на заден план 04.09.2017 Докато в края на миналата година сме предлагали законопроекти за отпадане на наказателната давност за престъпленията на комунизма , Бойко Борисов е водил тайни преговори с Георги Гергов за коалиция между ГЕРБ и БСП. ГЕРБ не са тези, за които се представят. Това каза пред Фрог нюз бившият депутат от ГЕРБ Методи Андреев. Крайно време е българското общество да разбере, че тези хора нямат нищо общо с традиционното дясно. Те имат единствено олигархични интереси. Те създадоха в България същата система за управление, както тази в Русия. Държавата, разбирай министър-председателя, е този, който разпределя порциите. Доган вече премина на заден план. Има 10-15 олигарха, които много добре консумират и усвояват европейски и държавни пари. Точно както в Русия, те са близки до управляващите и са много богати. Нашата правосъдна система е от магистрати, завършили школата в Симеоново, свързани с модела КОЙ. Те са особено чувствителни, когато се нарушават правата и интересите на този модел. За това казваме, че прокуратурата в България е частна и корпоративна. Когато става дума за човешки права, тези съдии и прокурори, с червени петолъчки в мозъците, мълчат неми като риби. Главният прокурор Сотир Цацаров е един от най-спорните прокурори на прехода като принос към правораздаването в България. Защо България не е участвала на международната среща на правосъдните министри в Талин по темата за жертвите на комунизма , можете да прочетете в рубриката Интервю.

"Освен това Държавната агенция "Разузнаване" /ДАР/ е дала  информация за действия, застрашаващи политическата и ИКОНОМИЧЕСКАТА СИГУРНОСТ НА ДЪРЖАВАТА, става ясно от съкратен отчет на ДАР за първото полугодие на 2017 г. ===================== Понеже се споменава в този доклад и за ИКОНОМИЧЕСКАТА СИГУРНОСТ НА БЪЛГАРИЯ, един кокретен въпрос към нашите служби и разузнаването: Какво са направили те по този въпрос: "Антоанета и Цветан Василеви: Ще направим случая КТБ достояние на целия свят 04.09.2017 Не само ние страдаме от незаслужените обвинения, страдат хора, загубили парите си и бизнеса си в банката, страдат и служители, които останаха без работа. Затова наша задача е да потърсим отговорност на тези, които организираха целия този погром над КТБ. Това каза Цветан Василев в интервю за Люба Кулезич, излъчено по телевизия BIT. В разговора участва и съпругата на Василев- Антоанета... ================= ТОЙ ЗАЯВИ, ЧЕ Е РЕКЕТИРАН ОТ 2009 година НЕПРЕКЪСНАТО!?!?!?!?! "ВЪРХЪТ НА ТОЗИ РЕКЕТ БЯХА ИСКАНИЯТА НА Пеевски от май 2014 година, ЗА КОЕТО СЪМ ПОДАЛ СИГНАЛ ДО Икономическа полиция!?!?!?!?!?!?!?! Но вместо да реагира адекватно, прокуратурата разпита само трима души- Пеевски, адвоката му и Бисер Лазов, основен негов свидетел и след това приключи делото", каза бившият банкер.

И така - знаело ли е разузнаването ни за ТОЗИ НЕПРЕКЪСНАТ РЕКЕТ НА ПЕЕВСКИ НАД БЪЛГАРСКИ БИЗНЕСМЕНИ И БИЗНЕС (защото това не е нито единственият, нито първи случай за оплакване от този, да си спомним още бившият изпълнителен директор на "Булгартабак", преди да бъде "приватизиран"...) И КАКВО Е НАПРАВИЛО ТО ПО ВЪПРОСА! ЗАЩОТО ДЕЙСТВИЯТА И БЕЗДЕЙСТВИЯТА НА ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР, РЕЛЕВАНТНИТЕ ОРГАНИ И ИНСТИТУЦИИ КОСТВА НА БЪЛГАРИТЕ И БЪЛГАРИЯ НОВИ ОТКРАДНАТИ МИЛИАРДИ !!! И КОИ СА ВИНОВНИТЕ ЛИЦА И ПРЕСТЪПНИЦИТЕ В ТАЗИ КРАЖБА И КАКВА Е РОЛЯТА НА ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР СОТИР ЦАЦАРОВ (и Пеевски, Доган,..., Бойко Борисов) ЗА ЗАПЛАХИТЕ СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ И НАЦИОНАЛНАТА НИ СИГУРНОСТ И ИКОНОМИЧЕСКАТА И ФИНАНСОВА СТАБИЛНОСТ?!?!

"При анти-западните идеологически нагласи се наблюдава тясна корелация с противопоставянето на важни елементи на политиката на Русия в Европа, като санкциите например. Отмяната на санкциите и създаването на по-тесни връзки с Русия са популярни в Гърция, Унгария, Австрия, Словакия, България, Франция, Чешката република, Италия и Португалия. От друга страна, Полша, Естония, Обединеното кралство, Румъния, Дания, Швеция и Германия са скептични по отношение на възможността за постигане на по-добри отношения.

От информацията на този "съкратен отчет на ДАР за първото полугодие на 2017 г." липсва нещо много важно - каква е все пак общата картина и какви са КОНКРЕТНИТЕ РЕЗУЛТАТИ от работата на службите ни и по-конкретно на разузнаването ни! Ето един поглед отвън например: Евродоклад ни разнищи: България е лидер сред държавите с анти-западна насоченост в ЕС 04.09.2017 Проучване и доклад на Европейския съвет за външна политика разкри 30-те най-яростни анти-западни партии в ЕС. Сред тях са пет български партии, а списъкът се оглавява от Атака. Проучването изследва всички 252 партии представени в 28-те национални парламента и в Европейския парламент, събирайки достатъчно данни, за да оцени 181 партии в 22 страни. То оценява тези партии посредством тяхната подкрепа за или в опозиция на западния либерален модел, дефиниран като подкрепа за либерализма, секуларизма, ЕС, европейската архитектура за сигурност, свободната търговия, глобализацията и трансатлантическите взаимоотношения. Групата на твърдо анти-западните партии е от 30 партии. Начело или 1 е българската "Атака", коалиционен партньор на ГЕРБ в управлението на страната. "Всички партии в тази група подкрепят поддържането на близки отношения между тяхната страна и Русия, противопоставят се на санкциите срещу Русия или имат партийни връзки с руския режим. Те искат да разрушат европейската система за сигурност, основаваща се върху партньорството между НАТО и ЕС, в полза на система, която би била в синхрон с руските интереси", пише още в доклада. Освен "Атака" в тази група са БСП, АБВ, "Патриотичен флонт" и "Презареди България". Най-шокиращо е общото заключение, че в пет държави- Австрия, България, Гърция, Унгария и Словакия, общата партийна система клони към анти-западни позиции. Това на практика означава, че нямаме никакъв шанс да се придвижим към Шенген и еврозоната, въпреки оптимизма на управляващите. Но едва ли Германия и Франция ще допуснат държава като нашата да стане част от Клуба на богатите.

Манипулираш, ама защо? По-силно според мен, а не само според мен, е твърдението, че Запада е настроен срещу България и гледа на нас с пренебрежение, отвращение и незачитане! Присъствието ни в ЕС и НАТО се дължи на бреговата ни граница с Черно Море - Русия и нищо друго. Нас ни ползват, като една територия за военни бази от обръча държави, около Русия, а от друга страна непрекъснато ни източват ресурсите като от колония! Нямаме в нито една област реална равнопоставеност със западните страни!

Sm3hurk0

"политическата и икономическата сигурност на държавата" Пазете народните избраници от народната любов ! Икономиката ни е изостанала с поне с няколко десетилетия .... К'ва икономика, к'ви 5 лева ? Всеки го ударил на прекупвачество !

Чета коментарите и се чудя. Дами и господа, надявам де осъзнавате важността на разузнавателните структури в една държава. При такова целенасочено осакатяване на тези служби е цяло чудо, че все още функционират и изпълняват задълженията си.

Вместо да четеш, чудиш и задаваш тъпи въпроси те съветвам САМО ДА ЧЕТЕШ И ДА СЕ ОПИТАШ ДА МИСЛИШ И ОСМИСЛЯШ ПРОЧЕТЕНОТО, И ДА СЕ ВЪЗДЪРЖАШ ДА КОМЕНТИРАШ! Засега!

А,бе сигурно много се пише и преписва,ама поне доколкото чух от един бивш министър по ТВ заплатите на разузнаването са по малки от тези на сервитьорите и шифиорите в нсо,което е голема глупотевина.

Знаете ли как се раждат тия 1300 информации до различни органи на сластта от РАЗУЗНАВАНЕТО идва сутрин в 8 и 30 служителката и служителя--пият едно каже до 9 00-сядат на едно бюро ипочват да четат вестници -гледат новини --ровят в интернет--и всеки си избира една тема --обобщава нещо -като съчинение---накрая минва 3 редакции--слага се гриф строго секретно --и по пощата отива някъде--където едва лиго четата-- накрая работатасе отчита

Абсолютно безсмисленна службица-за кротко и тайно събиране на заплати - и понеже вече е очевадно-почнали някакви загадъчни доклади дапишат за заплахи от Космоса--секретни-непроверяеми-- ей така -за тоалетната

Хубаво де! Това казва самото "разузнаване", а кой е контролирал истинността на данните? Или всичко е секретно, освен факта, че Разузнаването е велико...

Не ви вярвам нищо освен че вардите политическата система на бившата страна България.

И кой ще ви повярва?Вие прасе от храсти не може да извадите.

...заплахи за суверeнитета, териториалната цялост на България... На Роско простотиите. При такова разузнаване защо ние армия, бре?

Тази новина ме успокоява. Ще спестя от покупка на гащи. Няма да ми трябват, защото ще спя без гащи. Ако ме последва целокупния български народ, "излишъкът" в хазната на Боко ще скочи двойно!

За шест месеца или около 120 работни дни - 1259 матерала или по 100 на ден. ЦРУ-то ряпа да яде.

10 на ден, 10. Не 100. Не са се преработили, спокойно... При 43 новоназначения с 10 съчинения на ден смятай колко изобщо работят... Аре, ще ти го сметна - 1 на 4 ако работят само новите, че ти ще ги изкараш 400 ...

То разузнаването било голяма работа - гледай колко "атаки" са спрели само! И как може да проверим това дали е така наистина - никак! Но пък със сигурност подслушват хиляди българи по най-различни причини! Разузнаването да се закрие - не ни трябват хора да ни подслушват, колкото и да лъжат че са спрели не знам си какво си!

Не се трявожу Ако са на МРЗ отдавна са се продали и снасят на Борисов каквото им наредят новите им господари Разузнавамето е много скъпа дейност Там дребните хитрувания не вървят

И нито дума коя е държата с апетити към територялната цялост и суверинитет на България ? Ама всички знаем че е Турция или Македония само Боко го е страх да каже

Пропуснал си ватенките !

Не може ли терористите да влязат в парламента и там да правят каквото правят и да си ходят в пустинята, а не да гърмят по невинни хорица?

Разузнаване. то да следи какви закони се приемат които са в ущръб на държавата.Как продават земи и фирми на араби и след време може задължително да изучаваме арабски за да осъществяваме контакт с ,,неканените за постоянно гости,,Парламента прие закон за дълготрайно отдаване на концесий който са губещи за държавата. Ето сега искат да дадът летище София на концесия което е важно за националната ни сигурност.Та следате врага той е у дома,който продава всичко за пари,а не да ни заблуждават ,че отвън ни ограбват,защото политиците им позволяват с неадекватните си действия и бездействия.

разузнаването, било "дало", информация на журналиста от дир-а. за да напише статията и да вземе стотинки за нея?????? да повярвам ли??? xaxaxa..;)

Закривайте ги тия кочини, ще си направим франчайз на АНС

Изпреварващата им информация е или от партньорски служби, по линия на обмена, или от т.нар. явни източници- медии и средства за масово осведомяване. След поредицата от фекални миксове, довели до разсекретяването на задграничната агентура, едва ли някои зад граница се е побъркал до такава степен, че да сътрудничи и подава каквато и да е информация за представителите на ведомството

Ами похвално!Взети ли са мерки за политическата и икономическа сигурност и особено за териториалната цялост?

информацията е засекретена за следващите 20 години:-)

Ние отдавна знаем за тези опасности, при това без да ни се плаща. Политиците създадоха проблеми, които се нуждаят от ресурси в много милиони, за да се неутрализират, за наша сметка, разбира се. Ако вече не е късно за това, кутията на Пандора я отвориха и цената е скъпа, човешки животи, от тия, дето се разхождат, пътуват с метро или са в МОЛ. Другите имат охрана, високи дувари и други им пазаруват.

Всъщност, при сегашната ситуация няма значение колко ни е добро разузнаването. Дори да е блестящо (в което силно се съмнявам), важното е, как и доколко управляващите политици се възползват от данните му при вземането на решения и оформянето на политиките си. При сегашното управление, тази информация няма значение - те винаги са постъпвали и ще постъпват така, както им кажат от вън и на практика защтават чужди, а не български интереси. Разузнаването изпълнява задачите, които му поставят управляващите. Няма как да е добро, защото и тези задачи не са в интерес на България, а на "ЕС, НАТО и съюзниците ни". Лоялни сме до глупост, каза през май Борисов. Това е то.

Само през "бае Тошово време",изборите се "ПЕЧЕЛЕХА" 99% защото бяха "МНОГО ДЕМОКРАТИЧНИ ". Сега Бойко бие кака Кури та пушек се дига.

А бидон за зеле имаш ли?

Браво ,може и по-добре.

В България разузнаването/ и вътрешното/ е подчинено на САЩ .

dobrin

ако е подчинено що не им помогнат за дупката...

Да ве : В България ''ИМАЛО'' , ''РАЗУЗНАВАНЕ''?

Някога по комунизма имахме едно от най-добрите! Ама след промените все обвинваха полицаите и тотално ги разбиха. Без това може би нямаше да бъде допуснато последващото ограбване на България. Прехода трябваше да е плавен, почти като в Китай. ;)

А какво стана със започналата проверка от прокуратурата, как се е озовало българско оръжие в огромни количества в ръцете на терористични групировки в Сирия ?

През САЩ, Турция, Саудитска Арабия, Катар и подобни, на които продават наши фирми.

Тогава, защо има проверка от прокуратурата ?

За направеното от службите. Само не мога да разбера защо е публикувана снимка с мюсюлманка и дете. Те ли са олицетворение на заплахата от тероризъм?

Да!

симо

Малии-що заплахи,що чудо....Най-важното е , че елиминираха суджукзаплахата с чар и финес..... А на фона на тези крути заплахи, битовото ни ежедневие е направо рай.

Не забравяйте, че все пак изгониха 2-3 феса.

оф,незнаех че все още сме имали разузнаване,нали разчитаме на братското цру

химна на българското разузнаване е "Чело коте книжки , как се хващат мишки"

да беше чело как се насаздат дръвчета...

ПРОЧЕТОХ С ИНТЕРЕС ДОСЕГАШНИТЕ КОМЕНТАРИ, ПО ТАЗИ ТАКА ИНТЕРЕСНА ТЕМА.МНОГО ПРИЯТНО СЪМ ИЗНЕНАДАН ОТ ВИСОКО ИМ НИВО. МОЖЕ ДА СПАДАТ КЪМ ПОЛИТИЧЕСКОТО ДЪРДОРЕНЕ, НО ТОВА НЕ ИМ ПРЕЧИ ДА ИМАТ ДОСТА ДОБРИ ЛИТЕРАТУРНИ КАЧЕСТВА. ТОВА СЕ ОТНАСЯ ДО ЛЕЙКАТА. ОПИТВАМ СЕ ДА ВИЖДАМ ХОРАТА ЗАД НАПИСАНОТО ОТ ТЯХ. В СЛУЧАЯ НЕ УСПЯВАМ ДА РАЗБЕРА, КОЙ СЕ КРИЕ ЗАД ТЯХ. КОМЕНТАРИТЕ ИМ СА ДИАМАНТА В КОРОНАТА НА ДИРА. ИМАТ НЕЩО ОТ СТИЛА НА АРТ БЪКУАЛД.

Направо да я закриват!!!! Няма никакъв смисъл от такава служба и без това всичко у нас се решава от американския посланик!!!

Колко руски агенти изгонихте?

Делиш чуждите агенти на "добри" и "лоши" или "полезни" и " вредни"?

Никои други служби не си позволяват такова нагло и безочливо бъркане в българската политика и икономика -- чрез (п)резидент, министър-председател, политици, всички са руски подлоги, плюс обикновените задници. Така че, да, деля ги на руска паплач и всички останали.

Разузнавателното инфо от нета ли го добиха, щото агенти и информатори вече йок, нали? Никой не му се рискува утре да го "осветят", както направиха в близкото минало, единствено да направят плонж пред новия "гоУем".

какви одухотворени, добри, интелигентни погледи и физиономии! какво прекрасно бъдеще идва, мъкне се, атакува, завладява нагло и дивашки Европа и България, като част от Европа. да благодарим на всички европейски политици, в това число и българските, които подготвят това "светло бъдеще" за нас, децата и внуците ни-"светлото, добро, работливо, цивилизовано" бъдеще от снимката.:

Ако беше си направил труда да имаш 3 деца нямаше да е така.

Герберски пр,хахаха!!! Утре ще излязат резултати от някакво "проучване" в което 99,99% обичат хер Суджук!!! ХО ХО ХО

Общи лафове. Пак лъжат,че мнооого се издъниха.

за случаят със заплахата към премиера в клюкарника ли става въпрос-да ма вземат на работа ще им хвана хиляди такива

там НСБОП "работеха"

Що ставате за смях? Кво разузнаване кви 5лв? Кой не е решил той не ни е еб*ал! Открити предатели на власт, етнически партии с достъп до всякаква информация. Кво разузнаване е останало в БГ? Що говорите смешки и глупости?!

С една дума - нищо.щото нищо не пишат.щото е секретно.Няма кой да се занимава с на - на умряло куче нож да вади.

Политическа сигурност какво е? Тълкувам си - опити за насилствена смяна на политическата система - Преврати??? - опити за покушение срещу отделни политици - тероризъм, отвличания??? - действия на недобросъвесни граждани насочени срещу рахата на родните политици??? За друго не се сетих извенетееее!

Превзетото разузнаване на превзетата държава, предотвратило риска от случайно върховенство на закона и независимост на институциите. Шиши да е спокоен, прасето Цаци ще измисли деруга схема да му донесе Дунарит и Емко в скута. От ръба на пропастта - продължаваме смело напред.

Какво значи политически атаки срещу България? Атаки срещу политиците ли? То в такъв случай целият български народ ще подкрепи атакуващите, независимо какви са те! И защо сте снимали орки? Та орките са най- обгрижваните от политиците и са верни съюзници на политиците срещу обикновените хора! Това обяснява защо досега при хилядитеатентати НЯМА загинал дори един политик, НЯМА атакуван дори един правителствен или военен обект! Жертвите са само обикновените хора! Разузнаване? Аман отлицемерие!

Нашите толкова са загрижени за орките,че им построиха петзвезден хотел,въпреки мизерстващият българският народ.Правят се ,че нещо вършат работа.Омръзна ни от фалша на всички политици досега

Нали трябва нещо да се отчете срещу заплатата.

Освен това Държавната агенция "Разузнаване" /ДАР/ е дала информация за действия, застрашаващи политическата и икономическата сигурност на държавата, става ясно от съкратен отчет на ДАР за първото полугодие на 2017 г. Некой да не вземе да измести Винету и Държавата да дръпне напред